comments 4

Asuntomessut Tuusulassa

Asuntomessut ovat tänä vuonna Tuusulassa kauniin vehreällä Rykmentinpuiston alueella ja poikkeusoloista huolimatta ne päätettiin järjestää, tosin hieman myöhemmällä aikataululla kuin oli alkujaan tarkoitus. No mutta hienoa, että yleisökin pääsee näkemään ja kokemaan kaiken paikan päällä. Kävin viime perjantaina tutustumassa messujen tarjontaan mediapäivänä, jolloin väkeä oli vain kourallinen.

Messualue viehätti kovasti, vaikka se oli vielä hyvin keskeneräinen, kuten edelleen osa kohteistakin. Asuinalueelle on kaavailtu mm. vuokrattavia viljelypalstoja, yrttipuutarha sekä liikuntapuisto, jotka oli todella hienoja ideoita. Taisi olla messujen teemana yhteisöllisyys, ja tällä tavoin se varmasti toteutuu, kunhan paikat valmistuvat.

Puuta näkyi messukohteissa hyvin paljon, sekä rakennusmateriaalina että sisäpinnoissa. Itseäni miellytti eniten yksinkertaiset ja näyttävät kivitalot, kuten näissä kuvissa esiintyvä HEVI kivitalo Lumitiikeri, jonka sisustuksesta vastasi taitava Laura Seppänen. Sisustus oli silmiä hivelevän upea ja heittämällä messujen inspiroivin kohde. Sisustuksen värimaailma oli todella kaunis, materiaalit laadukkaita ja ylellisiä, työnjälki viimeisteltyä.

Mustat keittiöt olivat tänäkin vuonna hitti ja tässä kohteessa kokonaisuus oli toteutettu todella upeasti. Mustaksi petsatut tammikaapistot sekä kivitasot olivat pettämätön yhdistelmä. Talon pyöreähkö julkisivu oli hieno yksityiskohta, joka jatkui taitavasti kodin sisäpuolella saunatiloissa. Harmillisesti julkisivusta tai kylpyhuoneesta en ottanut yhtään valokuvaa.

Muutoin kohteet ehkä toistivat samaa kaavaa, kuin aiempinakin vuosina. Oli kyllä tosi ihania kokonaisuuksia ja varsinkin sisustuksen puolella monia onnistuneita kohteita, mutta jotain jäin kaipaamaan. Varmaan luonnon ottamista osaksi pihaa tai näkymiä oli se, jonka itse koen erittäin tärkeäksi. Pitää tietysti muistaa, että ollaan Uudenmaan alueella, ja täällä on kalliit tontit. Talojen pihat olivat siis hyvin kompaktit ja naapurit välittömässä läheisyydessä, metsä ja puistoalue siinä sivustalla.

Suosittelen tekemään retken Asuntomessuille, ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset! Parhaiten sitä aistii talojen ja tilojen tunnelmat paikan päällä. Kannattaa huomioida, että liput myydään tänä vuonna netissä päivä- ja aikaperusteisesti, jotta kävijämäärä hajaantuu turvallisesti. Ihanaa messuilua kaikille niille, joilla tämä on vielä edessä! Asuntomessut ovat auki 3.-30.8.2020.

4 Comments

 1. Kati

  Hei! Tuusulan messualueen puisto on ihan mieletön, kävitkö katsomassa? Viljelypalstat, yrttipuutarha, leikki- ja liikuntapuisto, skuuttirata yms on kaikki valmiina. Harmillisesti muutama isompi tontti jäi rakentamatta, joka on meille alueelle muuttaville harmillista, koska moni on lähtenyt mukaan juuri sen takia, että pääsee muuttamaan täysin valmiille alueelle.

  • Moikka! Mulla meni kyseinen alue aivan ohi, kun sitä ei ole merkattu messukarttaan, enkä sitä nähnyt, vaikka kuikuilin alueen ympärillä. Missä se oikein sijaitsi? Nimenomaan tuo liikuntapuisto kiinnosti itseäni.

   • Kati

    Puisto on vastakkaisella puolella sisäänkäyntiä, eli jos olisi kävellyt portilta suoraan asuinalueen läpi, olisi tullut puistoon. Se on siis ihan siinä hollilla, koko asuinalueen ”levyinen” alkaa Villa Mikaelin takaa ja päättyy vikaan Jämerän townhouseen. Puistoa on kuusi hehtaaria (!) valmiina, ja käsitin että se tulee myöhemmin ainakin tuplaantumaan. Se on nyt jo huippuhieno, siellä on mm. hulevesilampi – kaikkien pientalotonttien hulevedet ohjataan sinne. 👌🏻

    • Okei, no kyllä sen sitten näin ja otin videokuvaakin, en käynyt siellä kävelemässä. Silmiin ei osunut liikuntapuistoa tai sitten en vain havainnut oikein :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s