comments 8

Kiinteistökauppoja kohti

Blogi on vietellyt hiljaiseloa viimeiset viikot. Aikaa bloggaamiseen ei ole ollut, vaikka paljon olisikin kerrottavaa. Töitä on ollut nyt reilusti, joka on aina hyvä asia, mutta samaan aikaan lapsokainen on ollut kipeänä, joka vaikeuttaa tietysti töiden tekemistä. Onneksi taloudessa asuu kaksi aikuista, joten toinen ottaa kopin, kun toinen joutuu painamaan sorvin ääressä. Isännän työmatkat lohkovat aina oman palasen arjesta tai viikonlopusta. Pieni on ollut tosi heikkona jo viikon verran. Kovaa kuumetta, yskää ja oksentamista, not nice. Lääkäriin ei olla vielä menty, kun alkaa olla paranemaan päin. Olo on ollut silminnähden tosi kurja, pieni on silti älyttömän reipas. Sääliksi käy toista. Itselläni olo on semihuono, vähän jomottaa päässä ja kurkussa.

Vaikka sairastupaa onkin vietetty, on samaan aikaan tapahtunut erittäin hyviä ja odotettuja asioita. Nimittäin me myimme tontin! Esikaupat oli viime viikolla ja viralliset kaupat ensi perjantaina. Ihan mahtavaa miten nopeasti kaikki tapahtui! Lähti kuulkaas tosi iso kivi hartioiden päältä pois.

Otin myymiseen avuksi välittäjän, Nalle Juslénin Kiinteistömaailmasta, eli saman välittäjän, joka meillekin tuon kiinteistön aikanaan myi tai välitti. Juttelin hänen kanssaan meidän tilanteesta ja tontin myymisestä. Kerroin heti, että aion myydä tontin itse ja jos alkaa tuntumaan siltä, että tarvitsen apuja, käännyn hänen puoleen. Muita välittäjiä en edes halunnut harkita, olihan hänellä hyvin laaja tietotaito Espoon kiinteistöistä ja tonteista, ja rehellisesti sanottuna ensimmäinen välittäjä, johon olin oikeasti ollut tyytyväinen.

Eräs päivä hän soitti ja kertoi, että hänellä olisi mahdollisesti kiinnostunut ostaja. Sillä samalla päätin, että hän voi hoitaa koko setin, kun oma aika ja jaksaminen ei vaan riittänyt. Allekirjoitin toimeksiannon ja meni noin viikko, kun tontti tuli virallisesti myyntiin. Hetki ennen, kun tontti tuli julkisesti myyntiin, sain sähköpostia eräältä henkilöltä (tai pariskunnalta), joka kertoi olevansa kiinnostunut ostamaan koko tontin. Annoin hänelle Juslenin yhteystiedot, koska olimme sopimuksen jo tehneet. Sitten meni alle vuorokausi, kun saimme tarjouksen heiltä, joka oli sen verran hyvä, että päätimme hyväksyä sen.

Kun olimme matkalla allekirjoittamaan esisopimusta, isäntä sai puhelun tutulta välittäjältään, että saisimme vielä isomman tarjouksen tontista! Vaikka se olisi ollut huomattavasti suurempi, päätimme kuitenkin pitäytyä ensimmäisessä tarjouksessa, jotta pääsemme jatkamaan eteenpäin. Oli aika jännä tilanne, kun hetki ennen sopimusta pasahtaa korviin aika iso summa, joka olisi ollut tarjolla. Olimme kuitenkin jo tyytyväisiä saamaamme tarjoukseen ja halusimme lyödä asiat pikimmiten lukkoon.

Nyt on sitten viikko aikaa tyhjentää talo. Toivoin, että saisimme kuukauden aikaa tyhjentämiseen, kun tässä vähän tilanteet elää, mutta ostaja toivoi, että pääsee aloittamaan remontin pikimmiten. Niin, ostaja aikoo siis kunnostaa talon! Tämä tuli hieman yllätyksenä, kun purkukuntoisena talo kuitenkin myyntiin. Ostaja on tietoinen kosteus- sekä homeongelmista, jotka oli kirjattuna kauppapapereihin ja välittäjäkin niistä kertonut, mutta kyseessä on rakentaja, joka osaa tällaiset korjaukset hoitaa, tai ainakin nyt tutkivat ensin kunnolla mitä talo pitää sisällään, eli avaavat lattioita ja seiniä.

Onhan se kieltämättä potentiaalinen talo. Rakastuin siihen ensi silmäyksellä, muistan sen kyllä oikein hyvin. Eipä olisi uskonut, että talosta tulisi meidän painajainen. Tämä puolivuotinen on ollut kyllä melkoinen koettelemus, mutta hengissä selvittiin ja pian se on ohi. Vielä täytyy käydä läpi kaikki loput tavarat ja käydä kippaamassa ne roskalavalle. Se tulee olemaan vähän ahdistavaa, mutta parasta tässä on se, että saimme myytyä tontin nopeasti ja pääsimme jopa omillemme! En aio laskea kaikkea tavaran arvoa mitä menetettiin, mutta noin pääpiirteittäin ollaan plusmiinusnolla-tilanteessa. Odotimme kuitenkin suurempaa tappiota. Täytyy tietysti muistaa, että edellisen asunnon tilanne on vielä auki, eikä ole tietoa miten sen kanssa menee. Toivottavasti pelättyä paremmin, koska ihan oikeasti tämä asuntojupakka voisi nyt loppua ihan kokonaan.

Mitä seuraavaksi? Sitä on tietysti tullut pohdittua paljonkin, vaikka hyvä olisikin ottaa pieni tauko näihin asioihin. Vuokranantaja ilmoitti, että haluaa laittaa tämän asunnon taas pikku hiljaa myyntiin. Arvatkaas tuliko pikku paniikki! Aattelin, että voitais olla tässä vielä useampi kuukausi rauhassa. Ei millään jaksaisi lähteä taas etsimään uutta asuntoa ja muuttamaan, vaan ihan oikeasti hengähtää hetki. Olemme molemmat nyt sen verran poikki, ettei asuntonäytöt tai uusi jännitysnäytelmä kiinnosta yhtään. Sitten aloimme puhumaan isännän kanssa, että jos me ostaisimme tämän asunnon. Vaikkei tämä ole ihan sellainen, kun hakusessa on ollut, mutta tämä olisi hyvä juuri nyt. Vähän kaipaisi muutoksia, jotta tilat toimisivat paremmin ja olisi enemmän oman tyylinen, mutta meidän ei tarvitsi lähteä mihinkään. Se ajatus tuntui niin hyvältä, että taidamme tehdä tarjouksen.

comments 4

Kahdestaan

Ollaan naperon kanssa reilu viikko kahdestaan, kun isäntä livisti vuotuiselle työhuvimatkalle Dominikaaniseen. Hyvin me pärjäillään, vaikka tämä ajankohta onkin aika huono lähteä reissuun sattuneista syistä. Omat voimat ja energia on edelleen kadoksissa, eikä mieli ole ulottunut siedettävää tasoa korkeammalle. Rakas pallero ilahduttaa kyllä joka päivä sanomisillaan ja tekemisillään. Aamu alkaa usein sillä, kun hän rutistaa lujaa ja sanoo: “Äiti, olet rakas.” Sitten vielä torkutaan hetki päät samalla tyynyllä tiukassa halausotteessa.

Yleensä aika menee turhankin nopeasti eteenpäin, mutta nyt haluaisin vaan loikata viikkoja tai kuukausia eteenpäin. En meinaa saada mitään järkevää aikaiseksi. Ahdistaa vaan. Kait sitä joka päivä jotain saa tehtyä, mutta kaikki tapahtuu hyvin verkkaisesti ja pakon edessä. Töitäkin tuossa olisi, mutta olen vain odottanut sopivaa hetkeä, kun taas itsestäni irtoaa. Nyt alkaa tietysti deadline tulla vastaan, joten inspiraatiota ei voi jäädä odottelemaan, on vaan pakko toimia. Kun lapsi on kotona, ei silloin ole mitään toivoa tehdä pyykinpesua kummempaa, kun ei mieskään ole apuna.

Nuka on jo sen ikäinen, että touhuaa pidempiä aikoja itsenäisesti. Autot, legot ja supersankarit ovat ehdottomia suosikkeja, mutta myös piirtäminen, askartelu ja piirretyt on oikein mieleisiä. On kiva seurata, miten luovasti se keksiikin eri leikkejä. Poliisi- ja rosvoleikit on tällä hetkellä hänen mielestä kivointa, eikä ole yhtään tavatonta, että jompikumpi meistä kökkii portaiden alla käsiraudoissa. Legoista sitten tehdään valtava pyssykokoelma ja jostain kumman syystä meitsi saa aina mitättömimmän version.

Supersankareista paras hahmo on ehdottomasti Spiderman! Alkaa olla jo paljon Spiderman leluja ja vaatteita, sekä tietysti Spiderman-puku, jonka hän haluaa laittaa myös päiväkotiin päälle. Mitäs sitä kieltämään, kun toinen on siitä niin tohkeissaan :D Taitaa olla kaikilla jo hyvin päiväkodissa tiedossa, mitä se meidän pienimies fanittaa. Sanoo itseään Spidermaniksi, tietty.

Nämä kahdenkeskeiset päivät Nukan kanssa on jotenkin erityisiä. Halauksia ja pusuja ei meidän päivistä puutu. Hän on yleensä ihan isin poika, mutta äidistä tulee sitten tosi tärkeä, jos isi on poissa. Kiukutteluakin on silloin huomattavasti vähemmän, joka on hieman yllättänyt. Eipä sillä lapsella ole varaa valita, kun on vaan yksi vanhempi paikalla, hah!

On tuo napero kyllä ihan parasta ja vaikka kuinka ihanaa onkin olla lapsen kanssa kahdestaan, olen ihan loman tarpeessa – olen ollut jo pidempään. En muista, millon olen viimeksi ollut lomalla, siis ihan oikealla sellaisella. Maltalla oltiin syksyllä 2015 perheen kanssa, mutta vilkkaan taaperon kanssa ne matkat ei ole lomaa nähnytkään. Kelpais viikon tauko jossain lämpimässä, jossa vois nakata aivot narikkaan, eikä tartteis murehtia kotihommista, töistä, lapsesta tai mistään muustakaan. Sellainen rento parisuhdeloma ilman aikatauluja kahdestaan miehen kanssa. Olihan siitä puhetta ja tavoitteeksi otettiin huhtikuu. Can’t wait.

comments 2

Kivoja kysymyksiä ja arvonnan voittaja

Pari viikkoa sitten kirjoitin Sinä kysyt, minä vastaan -postauksen, jossa oli mahdollisuus kysyä minulta oikeastaan mitä tahansa. Kysymyksiä tuli valtava määrä ja oli ihan mahtavaa huomata, miten ihania lukijoita siellä ruudun takana onkaan! Niin paljon hyviä kysymyksiä ja välillä joutui tosissaan pohtimaan vastaustakin.

kitchen_stuffia

Jännitin kovasti millaisia kysymyksiä ja kommentteja sieltä tuleekaan, mutta ihan suotta jännitin! Niin lämpimiä, hyväsydämmisiä ja herkkiä, että olin aivan ällikällä lyöty. Oli ilo huomata miten moni on seurannut meidän tarinaamme täällä. Elämä on tosiaan heitellyt viime aikoina laidalta toiselle, joten kommenteissa olleet tsempit todella tuntuivat hyvältä. Kiitos, ootte ihania ♥

Kaikkien osallistujien kesken arvottiin yllätyspalkinto, nyt on palkinto sekä voittaja selvillä!

leikkuulauta_palkinto

Ja mitä sitten arvonnassa olikaan palkintona? No tietysti sisustukseen liittyvää, kun sisustusblogissa ollaan :) Palkintona on tyylikäs puinen FARÖn M Lankku-leikkuulauta! Kuvissani on vilahtanut välillä vastaava leikkuulauta ja tämä palkinto on isompi versio siitä. Lankkua voi käyttää tarjoiluastiana tai leikkuulautana ja sen koko on 465 × 200 × 15 mm.

Onnetar arpoi voittajan kaikkien vastanneiden kesken ja voittaja on:

Tanja, joka kysyi minulta:

Mistä löydät kaiken ajan; yrittämiseen, perheen pyörittämiseen, bloggaukseen, sisustamiseen, remontoimiseen… supernainen olet. Mistä tingit, jos päivässä ei tunnit riitä?

Paljon onnea voittajalle ja kiitos ihanasta kysymyksestä! Supernaisena en itseäni pidä, mutta käytän aikani tasaisesti juurikin noihin mainitsemiisi asioihin ja tingin suosiolla ruoanlaitosta, joka helposti nappaa ison osan arjesta. Mies se meillä yleensä kokkailee, kuten parhaillaan.

Kiitos vielä kaikille ja mukavaa viikonloppua!

comments 6

Kurkistus lastenhuoneeseen

Lastenhuonetta on kiva sisustaa, koska siinä voi olla muita tiloja leikkisämpi ilme. Nukan huoneessa oli pitkään vain sänky ja lipasto, mutta hiljalleen olen saanut hankittua sinne jotain muutakin, jotta siellä viihtyy. Huone on vielä keskeneräinen, mutta laitetaan nyt ekoja kuvia miltä se tällä hetkellä näyttää.

lipasto

potkuauto

Huone on aika pieni, edellisestä lastenhuoneesta vain neljäsosa, mutta ihan hyvin tuonne mahtuu kaikki tarpeellinen eli sänky, lipasto ja lelut. Toisella seinällä on iso vaatekaappi, jossa on minun vaatteet, lakanat sekä pyyhkeet. Järjestelynä ei ehkä paras mahdollinen, mutta ihan toimiva. Toki oma vaatehuone ja kodinhoitohuone olisi luksusta.

nukan_huone

Tilasin uuden Stringpocketin, jossa on tammipuiset levyt. Vähän jännitin onko tammi liian tumma, mutta sehän oli just hyvä! Tykkään kovasti puun tuomasta lämmöstä, jota sitten pientavaroiden muodossa tuon lastenhuoneeseen, vaikka muutoin mustavalkoisella linjalla mennäänkin. Sitä väriä tulee sitten leluista ja naperon taideteoksista.

kirjat

laatikko

Löysin Muuramen vanhan Katinpoika-lastensängyn Kierrätyskeskuksesta. Melkoinen löytö se olikin, maksoi vain 10 euroa! Sängyssä on hieman naarmua ja kulumaa, mutta onhan se jo vuosikymmeniä vanhakin. Sänkyä voi pidentää lapsen kasvaessa ja alla on vetolaatikko leluille, kirjoille tai vaikkapa vieraspediksi.

viiri

Nuka oli taiteillut päiväkodissa hienon teoksen, joka pääsi seinälle puisiin kehyksiin. Nyt en muista mitä kuvassa olikaan, täytyypä kysyä tekijältä itseltään.

comment 0

Upea kalliotontti myynnissä

Kävin tänään tontilla ottamassa muutaman valokuvan, nimittäin pian lähtee meidän tontti virallisesti myyntiin! Vielä on hankittava muutamia papereita Espoon kaupungilta mm. koelaskenta lohkomista varten sekä talon purkulupa. Itselleni moni asia on ihan uutta, kun tällä kertaa on kyseessä kiinteistö, mutta ei auta kun selvittää. Otan välittäjän avuksi siinä kohtaa, jos tuntuu ettei omat rahkeet riitä.

maisema

luontoa_noykkio

puunlatva

Kun pyörin tontilla, hämmennyin jälleen miten iso se olikaan. Tontti sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella Espoon Nöykkiössä, jossa ei nykyään taida enää isoja tontteja olla kaupan. Espooseen rakennetaan muutenkin älyttömän tiheästi, talot on ihan vieri viereen. Se tuossa tontissa olikin parasta, että jokaisesta ikkunasta näkyy luontoa eikä naapurin ikkunat. Tontti on kalliorinteessä ja pihalla vanhoja isoja jyhkeitä puita mm. vaahteroita, mäntyjä, tammipuu, jokunen kuusi, alppiruusupuskia sekä kirsikkapuu, ja paljon kaikkea muuta. Kieltämättä hieno tontti kyseessä.

tontilla

isotpuut

tonttijako_a_b

Tässä lisää speksejä kiinnostuneille:

Tontin koko on 2389 m² ja rakennusoikeutta 477,8 m² + talousrakennus 15 %. Tontille voi rakentaa kaksi omakotitaloa ja tontin voi lohkota kahteen, jolloin kummallekkin tontille jää noin 1100 m² sekä yhteinen tie. Mahdollisuus myös hallinnanjakosopimukseen, mutta tuossa tapauksessa saattaa lohkominen olla järkevintä. Osoite on Kuoppatie 8, 02300 Espoo.

Tontti A 220.000 € ja Tontti B 220.000 €, koko tontin hinta 430.000 €.

Tontilla on siis purkukuntoinen rakennus, jonka purkukustannukset jää ostajalle tai jaetaan ostajien kesken. Tontille B on porattu valmiiksi maalämpökaivo, jota voi hyödyntää.

tonttia

talonkulma

aurinko

Jos kiinnostuit, saa laittaa sähköpostia tiina.ilmavirta@gmail.com, niin mennään katsomaan paikan päälle miltä näyttää. Nyt on mahdollisuus valita kumman puolen tontista haluaa, mutta toki saa ostaa vaikka koko tontin edullisempaan hintaan.