comments 4

Kirjoittajaksi Inside Minimalismiin

Sydän hakkaa vimmatusti, koitan tasata hengitystä. Posket hehkuvat, jännitys tuntuu koko kehossa. Kun tapahtuu jotain tosi odottamatonta ja yllättävää, mutta samaan aikaan niin hienoa, ettei meinaa uskoa sitä todeksi, niin tältä se fyysisesti tuntuu.

Puoli vuotta sitten istuin lentokoneessa matkalla Barcelonasta kotiin. Selailin ajankuluksi Finnarin Blue Wings -lehteä, jossa oli nosto tunnetusta parivaljakosta nimeltään The Minimalists. Huokailin ihastuksesta ja nappasin vielä kännykkään kuvan, jotta muistan käydä lukemassa heidän artikkeleita sekä kuuntelemassa Podcastia. En olisi ikimaailmassa voinut kuvitella, että puoli vuotta tämän jälkeen minä olisin jollain muotoa mukana heidän tiimissään.

Minimalism Life on The Minimalistin, Minimalissimon sekä 5 Stylen yhteistyöprojekti, jossa he julkaisevat lehtiartikkeleita, ​​kirjoitelmia ja ​​viikottaisia uutiskirjeitä minimalismista.

Olen kunnian saanut olla mukana Minimalissimossa, jossa minusta ja kodistamme tehtiin viime keväänä artikkeli, ja kesällä Minimalism Lifessa julkaistiin yksi blogiteksteistäni. Ja nyt, kuukausi takaperin sain sähköpostia, jossa minua pyydettiin mukaan yhdeksi kirjoittajaksi Minimalism Lifen Inside Minimalismiin!

Tiedättekö sen tunteen, kun joku unelma käy toteen, ilman että olet siitä edes unelmoinut. No, tässä kävi nyt niin. Ja sen takia tuntuukin ihan epätodelliselta. Siis minä yksi kirjoittajista, ei ikinä. Kun tämä mahdollisuus tarjoutui eteen, oli sanomattakin selvää, että lupauduin mukaan. Meinasin saada melkein paniikkikohtauksen siitä valtavasta kunniasta, innostuksesta ja jännityksestä, mutta samalla myös kauhistelin, miten ikinä tulen selviämään.

Tekstit tulisi olemaan tietysti englanniksi ja niitä pääsisi lukemaan vain tilaajat kuukausimaksua vastaan. Itse tulisin saamaan kirjoituksista palkkiota, en suurta summaa, mutta jotain. Artikkeleiden kirjoittaminen englanniksi olisi oman oppimisen kannalta niin merkittävää, että raha on tässä kohtaa ihan toissijainen. Pelkästään jo se, että he halusivat minut mukaan tiimiinsä, on itselleni jo niin valtavan suuri asia, että meinaan haljeta. Vaikkei tuo englanti kovinkaan notkeasti itseltäni vielä taivu, huomasin ensimmäistä artikkelia kirjoittaessa, kuinka paljon sen ansiosta opin uusia sanoja, lauseita ja kielioppia. Tosi hyvä haaste itselleni, samalla myös todella palkitsevaa. Onneksi he stilisoivat tekstejäni, joten voin olla huoletta oikeinkirjoituksen kanssa.

Artikkelit tulevat käsittelemään minimalismia, sisustusta ja ihan tavallista elämää lapsiperhearjessa. Annan vinkkejä miten voi elää tasapainoisempaa ja mielekkäämpää elämää, miten omaan elämään voi vaikuttaa pienillä tai isoilla teoilla, ja kerron myös konkreettisia esimerkkejä omasta elämästäni. Tulen julkaisemaan samoja tekstejä myöhemmin myös blogissani, eli suomeksi ne on sitten täällä luettavissa.

Siellä sitä nyt ollaan, ihailemieni tyyppien joukossa, yksi Inside Minimalismin kirjoittajista! Tänään julkaistiin ensimmäinen artikkelini. Jännittää tosi paljon, mitä kirjoituksistani pidetään. Toivottavasti ne antavat lukijoille inspiraatiota.

comments 4

Käännekohdassa

Tuossa kun kirjoittelin aiemmin ikäkriisistä ja sen tuomasta ahdistuksesta, niin olihan taustalla muutakin. Asia, joka on vaivannut jo pidempään ja vaikuttanut todella paljon kaikkeen muuhunkin. Asia, josta on helpompi olla hiljaa, vaikka juuri se oli suurin ongelma, hiljaa oleminen. Vaatii hitokseen rohkeutta sanoa sellaisia asioita ääneen, jotka ovat itselle tosi vaikeita. Jos kokee olevansa epäonnistunut, haluaako sitä sanoa ääneen? Niinpä.

Olen ollut yrittäjänä yli 7 vuotta. Rakastan olla yrittäjä ja rakastin ihan ensimmäisistä päivistä lähtien. Hartain toive onkin ollut kokoajan se, että voisin jatkaa yrittäjänä mahdollisimman pitkään. Yrittäjyydessä on todella paljon hyviä asioita. Yrittäjänä voi itse valita työajat ja tavat tehdä töitä. Tehdä monipuolisesti sellaisia projekteja jotka kiinnostaa, innostaa ja haastaa, voi halutessaan kehittää itseään, ja ottaa vapaata silloin kun itselle sopii.

Tämä vuosi on ollut kuitenkin todella vaikea, töitä ei ole ollut nimeksikään. Satunnaisia hommia siellä täällä, joiden voimin on kitkuteltu. Mutta nyt tilanne alkoi olla sellainen, että harkitsin ensimmäistä kertaa palkkatöitä tosissani ja lähetin ensimmäisen työhakemuksenkin. En kuvitellut tähän päätyväni, mutta vaihtoehtoja ei enää ollut. Oli pakko tehdä asialle jotain, jotta oma taloudellinen tilanne virkoaisi.

En ole asiasta sen enempää huudellut, mitä nyt lähipiirille tokaissut miten heikosti töitä on ollut. Tiedän, että olisi pitänyt mainostaa omaa osaamista, mutta se on itselleni vaikein asia, eikä siihen ole ollut varoja käyttää. Olen toki koittanut hyödyntää somekanavia parhaani mukaan, mutta olen ollut mainostamisen kanssa vaan ihan jäässä.

Päätin sitten avautua yrittäjien omassa Facebook-ryhmässä. Kerroin tilanteestani täysin rehellisesti ja suoraan. Se oli vaikeaa, mutta mietin, että mitä menetettävää tässä enää on. Jos saisin ryhmästä edes hieman vertaistukea, sekin auttaisi. En olisi ikinä osannut kuvitellakaan, että kyseinen avautuminen tulee olemaan elämässäni yksi merkittävimmistä käännekohdista.

Kun kerroin avoimesti tilanteestani ja siinä samassa mainitsin myös yritykseni, nettisivujeni kävijämäärä räjähti! Puhelin alkoi soimaan, sähköposti täyttyi meileistä ja viestiboksiin ilmestyi kymmeniä viestejä. Kalenteri alkoi täyttymään palavereista, monta uutta suunnitteluprojektia käynnistyi ja asiakkaita tuli jonoksi asti. Olen ollut tuosta päivästä lähtien täystyöllistetty ja tulevat viikot on täyteen buukattu! Joka päivä sähköpostiin kilahtaa uusi tarjouspyyntö. Ja minä kun ajattelin saavani vain hieman vertaistukea.

Olen koko vuoden toivonut ja rukoillut, että tilanne paranisi. Yritin kyllä tehdä asian eteen joka päivä jotain, mutta ahdistus painoi välillä niin paljon, etten vain saanut itsestäni irti sitä mitä olisi pitänyt. Olin menossa pakon edessä kohti sellaista mihin en edes halunnut.

Ette arvaakkaan, miten iso kivi tipahti pois harteilta. Olen niin iloinen, että avasin suun, vaikka pelotti. Ikävien asioiden sanominen ääneen todellakin helpottaa ja parhaimmassa tapauksessa käy näin, kuten itselleni kävi. Tosi helpottunut ja huojentunut olo, kun saa taas tehdä täysillä sitä mitä rakastan – omaa työtäni. On jopa vähän hassu tunne, kun stressi ei paina jatkuvasti. Mieli on ollut niin paljon rennompi. Näin hyvää työtilannetta ei ole ollut koko yrittäjäurani aikana. Toivottavasti tällainen vauhti jatkuu tulevaisuudessakin.

Kun puhuin ikäkriisipostauksessa tienristeyksestä ja käännekohdasta, niin tämä se sitten taisi olla. Kyllä se elämä kantaa, sen olen saanut kokea monet kerrat, vaikka välillä usko meinaakin loppua. Välillä sitä rämmitään pohjamudissa, välillä hivotaan huippuja. Tasapainoillaan eri elämän osa-alueilla, eri aikoina.

Niin, ja se neljäkymmentä kilahti mittariin tällä viikolla. Aika hämmentävä olo, nimittäin tuntuu että se ikäkriisi häipyi sillä samaisella hetkellä, tuosta noin vaan! Tuli tosi hyvä ja vahva tunne siitä, että onpas hienoa olla tämän ikäinen. On saanut elää täyttä elämää ja kokea niin paljon. Kaikin puolin tosi kiitollinen ja onnellinen olo, niin monesta asiasta. Ja joskus ne käännekohdat elämässä on juuri niitä mitä tarvitaan ♥

ps. Ne mun sivut on täällä.

pps. Kävin työhaastattelussa, mutta ilmoitin, etten paikkaa tarvitsekaan. Joku toinen saa sen mahdollisuuden.

comments 4

Akustiikkalevy muistitauluna

Kaupallinen yhteistyö Talotuote.fi

Minulta on useasti kysytty kotimme kaikumisesta. Koska meillä on paljon korkeaa tilaa ja melko vähän tekstiiliä, kodissamme kaikuu jonkin verran. Huomaan kaikumisen parhaiten silloin, kun katson vaikkapa kuvaamaani videota jossa puhun, mutta muuten en kaikumiseen kiinnitä erityistä huomiota. Ilmeisesti olen sitten kaikumiseen tottunut, mutta toki akustiikan parantaminen tekisi kodin tiloista entistä miellyttävämmät.

Kodin akustiikkaa voi parantaa huonekaluilla ja tekstiileillä, kuten sohvilla, matoilla, verhoilla ja tyynyillä. Verhot on jossain vaiheessa tulossa makuuhuoneisiin, mutta mattoja en enempää kaipaa, enkä muutakaan tekstiiliä kummemmin – mitä nyt isoa vilttiä lämmikkeeksi. Joskus pohdin verhoja olohuoneeseen, mutta riisutumpi ilme vei voiton.

Akustiikkalevyjä käytetään paljon toimistoissa ja toki myös kodeissa, mutta itse en osannut nähdä niitä ollenkaan meidän seinillä. Niin, paitsi nyt, kun keksin niille toisenkin funktion.

Sain Talotuotteelta testattavaksi muutaman Konto-akustiikkalevyn. Vaihtoehtoja selatessa huomasin, että niitä saa monessa eri koossa ja eri värisinä, ja niitä voi jopa maalata uudelleen vesiohenteisilla sisämaaleilla. Siinä samalla tuli mieleen, että voisin käyttää akustiikkalevyä muistitauluna!

Varmasti monessa toimistossa käytetään akustiikkalevyjä muistitauluina, ihme kun itselläni ei ole tullut moinen aiemmin edes mieleen. Työhuoneestani on puuttunut kokonaan muistitaulu ja olen sellaisesta haaveillutkin, mutta sen toteuttaminen tai hankkiminen on vaan jäänyt. Tässäpä tuli kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Konto-akustiikkalevyt on valmistettu pintaturpeesta, joka on täysin luonnollinen materiaali. Se on terveellinen, sitä on helppo leikata ja se sietää hyvin kosteutta, minkä takia se on homehtumaton.

Valitsin mustat ja valkoiset akustiikkalevyt koossa 60 x 120 cm (tai tarkemmin 594 x 1194 mm), paksuudeltaan 20 mm. Pohdin, että voisin yhden valkoisen levyn maalata hiekan värisellä maalilla, se sopisi nätisti sisustukseen. Kun laitoin mustan levyn seinää vasten nojailemaan, se toi heti kivaa kontrastia tilaan, joten maalikauppa jäi ainakin toistaiseksi väliin.

Akustiikkalevy tuo tosi kivasti ilmettä meikäläisen kotitoimistoon! Kokokin oli just sopiva, ainoastaan olisin voinut valita heti paksumman levyn. Niitä on siis saatavilla 20 mm, 30 mm ja 40 mm paksuisina. Ajattelin, että ohuin on kauniin siro, mutta paksumpi toimii tehokkaammin, eikä paksumpi olisi ollut ilmeeltään yhtään hullumpi. Mitä enemmän levyjä on, sen paremmaksi akustiikka muuttuu, minulle riittänee nyt tämäkin.

Yleisenä mitoitussääntönä huoneen sisäiseen akustointiin akustiikkalevyillä voidaan pitää 30 % pinta-alasta, mikäli tilan korkeus max. 250 cm, tilan korkeuden ollessa yli 250 cm 50 % pinta-alasta. Mitä paksumpi akustiikkalevy on, sitä matalampiin ääniin voidaan vaikuttaa.

Miten te parannatte kodin akustiikkaa? Riittääkö pelkkä sisustus siihen, vai oletteko lisänneet seinille tai muualle kotia akustiikkalevyjä? Rakentamisen yhteydessä akustiikkalevyjä voi piilottaa vaikkapa sisäkattoon huomaamattomasti, kiva idea sekin. Jos sinulla on hyviä vinkkejä kodin akustiikan parantamiseen, jaa ihmeessä ne kommenttiboksiin!

comments 6

Artikkeli Helsingin Sanomissa

Osa on ehkä huomannut, että Hesarissa oli juttua kodistamme. Jutun aihe käsitteli pääosin valkoista sisustusta ja minimalismia, mutta sivuttiin myös hometalohistoriaamme.

Toimittaja otti viime keväänä yhteyttä ja kysyi halukkuuttani mukaan juttuun. Jutun lähtökohtana oli se, kun sisustuksen saralla sanotaan usein, että valkoisten kotien aika on ohi, mutta käytännössä näin ei ole. Valkoista käytetään edelleen sisustuksessa paljon, vaikka trendit kertoisivatkin muuta. Suhtaudun hieman varauksella sanomalehtiin, koska niissä saatetaan ampua toisinaan yli. Jutun aihe kuulosti kuitenkin kiinnostavalta ja asialliselta, joten lupauduin mukaan.

Sain luettavaksi ja korjattavaksi jutun ennen julkaisua, jotta siinä pysyttäisiin faktoissa. Muutamaa kärjistettyä kohtaa en olisi halunnut ollenkaan mukaan, mutta koska tavoitteena oli saada niitä kuulusia klikkejä, oli myönnyttävä. Tärkeintä itselleni oli, että juttu on täysin fakta.

Juttu oli sunnuntaina lehdessä jopa neljän sivun verran ja nyt se on luettavissa myös HS:n sivuilla. Eilen se oli toiseksi luetuin. Melkosta! Aiemmin se oli kaikkien luettavissa, mutta nyt olikin laitettu maksulliseksi, kun veti hyvin. Jos juttu kiinnostaa, eikä ole HS Digin tilaaja, voi ottaa maksuttoman kokeilun kuukaudeksi käyttöönsä.

Olen saanut valtavat määrät ihanaa palautetta, kiitos jokaiselle niistä! Oma lukunsa on sitten kommenttiosiot, joihin vedetään usein täyslaidallisia. Silti ihan mielenkiintoista keskustelua, vaikka negaa olikin odotettavissa. Valkoinen ja minimalistinen koti herätti paljon erilaisia reaktioita, jotkut kauhistelevat, jotkut ihastelevat.

Kyllähän se kieltämättä vähän jännitti millainen lopullinen juttu tulee olemaan, se kuitenkin muuttui jonkin verran matkalla. Olen kyllä tyytyväinen, pelkäsin pahempaa, heh.

comments 6

Uniikki CLT-talo myynnissä

Myynnissä olevia asuntoja on tosi hauska selailla. En taida olla ainut, jolle se on harmiton ajanviete ilman todellisia muuttoaikeita. On vaan niin mielenkiintoista kurkistaa ihmisten koteihin ja heittäytyä siinä samalla haaveilemaan. Saattaahan tuossa hommassa piileä pieni riski, nimittäin joillekin on käynyt niin, että se unelmakoti ilmestyy odottamatta eteen ja sitten se on menoa.

Tällä hetkellä monen tuttavan koti on myynnissä ja yksi niistä on mielettömän upea uniikki CLT-massiivipuulevystä valmistettu omakotitalo Espoon Kuurinniityssä. Olen käynyt paikanpäällä pikkujoulujen merkeissä kolme vuotta sitten ja haukoin vain henkeä jokaisessa tilassa. En ollut aiemmin nähnyt mitään vastaavaa! Aivan mielettömän upeasti suunniteltu ja toteutettu koti jokaista yksityiskohtaa myöten. Kodissa on useat kalusteet toteutettu mittatilauksena ja pieteetillä, ja kodin harkittu sisustus kruunaa tämän jalokiven.

Tässäpä pääsette kurkistamaan tähän upeuteen, myyntikuvat on ottanut Riikka Kantinkoski.

Miten koti voikin olla samaan aikaan niin moderni, kodikas, trendikäs, ajaton, hauska, tyylikäs, persoonallinen, minimalistinen, runsas ja mielenkiintoinen! Tämä kaksikerroksinen unelmakoti on nyt myynnissä ja täällä on myynti-ilmoitus, jossa myös ulkokuvia nähtävillä. Myyjillä on uusi unelma jo rakenteilla ja joku onnellinen saa tämän itselleen. Eikö olekin ihana!