comments 10

Joulufiilis kadoksissa

Joka puolella on älyttömästi kaikkea jouluhössötystä. Lahjavinkkejä, koristeita, jouluvaloja, joululauluja, kynttilöitä, tonttuja, pukkeja… Tuntuu, että joka kodissa on jouluvalmistelut jo tehty ja piparitkin leivottu. Itselläni on joulufiilis täysin kadoksissa. Jouluvalot ja -koristeet ovat pysyneet visusti laatikoissaan, eikä tee edes mieli puuhastella mitään jouluun liittyviä juttuja, kuten aiempina vuosina. Yleensä aloitan hyvissä ajoin glögikauden, mutta nyt ei tee yhtään mieli, vaikka kaapista pari purkkia löytyykin. Outoa.

kalenteri_piparit

Mutta hei, joululahjoja olen saanut jo hankittua ja poikkeuksellisesti myös joulukortteja. Päiväkodissa tehtailtiin myös naperon kanssa iso kasa hauskoja joulukortteja, joita pitäisi viikonloppuna postittaa, viimeistään ensi maanantaina. Pyrin välttämään kaikkia turhia ostoksia tällä hetkellä, joten taitaa jäädä kaikki joulukoristesälä ostamatta. Kyllä noilla vanhoilla koristeilla voi joulun viettää ihan hyvin.

nappula_kynttilat

Puhuttiin isännän kanssa, että unohdetaan perinteiset jouluruoat ja tehdään vaan kunnon pihvit! En ole ikinä oikein tykännyt jouluruuista, paitsi perunalaatikosta ja herneistä. Nii-in, ne ovat ainoat mitä oikeastaan tykkään syödä. Jos on mehevää kalkkunaa tarjolla, niin sitä muutama siivu menee. Kinkkuun en ole lämmennyt koskaan. Mutta aamuinen riisipuuro on kyllä tehtävä! Se on älyttömän hyvää, sitä voisi syödä muulloinkin kuin vain jouluna.

Miksipä jouluruokia pitäisi laittaa, jos niistä ei edes tykkää? Senkö takia, kun niitä on aina tehty ja ne kuuluu jouluun? Pah! Meillä rikotaan nyt totuttuja tapoja ja tehdään ihan omat jouluperinteet.

marimekko_kalenteri

Toivon kuitenkin, että se joulufiilis tulisi pian, koska joulu on tosi ihanaa aikaa. Niin tunnelmallista ja lämminhenkistä. Täytyy hakea muutama hyasintti kotiin tuoksumaan ja ripustaa ulos valosarja, ehkä niillä se joulutunnelma tulee. Ja sitä lunta tilaisin samaan syssyyn! Käsittämättömän musta keli tuolla ulkona. Valkoinen maa on vaan niin upea ja varsinkin jouluksi erittäin toivottu.

Kuvissa on viime vuoden (valmis)piparit, jotka on ilmeisesti vielä ihan syötäviä. Kynttilät ovat pölyttyneet hyllyllä koskematta, ihan vaan kuvia varten pistin palamaan. Kynttilöistä tulee kyllä ihana valo, ehkä niitä voisi viljellä ympäri asuntoa tunnelmaa tuomaan. Ensin täytyy tehdä kunnon joulusiivous. Pikkujoulukausi taitaa olla nyt parhaimmillaan. Meidän isäntä on parhaillaan hippaamassa, huomenna on meikäläisen vuoro! Jesjes, pitkästä aikaa.

Onkos kellään muulla joulufiilis kadoksissa vai ratiritirallameininki jo ylimmillään?

10 Comments

  1. Jep. Meille ei tule yhtäkään joulukoristetta paitsi yksi, minin tekemä kuusi. Muutama valo on ripustettu :). Viime vuonna me söimme valkosipuliperunoita ja kanapihvejä. Oli niiiin hyvää. Ei todellakaan tarvitse syödä ”perinteistä” jouluruokaa. Me saamme tänä vuonna kalkkunaa, koska vietämme kunnon amerikkalaisen joulun :))

    • Ai kun ihana kuulla, että muutkin toimii vähän toisin jouluna! Joulu on hyvä aika laittaa pöydän koreaksi, kun voi ajan kanssa nautiskella ja nyt tuntuu, että meillä nautitaan jatkossa ihan muuta kuin perinteistä jouluruokaa.

      Jes, kalkkuna rocks!! Valkosipuliperunat ja kanafile kuulosti kyl hyvälle… Kiitos vinkistä ;)

  2. Just eilen kävin kaivamassa laatikot varastosta. Ei oo yhtään joulufiilistä, ei tipan tippaa. Mies kysyi, et laitetaanko me (teko)kuusi ens viikonloppuna. Ei huvittaisi laittaa koko kuusta. Mistä tää johtuu?

    • On tää kyl kummallista. Kun ei fiilistä ole, ei sit tee mieli mitään joulujuttuja laittaakaan. Noh, onhan tässä vielä jouluun aikaa ja jos sitä lunta tulee, niin ainaki maisemat olis jouluisemmat.

  3. Meille ei taida tulla tänä jouluna kuusta ollenkaan, jotenkin se ei vaan nyt innosta. Ja olen samaa mieltä jouluruuista, en tykkää enkä siksi niitä juurikaan syö. Kinkku maistuu heti uunista otettuna, mutta kylmänä yäk.

    • Ois jotenkin tosi hassua, jos tuohon olkkariin pasahtais kohta joulukuusi. Kuusenhaku on ollut isännän pesti, jospa buukkais koristeluhommat samalla hänelle. Koristeltu kuusi tuo viimeistään joulutunnelman kotiin, mutta miksipä sitä laittaisi jos ei halua. On oma hommansa, kun siitä pitää päästä eroon :)

  4. Kadoksissa on pahasti. En muutenkaan ole jouluhössöttäjä, mutta sinä viikonloppuna kun täällä hetken oli lumi maassa, oli paljon jouluisampi olo.

    Meillä kuopus toivoi jouluaatoksi porokiusausta. Käy mainiosti. Siinä on lihaa ja se on laatikko. Kuulostaa siis joululta :) Miksi tosiaan syödä niitä, mitkä ei maistu?!

    • Nyt sitä lunta tulla tupsahti muutama sentti, ja kylläpäs näyttää kivalle. Toivottavasti ei heti sula pois.

      Hyvä kombo ruuassa, 2 in 1. Täytyy alkaa kehittelee omaa joulupöytää, jos vaan laittais koko menun ihan uusiksi.

  5. Lumi olis se juttu, joka varmasti nostattaisi aika monen joulufiiliksen. Ihan lievästi sanottuna, onhan tää pimeys ja harmaus aika masentavaa… Oma joulufiilis syntyy lasten täpinästä :)

    • Nyt on kyl niin synkkää, lumi tekis todella paljon. Pari vuotta sitten jouluna satoi vettä, mutta oma fiilis oli siitä huolimatta tosi jouluinen. Oltiin just muutettu nykyiseen taloon ja vietettiin ekaa kertaa koko joulu kotona keskenämme. Jouluaatto oli Nukan laskettu aika, joten eipä oikein mihinkään uskaltanut lähteä ajamaan :)

Jätä kommentti