comments 2

Origami, sohva moduuleista

Kaupallinen yhteistyö Adea

Olen niin onnellinen, että löysin sellaisen sohvan, joka vastaa täysin omiin tarpeisiin ja toiveisiin. Ihastuin siihen ensinäkemisellä ja edelleen päivittäin ihailen sen pyöreitä muotoja, ryhdikkäitä linjoja, viehättävän eläväistä kangasta ja sen täydellistä istuvuutta omaan kompaktiin kotiini.

Adean Origami edustaa tosi hyvin omaa sisustustyyliäni. Sohva on minimalistinen, ajaton ja funktionaalinen. Oikeastaan tuo sohva edustaa koko sisustusfilosofiaani. Se täyttää kaikki ne kriteerit, jotka koen oman kodin sisustuksessa tärkeäksi. Sen mittasuhteet toimii, se näyttää hyvältä, on erittäin laadukas ja toimii hyvin.

Origamin on suunnitellut Tukholmassa asuva englantilainen suunnittelija Damian Williamson. Veistokselliset muodot ovat Williamsonin tunnuspiirteitä. Tavoitteena hänellä on luoda luonnollinen yhteys muodon ja toiminnan välille. Yksityiskohdat on jalostettu huolellisen prosessin avulla täydellisyyteen pyrkien.

Origami koostuu moduuleista, joten sen erikokoisista moduulivaihtoehdoista voi luoda itselle sopivan yhdistelmän. Siitä voi rakentaa kahden istuttavan sohvan, ison kulmasohvan tai vaikka divaanisohvan. Origami taittuu nimensä mukaisesti moneen muotoon ja kokoon. Mieleisellä verhoilukankaalla saa sitten sohvasta omaan sisustukseen sopivan version.

Oma sohvani koostuu kahdesta moduulista, jotka saa helposti irti toisistaan. Näin ollen en tarvitse edes kantoapua, jos eteen tulisi vaikkapa muutto. Pystyn itse siirtämään sohvaa kätevästi moduulien ansiosta.

En halunnut sohvalle laittaa enää isoja erivärisiä koristetyynyjä, vaan tilasin kaksi Origamiin kuuluvaa irtotyynyä, jotka on tehty samasta bukleemaisesta Osaka 05 -verhoilukankaasta kuin itse sohvakin. Tyynyt ovat osoittautuneet todella käyttökelpoisiksi. Niistä saa tarvittaessa napakkaa lisätukea vaikkapa niskalle. Nyt kokonaisuus on ihanan selkeä ja hillitty.

Käsityönä valmistettu Origami on todella jämäkkä ja ryhdikäs, enkä ole kokenut sitä kertaakaan huonoksi asiaksi, että se olisi jotenkin liian jämäkkä. Siinä on niin hyvä muotoilu, että se tuntuu vaan miellyttävän tukevalta. Sohvan kaunis muotoilu ei olisi toisella toteutustavalla varmastikaan edes mahdollista. Äkkiseltään tuosta ei uskoisi, että päälliset on irrotettavat ja konepestävät, niin ihailtavalla ammattitaidolla sohva on tehty.

Sohva soveltuu loistavasti päiväunille ja muutamat torkut siinä on keritty jo ottamaan. Meikäläiselle 200 cm kokoinen sohva on ihan täydellisen mittainen. Mahdun siihen oikein sopivasti pötköttelemään ja pojat tietysti myös.

Olen vahvasti sitä mieltä, että kodin ja huonekalujen pitää kestää elämää. Sen vuoksi haluan panostaa laatuun aina kun mahdollista. Moni saattaa ajatella, että jos taloudessa on pieniä lapsia, ei silloin kannata panostaa laatuun, lapsethan saattavat helposti rikkoa tai sotkea. Tähän voin vaan todeta, että juuri silloin laadukkuus nousee kaikista tärkeimmäksi ominaisuudeksi. Laadukas materiaali kestää käyttöä ja monia huoltokertoja ilman, että se kärsii niistä.

Laadukas pysyy pitkään hyvänä. Laadukasta on myös todella miellyttävä käyttää. Aina sillon tällöin joudun tekemään kompromisseja tietyissä hankinnoissa, mutta usein käy niin, että kadun jälkeenpäin. Huono laatu ei kestä, ei näytä hyvälle ja pian se täytyy korvata uudella, joka on kaikinpuolin huono vaihtoehto. Laadukkaasta pääsee iloitsemaan pitkän aikaa ja saa oikeasti rahoille vastinetta. Sitä uskon myös Adean Origamin tarjoavan.

2 Comments

  1. Sanna

    Miten ihanat kuvat!!
    Hyvä kirjoitus. Vastuullinen hankinta kaikinpuolin.

    Mistä olet muuten hankkinut sen mustakehyksisen peilin?

    • Voi kiitos paljon Sanna, ihana kuulla! :)

      Pahoittelut, että näin viiveellä vastailen.. Tarkoitatkohan tuota kapeaa peiliä, joka on keittiön kupeessa? Ostin sen Vepsäläiseltä, merkki BoConsept.

Jätä kommentti