comments 2

Ajattomat mosaiikkilaatat

Kaupallinen yhteistyö Pukkila

Pyrin valitsemaan aina mahdollisimman ajattomia, mutta ajan hengessä olevia materiaaleja kotiini. Sellaisia, jotka toimivat nyt sekä vuosien päästä. Tyylini on aina ollut hyvin minimalistinen. Väripaletti on ollut niukka ja muodot selkeän graafisia. Joskus opiskeluaikoina kokeilin voimakkaita värejä ja runsaita kuvioita, palasin kuitenkin hyvin nopeasti hillitympään linjaan ja siinä olen pysynyt. 

Siitä on tasan vuosi aikaa, kun kotini wc-tila laatoitettiin. Se taisikin olla asuntoni ensimmäisiä valmiita pintoja, mutta vasta nyt ennätän kertoa enemmän laattavalinnastani.

Joillekkin perusvalkoinen laatta saattaa olla tylsä vaihtoehto. Itse näen sen hyvin ajattomana ja tyylikkäänä, joka toimii sekä moderneissa että vanhemmissa kohteissa. Oikeastaan on enemmän kyse siitä, miten sitä käyttää ja minkä kanssa sitä yhdistää. 

Minulla oli aikoinaan ensimmäisessä 30-luvun omistusasunnossa pientä valkoista mosaiikkilaattaa kylppärissä edellisen asukkaan toimesta. Tämän jälkeen mosaiikkilaatat olivat omalla suunnittelupöydällä vuonna 2016, kun aloimme remontoimaan alkuperäiskuntoista 60-luvun kivitaloa. En koskaan kerinnyt tilata laattoja, kun talon rakenteista löytyi hometta ja remonttimme päättyi siihen. Talo sai purkutuomion.

Toive mosaiikkilaatoista pysyi sitkeästi mukana ja haaveilin laittavani niitä seuraavaan kotiimme pintaremontin yhteydessä. Sekään ei toteutunut liian arvokkaan laatoitustyön takia. Kolmas kerta toden sanoi, ja sain kun sainkin viimein valkoiset mosaiikkilaatat laitettua nykyiseen kotiini. 

Kävin tutustumassa Pukkilan valikoimaan Vantaan Petikon myymälässä. Löysin kauniin mattapintaisen Pro Technic Color -sarjan White matt -laatan 5 x 5 cm koossa. Pro Technic Color -sarjan laatat ovat kulutusta kestävää klinkkerilaattaa, joten ne voi laittaa sekä sisä- että ulkotiloihin.

Valitsin laatoille valkoisen saumauksen ja ajattelin kokonaisuuden olevan raikkaan valkoinen. En tajunnut, että klinkkerilaatta on huomattavasti harmaampaa, kuin vaikkapa tavallinen valkoinen seinälaatta, joten jälkiviisaana olisi ehkä pitänyt valita tummempi saumaus, jottei laatan harmaus niin korostuisi.

Mielikuva puhtaan valkoisista laatoista oli niin vahva, että mietin jossain kohtaa vetäsenkö saumat Saumafixillä tummemmaksi. Vaaleanharmaata saumaväriä ei kuitenkaan löytynyt, joten annoin asian olla. Laatoitustyö on onneksi tehty tosi siististi ja kaikki muukin loksahti nätisti paikoilleen.

Peilin epäsuora valo tuo mosaiikkilaatan luonteen tosi nätisti esille, luoden samalla ihanan pehmeän ja lämpimän tunnelman, vaikka värimaailma onkin tosi mustavalkoinen.

Yli 140 vuotta toimineen Pukkilan laattavalikoima on kyllä kaikinpuolin todella herkullinen. Tällaisista ajattomista klassikkolaatoista trendikkäämpiin, kuviollisista värillisiin. Ja parasta, että Pukkilalta saa todella ammattitaitoista ja osaavaa palvelua. On ollut erittäin miellyttävää asioida Pukkilan myymälässä, kuten myös sähköpostitse. Olen saanut hyvää selkeää opastusta ja monia vinkkejä askarruttaviin asioihin.

Minulla on Pukkilan laattoja myös kylpyhuoneessa. Ne on semmoista aivan ihanaa terrazzomaista porcellanato-laattaa, niin ikään pakkasenkestävää materiaalia. Olen ollut laattoihin kyllä erittäin tyytyväinen. 

2 Comments

 1. Viivi

  Kaunis laatoitus. Minusta tuo vaalea saumaus raikastaa mukavasti. Jos saumaus olisi tummempi olisi kokonaisuus tumma.
  Ainoastaan ihmettelen, jos olit hakemassa puhtaan valkoista laattaa eikö Pukkilan myyjä osannut kertoa, ettei sävy todellakaan ole sitä. Eron huomaa wc-kalusteisiin hyvin. Kaunis wc joka tapauksessa.

  • Kiitos Viivi, joo kyllähän valkoinen raikastaa ja yhden asteen tummempi saumaus (esim. Weberin marmori) olisi tehnyt kokonaisuudesta todennäköisesti tunkkaisen näköisen, näin myyjä sanoi, kun kerroin laatan harmaudesta jälkikäteen.

   Minulla oli kyllä mallipala tuosta laatasta, jonka mukaan tein tilauksen. Kävin myös myymälässä katsomassa malleja, joihin oli tehty valkoinen saumaus ja ne näytti hyvälle. Minulle tullut laatta on harmaampi, koska polttoerissä on eroa.

   Kurkkasin toki pakkauksen sisällön ennen laatoittamista, mutta en nähnyt eroa nopealla silmäyksellä, vaan vasta saumauksen jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s