comments 8

Keskeneräiset projektit valmiiksi

En tiedä johtuuko tämä syksystä vai mistä, mutta minulle iski valtava pakkomielle saada kaikki kodin keskeneräiset sisustusjutut ja viimeistelyt valmiiksi. Moni homma on ollut to do -listalla jo vuosia tai kuukausia ja päätin hoitaa ne nyt kuntoon. Tili huutaa hoosiannaa ja lievästi ahdistaa rahanmeno, mutta samalla koen valtavaa tyytyväisyyttä, että pitkään hautuneet suunnitelmat viimein toteutuvat.

Moni näistä listalla olevista asioista on sellaisia pieniä hienosäätöjä, kuten kattovalaisimien siirtoa, vaatetangon vaihtoa tai hyllylevyjen lisäämistä, jotka eivät merkittävästi näy missään, mutta juurikin tuollaiset viimeistelyt vaikuttavat yleisilmeeseen ja parantavat samalla kodin toimivuutta. Kun saa asiat tehtyä sellaisiksi, ettei ne erityisemmin häiritse, niin silloin on hyvä. 

Sisäseinien uudelleenmaalaus on ollut yksi isompi projekti, joka on tässä samalla myös edennyt. Aloitin seinien maalauksen jo vuosi sitten, enkä ole pitänyt sen kanssa kiirettä. Suojaukseen ja valmisteluun menee aina paljon aikaa, ja kyllähän se vaatii tietynlaisen energisen olotilan, että jaksaa aloittaa hommat. En tiedä pidänkö itse maalaamisesta, mutta onhan se mahtava fiilis, kun saa aikaiseksi. 

Hommat ovat siis edenneet oikein hienosti ja hyvällä tahdilla. Ilmeisesti rakastan projekteja, koska kaiken hienosäädön ja viimeistelyn keskellä aloin yhtäkkiä tekemään vessaremonttia! Olen toki pitkään siitä haaveillut, että fiksaisimme kotimme kosteat tilat enemmän mieleiseksi, mutta nyt sain idean, kuinka muuttaisin vessan ilmettä melko edullisesti ilman uudelleen kaakeloimista tai mikrosementin asentamista, jotka olisivat olleet useiden tonnien kustannuksia.

Samantien alkoikin tapahtumaan. Nyt on vessan katto revitty irti, silikonit poistettu ja muutoin alettu valmistelemaan tulevaa muutosta. Vessaremonttia on voinut seurata Instagram Storyssa, joka oli yllätykseksi kaikkien aikojen katsotuin klippi. Kiva huomata, että muutostyö kiinnostaa ja varmaan jossain vaiheessa teen siitä tänne blogiinkin postauksen. En ole vielä ihan varma miten laajasti laitan vessaa uusiksi, nimittäin suunnitelmat tuppaavat elämään sitä mukaan kun tehdään. Tästä kuitenkin myöhemmin lisää.

Myös sisustamisen puolella tapahtuu; on tulossa uutta valaisinta, hyllyä, pöytää, mattoa, vaatekaappia ja verhoa. Osa kotimme tiloista on ollut pitkään melko tyhjillään ja haluan saada kodikkuutta lisää, mutta myös toimivuutta. Olen kaivannut pimentäviä verhoja makuuhuoneisiin ja viimein on hommat liikahtaneet valintojen kautta toteutukseen. Verhokiskot on asennettu ja verhot tilattu.

Miten onkin niin vaikeaa saada ne verhot sinne seinälle? Okei, raha ratkaisee toki paljon, mutta olen ollut siinä tilanteessa usein, että verhokankaat ja kaikki tarvikkeet on valmiina, mutta en saa aikaiseksi niitä ommella valmiiksi, saati asentaa paikoilleen. Tällä kertaa päätin ulkoistaa sekä asennuksen, että ompelun (en omista ompelukonetta tällä hetkellä). Muuten saisi odotella vielä tulevat vuodet, että jotain tapahtuisi. 

Niin siisti fiilis, kun saa vedellä to do -listalta asioita yli! Täytyy pitää draivi päällä, niin alkaa olla koti kunnossa. Tai no, ainahan sitä näköjään uutta ideaa tulee, eikä se koti ole koskaan täysin valmis, mutta jos nämä pitkään roikkuneet hommat saan hoidettua pikimmiten alta pois, niin voipi sitten nauttia tästä kodista vielä mahdollisimman paljon sen ajan kuin tässä asustelen.

8 Comments

 1. Kristiina

  Kiitos kivasta blogista! Arvostan sitä että kerrot realistisesti elämästä, et pidä kulisseja yllä.

  Olen jo kauan ihaillut tuota suurta riisipaperivalaisinta olohuoneen katossa. Mistä olet hankkinut sen?

  • Kiitos Kristiina ihanasta palautteesta! Tuollainen lämmittää tosi paljon mieltä.

   Riisipaperivalaisin on Finnish Design Shopista ja se on merkiltään Hay. Sitä saa muistaakseni kolmessa eri koossa ja musta johto on tilattava erikseen.

 2. Rachel

  Onko fiikuksesi uusi? Minulla onnettomalla ei pysy mikään kukka elossa. Olen jo miettinyt tekokukkaakin mutta niitä on harvoin aidon näköisiä. Kotisi on niin kaunis, odotan jo miltä uudet asiat tulevat näyttämään.

  • Juu, tuo fiikus on uusi. Edellisen lapset tuhosivat, joten saapi nähdä miten tuon käy.

   Kiitos kovasti ihanasta kommentista! Jännittää hieman, miten uudet kalusteet ja muut sisustusjutut istuu kotiimme. Sitä on niin tottunut tähän väljyyteen, että vaatii aina hieman totuttelua, jos jotain uutta tulee. Tavaroiden karsiminen on minulle huomattavasti helpompaa, kuin uusien hankkiminen.

 3. Kiva värimaailma teillä ja tuo betonilattia sopii kivasti tyyliin. Rakennutan tällä hetkellä taloa ja olen itsekin miettinyt sirotelattiaa yhtenä vaihtoehtona. Onko lattia kuinka helppohoitoinen? Pääsisipä pian itsekin valitsemaan jo valaisemia, mattoja, kaappeja, verhoja sun muuta!

  • Kiitos Tuula! Onhan tuo melko helppo lattia, imurointi ja pesu, ei muuta tarvitse. Kestää työnnellä raskaita huonekaluja ilman jälkiä. Pikkukivistä tulee joskus naarmuja ja jos keraaminen astia tippuu lattialle, niin voi tulla lommo ja astia hajota. Voisin silti valita lattian uudelleen, tykkään siitä niin paljon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s