comments 2

Oikomishoidon lopputulos

Kaupallinen yhteistyö / Hammaslääkäri Sanna-Liisa Untamala

Nyt on tullut hampaiden Invisalign-oikominen päätökseen. Oikomishoito alkoi viime tammikuussa ja päättyi elokuun alussa. Jos kiinnostaa, miksi lähdin oikomaan hampaitani, mitä toiveita minulla oli ja miten homma käynnistyi, täällä on aiempi postaus aiheesta.

Hoitojaksoni arvioitiin kestävän 2,5 kuukautta, johon sisältyi 7 erilaista kalvoparia. Hoito eteni suunnitelmien mukaan, mutta viimeisen kalvoparin jälkeen halusin muutamiin hampaisiin vahvempaa siirtymistä, joten päädyimme tilaamaan vielä toiset 7 kalvoparia saavuttaaksemme halutun lopputuloksen. Hoidon alussa oli tiedossa, että uusia kalvoja joutuu mahdollisesti tilaamaan lisää ja hoitoaika tämän vuoksi pitenee. Asia ei haitannut ollenkaan, olin nimittäin tottunut kalvoihin todella hyvin.

Toinen kalvosarja oli hetkessä ohi! Monesti sitä havahtui, että taas saa vaihtaa uudet kalvot suuhun. Tällä kertaa vaihtoväli oli vain 7 päivää, kun ensimmäisessä satsissa 10 päivää. Aika meni hurjan nopeasti ja pian oikomisprosessi oli enää viimeistelyä vaille valmis.

Oikomisen alussa hampaisiin laitettiin kiinnikkeet, joiden avulla hampaiden liikkeitä ohjattiin. Oi sitä hetkeä, kun kiinnikkeet hiottiin pois! Hampaiden pinta tuntui taas ihanan tasaiselta. Olipa jännän tuntuista, kun hammaskaari olikin linjassaan. Aiemmin hampaissa oli semmoista epätasaista porrastusta, mutta oikomisen ansiosta hampaiden kaari on suora – esteettisesti, mutta myös kielellä tunnustellen. Hammasvälien puhdistus on nyt huomattavasti helpompaa, kuin aiemmin. Välit olivat todella ahtaat, mutta nyt lanka sujahtaa ihanan helposti hampaiden väliin ja puhdistaminen on nopeaa.

Hampaiden teräviä kulmia ja kulumia muotoiltiin hiomalla sekä kiillottamalla. Hyvin pienellä muutoksella saatiin tosi iso ero! Oli hassua katsoa omia hampaita yhtäkkiä ilman kiinnikkeitä pyöristettyineen muotoineen. Yllätyin, miten kauniilta omat hampaat näyttivät. Hampaisiin ei lisätty ollenkaan muovipaikkauksia, joilla voisi saada muodot vielä symmetrisemmäksi. Mielestäni kokonaisuus on näin oikein hyvä, luonnollinen. 

Kun viimeistely oli valmis, hampaista otettiin uudelleen 3D-kuvaus ja minulle tilattiin retentiokalvot, joiden avulla muutosta ylläpidetään. Hampailla on taipumus palata takaisin, joten jälkihoito on todella tärkeä, jotta saavutettu tulos saadaan ylläpidettyä. Pidin retentiokalvoja päivin öin reilun kuukauden verran ja nyt olen siirtynyt pelkästään yökäyttöön. Retentiokalvoja pidetään vuoden verran aina öisin, sen jälkeen yökäyttöä voi hiukan harventaa. Tosi jännä miten kalvoihin on tottunut ja niitä ei oikeastaan edes mieti. Joka kerta pesen kalvot hammasharjalla ennen suuhun laittamista hammaspesun yhteydessä, muuta vaivaa ei moisesta ole.

Vielä oli jäljellä hampaiden valkaisu, jotta ilme on raikas ja viimeistelty. Olen aiemmin käynyt valkaisemassa hampaat hammaslääkärillä, mutta joskus myös valkaissut ne itse teetettyjen kalvojen avulla. Koska retentiokalvoja on kolmet täysin samanlaiset kappaleet, päätin käyttää yhdet kalvoista hampaiden valkaisuun. Tällä keinoin säästin useamman satasen.

Ennen / Jälkeen

Ihan mahtavaa huomata miten paljon muutosta on tapahtunut! Oli vaikeaa löytää ennen-kuvia, joissa hampaat näkyvät selkeästi miltä ne näyttivät aiemmin. Viimein löysin vanhan kännykkäräpsyn, jossa suu on auki ja hampaatkin näkyvät, niin pääsee vertailemaan oiottuja hampaita lähtötilanteeseen. Aikamoinen ero, eikö?

Jos Invisalign-oikominen kiinnostaa, kannattaa varata maksuton konsultaatioaika Sanna-Liisalle. Sanna-Liisa ottaa vastaan Helsingin Bulevardilla, Itäkeskuksessa ja Lahdessa, ja tämän kuun lopussa myös Espoon Isossa Omenassa! Täältä voi varata ajan. Konsultaatiokäynnillä Sanna-Liisa kertoo Invisalign-hoidosta ja sen vaiheista. Hampaista tehdään 3D-kuvaus, jonka jälkeen pääsee näkemään hoidon etenemisen animaation muodossa, sekä mahdollisen lopputuloksen! Huippua tekniikkaa tänä päivänä. Todella vahva suositus kaikille jotka mielii suorempaa hammasrivistöä ilman näkyviä hammasrautoja!

comments 4

Valmis pihakivetys

Kaupallinen yhteistyö / Kivitori

Nyt on 6 000 kiloa kiveä lajiteltu, kärrätty, kannettu ja nakutettu paikoilleen. Projekti oli fyysinen, hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Iskin viimeisen kiven maahan vain hetki ennen talon laittamista myyntiin. Niin on tämäkin savotta valmis, viimeistä kiveä myöten.

Kuusi jättimäistä kivisäkkiä möllötti pihassa pitkään, mutta hiljalleen ne siitä hävisivät, yksi toisensa jälkeen. Viimeisen säkin kivet lajittelin juuri ennen ensilumia, uuden vuoden aattona. Tein hommia aina inspiraation iskiessä – kelejä, päivää tai kellonaikaa katsomatta, tunnin pari kerrallaan.

Työ eteni hitaasti, kun kiviä ei voinut vain latoa kasaan, vaan ne piti pyöritellä, sommitella ja usein myös siirrellä ristiin rastiin. Kun pääsi vauhtiin, ei millään olisi halunnut lopettaa. Oli niin palkitsevaa nähdä, kun valmista alkoi tulla.

Sokkelin vierustaan laitoin Kivitorin kauniita mukulakiviä eli seulanpääkiviä, jotka asettelin suoraan sepelin päälle. Sepeli oli sekavärinen, teräväkulmainen ja kooltaan pienehköä, jonka vuoksi ilme oli jotenkin levoton, viimeistelemätön. Seulanpääkivien ansiosta kokonaisuus muuttui tyylikkäämmäksi ja ryhdikkäämmäksi, huomattavasti skarpimmaksi.

Seulanpääkivi on pyöreäreunaiseksi hioutunut, luonnon muovaamaa kivi. Tilaamieni kivien koko on 50 – 100 mm ja ne sopivat tosi hyvin sokkelin viereen luomaan viimeisteltyä tunnelmaa. Isommat kivet laitoin talon vierustaan, ja pienemmät kivet varaston sekä autokatoksen vierustaan. Miten suuri muutos voikaan tulla mustan maalin sekä kivetyksen ansiosta! Näyttää niin nätiltä.

Nurmikon ja kivituhkan väliin nakutin Kurun harmaita 100 x 100 x 200 mm graniittireunakiviä. Aivan mielettömän kaunis kivi niin väriltään kuin muodoltaan. Kivet on valmistettu lohkomalla, näin ollen mitoissa ja muodossa on jonkin verran vaihtelua. Kivet oli hieman haasteellinen asetella, mutta nopeasti sain tekemiseen hyvän tatsin ja valmista pintaa tuli.

Olin laskenut menekin yllättävän hyvin. Seulanpääkivistä jäi yli ainoastaan punertavimmat ja kulmikkaimmat kivet, graniittikivistä kymmenkunta. Nopeasti ylimääräiset kivet löysivät paikkansa naapuruston pihoilta.

Nytpä on pihakivetys valmiina, kuten kaikki muutkin talon ja pihan viimeistelyt! Enää ei tarvitse kuin nauttia valmiista. Toki siistimistä ja ylläpitoa riittää edelleen, haravointia ja sen semmoista leppoisaa touhuttavaa. On tosi helpottunut olo, mutta samaan aikaan haikea ja tunteikas. Onneksi saan olla tässä kodissa vielä hetken aikaa, kiirehtimättä.

comments 4

Myyty!

Aikamoiset viikot ja kuukaudet takana, huhhei. Kesä meni lasten lomien parissa ja kaikki muu liikenevä aika talon viimeistelyjä sekä remontteja tehdessä. Hommaa oli paljon, mutta sain kaiken tehtyä mitä pitikin. Väsymys alkoi jossain kohtaa painaa todenteolla, mutta päämäärä oli niin kirkkaana mielessä, että sen voimilla jaksoin.

Syyskuun alussa oli loputkin to do -listan työt valmiina ja sain heittää remonttihanskat naulakkoon. Neljän vuoden uurastus oli takanapäin. Oli aika laittaa talo myyntiin.

Päätin heti alkuun, että myyn talon itse ilman välittäjää. En kokenut, että tarvitsen välittäjää oikeastaan missään kohtaa, korkeintaan kauppakirjan laatimisessa, mutta muutoin halusin itse hoitaa kaiken alusta loppuun.

Olen seurannut asuntomarkkinoita hyvin aktiivisesti. Tiedän alueiden ja asuntojen hintatasot, sekä tämän hetken kysynnän, mutta olin silti suurena kysymysmerkkinä miten mahtaa meidän talo liikahtaa. Olin henkisesti varautunut parin kuukauden myyntiaikaan, vaikka toki toivoin nopeita kauppoja ja myyntiajan olevan mahdollisimman lyhyt. Olen aiemmin myynyt itse talomme ja se meni viikossa yli pyyntihinnan. Mietin, voiko sama toistua uudelleen.

Voi miten jännää oli laittaa talo julkisesti myyntiin! Olin niin kovasti odottanut tätä hetkeä ja nyt se oli käsillä. Eipä aikaakaan, kun kalenteri alkoi täyttymään näytöistä. Oli kirjaimellisesti näytön paikka.

Nautin ihan suunnattomasti näyttöjen pitämisestä. Oli tosi kiva kertoa mitä kaikkea olemme tähän tehneet, miten talon tekniikka toimii, mitä materiaaleja olemme käyttäneet ja millainen tämä on asuinalueena. Siinä samalla pääsin tutustumaan ihaniin ihmisiin ja valloittaviin persooniin, kuulemaan heidän taustoja ja toiveita. Sattuipa näytölle myös muutama tuttu!

Sain paljon positiivista kommenttia, miten kaikki on niin siistiä, ihanan tyylistä ja miellyttävää. Joku mainitsi, että täällä ei häiritse yhtään mikään, kaikki näyttää kivalle ja tuntuu toimivan. Siihen olen näiden vuosien aikana pyrkinytkin, koittanut tehdä tiloista toimivat ja selkeät – muokkaamalla ja viimeistelemällä, isoja pintoja uusiksi, yksityiskohtia unohtamatta.

Ehkä yllättävintä oli se, että jokainen näytöllä käynyt sanoi saman asian heti sisälle astuttuaan: ”Tämä on paljon avarampi ja tilavampi, mitä valokuvista saa käsityksen!”. Itsehän otan kuvat yleensä pystysuuntaisesti, mutta poikkeuksellisesti otin kaikki myyntikuvat vaakana, koska ne sopivat myyntiportaaleihin paremmin. Tämä saattoi olla syy, miksi vaikutelma oli tuollainen. Samaa sanottiin myös pihasta, moni yllättyi pihan suuruudesta. Kyllähän tuo piha tuntuu paljon isommalta, mitä se virallisiltaan neliöiltä on. Paljastettakoon, että hieman se onkin ;)

Niin siinä sitten kävi, että heti ensimmäisen näytön jälkeen saimme ostotarjouksen täyteen pyyntihintaan. Tämä ei suinkaan jäänyt ainoaksi, vaan tarjouksia tuli useampi ja kaupat klousattiin lopulta ehdottomalla tarjouksella, joka oli yli pyyntihinnan. Kaikki tapahtui todella nopeasti ja loput näytöt piti perua.

Myyntiprosessi oli kyllä melkoinen jännitysnäytelmä! Oli aivan mahtavaa hoitaa tämä kaikki itse ja kokea jokainen hetki alusta loppuun. Sai laittaa itsensä likoon oikein huolella. Mieletön kokemus ja suuri oppi.

Onneksi uskoin omaan tekemiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen, vaikkei moni muu uskonutkaan. Sain usein kuulla nämä samat lauseet: ”Onko sillä mitään väliä miltä näyttää? Onko tuo nyt niin tarkkaa? Ei mitään järkeä laittaa aikaa ja rahaa taloon. Mahtaako kukaan tuota arvostaa? Miksi vaivautua, jos et itse siinä kohta edes asu?”

Niin. Tuntuu toisinaan turhalta edes selittää, miksi tehdä ja miksi vaivautua. Itse arvostan viimeisteltyjä yksityiskohtia, toimivuutta, harkittuja ja laadukkaita valintoja, sekä huolellista työnjälkeä. Ja tiedän, etten ole ainut. Sellaisista asioista ollaan valmiita maksamaan ja nyt viimein pääsin todistamaan sen. Toki olisin voinut käyttää aikani vaikka leipomiseen (juu ei kiinnosta pätkääkään), mutta mielummin teen sitä mihin itselläni on intohimoa ja mikä tuottaa mahdollisesti vielä taloudellista tulosta.

Nyt oli hyvä aika myydä, koska kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. Moni etsii tilavaa muuttovalmista omakotitaloa, jossa on luontoa ympärillä. Markkinoilla on monenlaista taloa tarjolla, mutta siihen haluttavuuteen ja myyntihintaan vaikuttaa kuitenkin moni asia.

Taloamme kävi katsomassa lapsiperheet, myös nuoret pariskunnat. Useampi oli etsinyt uutta kotia jo vuoden tai pidempään, ja oli ihana kuulla, että tämä vastasi heidän toiveitaan kaikilta osin. Osa ei saanut kuitenkaan pankista lainalupausta ajoissa, jonka vuoksi eivät kerinneet reagoimaan.

Virallinen kauppapäivä on näillä näkymin ensi viikolla, jolloin talo vaihtaa omistajaa. Hallintaoikeus siirtyy loppuvuodesta, sitten kun uusi kotini on valmis. Talomme saa ihanat uudet asukkaat! Olen onnellinen heidän puolesta, toki myös omasta puolesta. On kiva luovuttaa talo sellaisille, jotka arvostavat tekemäämme työtä ja näkevät tässä sen mitä itsekin. Ihanan kodin he saavat! Ja huipun naapurin siinä samalla :D

comment 0

Mitä mukaan, mistä luovun + alekoodi

Kaupallinen yhteistyö / Finnish Design Shop

Kodin vaihtaminen on ihanaa ja jännittävää aikaa, mutta samalla myös tosi haikeaa. Tuntui vieraalta ajatukselta, että lähtisin tästä kodista tai ylipäätään tältä asuinalueelta pois. Olin juurtunut lyhyessä ajassa, ja aika harvoin niin käy. Eipä tyttö tiennyt, että uusi koti rakentuu aivan tuohon viereen.

Uusi koti on kooltaan huomattavasti pienempi kuin tämä nykyinen. Itseasiassa se on tasan puolet. Vaikka nykyiset neliöt ovat olleet pienemmälläkin kokoonpanolla tehokäytössä, hyvin mieluusti vaihdan kompaktimpaan. Ensisijaisesti kustannussyistä, mutta myös ylläpidon puolesta. Pidän avarasta ja tilavasta, ja uskon sen olevan mahdollista uudessakin kodissa, vaikka neliöt puolittuu.

Olen käynyt alustavasti läpi huonekaluja, mitkä tulevat mukaan ja mistä luovun. Muutamien huonekalujen kohdalla se on hyvinkin helppoa, esimerkiksi kaikki työhuoneen kalusteet jäävät pois muuttokuormasta, koska uudessa kodissa ei ole työhuonetta. Toisesta sohvasta täytyy luopua ja mahdollisesti myös toisesta nojatuolista. Täytyy ehkä vielä paikan päällä mallata, jos hyvässä lykyssä molemmat nojatuolit mahtuisi.

Vaikka koti on vaihtunut vuosien varrella monet kerrat, suurinosa huonekaluista on silti pysynyt matkassa mukana. Usein asuntojen arkkitehtuuri ja ajan henki ohjaavat sisustamista, mutta itselläni tyyli on pysynyt melko muuttumattomana. Toki tarpeet vaihtuvat ja vallitsevat trendit vaikuttavat, mutta tietty punainen lanka siellä aina on. Minimalismi on tyylini kehys. Yksinkertaista, ajatonta ja toimivaa.

Moni huonekalu on hankittu nykyiseen kotiimme, osa on ollut matkassa jo pidemmän aikaa, kuten Menun Snaregade ruokapöytä. Pidän siitä edelleen ja se tulee ehdottomasti uuteen kotiin. Pöytä on ollut todella kovassa käytössä, mutta se on edelleen hyvässä kunnossa. Kansilevy on tammea, joten sen voi halutessa käsitellä uudelleen ja näin ollen siitä voi saada entistä ehomman. Luonnonmateriaaleissa tämä on suuri etu, niitä kun voi käsitellä uudelleen ja uudelleen.

On sanomattakin selvää, että mukaan lähtee Gubin Pacha nojatuoli, joka on melko tuore tulokas. On hieman vaikea vielä käsittää, että tuo ihanuus on todella minulla. Jotenkin ajattelin, ettei minulla ole Pachaan ikinä mahdollisuutta, mutta sitten päätin, että kyllä muuten on. Tuon minä haluan ja siinä se nyt on.

Nojatuoli on juuri niin ihana, kuin näkemissäni kuvissa. Tai no, ihanempi. Se on yllättänyt myös monet koeistujat pehmeydellään ja täydellisellä ergonomiallaan. Pacha on näppärän kokoinen ja se mahtuukin helposti moneen eri tilaan. Uudessa kodissa sillä on paikka olohuoneessa, mutta optio on myös makuuhuoneessa.

Valaisimista taitaa lähteä mukaan kaikki. Toivon todella, että upea ja näyttävä Petite Frituren Vertigo löytää uudesta kodista paikkansa. Pidän tuosta valaisimesta todella paljon, mutta se vaatii tilaa ympärilleen. Korkeuden puolesta se kyllä sopii, joten nähtäväksi jää mihin kohtaan se parhaiten istuu. Keittiö-olohuone-akselille sitä kuitenkin kaavailen. Vertigo on ihanan ilmava ja kepeä, vaikka onkin halkaisijaltaan peräti 140 cm. Sitähän löytyy vielä isompana, jopa kaksimetrisenä.

Ja sitten Menun Plinth, tuo tuhat kiloa painava marmorimötikkä. Tietysti se lähtee mukaan. En lakkaa ihastelemasta sitä. Jotenkin ne kaikista yksinkertaisimmat jaksaa viehättää eniten. Tässäkin on isossa roolissa luonnonmateriaali. Aivan älyttömän upea musta Marquina marmori. Marmori on ajaton materiaali, eikä se mene koskaan pois muodista. Tai no, joskus se taitaa olla vaan enemmän pinnalla.

Olisi ihana saada marmorinen kylpyhuone tai vaikka marmorinen keittiön taso. Mutta tässä kohtaa budjetti tulee vastaan ja on mietittävä edullisempia vaihtoehtoja. Ei se haittaa. Kiva, että marmoria on edes ripaus sisustuksessa.

Nämä kaikki mainitsemani huonekalut on hankittu Finnish Design Shopista. Finnish Design Shopissa valitaan hyvin tarkkaan ne tuotteet ja brändit, jotka pääsevät verkkokaupan valikoimiin. Kriteerit ovat korkealla ja laadukkuutta arvostavana asiakkaana en ole itse joutunut pettymään kertaakaan.

Alennuskoodia on kyselty muutamat kerrat ja nyt on sellainen saatavana! Blogini lukijat saavat 10 % alennuksen kaikista normaalihintaisista Finnish Design Shopin tuotteista koodilla DESIGNWASH10. Alekoodi on voimassa 20.8.2021 asti. Sitten vaan ihania sisustusunelmia toteuttamaan!

comments 20

Uusi koti

En malta olla enää kertomatta uudesta kodistani! Olen siitä niin innoissani, koska lähes kaikki asiat, joita uudesta kodista toivoin, toteutuu. Yllättävintä tässä on se, mistä sen löysin! Toiveena oli löytää uusi tai uudehko asunto Pohjois-Espoosta, mieluiten tältä samaiselta asuinalueelta, jossa nyt asumme. Heitin jossain kohtaa ilmaan, että voisin muuttaa vaikka samalle kadulle, niin paljon tykkään täällä asua.

Tuossa viereisellä kadulla oli viime kesänä myynnissä kolme tonttia. Katselin niitä silmällä, että olisipa siihen kiva rakentaa, kun on päättyvä tie ja metsää vieressä. Toki ymmärsin, ettei minulla ollut siihen yksinään varaa, mutta kunhan fiilistelin.

Kun ensimmäinen talo alkoi keväällä nousta, havahduin, että siihen nousee paritalo. Talon yksinkertainen arkkitehtuuri viehätti, joten kävin raksalla vähän hiippailemassa. Vaikkei talossa ollut pystyssä muutakuin ulkoseinät, ikkunat ja katto, ihastuin siihen samantien. Neliöt tuntuivat sopivilta ja sijainti olisi enemmän kuin täydellinen. Voi kunpa nämä olisi tulossa myyntiin, toivoin.

Pari päivää myöhemmin huomasin, että rakentaja oli paikalla, joten kävin kyselemässä tietoja asunnoista. Hän kertoi, että toinen asunto oli jo mennyt, mutta toinen on tulossa myyntiin.

Asunnon pohjapiirustus tuntui todella hyvältä, neliöitä oli juuri sopivasti ja materiaaleihin pääsisi vielä vaikuttamaan. Hintakin sopi budjettiini, joten ilmoitin siltä seisomalta, että ostan toisen puolikkaan. Niillä puheilla sovimme sitten kaupat!

Kyseessä on 63 m² paritalon puolikas, joka on omalla tontilla hallinnanjakosopimuksella. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta, avokeittiö, kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone, wc ja lämmin varasto. Reilun kokoinen piha, katettu terassi ja kaksi autopaikkaa.

Talon pohja vaikuttaa todella toimivalta. En suoranaisesti muuttaisi siinä yhtään mitään. Olohuoneen sekä keittiön huonekorkeus on 3 metriä, joka tekee kompaktista asunnosta huomattavasti tilavamman oloisen. Makuuhuoneissa ja kosteissa tiloissa huonekorkeus on puolestaan 2,6 metriä.

Toinen asunto on edennyt jo pidemmälle ja se valmistuu ensin. Sen jälkeen tehdään minun puoli, jonka on tarkoitus valmistua marraskuussa. Tässä on siis vielä hyvin aikaa käydä läpi asunnon materiaalit ja muut toiveet, joita olenkin jo alustavasti katsonut.

Vaikka talo ja sen ympäristö on vielä kunnon työmaa, se tuntuu jo ihan kodilta. Oikeastaan se tuntui jo ensimmäisellä kerralla, kun astuin sisään.

En olisi ikinä voinut uskoa, että uusi koti löytyy aivan tuosta vierestä tien toiselta puolelta! Ja parasta, että pääsen vaikuttamaan kotini toimintoihin, kalusteisiin ja materiaaleihin, jotka ovat erittäin tärkeitä viihtyvyyden kannalta. Raskaan kevään jälkeen tämä on äärimmäinen helpotus. Pitkään kestänyt stressikin häipyi viimein. Tämä koti on meille juuri täydellinen tähän elämänvaiheeseen. Minun ja poikien uusi oma koti ♥