comments 28

Täydellinen sohva

Kaupallinen yhteistyö Hakola

Nyt se sohva sitten saapui! Olin vielä makuuhuoneessa heräilemässä vauvan kanssa, kun sohvaa kannettiin sisälle. Meni reilu vartti, kun sohva oli purettu pakkauksesta ja jalat asennettu paikoilleen kuljettajien toimesta. Veivät vielä kaikki pakkausmateriaalit mukanaan, eikä isoa pahvi- ja muovikasaa jäänyt meidän murheeksi. Kuinka siistiä! Kävin pesemässä unihiekat pois silmistä, jotta pääsin kunnolla näkemään, millainen meidän uusi sohva onkaan.

Ja sehän oli ihan TÄYDELLINEN! Huokailin vaan ihastuksesta ja tokaisin isännälle monta kertaa, kuinka upea uusi sohvamme olikaan. Sohva on Hakolan Lazy-kulmadivaani valkoisella Florist-kankaalla ja mustilla metallijaloilla. Väri, malli, koko ja muoto olivat ihan täydellisiä! Väri ei ollut oikeastaan kovinkaan valkoinen, vaan enemmän vaalean hiekka tai vaalean kitti, joka on itseasiassa paljon parempi kuin valkoinen! Kyllähän kankaan mallipalakin näytti jo tosi hyvälle, mutta noin isona pintana se oli ihan älyttömän nätti. Niin täydellisen pehmeä vaalea sävy, joka sopii betonilattian, vaaleiden seinien sekä keittiön pintamateriaalien kanssa hyvin yksiin.

Sohvan ilme on tyylikkään hienostunut ja siihen suuntaan haluan koko kodin sisustusta viedä. Ostin aiemmin juuttimaton tuohon alle, mutta se ei jotenkin istunut kokonaisuuteen toivotulla tavalla, oli ehkä liian rosoinen tai sitten sohva sävy ei vaan natsannut maton kanssa. Ehkä puhtaamman valkoisen kanssa matto olisi toiminut, kuten aluksi sen niin suunnittelin. Tuohon taitaa sopia paremmin sellainen tasainen ja sileä satiinimatto.

Ennen tilausta pohdimme sohvan sijoittelua sekä kätisyyttä pahvilaatikoilla ja hyvä niin, koska valinta oli loppujen lopuksi ihan nappi! Mikään kohta ei tunnu ahtaalta, vaan joka puolella on reilusti tilaa. Sohva on keskellä olohuonetta ja kulkua on joka puolelta. Hieman mietitytti miten tila tulee toimimaan, mutta heti kun sohva oli siinä, palaset loksahtivat paikoilleen. Sohva näyttää tosi hyvältä jokaiselta suunnalta katsottuna, se kun on sopivan siro suuresta koostaan huolimatta ja istuu mielestäni hyvin keittiön sekä ruokailutilan kanssa, jakaen selkeästi tiloja.

Täytyy asentaa vielä pienempi Radiohus-valaisin ison viereen ja siirtää samalla hieman paikkaa. Sohvapöytänä on Hakolan Round, joka sopii tuohon aika hyvin. Ehkä vähän isompaa pöytää kaipaa tai sitten ei.

Olin niin tohkeissani sohvasta, että oli pakko soittaa pikimmiten Hakolan luovalle johtajalle, sohvan suunnittelijalle Annaleena Hämäläiselle, kuinka tyytyväinen olinkaan. Siinä kun aikani hehkutin sohvan ulkonäköä ja täydellistä istuvuutta, hän kysäisi, että mahdutaanko sohvalle pötköttämään koko perhe ja onko siinä hyvä olla. Oli vähän noloa myöntää, etten ollut vielä edes istunut sohvalle, saati maannut siinä, kun olin vaan ihastellut sitä joka suunnasta :D Nooh, olin kuitenkin koeistunut aiemmin sohvan Habitaressa sekä Hakolan Showroomilla, mutta illalla pistin kunnolla pötköttäen vauva sylissä ja taisin samantien torkahtaa. Nurkkapaikasta tuli heti suosikkipaikkani. Lazy on nimensä veroinen.

lazy_kulmasohva

Myönnetään, että olen ehkä hieman varauksella lukenut muiden bloggaajien hehkutuksia Hakolan sohvista kuinka älyttömän hyviä ne ovat olleet jokaisen mielestä, mutta nyt kun meille tuo yksilö saapui, nyökytän päätä samaan tahtiin. Sohva oli parempi kuin kuvittelinkaan, olen niin tyytyväinen valintaan. Toivottavasti sohva kestää lapsiperheen touhut ja tohinat, välillä kun sohva muuntuu majaksi tai esteradaksi.

Kertokaahan miltä sohvavalinta näyttää ruudun sillä puolen?

28 Comments

 1. Sannamari

  Näyttää tosi hyvälle. Ja on juuri teidän näköinen. Kutsuvan näköinen ei kolkko kuten jotkut sohvat ovat.

  • Kiitos Sannamari, sohva on kyllä ihan täysin omaa tyyliäni! Parhaillaan täällä pötkötellään rennosti :)

 2. Satu

  Odotinkin niin tätä postausta! Jalat ihan samaa sarjaa sohvapöydän jalkojen kanssa!! Hyvältä näyttää.

  • Hah, kiva kuulla :D Oli kyllä onni, että tuo sohvapöytä natsasi kokonaisuuteen noin hyvin, ei tarvitse tähän hätään uutta hankkia! Vaikka pöydässä on neliskulmaiset jalat ja sohvassa pyöreät, menee ne tosi hyvin yksiin.

 3. Milla

  Ihana sohva! Meillä edessä pian muutto uuteen kotiin ja uusi sohva on hankintalistalla. Täytyy tutustua tähänkin vaihtoehtoon, kiitos:)

 4. Maria

  Mäkin oon odottanut milloin se sohva oikein saapuu :D!! Ihan tosi ihana! Ihan eka ajatus, kun kerroit, että valkoinen, oli että valkoinen???!!! Mutta sitten heti ihan kohta perään tajusin saman, että ei se oikein mikään muukaan voi olla, ja tuo väri taitaa tosiaan olla täydellinen! Se juttu minkä huomasin kuvista heti oli, kuinka sohva tuo tilaan lisää tilaa. Parhaiten tilaan sopivat huonekalut tekevät poikkeuksetta juuri tämän. Hyvää joulua sinulle, ja koko teidän perheelle <3

  • Hahah, no nyt saapui! :D Itsekin ihmettelin, että tosiaanko valkoinen sohva meille, mutta se oli kyllä ihan paras valinta! Ja onneksi ei ole täysin valkoinen, tuo on paljon armollisempi. Onpa kiva kuulla, miten kuvien kautta tilaa aistii. Moni on tokaissut meillä käydessä, että onpas iso ja korkea tila, siis juurikin tämä olohuone. Kuvista kun ei mittasuhdetta oikein hahmota ilman kalusteita.

   Oikein hyvää joulua myös sinulle Maria!

 5. MaKa

  Todella kaunis sohva ja sopii taloon ja muuhun sisustukseen täydellisesti. Sohvan sijoittelu pistää hieman silmään siinä mielessä, että nyt upeat ikkunat ja luonto jäävät pääasiassa istujan taakse ja katse on toki takkaan, mutta myös eteiseen ja wc: n oviin jne. En tiedä onko tilaa tarpeeksi, mutta jos on, niin olisin sijoittanut sohvan siten, että pitkä sivu ja divaani osa olisivat toisinpäin. Näin sohvalla olija voisi nauttia takan lisäksi myös ikkunoista ja luonnosta. Varsinkin kesäaikaan, kun vihreys luonnossa on kauneimmillaan ja takassa ei ehkä niinkään puita polteta kesä helteillä. Itse pidän erityisen paljon kodissanne juuri noista isoista ikkunoista ja niiden tuomasta tunnelmasta ja nyt tuntuu, että niiden upeus jää syrjään. Nämä tunnelmat siis täältä ruudun tältä puolelta katsottuna ja tunnelma voi toki olla aivan toinen teillä asukkailla siellä ruudun toisella puolella 😊.

  • Kiitos MaKa! Ymmärrän hyvin kommenttisi. Sohvan sijoittamista ja kätisyyttä pohdittiin paljonkin, koska tila ei mene perinteisen mukaan, eikä sohva tule seinää vasten missään kohtaa. Itsekin olen sitä mieltä, että sohva sijoitetaan mieluiten ikkunoita päin, jos siellä on upea luonto vastassa, mutta niin vain tämä ratkaisu tuntuu silti toimivan nimenomaan kulkuväylien kannalta hyvin, missään kohtaa ei tule ahdasta fiilistä. Sohvaa voi tarvittaessa kääntää erisuuntaan, jos tuntuu että haluaa nauttia luonnosta enemmän, senkin otin huomioon. Jos maisemana olisi mäntymetsä kallioineen tai meri, niin sitten joutuisi suuntaamaan kaikki jakkarat ikkunoita kohti :D Sellaisen maiseman toivon vielä jonain päivänä saavani.

 6. Satu

  Olisi ollut kiva nähdä, miltä matto näyttää sohvan kanssa. Luulen, että asia on juurikin niin kuin kuvailit, ettei sovi, mutta olisi kiva ollut päästä arvostelemaan itse :) Sohva on todella upea, väri sekä jalat! Sohvapöytä myös. Kuvat tässä postauksessa on vastakohta silmien saastumiselle 😄 Pidän talostanne muutenkin tosi paljon. Ainoa blogi, jonka päivityksiä tällä hetkellä seuraan. Meillä on Hakolan Lazy vaaleanharmaana ja oi että olen rakastanut sitä jo yli vuoden! Minä kyllä purin itse sohvan ja asensin jalat, jäikö siis Hakolan upeasta palvelusta kuljetusfirman toimesta viimeinen silaus saamatta🤔

  • Katsotaan, tuossahan se on vieressä rullattuna, että jos sitä vielä mallailen sohvan kanssa :) Ja voi kiitos Satu ihanasta ja hauskasta kommentista, otin sen todella kiitollisena vastaan.

   Oih, sielläkin Hakolan sohva! Voi muuten olla, ettei heillä ollut reilu vuosi sitten tuota palvelua ostettuna, en tiedä. Meidän sohvan alapuolelle oli unohtunut tukipahvinpalaset kiinni, jotka kuljetusfirman piti ottaa pois, mutta onneksi hokasin kysyä niistä puhelun aikana, että kuuluuko ne olla siellä vai kuinka, kun osuivat hieman silmään. No ne lähti helposti irti vetäsemällä, kun oli pienillä nauloilla kiinni.

 7. kirsi

  Upea koti! Olen tätä sohvaa pöyritellyt pitkään ja näyttänyt miehelle kuvia. Meillä on hirsitalo mikrosementtilattialla ja juuri tuo sävy tuntuisi sopivan parhaiten, mutta 3 aktiivista poikaa ja lypsytilan hurjan kiireinen arki mietityttää liikaa..

  • Kiitos kirsi! Ensimmäisten viikkojen kokemuksella uskallan kyllä suositella, meidän sohvalla napero peuhaa joka päivä, eikä todellakaan mitenkään rauhallisesti. Vertakin on jo sohvalle mennyt, mutta lähti tosi helposti pois kylmällä vedellä. Tarvittaessahan päälliset voi pestä.

 8. ee

  ”Sohva saatu näkyvyyttä vastaan” Eiköhän se ollut tässä.

 9. Pingback: Cosy Pocket -sohvan muodonmuutos | Design Wash

 10. Grey noise

  Miten sohva on suoriutunut käytössä? Onko päälliset vesipestäviä? Miten kangas on kestänyt käyttöä?

 11. Lumi

  Moi! Sohva on ihana. Oliko tuo Florist kangas väriltään ”Kitti”? Näyttää tosi hyvältä.

 12. Pingback: Utiliser le blanc dans la déco du salon | My Blog Deco

 13. Kirsi

  Hei. Olen aikeissa ostaa tuon Hakolan lazy-sohvan. Jossain aiemmissa postauksissa mainitsit sohvan väriksi valkoisen, mutta onkohan se kuitenkin Florist kitti? Ainakaan tällä hetkellä Hakolalta ei saa edes valkoista, vaan juurikin kitin sävy on vaalein vaihtoehto. Tuo teidän sohva näyttää niin kauniille 😍

  • Moi, tosiaan tuon kankaan värinimike muutettiin tuolloin valkoisesta kittiin, eli kyllä, Florist kitti meilläkin! Todella kaunis väri ja niin mahdottoman helppohoitoinen kangas. Erittäin hyvä valinta sekä kangas että sohva, olet varmasti tyytyväinen hankintaasi :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s