comments 10

Hyvät yöunet ja levollinen mieli

Kaupallinen yhteistyö Harmonia Life

Kerroin aiemmin omista uniongelmista, miten uni ei millään meinannut tulla tai sitten kun tuli, heräsin melkein samantien. Päiväuniakin oli vaikea saada, vaikka olin todella väsynyt. Kävin selkeästi ylikierroksilla, eikä mieli meinannut millään rauhoittua. Olin myös tosi ärtynyt ja kiukkuinen, ilman mitään järkevää syytä. Onneksi puhuin asiasta ääneen, nimittäin sain kun sainkin apua tähän hankalaan vaivaan.

Kyllä, uniongelmat on tältä erää taputeltu! Olen nukkunut jo useamman kuukauden täysin normaalisti, ehkä jopa liiankin hyvin. Uni tulee nopeasti, enkä heräile enää öisin. Myös päiväunet onnistuu, jos tuntuu että tarvitsen lepoa kesken päivän. Herään aamuisin ihanan levänneenä. Välillä unen määrä saattaa olla vähäinen valvomisen takia, mutta syvää unta on ollut sen verran paljon, että jaksan hyvin päivän askareita.

Ja mitä tulee jatkuvaan ärtyisyyteen, niin sekin on poissa. Jep! Mun lapsethan koettelee mun hermoja vähän väliä, mutta selkeästi jotain on tapahtunut, kun en enää edes korota ääntä siihen malliin mitä ennen. Olen ihmeellisen rauhallinen ja tyyni, vaikka nämä villikot hyppivät toisinaan – siis usein – seinillä. Mitä ihmettä on tapahtunut?!

Varmasti jo kiinnostaa mistä on kyse, nimittäin niin moni muukin kärsii juuri näistä samoista vaivoista: univaikeuksista sekä jatkuvasta selittämättömästä ärtyneisyydestä.

Käsittelemäni aihe oli tavoittanut myös Harmonia Lifen markkinointipäällikön Johannan, joka laittoi minulle viestiä. Johanna kertoi, että heillä on valikoimissa sellainen tuote kuin niDRA, josta saattaisi olla minulle apua. NiDRAn luvattiin tuovan levollisen mielen ja hyvät yöunet. Johanna sanoi, ettei NiDRA ole mikään nuijanukuttava tai aamutokkuraa aiheuttava unipilleri, vaan sen teho perustuu mielen rentouttamiseen ja stressin hälventämiseen. Tämä kuulosti oikein hyvältä.

Olen aiemmin ollut hieman skeptinen uusista tuotteista, mutta vuosien mittaan skeptisyys on hävinnyt hyvien tulosten takia, sen vuoksi olin avoin tällekin suositukselle, koska kyseessä oli luonnontuote, ei lääke.

Meni pari päivää, kun purkki niDRAa saapui. Aloin ottamaan Harmonian niDRAa yhden aamuisin ja yhden iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Jätin melatoniinin kokonaan pois, koska halusin testata toimiiko tuote minulla oikeasti.

Harmonia niDRAn teho perustuu sen sisältämiin kasviuutteisiin: Affron-sahramiuutteeseen ja KSM66-ashwagandhaan, jotka kumpikin valmistelevat jo päivän aikana kehoa ja mieltä hyviin yöuniin. NiDRA hillitsee hermostuneisuuden tunnetta ja edistää rentoutumista, jotta nukkumaan voi käydä luottavaisin ja kevein mielin. Useinhan sitä saattaa jännittää tuleeko yöllä unta, jos aamulla on aikainen herätys. Luin ainesosista hieman lisää ja selvisi, että ashwagandha on nimetty lemmenrohdoksi. Ei huono ;)

NiDRAn avulla mieli toden totta rauhoittui lyhyenkin käytön jälkeen. Kun menin nukkumaan, olo oli valmiiksi tosi levollinen. Ihan hassua, että yhtäkkiä minulla oli täysin päinvastainen olo, niin nukkumaan mentäessä, herätessä, kuin päivän mittaan. Aloin pohtimaan sitä, miten yhtäkkiä koen olevani jotenkin todella tyytyväinen kaikkeen, siis tyytyväinen elämääni. Itseeni. Semmoinen tietynlainen levottomuus häipyi. Ajattelen, että asiat tapahtuu niinkuin ne on tarkoitettu, enkä stressaa moisia ennakkoon. Tosi vapauttava tunne.

Harmonia niDRA on siis ravintolisä, jonka toiminta perustuu kasvikunnan antimien luonnolliseen tehoon. Ashwagandha- ja sahramiuutteiden ansiosta niDRA syventää rentoutumista, auttaa nukahtamaan ja nukkumaan hyvin. Hyvät unet on ehkä suurinta luksusta mitä tiedän.

Olen kyllä todella tyytyväinen, että olin asialle avoin ja lähdin kokeilemaan. Todella mieluusti kerron tästä muillekin, koska voin käsi sydämellä suositella! Aion ehdottomasti jatkaa niDRAN käyttämästä. En tosiaan ole käyttänyt enää mitään muuta, koska koen että niDRAsta on ollut juuri sellainen apu kuin saatoin toivoa.

Siis alkujaan etsin apua uniongelmiin, mutta samalla sain apua myös kiukkuiseen olotilaan ja ärtyneisyyteen. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Nyt nukun ja otan chillisti. How cool is that!

NiDRAa saa helmikuun ajan tarjoushintaan Life-myymälöistä ja verkkokaupasta. Jos olet hyviä yöunia ja lempeää olotilaa vaille, klikkaa yksi tai useampi purkki kokeiluun tästä. Olisi kiva kuulla muidenkin käyttäjien kokemuksia (vaikka sitten myöhemmin), koska en usko että olen ainoa tyytyväinen käyttäjä.

10 Comments

 1. Vajis

  Lääkäri kielsi minulta ashwagandhan käytön, koska kilpirauhasen vajaatoiminta. Harmi!

  • Oho, niinkö! Sanoiko syytä miksi? Minulla on myös kilpirauhasen vajaatoiminta ja pitäisi mennä pian kontrolliin. Täytyypä kysäistä tuosta omalta lääkäriltä.

   ***

   Edit. Kysyin asiasta Harmonia Lifen markkinointipäälliköltä Johannalta, joka vastasi näin:

   NiDRAn käyttöä ei suositella (sen sisältämän ashwagandhan vuoksi), jos sairastaa kilpirauhasen LIIKATOIMINTAA. (Tosin meille on tullut muutamakin asiakaspalaute kilpirauhasen liikatoimintaa sairastavilta asiakkailta, jotka kertovat KSM:66-ashwagandhasta olleen heille korvaamaton apu stressin hallinnassa. Tämä on siis aika yksilöllinen asia, kuten terveys- tai kilpirauhasasiat yleensäkin. Varotoimenpiteenä emme kuitenkaan suosittele niDRAa kilpirauhasen LIIKAtoiminnasta kärsiville.

   Jos sen sijaan sairastaa kilpirauhasen VAJAATOIMINTAA, ei niDRAn käytölle ole mitään periaatteellista estettä. Toki ihan aina suosittelemme toimimaan näin: jos käytössä on lääkärin määräämä lääkitys (oli se mihin vaivaan vaan), kannattaa niDRAnkin käyttö aloittaa puolella suositellusta annostuksesta eli yhdellä kapselilla päivässä. Viikon verran otetaan sitten yhtä kapselia päivässä ja seurataan omia tuntemuksia. Jos mitään erikoista ei tunnu, voi viikon jälkeen nostaa annostusta suositeltuun eli kahteen kapseliin.

   Toinenkin nyrkkisääntö on lääkkeiden ja (minkä tahansa) ravintolisän yhteiskäytölle: niitä ei kannata ottaa samanaikaisesti vaan lääkkeen ja ravintolisän välillä on hyvä pitää 2-3 tunnin mittainen tauko. Tällöin varmistutaan siitä, ettei ravintolisä voi vaikuttaa lääkkeen imeytymiseen.

   Joskus lääkärit varovaisuusperiaatteiden vuoksi kieltävät yleisesti ravintolisien käytön – etenkin siinä tapauksessa, etteivät he tunne kyseisen ravintolisän ainesosien vaikutusmekanismia. Silloin on tietysti varmempaa kieltää kuin sallia.

   Mutta ei siis ole olemassa mitään perusteltua syytä sille, ettei kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä voisi käyttää niDRAa. Mutta yksilöllistä siis myös tämä on – joten hyvin voi suositella testaamaan ja tarkkailemaan tuntemuksiaan.

 2. KkA

  Kokeilin aiemmin samaisen firman ashwagandha- tuotetta ja mielestäni se tehosi uskomattoman hyvin uneen ja stressiin. Olin etukäteen skeptinen, mutta tulokset puhuivat puolestaan. Harmikseni en voinut jatkaa tuotteen käyttöä, sillä vähän ajan käytön jälkeen aloin saamaan todella voimakkaan ripulin ja oksentelun otettuani sitä. Huom! Olen vakuuttunut, että tuotteessa ei ollut vikaa, vaan jokin kehossani aiheutti reaktion. Joten uskon kokemuksiisi ja hehkuttamiseesi. Käyttäisin ehdottomasti itsekin, jos voisin.

  • Onpa harmillista, ettet voinut jatkaa käyttöä! Itse olen saanut vähän vastaavia oireita muutamista rautavalmisteista, ei vaan sopinut vatsalleni, kun taas jotkut valmisteet (kuten kapselit) sopii oikein hyvin.

   Silleinhän se parhaiten selviää miten itselle toimii, kun vaan kokeilee. Noin niinkuin skeptisestä näkökulmasta myös :D

   • Eeva

    Tuote kuulostaa todella hyvältä, mutta en itse uskaltaisi käyttää luontaistuotteita ainakaan jatkuvasti ja pitkäaikaisesti. Luontaistuotteita käyttämällä on pahimmillaan voitu saada vakaviakin terveysongelmia (maksan vaurioituminen jne.) . Löysinpä tostakin tuotteesta nopealla googlettamisella artikkelin nimeltä Maksalle vaarallisia yrttejä: https://terveysportti.mobi/kotisivut/uutismaailma.duodecimapi.uutisarkisto?p_arkisto=1&p_palsta=23&p_artikkeli=uux26175
    Samoin löysin ei-lääketieteellisiä artikkeleita, joissa kyllä kehuttiin tuotetta, mutta mainittiin, ettei kilpisrauhasen toimintahäiriöistä kärsivien (oli se sitten liika- tai vajaatoiminto) pitäisi käyttää tuotetta keskustelematta lääkärin kanssa. Ja täytyy kyllä sanoa, että koin tuon markkinointipäällikön vastauksen vastuuttomana: todellakin itse mieluummin uskon lääkärin kuin oman firman tuotteen puolesta puhuvan markkinointipäällikön sanomisia siitä, mitä tuotetta voi käyttää turvallisesti.

    Sitten löysin myös keskusteluja, joissa sanottiin ettei endosta tai vaihdevuosioireista kärsivien pitäisi myöskään käyttää. Endo mulla jo on ja vaihdevuodetkin kohta, että ei jatkoon senkään puolesta. Nämä jutut siis ihan nopealla googlettamisella löysin, kun sen verran kiinnostuin tuotteesta (koska unettomuus valitettavasti tuttua mullekin ajoittain.) Mutta siihen se sitten kiinnostus lopahti.

    Kiitos paljon blogistasi: siitä kyllä tykkään kovasti<3

    • Netistä löytyy paljon tietoa ja hyvä niin. Mikä on tieteellisesti tutkittua, mikä mutua, on hyvä osata erottaa toisistaan, mutta ei se aina helppoa ole.

     Itselläni on valitettavasti huonoja kokemuksia eri lääkäreistä, sekä lääkkeistä. Takana on useampi pieleen mennyt diagnoosi ja lääkemääräys. Olin kerran jopa leikkauspöydällä väärän tai epävarman diagnoosin takia, joten en suorilta käsin usko kaikkea mitä lääkärit sanoo, vaan saatan selvittää asiaa myös toisaalta, eli netistä, koska sieltä saa paljon tietoa.

     Niin, tosiaan soitin niDRAsta lääkärille, koska halusin tietää onko sillä vaikutusta kilpirauhasen vajaatoimintaan. Vastaus oli: ”En ole ikinä kuullutkaan tuotteesta. Ota omalla vastuulla. Kiitos hei.”

     Minulle vastaus ei kuitenkaan riittänyt, vaan pyysin lähetteen verikokeisiin, jossa mitataan laajasti eri veriarvoja. Olen käyttänyt niDRAa noin 2,5 kk, niin varmasti arvoissa näkyy, jos jotain vaikutusta sillä on ollut.

     On vain hyvä asia, että jaksaa ja viitsii tutkia sellaisia asioita, jotka vaikuttavat omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Se, miten sitten käytännössä ihminen toimii, on asia erikseen. On myös hyvä, että asioista puhutaan. Muiden kokemuksia, ajatuksia ja mielipiteitä on mielenkiintoista kuulla, vaikka olisi itse eri mieltä. Jokainen tekee kuitenkin sitten itse omat ratkaisunsa kuinka toimii.

     Ja loppuun vielä kiitos ihanasta kommentista, kiva kuulla että tykkäät blogistani :)

 3. Nimetön

  Mikä on ko tuotteen puhtausaste , onko Suomessa tutkittu. Vai huuhaa ja kenties mistä aineopista koostuva ?

 4. Nimetön

  Harmonia Lifen markkinointipäällikkö ei ole oikea henkilö vastaamaan kysymykseen onko tuote turvallinen käyttää, hänhän myy tuotetta. Oikea henkilö on tiede, eli lääkäri. Itse en koske ravintolisiin koska niistä ei ole riittävästi tieteellistä tutkimusta.

  • Johannalla on varmasti paljon tietoa tuotteesta, aivan kuten kuuluukin, koska hänhän myy ja markkinoi tuotetta.

   Yrityksen läpinäkyvyys on maineen ja imagon kannalta todella isossa roolissa, joten melkoisen riskin ottaisi, jos aivan puutaheinää puhuisi – varsinkin tällaisessa julkisesti näkyvässä yhteistyössä, jossa jaan saamani tiedon.

   Lääkärillä, jolle soitin, ei puolestaan ollut mitään tietoa tuotteesta, eikä siinä sisältävistä ainesosista. Lääkärit työskentelevät lääketieteen saralla, joten lääkkeet ovat heille varmasti tutumpia.

   Se on jokaisen oma valinta käyttääkö luontaistuotteita vai ei. Itse käytän, koska olen saanut niistä huomattavasti paremman avun kuin monista lääkkeistä. En ole lääkevastainen, mutta suhtaudun niihin suurella varauksella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s