comments 6

Ikean tuunattu Kura-lastensänky

Niin ne lapset kasvavat hujauksessa. Haikeilla fiiliksillä myin pois Avaroomin pinnasängyn sekä lastensängyn, koska naperot eivät niihin enää mahtuneet kunnolla. Alkujaan oli tarkoitus tehdä kerrossänky lisäämällä alasänky ja portaat lastensänkyyn, mutta se alkoi olla mitoiltaan eskarilaiselle aivan liian pieni. Harkitsin myös, jos tilaan Avaroomilta kokonaan uuden isomman kerrossängyn, mutta hinta oli meikäläisen lompakolle sen verran korkea, joten piti pohtia muita vaihtoehtoja.

Aikani sänkyjä netissä selatessani, ihastuin Ikean yksinkertaiseen käännettävään Kura-sänkyyn. Hinnan puolesta tämä sopi omaan budjettiin, mutta myös mitoiltaan, mittasuhteiltaan sekä ulkonäöltä se vastasi kutakuinkin omia toiveita. Sängyn materiaali on massiivimäntyä, joka on tosi kellertävää puuta, mutta koska kyseessä on luonnonmateriaali, voi sen halutessa maalata tai käsitellä vaikka sävytetyllä lakalla.

Kun lähdin hakemaan sänkyä Ikeasta, yllätyin siitä miten painava se olikaan! Olin kyllä laskenut autoni sisämitat, että se mahtuu hienosti poikittain autoon, mutta painavuuden takia en uskaltanut sitä laittaa keskikonsolin päälle nojailemaan. En millään halunnut vuokrata pakua moisen kuljettamiseen, joka olisi tietty nostanut edullisen sängyn hintaa. Kaadoin penkit ja aikani ähräsin painavaa pakkausta auton sisään. Ja viimein se meni, siis ihan millilleen! Sain kun sainkin takaluukun kiinni, joten matka kotia taittui turvallisesti. Lapsikin mahtui istumaan vielä omalla penkillään.

Aloin heti kokoamaan sänkyä. Ajattelin hieman tuunata sitä jättämällä taustalevyt kokonaan pois ja kääntämällä osan puurimoista toisinpäin, jolloin levyjä varten olevat urat jäisi piiloon. Sänky piti rakentaa ylösalaisin, joten aivonystyrät pääsi kunnolla hommiin, miten palat menevät, kun vielä päätin vaihtaa osien järjestyksiä. Hyvin homma kuitenkin eteni, kunnes mokasin. En seurannut ohjeita näköjään tarpeeksi tarkkaan, koska kymmenien ruuvien joukossa oli yksi hieman poikkeava ruuvi, joka olisi pitänyt eräässä välissä laittaa. Tämän seurauksena yksi puurima räpsähti rikki. Ei pahasti, mutten halunnut, että lapset saavat vahingossakaan tikkuja käsiinsä. Kyseinen kohta oli rappusten kohdalla ja se oli hieman vaikea paikata, joten pohdin, jos käyn ostamassa toisen sängyn ja täten saan vaihdettua puuosan uuteen.

Ajatus kuulosti ihan älyttömältä, että ostaisin kaksi sänkyä, mutta sitten mietin, että samallahan voin vaihtaa muutaman muunkin osan, kuten uralliset rimat urattomiin, jotta sängyn ilme on entisestään yksinkertaisempi. Vaihdan myös oksaisemmat rimat oksattomiin, koska puun laadussa oli vaihtelevuutta melko paljon. Noh, takaisin Ikeaan ja sama setti autoon.

Kokoaminen alkoi sujumaan kuin rasvattu. Ai että mikä fiilis, kun sain tuntien väkertämisen jälkeen sängyn valmiiksi! Se näytti tosi hienolta. Sänky tuntui valtavan isolta, kun lastenhuone on pienehkö, mutta onhan se lähes metrin leveä ja reilut kaksi metriä pitkä. Koska jätin taustalevyt pois, kokonaisuus oli kuitenkin ilmava. Aika nopeasti totuin sänkyyn ja pojat olivat siitä ihan hurjan innoissaan! Viettivät loppupäivän lastenhuoneessa, joka on harvinaista.

Sänkyyn menee 90 x 200 cm patjat, joten se toiminee vierasvarana hienosti ja lapset mahtuvat nukkumaan siinä helposti vaikka vierekkäin. Puu näyttää ja tuntuu oikein kivalle, mutta saatan jossain kohtaa käsitellä sen kevyesti sävytetyllä lakalla, jotta siitä tulee aavistuksen vaaleampi ja himmeämpi. Tämä oli varmaan elämäni ensimmäinen kerta (!?), kun kokoan itse Ikeaa. Niiden kymmenien osien, ruuvien ja ohjeiden keskellä mietin jossain kohtaa, että saa olla tasan viimeinen kerta, mutta saapi nähdä. Olihan se palkitsevaa, kun sain monien mutkien jälkeen kasattua tuon valmiiksi ja vieläpä ihan itse! Huh.

6 Comments

  1. Tiia

    Ikeassa on muuten palvelu, että jos itse rikkoo oliko 30pv sisällä tms ostamansa tuotteen itse kootessa, niin saa vaihtaa uuteen maksutta. ☺️

    • Ihan tosi!? Ei tullut mieleenkään, että maksutta saisi uuden osan, vaikka sitä uutta osaa olisin toki kaivannut ja pohdin olisiko niitä yksittäin saatavilla. Tämäpä hyvä tietää :D …jos siis satun joskus vielä Ikean kalusteita kokoamaan.

  2. Nita

    Onko teidän kura ”heiluva”? Omamme tänään otettu käyttöön ja tuntuu kovasti heiluvan ja ihan pelottaa kun muksu kiipeää rappusia tai keikkuu ylhäällä.

  3. Pingback: Ikea Kura- sängyn tuunaus – Hatelikossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s