comments 2

Uusi ihana minimalistinen sohva

Kaupallinen yhteistyö Adea

Niin se sitten saapui, pitkän harkinnan mutta lyhyen odotuksen jälkeen uusi sohva! Harkitsin sohvan vaihtamista melko pitkään ja pyörittelin asiaa monelta eri kantilta. Kriteerit uuden sohvan suhteen oli hyvin selkeät. Jos sohva ei täyttänyt kriteereitä täysin, en nähnyt mitään järkeä sen vaihtamisessa.

Miksi lähdin vaihtamaan sohvaa uuteen? Noh, aiempi sohva oli yksinkertaisesti liian leveä. Verhot ottivat sohvaan kiinni, enkä saanut kulmassa olevia pistorasioita kunnolla käyttöön. Sohva ei vaan toiminut samalla tavoin kuin edellisessä, huomattavasti isommassa kodissa. 

Mitä uudelta sohvalta sitten toivoin? Sohvan leveys sai olla 200 cm, ei montaa senttiä leveämpi eikä kapeampi. Päälliset piti olla ehdottomasti irrotettavissa ja pestävissä. Ilmeeltään halusin sohvan olevan yksinkertainen, karsitun minimalistinen. Toivoin sohvassa olevan pyöreitä selkeitä muotoja. Väriksi halusin lähelle edellistä sohvaa, kuitenkin astetta verran vaaleamman ja raikkaamman. Laadukkuus oli kriteereissä myös hyvin korkealla. Sohvan pitää kestää käyttöä ja aikaa.

Kolusin koko internetin läpi ja kävin katselemassa huonekaluliikkeissä erilaisia vaihtoehtoja. Tarjolla oli mitä ihanempia sohvia, mutta aina jokin asia tuntui uupuvan. Joko sohva oli liian leveä, päälliset kiinteitä tai laatu ei vaan vakuuttanut.

Yksi suosikki nousi kuitenkin nopeasti ylitse muiden: Adean Origami. Siinä oli ihan kaikki ne asiat, joita sohvalta saatoin toivoa. Sopiva koko, vaihdettavissa olevat päälliset ja muodoltaan ihanan simppeli, pyöreän muhkumainen! Origami edusti täydellisesti omaa minimalistista tyyliäni.

Origami koostuu erikokoisista ja -muotoisista moduuleista, joten sitä on mahdollista muokata omien tarpeiden mukaan jatkossakin. Päälliset voi halutessaan myös vaihtaa, ainoastaan käsinojat täytyy irroittaa vaihtoa tai pesua varten.

Kun kerroin ystävälleni mihin sohvaan päädyin, hän muisti minun haaveilleen Origamista jo pari vuotta takaperin. En muistanut tätä yhtään! Siis olen kyllä rekisteröinyt sohvan samantien, kun se tuli markkinoille, mutta koska sohvanvaihto ei ollut tuolloin ajankohtainen, tyydyin ihailemaan sitä etäisesti ruudulta. Origamin päälliset eivät olleet alkujaan irrotettavissa tai pestävissä, mutta onneksi tätä nykyä ovat, ja sen ansiosta sohva sopii paremmin myös lapsiperheeseen.

Adea on kotimainen perheyritys, jonka tuotteet valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella, mistä sen tarina alkoi 60 vuotta sitten. Alkuun yritys valmisti nahkalaukkuja, mutta siirtyi huonekaluihin vuonna 1994 ja on sittemmin noussut Suomen arvostetuimpien sohvakalusteiden valmistajien joukkoon. Laatu on huomattu myös ulkomailla: Adean tuotteilla riittää kysyntää kymmenissä maissa.

Kerroin toiveeni sohvan kankaasta Adealle ja pian sainkin useita kriteereihin sopivia kangasmalleja postitse. Suosikiksi nousi samantien kaunis bukleemainen Osaka. Valitsin numeron 05, joka on värisävyltään vaalea meleerattu hiekka. Se sopi tosi ihanasti verhojen ja muun sisustuksen kanssa yksiin.

Ei aikaakaan, kun uusi sohva saapui. Siinä se nyt on, ehkä maailman söpöin sohva, Adean Origami, joka lunasti paikkansa välittömästi! Kaikki loksahti täydellisesti paikoilleen, sohva oli juuri sitä mitä toivoinkin. Mittasuhteet toimii uuden pienemmän sohvan myötä huomattavasti paremmin, ja aivan kuin olohuoneen koko olisi kasvanut! Oikeilla mittasuhteilla on todella suuri merkitys kokonaisuuteen.

Makuuhuoneessa notkunut lattiavalaisinkin löysi paikkansa sohvan vierestä. Aiemmin se ei olisi millään tuohon mahtunut. Olin kaivannut tosi pitkään jotain valaisinta olohuoneeseen ja miten hyvin tuo tuonne sopiikaan, kaikin puolin hyvä kombo. Seuraavaksi aion etsiä vielä uuden isomman maton.

Ihana fiilis, kun viimein alkaa sisustus asettumaan paikoilleen. Se lisää selkeästi viihtyvyyttä. Rakastan uutta sohvaa niin paljon, olen todella tyytyväinen siihen.

2 Comments

 1. Ellen

  Tämä sohva on todellakin laadukas kotimainen Adea🤎 Itsekkin päädyin Adean sohvaan juuri laadun sekä mahdollisuuden pestä koneessa kaikki päälliset. Yksi syy miksi juuri Adea oli istuinmukavuus.

  • Sohva on yksi kodin tärkeimmistä ja arvokkaimmista huonekaluista, joten siltä vaatiikin paljon eri ominaisuuksia. Laadukas sohva kestää hyvin kovaakin käyttöä ja se näyttää uudelta vuosienkin jälkeen, plus että sitä on tietysti todella miellyttävä käyttää.

   Tämä on itselleni ensimmäinen Adean sohva, tosin Adean muita huonekaluja on kyllä ollut aiemmin. Kova luotto siihen, että tämä sohva kestää useita vuosia.

   Kotimaisuudesta todella iso plussa! Kyllä täällä osataan :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s