comments 6

Haastava eteisen matto

Kaupallinen yhteistyö / Matto.fi

Yksi kotimme haastavimmista tiloista sisustaa taitaa olla eteinen. Ei siinä paljoa sisustettavaa ole, mutta ne vähäisetkin tuntuu haastavan aika ajoin. Tällä kertaa kyse on eteisen matosta, jonka olen halunnut vaihtaa siitä päivästä lähtien, kun tänne muutimme. Vanha mattomme on palvellut tahroista ja rispaantumisista huolimatta hyvin, mutta kaipasin jo uutta freshimpää mattoa tilalle.

Matto.fi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia mattoja kodin eri tiloihin, myös mittatilauksena. Sain heiltä viime keväänä yhteistyöehdotuksen ja innostuin valtavasti, koska olin jo pitkään kaavaillut mittojen mukaan valmistettua mattoa eteiseen. Toivomuksena oli luonnollinen sisalmatto, joka istuisi vaalean harmaan betonilattian kanssa yksiin. Tilasin useamman mallipalan erilaista sisalmatoista, joista valikoitui kaunis beigen värinen Sisal Habanna, 9344.

Kun matto saapui, ihailin sen upeaa kalanruotokuviota ja värisävyä. Huomasin kuitenkin heti, että oma visioni maton mitoista oli mennyt oikeastaan täysin pieleen. Se oli kyllä valmistettu antamieni mittojen mukaan, muttei se istunut pitkänmalliseen eteiseen juuri ollenkaan. Matto oli aivan liian lyhyt ja aivan liian leveä. Ajattelin, että se istuu nätisti, kun mitta on peilikaappiin asti, mutta paksuhkon lankakanttauksen seurauksena se takertuikin liian herkästi liukuoviin. 

Toinen harmillinen asia oli se, että matto tuntui todella karhealta ja se pisteli jalkojen alla. Istumme usein lasten kanssa eteisen maton päällä ulkovaatteita pukiessa, mutta nyt se tuntui mahdottomalta. Tiesin kyllä mallipaloja hiplatessa, että sisal on melko karhea, mutta isolla pinnalla se tuntui huomattavasti karheammalta, kuin ajattelin. Olen ystävien luona astellut sisalmatoilla, eikä ne tuntuneet noin karheilta, joten mahtaako laaduissa olla paljonkin eroja? Toki ajan myötä pinta varmasti tasottuu ja pehmenee, mutta matto pitää olla heti hyvä, eikä vasta vuosien päästä. 

Kolmas asia, joka ei oikein natsannut, oli maton lankakanttaus, joka oli tosi keltainen ja sen takia korostui turhan paljon sisalin kauniista värisävystä. Matto oli ihana kuosiltaan ja värisävyltään, mutta siihen se sitten jäikin. Eipä siis mennyt ihan nappiin tämä tilaus. Vaikka matto valmistettiin mittatilauksena, sain onneksi palauttaa sen ja tilalle luvattiin toinen sopivampi matto. 

Päätin mennä katsomaan Matto.fi valikoimaa tällä kertaa paikan päälle myymälään. Selailin kymmeniä vaihtoehtoja ja löysin kauniin vaaleahkon Stardust Chalk -eteismaton, josta otin mukaan mallipalan testattavaksi. Tämä tuntui sopivalta, tosin ehkä liian vaalealta, mutta betonilattian kanssa värisävy sopi todella kivasti yhteen. Ja kuulemma matto kestää hyvin vettä ja likakin poistuu, joten sillä mentiin tällä kertaa.

Uusi matto saapui, ja tällä kertaa mitat olivat oikein sopivat! Sopivan pitkä, sopivan kapea ja istuu nätisti tuohon tilaan. Maton kangas näytti hyvälle, se tuntui jalkojen alla tosi miellyttävälle ja lankakanttaukset oli tällä kertaa ihan hyvät, eli paljon hyvää tällä kertaa. Se myös raikasti kivasti tilaa.

Nyt kun matto on ollut käytössä muutaman päivän, niin huomaan sen olevan aivan liian vaalea. Lika ei irtoa pelkästään imuroimalla, eli jää jonkin verran tarhaa. Tätä tosin pelkäsinkin, mutta ajattelin, että kyllä eteiseen tarkoitetusta matosta lähtee lika helposti. Kurakausi on vasta alkamassa, joten onhan sen maton kestettävä aika paljon. Liian tummaa en tuohon kuitenkaan halua, mutta valmiiksi hiekan tai kuran värinen olisi paras mahdollinen, kuten viimeksi.

Että sillä lailla meni meikäläisen mattotilaus. Mattoa en tällä kertaa palauta, vaan se saa mennä meidän kodinhoitohuoneeseen, ja sitten katson eteiseen vielä kolmannen version. Nytpä tiedän tarkat mitat, oikeanlaisen materiaalin sekä värisävyn, joka tuohon sopii. Voiko kolmas kerta mennä enää pieleen? Nähtäväksi jää.

Jos sinulla on vinkata tyylikäs luonnollisen värinen eteisen matto, joka kestää vettä, on helppo pitää puhtaana ja on kivan tuntuinen jalkojen alla, otan enemmän kuin mielelläni suositteluita vastaan!

6 Comments

 1. Riina

  Tilasin meille eteiseen Pappelinan Mono-muovimaton (väri: fossil Grey) ja olen ollut todella tyytyväinen valintaani. Matto on hyvin samannäköinen kuin tämä teille tullut jälkimmäinen matto. Matto on lisäksi helppo imuroida, liat saa pyyhkäistyä märällä talouspaperilla ja se ei mene kasaan kovallakaan menolla. Suosittelut tälle matolle. 😄

  • Siis joo, tuota mulle joskus aikoinaan suositeltiin! Kehuja siitä tuli useammalta ja näyttäähän se tosi kivalle. Mulla jäi joskus ehkä liian muovinen fiilis siitä, mutta nyt aloin kyllä kiinnostumaan uudelleen. Eteisessä maton on pakko kestää monenlaista, päivittäin sitä likaa kantautuu kenkien ja vaatteiden mukana.

   Mahtaakohan sitä saada mittojen mukaan?

   • Riina

    En ole kuullut, että Pappelinan mattoja saisi teetettyä mittojen mukaan, mutta itse mallisto on niin laaja, että luulisin sopivan löytyvän. Se unohtui aiemmin mainita, että tämä matto ei näytä muoviselta (onneksi) ja se on tosi pehmeän ja mukavan tuntuinen jalkojen alla. 😊

    • Täytyy käydä tutustumassa materiaaliin paremmin jossain paikan päällä. Vaikuttaa kyllä tosi hyvältä tähän meidän tarpeeseen :) Kiitos Riina suosittelusta!

 2. Rachel

  Minäkin ehdottaisin pappelina mono mattoa, minulla on se keittiössä käytävämattona, leveys 85 cm ja niitä saa eri pituisina. Minulla vitivalkoinen ja sen voi välillä heittää koneeseen. Värivaihtoehtoja on paljon mutta itse pidän eniten tuosta valkoisesta kun se on niin raikas.

  • Tuo ominaisuus on huippu, että voi pestä pesukoneessa! Helpottuu huomattavasti maton huolto. Täytyy kyllä ehdottomasti tutustua Pappelinaan, kiitos sinullekin suosituksesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s