comment 0

Ripaus luksusta kodinhoitohuoneessa

Kaupallinen yhteistyö Ylämaan Graniitti

Kodin viimeistely ja valmistuminen on ollut omanlainen prosessinsa. Silloin kun muutin sisään, talo oli vielä melko keskeneräinen. Saimme paikat kuitenkin siihen malliin, että sain muuttoluvan. Tuossa kohtaa keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta puuttui vielä tasot, sen vuoksi myös hanat ja pesualtaat. Halusin tehdä valinnat tasojen suhteen rauhassa ja nähdä ensin ympärillä olevat kalusteet sekä materiaalit paikoillaan.

Minulla ei ole erillistä kodinhoitohuonetta, vaan samassa on myös kylpyhuone, wc ja tekninen tila. Paljon on pieneen mahdutettu, joten jokainen sentti on käytössä. Sen vuoksi olikin tärkeää saada tilasta mahdollisimman toimiva ja esteettisesti miellyttävä.

Totesin aiemmin kylpyhuoneeni olevan kodin onnistunein tila. Tuossa kohtaa muut tilat olivat vielä kesken, mutta edelleen voisin sanoa, että kylpyhuone on yksi onnistuneimmista tiloista. Pelkäsin lopputuloksen olevan ahdas ja sekava, kun sinne piti mahduttaa paljon erilaisia toimintoja jakotukista pesutorniin ja likapyykistä poistoilmalämpöpumppuun, mutta pienillä muutoksilla ja oikeilla materiaalivalinnoilla tilasta tulikin tosi kiva.

Tästä tullaankin postauksen aiheeseen, eli kodinhoitohuoneen tasoihin. Siinä hetkessä kun piti tehdä päätös, minkälaiset tasot laitan, pää löi aivan tyhjää. Mikä materiaali, mikä väri, mikä kuvio? Mieleen tuli ainoastaan valkoinen täyslaminaatti, olisihan se ajaton ja helppohoitoinen. Siskoni oli puolestaan sitä mieltä, että ehdottomasti puutasot, koska kodinhoitohuoneen katto ja sauna oli tummaa puupaneelia. Puutasot ei kuitenkaan tuntuneet omalta.

Kaivoin kaapista erilaisia marmori- ja kvartsimallipaloja, jotta hahmotan edes jotenkin mitä tasot voisi olla. Kokeilin ensimmäisenä kiiltäväpintaista Dekton Helena -täyskvartsia, jonka olin saanut Cosentinolta heidän showroomilla vieraillessani. Holy shit, sehän näytti ihan täydelliseltä! Helena sopi kylpyhuoneen laattojen kanssa ihan loistavasti yksiin. Värisävy oli niissä lähes sama, mutta kuviointi, struktuuri ja kiiltoaste poikkesi toisistaan, joka teki kombosta aivan ihanan.

Helenan pinnassa on iso pilvimäinen kuvio ja ajattelin sen toimivan hyvin pienessä tilassa, jolloin tasoihin tulee vain osa kuviosta, eikä se olisi liian hallitseva.

Dekton on erittäin kestävä materiaali. Se on valmistettu luonnon mineraaleista ja sen vedenimukyky on lähes nolla, joten se sopii loistavasti kylpyhuoneeseen. Dekton on tosi arvokas materiaali, mutta koska tila tai tasojen koko ei ollut kovinkaan suuri, mahtui se hyvin omaan budjettiini. Olin ihan fiiliksissä, miten nopeasti ja helposti sopiva materiaali löytyikään, hieman jopa sattumalta. Nyt saan ripauksen luksusta kodinhoitohuoneeseen.

Tilasin tasot korkealaatuisia kivitasoja valmistavalta kotimaiselta yritykseltä Ylämaan Graniitilta, josta tilasin myös keittiön tasot. Tasojen saapuminen jännitti tosi paljon. Eniten varmaan jännitti se, mistä kohtaa kuvio on leikattu ja miten se asemoituu, koska en halunnut liian voimakasta kuviointia, vaan semmoisen hienostuneen vivahteen.

Niin tasot saapui ja ne oli ihan TÄYDELLISET! Kuviointi näkyi juuri ihanasti, sävy oli upea ja työnjälki tuttuun tapaan todella laadukasta. Valinta tasojen suhteen osui aivan nappiin ja lopputulos on erittäin onnistunut.

Olen saanut ihailla ja käyttää tasoja nyt kohta vuoden verran. Edelleen myhäilen tyytyväisenä, Dekton Helena oli loistava valinta. Helena taitaa olla aika suosittu tasomateriaali tällä hetkellä. Olen nähnyt sitä useasti keittiöiden tasoina, mutten muistaakseni ollenkaan kodinhoitohuoneissa, niissä arkisemmissa pyykkirallimiljöissä.

Niin, yleensä tässäkin tilassa notkuu vähintään yhden pyykkitelineen verran vaatteita kuivumassa, ja lattia peittyy fudisverskoista kurakamoihin. Toisinaan haaveilen isommasta kodinhoitohuoneesta, tai ainakin erillisestä kuraeteisestä, jotta saisi lasten ulkovaatteet kuivumaan vähän järkevämmin. Ehkä täytyy lisätä muutama extranaulakko sinne tänne, niin auttanee asiaan. Fiilistellään nyt sitä mitä tällä hetkellä on, kuten kauneimmat kodinhoitohuoneen tasot :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s