comment 0

Kätevän kapea kierrätyslaatikko pieneen tilaan

Kaupallinen yhteistyö Orthex Group

Kierrättäminen on osa arkeamme, mutta se voi olla melko ongelmallista tilanpuutteen vuoksi. Taloyhtiöissä jätteiden lajitteluun on varattu yleensä erilliset isot tilat ja jäteastiat, jotka tekevät kierrättämisestä helppoa. Omakotitalossa homma toimii hieman eri tavalla, kun jätteet pitää itse kuljettaa kierrätyspisteille, jotka saattaa olla useiden kilometrien päässä.

Mitä vaivattomampaa kierrättäminen on, sen helpommin sitä tulee myös tehtyä. Oma lähin kierrätyspisteeni löytyy 3 kilometrin päästä ruokakaupan kyljestä, jonne roudaan pahvit, pullot, paristot, lasi- ja muovipakkaukset. Sekajäteastia löytyy omasta pihasta ja biojäteastia on tulossa tämän kevään aikana.

Keittiöni on suhteessa ihan riittävän kokoinen verrattuna asunnon neliöihin, silti järjestelmällinen kierrättäminen on ollut vielä hakusessa. Elintarvikkeista kertyy nopeasti paljon kartonkia ja muovia, jotka pitäisi saada lajiteltua siltä seisomalta siististi. Olen hyödyntänyt jo kaiken liikenevän kaappitilan, mutta lisää järkevää tilaa lajitteluun olen kaivannut. Tarjolla on toki paljon erilaisia kierrätyslaatikoita, mutta ne ovat lähtökohtaisesti olleet aivan liian isoja asuntooni, joilla en halua tukkia kulkuväyliä.

Sähköpostiini kilahti vuoden vaihteessa lehdistötiedote, jossa kerrottiin Orthexin SmartStore Collect™ -sarjan uudesta kapeammasta Collect 46 L Slim -kierrätyslaatikosta. Collect Slimin leveys on vain 22 cm, joten se sopii erityisesti ahtaisiin tiloihin, kuten käytäville, eteisiin ja keittiöihin. 

Laatikon tilavuus on 46 litraa, eli se vetää aika paljon lajiteltavaa sisäänsä. Collect Slimistä on saatavana valmis setti, johon kuuluu kaksi 13 litraista sisäosaa. Niihin jätteet voi erotella helposti toisistaan. Kaunis puinen kansi viimeistelee ilmeen. Tämä yksinkertaisen tyylikäs kierrätyslaatikko vaikutti juuri täydelliseltä omaan keittiööni saarekkeen viereen, joten laitoin samantien tilaukseen kaksi Collect Slim set -kierrätyslaatikkoa.

Useita kansainvälisiä muotoilupalkintoja pokannut Orthex Group on Pohjoismaiden johtavimpia kodin käyttötavaroiden valmistajia, jonka brändeihin kuuluu SmartStore™, GastroMax™ ja Orthex™.

Nämä ovat varmasti monelle tuttuja merkkejä, myös omasta keittiöstäni löytyy useita säilytysrasioita entuudestaan. Esimerkiksi kaikki kuiva-aineet on läpinäkyvissä GastroMaxin kannellisissa rasioissa. Niiden ansiosta ruoka-aineet säilyy pidempään hyvänä, eikä ruokahävikkiä juuri tule. Onhan se myös silmälle ilo, kun ei tarvitse katsella rikkinäisen repsottavia ja sekalaista pakkauksia. Kaikki on nätisti järjestyksessä, kuten nyt myös ne pakkausjätteet. Suurin ongelma onkin ollut kartongit ja lasipakkaukset, kun niille ei ole ollut järkevää paikkaa aiemmin. Nytpä on!

Kierrättämisen idea on hyödyntää olemassa oleva jäte uudelleen, sen sijaan että ne heitettäisiin luontoon. Eli kierrätetty jäte käytetään raaka-aineena. Myös SmartStore™ Collect Slim on valmistettu kierrätysmuovista, joka on vahvaa ja pitkäikäistä materiaalia.

Kylläpä tuollainen kapea kierrätyslaatikko sopii tänne hyvin. Se ei tuki kulkuväylää, eikä ole muutenkaan yhtään tiellä tai turhan näkyvällä paikalla. Toinen kierrätyslaatikko meni varastoon, jonne kerään pullot. Niitäkin kertyy yllättävän tiuhaan tahtiin, kun olen mehujen suurkuluttaja. Tyhjiä skumppapulloja näkyy harvemmin, saunaoluet on myös jääneet vähemmälle. Eipä ole jostain syystä maistunut. Huolestuttavaa, hah.

On aina kiva löytää sellaisia ratkaisuja, jotka helpottavat arjen toimintoja. Pienessä asunnossa tällaiset asiat korostuvat entisestään. Orthex Groupin tuotteet on suunniteltu tekemään arjesta nautittavaa sen filosofian mukaisesti, että käytännöllinen on kaunista. Allekirjoitan tämän täysin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s