comment 0

Asuntomessut Loviisassa

Tänä vuonna Asuntomessut järjestetään merellisissä maisemissa Loviisassa. Eilen oli ennakkoavajaiset medialle, jonne suuntasin ystäväni kanssa. Kun ajelimme Loviisan katujen läpi messualueelle, olin jo siinä kohtaa aivan haltioissani, miten kaunis idyllinen paikka Loviisa onkaan. Hienoja vanhoja rakennuksia ja historian havinaa.

Messualue teki välittömästi vaikutuksen. Alueen maisemointiin oli todella panostettu ja se oli tehty täysin luonnon ehdoilla. Mäntypuita, kalliolohkareita, kunttaa ja kivetystä. Moni kohde oli rakennettu aivan rannan tuntumaan ja yksi kohde oli jopa meren päällä! Meri oli läsnä ihan jokaisessa kohteessa, kerrankin.

Kohteita on tänä vuonna selkeästi vähemmän kuin aiempina vuosina, jonka tietysti pieni kaupunki selittää, mutta laadusta ei kuitenkaan tingitty. Tavallisia peruskohteita ei ollut, vaan jokaisessa asunnossa oli selkeästi jotain omaa ja ainutlaatuista. Pihat olivat melko pieniä, silti erittäin hienoja ja mielenkiintoisia. Ihailin pihojen toteutuksia silmät suurena.

Suosikkikohde oli sisustuksen, pohjaratkaisun, julkisivun ja viimeistelyn puolesta Villa Havu. Tässä kohteessa oli päärakennus, sivurakennus sekä saunarakennus, kaikki eri tasoissa. Kohteen ilmeen oli taituroinut lahjakas Laura Seppänen, joka osaa yllättää aina positiivisesti. Minimalistisia ja todella mielenkiintoisia toteutuksia, ei voinut kuin ihailla.

Kuvasaldo jäi tällä kertaa melko suppeaksi. Sateinen keli lienee osa syynä, vaikka kai sitä vaan sellaista kuvaa, mikä inspiroi ja ihastuttaa. Saunarakennukset sekä rantamajat olivat aivan ihania. Sympaattisia ja simppeleitä, sopien täydellisesti ympäristöön. Näissä Asuntomessuissa oli ihan oma touch, jotenkin tosi kivat kaikinpuolin.

Kävimme kotimatkalla Porvoossa syömässä ja ihastelemassa mukulakivikatuja. En ole siis Porvoossakaan varmaan koskaan aiemmin käynyt, mutta nytpä sekin on vilaukselta nähty. On varmasti otettava pian uudelleen pikku retki sinne ihan ajan kanssa.

Suosittelen ehdottomasti käymään Loviisan Asuntomessuilla! Pienet kompaktit messut, jotka ei todellakaan jätä kylmäksi. Messut on auki joka päivä 7.7.-6.8.2023. 

Jätä kommentti