comments 2

Millainen on unelmakotini?

Olen tosi onnellinen kodistamme, enkä osannut edes kuvitella, että asunnonetsimismaratoni päätyisi näin kivaan, täysin uuteen kivitaloon. Vaikka tämä onkin kaikin puolin toimiva ja ihan potentiaalinen tulevillekkin vuosille, haaveilen silti uudesta kodista. Haaveilen siitä, että pääsen suunnittelemaan oman kodin ihan alusta alkaen yhdessä arkkitehdin kanssa, siitä olen unelmoinut jo pitkään. Tietysti toivon, että asumme tässä kodissa mahdollisimman monta vuotta, mutta sitä unelmakotia kohti mennään silti tai siitä ainakin haaveilen.

Mutta millainen se unelmakoti sitten on? Sitä kysyi eräs lukija ja ajattelin tehdä oman postauksen aiheesta. Pääsenkö koskaan toteuttamaan tätä unelmaani, ei voi varmaksi tietää, mutta aina voi haaveilla.

unelma

Mäntymetsää ja kalliota. Unelmakotini sijaitsee isolla mäntymetsätontilla, hieman rinteessä kallioiden lomassa. Maisemat ovat sanoinkuvaamattoman kauniit, ehkä merikin näkyy. Mäntymetsä on sielunmaisemani, sillä on erityisen rauhoittava vaikutus. Mäntypuut ovat puista kauneimmat, ne näyttävät aina upealle, oli sitten kesä tai talvi.

 

badf9cb38d1f9fa7ef2c85257880f7a9

Minimalistinen kivitalo. Unelmakotini on hyvin yksinkertainen ja linjakas kivitalo, joka istuu ympäristön kanssa täydellisesti yksiin. Silmiä hivelevän upea ja viimeistelty jokaiselta suunnalta katsottuna. Talo on neliöiltään tilava, muttei liian iso, vaan kodikkaan sopiva, jossa on hyvin tilaa jokaiselle toiminnalle. Seinät ovat jyhkeät ja ikkunat isoja, joista näkymät luontoon. Talon sisä- ja ulkopuolella on mielenkiintoisia yksityiskohtia puusta, betonista, lasista ja teräksestä. Arkkitehdiksi valitsen ehdottomasti Norm Architectsin, heillä on älyttömän upeita kohteita ja tuotteita, ja sellainen suunnittelufilosofia, jota arvostan.

Much like human well-being, the essence of Norm Architects’ work is found in balance—between richness and restraint, between order and complexity. Each project—whether architecture, interiors, design or creative direction—is imbued with the same intrinsic quality: a simplicity that carries bigger ideas. Guided by the body and mind rather than by trends or technology, our projects explore ideas that not only look good but that also feel good: Architecture becomes thoughtful, minimalism acquires softness and visual matter assumes haptic qualities. Our work is sharp and crisp and exudes, tacitly, our focus on quality, details and durability.

 

Toimiva pohja. Tämä on erityisen tärkeässä roolissa, jotta arki toimii. Avainsanoja ovat mutkattomuus, helppous ja toimivuus, sekä mahdollisuudet muutoksille, koska tarpeet muuttuvat lasten kasvaessa.

Laadukkaat materiaalit. Unelmakodin materiaalit ovat todella laadukkaita, pääosin luonnonmateriaaleja ja kalusteet on toteutettu puusepän kanssa yhteistyössä. Puuta, kiveä, terästä, pellavaa ja villaa. Viimeisteltyä ja toimivaa, eikä missään mitään ylimääräistä.

Treenihuone ja spa. Houkutteleva monipuolinen treenitila, jossa pääsee jumppailemaan silloin kun haluaa. Vieressä upea sauna, joka tarjoaa maailman parhaat löylyt ja käden ulottuvilla kylmä huurteinen. Tyylikkäällä ja lämminhenkisellä Spa-osastolla rentoudutaan vaikka joka päivä.

 

Ihanat huonekalut. Laadukkaita, toimivia, yksinkertaisia, tyylikkäitä, klassikoita, kotimaisia, muutamia valikoituja yksilöitä sopivasti. Koitan jo nyt tehdä hyviä valintoja, jotka sitten muuttavat meidän mukana unelmakotiin. Btw. Meidän ruokapöytä on Norm Architectsin suunnittelema, kas kun se onkin niin ihana.

Kodinhoitohuone ja kuraeteinen. Nämä on niitä asioita, joita lapsiperheessä todellakin tarvitsee. Kodinhoitohuone meillä on jo nyt, ja se on ihan super, mutta myös iso kuraeteinen olisi kova. Paremman arjen puolesta sanon minä!

Puhtaan raikas sisäilma. Unelmakodissa on hyvä hengittää, rakentamisessa on käytetty turvallisia ja terveellisiä materiaaleja, jotka kestävät käyttöä sekä aikaa eri sääolosuhteissa. Ja unelmakodissa on aina ihanan lämmin, niinkuin meillä nyt on.

 

Tässä oli muutamia asioita, joita unelmakodistani toivon. Ja nyt kun miettii, niin ei nämä mitään älyttömiä olleetkaan. Taitaa näillä suunnilla olla se tontti vaikein, koska ne maksaa ihan pirusti. Jonnekkin kauemmas joutuu ehkä lähtemään, mutta jos vain saan unelmieni ison metsätontin, olen siihen valmis.

Inspiroivat valokuvat Norm Architects

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s