comment 0

Minimalistinen joulu

Joulu alkaa olla taputeltuna, mutta joulukuusi ja kranssit saavat koristaa kotiamme vielä tovin. Tosi pelkistetyllä ilmeellä mentiin. Enpä ole muutenkaan mikään kausisisustaja, juhlapäivien tunnelmat luodaan tuoreilla kukkasilla ja kasveilla. Joulun tuoksun tuo hyasintit, mutta miten onkin, ettei osata koskaan hankkia niitä hyasintteja ajoissa! Tällä kertaa hyasintit jäivät kokonaan pois, ne kun olivat loppuneet marketista, eikä sitten enää lähdetty moisia kauempaa metsästämään. Ehkä täytyy laittaa ensi vuonna asiasta oikein muistutus, että ostetaan ne ajoissa, jotta kerkeävät jouluksi avautua ja kunnolla tuoksua.

metsakuusi

Hyasinttejä tärkeämpi on kuitenkin joulukuusi. Meillä on ollut viime vuosina jalokuusi. Ollaan tykätty siitä tosi paljon, koska se ei ole yhtään piikikäs, ei karistele ja kestää monta viikkoa upean näköisenä. Viime vuonna meidän kuusesta löytyi linnunpesä, jota ei raaskittu siirtää pois. Olikohan se merkki tulevasta, hih ;)

Tänä vuonna halusin vaihtelua ja inspiroiduin No Home Without You -blogia kirjoittavan Kaisan edellisvuoden superihanasta joulukuusesta, jota olen ihaillut Pinterestissä monet kerrat. Kaisan sisustustyyli on muutenkin aivan ihana, niin kodikas ja lämminhenkinen. Näytin miehelle kuusen kuvaa ja sanoin, että tuoppas tällä kertaa tuollainen mahdollisimman tuuhea versio.

joulukuusi

Mies onnistui kuusenhankinnassa aika hyvin ja uusi joulukuusi näytti tosi hienolle! Piikikäs se oli kuin mikä, eikä ilman hanskoja siihen voinut koskea. Mies kävi ostamassa Clas Ohlsonilta uuden kuusenjalan, jossa on iso vesisäiliö, näin ollen kuusta ei tarvitse kastella jatkuvasti. Jalustassa on myös painettava lukitus, jolla kuusen sai jämäkästi suoraan. Mattoa en kuusen alle edes halunnut, kestäähän tuo mikrosementti vettä, eikä sitä tarvitse suotta suojailla. On ainakin helppo imuroida tippuneet havut alta ja kokonaisuus on yksinkertainen.

Ostimme kuuseen uudet pienet valot, ja mielestäni ne näytti niin kivalle, etten halunnut laittaa koristeita ollenkaan. Tykkään niin paljon vähäeleisyydestä, joten joulukuusikin sai sillä linjalla mennä. Aito kuusi tuoksuu tosi hyvälle ja näyttääkin jo itsessään niin hienolle, ettei se kaipaa mitään koristetta ympärilleen. Valot riittivät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s