comments 2

Projekti Sushi Panda

Olen lievästi sanottuna innoissani eräästä työprojektista, jonka sain keväällä. Turkulainen sushiravintola Sushi Panda on toiminut Forumissa kahden vuoden verran ja lyhyessä ajassa se on saavuttanut suuren suosion, joten tarvetta isommille tiloille on ollut jo jonkin aikaa. Viimein sopivat tilat löytyivät ja sain kunnian suunnitella uuden ravintolan sisustuksen!

Olin aiemmin mukana Forumissa sijaitsevan take away -ravintolan suunnittelussa, mutta tällä kertaa pääsin suunnittelemaan tiloja aivan alusta alkaen puhtaalta pöydältä! Kun näin ensimmäistä kertaa tuon paikan mihin uusi ravintola rakentuu, en pystynyt pitämään innostustani millään piilossa. Näin heti paikan potentiaalin, jossa isot ikkunat sekä monimuotoinen tila antoivat todella hyvän aihion suunnittelulle. Olin todella otettu siitä, että asiakas halusi minun suunnittelevan ravintolan ilmeen, vaikken mikään tila- tai sisustussuunnittelija olekaan. Ajatusmaailmamme kohtasivat jo ensimmäisen projektin aikana, joten oli upeaa jatkaa yhteistyötä nyt huomattavasti isommassa mittakaavassa.

Suunnittelutyö on tapahtunut täysin etänä Espoosta käsin. Asiakas on laittanut välillä kännykkäkuvia edistymisestä, joka on antanut hieman osviittaa siitä miten työt ovat edenneet. Kävin eilen työmaalla vilkaisemassa ensimmäistä kertaa valmistumista ja hyvältähän siellä näytti! Asiakas sanoi olevansa todella tyytyväinen suunnitelmiin ja toteutukseen, vaikkei kompromisseilta ollakaan vältytty. Mutta koska niitä väkisinkin tulee, on mietittävä uusia ratkaisuja tai sitten on vain hyväksytty eteen tulleet yllättävät jutut.

Aikataulu on ollut melko kiireinen, joka on oikeastaan ihan hyvä asia, ettei valintoja ole jääty liikoja pähkäilemään. Asiakkaalla itsellään on vahva visuaalinen silmä, joten muutamat valinnat, kuten työntekijöiden tilat, on olleet asiakkaan päätettävissä. Ja parempi niin, koska vain he tietävät millaiset laitteet ja työskentelytilat sinne tarvitaan, jotta homma toimii. Olen ollut tosi tyytyväinen asiakkaan tekemiin valintoihin, jotka ovat linjassa muiden tilojen kanssa.

Työtä vielä riittää, mutta jo muutaman viikon päästä pitäisi avautua ovet asiakkaille! Oikein jännittää, miltä lopputulos sitten näyttääkään. Oli huojentavaa huomata miten kivalta suunnittelemani kokonaisuus näyttää jo tässä vaiheessa. Rakentamista, sisustamista ja viimeistelyä on vielä siis paljon tiedossa, mutta todella nopeasti on tullut valmistakin pintaa. Tässä oli muutama sneakpeek ja seuraavan kerran esittelenkin sitten valmista ravintolaa!

comment 0

Mökillä

Vähissä on kunnon kesäpäivät olleet, mutta sitten kun niitä tulee, täytyy ottaa ilo irti niistä tietysti parhaalla mahdollisella tavalla eli mökkeilemällä! Olimme viikonlopun Jyväskylässä siskoni luona samalla asuntomessureissulla, jossa saimme relata ja nukkua univelkoja pois, kun lapsokainen oli hoidossa. Kieltämättä teki terää nukkua kunnon pitkät yöunet ja sen päälle vielä päiväunet. Piti lähteä ajelemaan kotia kohti sunnuntaina, mutta saimme kutsun siskon ja hänen miehensä mökille Muurameen. Isäntä on niin pitkään mökkeilystä haaveillut, että nyt kun sitä aurinkoakin oli luvattu koko päiväksi, pakkasimme kamat ja starttasimme autot siltä seisomalta.

Näihin maisemiin hurautettiin alle puolessa tunnissa. Onhan tuo sisko kertonut heidän saarimökistä ja joskus jonkun kuvankin sieltä laittanut, mutta oltiin silti molemmat aivan yllättyneitä millaiseen paikkaan saavuttiin! Ihan mieletön mesta ja mitkä upeat järvinäkymät koko mökkitonttia ympäröikään. Nämä mökkikuumeilijat olivat vihreästä kateellisina, mutta hienoa oli päästä edes vuorokaudeksi tällaisista puitteista nauttimaan. Ja nimenomaan juurikin näin täydellisenä kesäpäivänä!

Radiossakin puhuttiiin, että nyt pitäisi olla kesän lämpöisimmät kelit kun ollaan heinäkuun puolessa välissä, mutta eipä ihan ole ihan mennyt odotetulla tavalla tämä kesä. Itseäni ei niin ole huonot kelit haitanneet, koska liika kuumuus tuntuu aika tuskaselta tämän pallomahan kanssa ja sorvin äärellä on muutenkin ollut nyt tosi paljon touhuttavaa. Ymmärrän kyllä, jos lomiaan on odotellut ja vettä tulee vaakatasossa. Äkkilähdöt ovat olleet varmasti todella suosittuja.

mokkikeittiossa

tiilitakka.jpg

sohvalla

mokilla

Ja miten sympaattinen hirsimökki siellä olikaan! Emännän mukaan menee yksi sun toinen asia uusiksi, mutta puitteet muutoksille olivat just niin täydelliset. Tilaa oli oikein sopivasti, vaikka laajennussuunnitelmia olikin jo pyöritelty. Taitaa olla sukuvika, kun on aina halua uudistaa ja luoda tiloja käytännöllisemmäksi sekä silmää miellyttävämmäksi. Sitäpaitsi kaikki semmoiset projektit on just kivoja ja rentouttavia! Miehet puistelevat vieressä päätään, kun aina me vaan puhutaan rakentamisesta, remonteista tai sisustamisesta. Siis aina. Eka aihe aamulla ja viimeinen illalla. Eikä kyllästytä koskaan. Koittakaa miehet kestää. Te voitte puhua lätkästä.

nemo

putket

Päämökin lisäksi sieltä löytyi sauna pukuhuoneineen ja aitta, jossa me nukuimme. Ja hyvin tulikin nukuttua öisen saunomisen ja uimisen jälkeen. Vähän oli vesi kylmää, mutta mitä useammin uimaan uskaltautui, sen helpommalta se tuntui ja pikku pätkääkin uskalsin vetää. Okei, muutaman metrin vaan kramppipeloissani, mutta kuitenkin. Sinne se talviturkki nyt kuitenkin jäi, uulalaa.

Pojat läks vielä kalaan auringonlaskun aikaan. Ei tainnut saalista tulla, mutta kiva kokemus se taisi naperoille olla, jotka olivat ehkä hieman levottomampia narraajia. Isännät olisi varmasti viihtyneet vesillä tunnin jos toisenkin.

Toivottavasti päästään mökkeilemään vielä uudelleen tänä kesänä. Onhan noita sukumökkejä isännän puolella, jotka vapautuvat elokuussa. Täytynee ottaa tähtäimeksi, jos aikatauluihin passaa. On nimittäin kaikenlaista tiedossa tuleville viikoille ja viikonlopuille mm. synttärit, ristiäiset, häät, festarit ja ties mitä tapahtumia! Mutta nuohan tarkoittaa vaan, että tullaan näkemään kesän aikana paljon ystäviä ja sukulaisia. Se taitaa olla just nyt parasta.

comment 0

Mustanpuhuvaa messuilua

Asuntomessut ovat tänä vuonna Saimaan rannalla Mikkelissä. Kävin katsastamassa messutarjonnan eilen pressipäivänä. Suuntasimme aamusella messualueelle isännän kanssa – tai no siis päivällä. Olisi todellakin pitänyt lähteä jo varhain aamulla ajelemaan, koska pressipäivä menikin arvioitua aiemmin kiinni ja oletettu viisituntinen messuralli vaihtui ripsakkaan kahteen tuntiin pikku säätöjen jälkeen. Ihan ei homma luistanut yhtä mutkattomasti kuin viime vuonna, kun pressikorttia ja infopakettia ei kuulunut postitse. Kuuleman mukaan moni muukin oli jäänyt niitä odottelemaan ja luvatut nimet listalla olisi varmasti auttanut asiaa.

Tällä pallomahalla edestakaisin juokseminen alkoi tuntua ennen kuin ensimmäiseen kohteeseenkaan olin päässyt, mutta siitä viis, koska tapasin heti kättelyssä niin monta tuttavaa ja tunnelma oli välittömästi katossa! Oli ihan mahtavaa nähdä sisustusterapialaisia ja blogikollegoja. Se oli oikeastaan messujen kohokohta, vaikka tyylikkäitä kohteita ja mielettömän hieno messualue olikin. Mutta nyt niihin messutaloihin, joista tummanpuhuvimmat mustat talot vastasivat kaikista eniten omaa makua.

__________

Kohde 26, Kotikontti

Musta laatikkotalo mäntymetsän siimeksessä, that’s my thing. Saunatilojen erottaminen päärakennuksesta on tämän hetken juttu ja tässä kohteessa toteutus vaikutti todella onnistuneelta. Kunttaa ja isoja kiviä oli tuotu terassialueen keskelle, joka oli kieltämättä ihana idea.

__________
Kohde 23, Talo Vahvaselkä

Sunhousen kohde oli arkkitehtuurisesti todella mieleinen. Hyvin linjakas ja yksinkertainen, laadukkaan oloinen kokonaisuus. Talon ja saunarakennuksen välissä oleva puttigreeni oli aika hauska, varsinkin jos on golffaamisen ystävä.

__________
Kohde 10, Honka Ink

Tämä kohde osui heti silmään tiukan harjakaton sekä tietysti mustan julkisivun ansiosta. Yksinkertaisen linjakas tötterö, joksi sitä aloin kutsumaan. Sympaattinen tötterö olikin. Sisätiloissa oli puuta, betonia ja sitä mustaa lisää.

__________
Kohde 5, Wave

Tätä arkkitehtuurista taidonnäytettä on ihailtu ulkomaita myöten, enkä ihmettele yhtään, talo oli todella vaikuttava. Luonto oli otettu haltuun parhaalla mahdollisella tavalla ja terassit olivat mielettömät. Wave oli todellinen taideteos, upea veto suomalaiseen messuarkkitehtuuriin. Ei ihan joka penan koti, mutta sen takia juuri niin hieno, varsinkin julkisivusta.

__________
Kohde 24, MinunVALO 

Viimeisenä vielä MinunVALO, joka oli kieltämättä komea kokonaisuus puisella julkisivullaan. Luonto oli tässäkin läsnä, ja järven rannalla kun ollaan, ei maisemat voi olla huonot.

Tällä kertaa messukohteet oli rakennettu hyvin väljästi omille isoille pihoilleen, joka tuntuikin heti hengittävämmältä kokonaisuudelta. Rajallisen ajan puitteissa keskityin ihailemaan enemmän talojen arkkitehtuuria sekä maisemia, kuin sisustuksia. Monen kohteen sisustus oli pääsosin mustaa, puuta ja betonia, hyvin voimakkain kontrastein, ainakin niissä kohteissa joissa vierailin. Tykkäsin kyllä, mutta silti sisätilojen vaaleus puhuttelee itseäni enemmän ja ehkä sellaista jäin myös kaipaamaan.

Päivän päätteeksi pilvet siirtyivät ja aurinko näyttäytyi, kesäinen päivä oli kuulemma Mikkelissä ainoa laatuaan, muualla Suomessa taisi samaan aikaan sataa vettä. Asuntomessut aukeavat tänään koko kansalle ja kohteisiin pääsee tutustumaan 14.7.-13.8.2017. Kannattaa ehdottomasti suunnata Mikkeliin messuilemaan, jos se vain on mahdollista! On kyllä näkemisen arvoista.

Pallomaha kiittää ja kuittaa! Oman kodin saralla riittää nyt paljon pohdittavaa ja pian pääsee sisustelemaan. Hyvillä mielin siis mennään tulevaa kohti.

comments 293

Synttäriarvonta

Tänä kesänä on monta syytä juhlaan ja yksi syy on tietysti blogin 5-vuotissynttärit, jonka takia täytyy järjestää perinteinen synttäriarvonta! Tällä tavoin voin edes jollain tavoin muistaa myös teitä lukijoita, vaikka palkinto osuukin vain yhdelle onnekkaalle.

Tähän väliin haluan kiittää teitä lukijoita. Satuin lukemaan äsken vanhempia kommentteja, meni ihan pala kurkkuun siitä, miten ihanaa palautetta teiltä olen saanut. Kiitos ♥ Toivotaan, että viimein voin keskittyä enemmän elämän ihaniin asioihin ja jakaa niitä, enkä vain raportoida jatkuvista pettymyksistä ja haasteista. Kaikille niille, jotka vielä omissa asuntoasioissa joutuvat taistelemaan, jaksakaa uskoa siihen, että asiat järjestyvät ennemmin tai myöhemmin. Sitä on vaikea välillä kuvitella tapahtuvan, mutta niin se elämän eri osa-alueille menee, silloin tällöin joutuu painimaan asioiden kanssa ja jossain kohtaa ne sitten alkaa sutvaantumaan.

Joskus kannattaa pysähtyä ja miettiä, mitä hyvää ympärillä on ja mitä on jo elämässään saavuttanut. Jokainen meistä käy omaa taisteluaan ja kokee asiat omalla tavallaan. Meillä kaikilla on murheita, pieniä ja isoja. Ja siinä kohtaa, kun suurin murhe on, että kumman valaisimen laittaisi kattoon, on asiat oikeasti todella hyvin. En tuota murhetta vähättele (koska valaisimen valinta voi olla todella rassaavaa), mutta ihan vaan asioiden laittaminen oikeisiin mittasuhteisiin. Olisi kai ihan suotavaa, että jokainen meistä kokisi isomman takaiskun jossain kohtaa elämäänsä, jotta se vähän herättelisi. En nyt tarkoita mitään äärimmäistä tapahtumaa, vaan ihan sellaista, että ymmärtää elämän haurauden ja osaa nähdä ympärillä olevat asiat rikkautena, eikä itsestäänselvyytenä. Se kai meitäkin auttoi, kun mietimme, että asiat voisivat aina olla paljon pahemmin. Se lohdutti valtavasti ja sillä tavoin hyväksyi tilanteen, vaikka sydämeen sattui.

Mutta hei, sen enempiä löpinöitä, mennään takaisin arvonnan pariin, se oli tässä kuitenkin pointti! Jotta arvonnasta tulee astetta mielenkiintoisempi, kerro osallistumisen yhteydessä, mistä asiasta olet kiitollinen. Se voi olla yksi tai useampi asia, pieni tai iso, mutta nyt on hyvä hetki miettiä, mistä olet viime aikoina ollut kiitollinen. Itse olen erityisen kiitollinen tietysti siitä, että löysimme viimein kodin kaiken ruljanssin jälkeen. Oma perhe on toki suurin asia, josta olen päivittäin kiitollinen ja onnellinen. Ja vielä, olen tosi kiitollinen mun ihanista asiakkaista ja superkivoista työprojekteista! Tässäpä omat tämän hetkiset kiitollisuuden aiheet.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 100 € lahjakortti Granit-sisustuskauppaan!

Ruotsalainen Granit tarjoaa superihania sisustustarvikkeita kotiin, toimistoon, terassille tai vaikka mökille. Yksi ehdoton suosikkikauppani, josta harvemmin lähden tyhjin käsin ulos. Aina sieltä löytyy jotain kivaa sisustusta piristämään. Kivijalkaliikkeitä löytyy Helsingistä, Espoosta, Turusta sekä Oulusta, joissa kannattaa ehdottomasti poiketa, mutta myös verkkokaupasta tilaus onnistuu. Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen 20.7.2017 mennessä.

Kuvat Granit

comments 2

Kuvia sisätiloista

Tässä niitä sitten tulee, ensimmäisiä kuvia sisätiloista! Kävin talolla äsken katsomassa rakennuttajan ja sähkömiehen kanssa spottien paikkoja läpi, lattian suunnitelmia sekä keittiön muutostöitä, kuten sähköpaikat valaisimille. Melko ripsakkaan joutuu muutokset ilmoittamaan, joten pitää oikeastaan heti tietää mitä tulee mihinkin. Kun pääsin talolle, huokailin vaan ihastuneena ympärille, miten upea koti meille on tulossa. Joka kerta olen entistä enemmän haltioissani. Tässä teillekkin maistiaisia työmaalta.

Korkeat tilat ja isot ikkunat näyttävät kyllä tosi hienolle. Tykkään siitä, että ikkunoissa on pienet tasot, onhan seinien paksuus peräti 45 cm, ihanan jyhkeät. Ikkunoiden linja terassioven kanssa menee nätisti – tai sen yläpuolella olevan ikkunan kanssa – ja valoa piisaa mahtavasti, vaikka pilvisen sateinen keli tänään olikin. Sitten kun aurinko paistaa, tilat saavat kunnon valokylvyn.

Tuohon tulee L-mallinen keittiö, jossa on työskentelytasoa yli 5 metriä. Vasemmalle seinälle tulee yläkaappeja, oikeaan reunaan jääkaappipakastin ja korkea kaappi. Ison ikkunan eteen mahtuu hyvin ruokapöytä tuoleineen, mutta ruokailuryhmän voi laittaa myös keskelle asuntoakin, jos haluaa. Katsotaan sitten miten kaikki asettuu. Ensi viikolla tulee keittiö, ja kun on rungot asennettu, lähtee taso tilaukseen. Jännittää ihan älyttömästi miltä kaikki sitten valmiina näyttää.

Tuossa se on, takka. Tosi yksinkertainen ja linjakas. Ai että. Jotkut ihanat nojatuolit siihen eteen ja viinilasit käteen.

Tässäpä oli pieni katsaus talolle, jossa päivittäin tapahtuu jotain. Sanoinko jo, miten jännittävää tämä kaikki on! Ja että vain pari kuukautta, kun jo muutamme sisälle, huhhei. Ei edes tarvinnut rueta rakentamaan, kun pääsee toteuttamaan itseään. Tämä on kyllä todella mieluinen aihio tulevaan. Oon tosi onnellinen.