comment 0

Pihan viimeistelyä kivetyksillä

Kaupallinen yhteistyö / Kivitori

Niinhän se menee, että joka kesä on aina jonkunlaista pihahommaa tiedossa. Vähintään ylläpitoa ja kunnostusta, mutta niiden lisäksi on saatava jotain muutakin aikaiseksi, onhan tuo piha vielä keskeneräinen tai ainakin vaatii hieman viimeistelyä ja maisemointia. Pohdimme jossain kohtaa asfaltin laittamista kivituhkan tilalle, koska hiekkaa kantautuu järjettömät määrät sisälle, mutta tässä kohtaa sen investointi ei olisi ollut kovinkaan järkevää, joten päätin keskittyä erilaisiin kivetyksiin, joilla saisi pihan ilmettä viimeisteltyä.

Nurmikon sekä kivituhkan raja on ollut epäsiisti, joten ajattelin laittaa niiden väliin reunakiviä siistimään ilmettä. Kulkuväylille pohdin isoja betonilaattoja vähentämään hiekan kulkeutumista sisälle ja sokkelin vierustaan kauniita mukulakiviä eli seulanpääkiviä tuomaan ryhtiä. Lisäksi metsän puolelle kivirappuset, sekä muutama iso luonnonkivi rikkomaan pihan suoria linjoja. Näillä suunnitelmilla lähdin etenemään.

Löysin sopivan kokoiset reunakivet, seulanpääkivet sekä kivilaatat Kivitorista, jossa on tarjolla laaja valikoima erilaisia luonnonkiviä. Kivitorin tuotteet ovat huomattavasti edullisempia kuin muiden toimittajien, vaikka käytännössä ihan samat tuotteet kyseessä. Ilokseni pääsin tekemään heidän kanssa yhteistyötä ja täytyypä heti mainita, että erittäin miellyttävää ja hyvää palvelua alusta alkaen!

Kun 6 000 kilon kivikuorma saapui, huokailin vain ihastuksissani miten upeita luonnonkivet on! Kuormassa oli kotimaisia Kurun harmaa 100 x 100 x 200 mm graniittireunakiviä, harmaita 100 – 150 mm seulanpääkiviä sekä Kurun harmaa 300 x 600 x 30 mm graniittilaattoja.

Seulanpääkivet olivat harmillisesti liian isoja. Luulin, että olin tehnyt väärän tilauksen, mutta ilmeisesti kyseiseen erään oli vain sattunut poikkeuksellisen isoja kiviä. Kivet vaihdettiin uusiin ja varmuuden vuoksi yhden koon pienempään eli 50 – 100 mm seulanpääkiviin, jotta sain lähemmäksi sitä mitä ajattelin. Seulanpääkivissä on eroja, vaihtelevuutta yhdessä säkissä voi olla paljonkin. Noh, uudessa kuormassa oli juuri sen kokoisia kuin toivoinkin, joten hommat pääsi alkamaan.

Lähdin siistimään ensin nurmikon ja kivituhkan rajaa kauniilla graniittireunakivillä. Tykkään ihan älyttömän paljon tuollaisesta lohkotusta ilmeestä, ettei ole liian siloista pintaa. Toki niiden asettelu on melkoista palapeliä, mutta samalla hauskaa hommaa, varsinkin kun näkee työnsä jäljen hyvin nopeasti. Kivistä voi tehdä halutessa vaikka kaarevia muotoja ja istutusalueita.

Vaihtelun vuoksi tein välillä sokkelin vierustaa. Poimin kauneimmat ja pyöreimmät kivet, joita asettelin seinän viereen sepelin päälle. Kivityö on aika hidasta, kun jokainen kivi on hieman erikokoinen ja -muotoinen. Ja kivet painavat todella paljon, että onhan tuo melko fyysistä puuhaa. Oikein hyvää hyötyliikuntaa, kuten pihahommat tuppaa olemaan. Käyn aina sillon tällöin nakuttamassa kiviä paikoilleen tunnin tai pari. Homma on siis vielä kesken, että ehkä syksymmällä alkaa olla paikat paremmalla mallilla ja myöhemmin pääsen esittelemään teille valmiimpaa pihaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s