comments 3

Joulunviettoon sairaalan kautta

Kerittiin olla kotona kokonaiset kaksi päivää ja iloita sitä, että nyt ollaan terveenä kaikki ja päästään jatkamaan jouluvalmisteluita, kunnes kaikki pysähtyi kuin seinään. Olin työhuoneessa, kun kuulin vauvan inahtavan, joten ajattelin hänellä olevan nälkä. Ikäväksi yllätykseksi löysinkin vauvan sängystään omassa oksennuksessaan ja aivan kalpeena. Säikähdin ihan älyttömästi. Vein vauvan pesulle ja yritin samalla herätellä häntä. Huusin miestä katsomaan ja koitin siinä sopertaa, että pese nyt nuo lakanat, lähdetään Jorviin. Tajusin soittaa kuitenkin hätänumeroon ja paikalle lähetettiin ensihoitajat.

Odotin ikkunan äärellä vauva sylissä ja pelkäsin, etteivät he löydä ajoissa perille, kun asutaan niin uudella asuinalueella. Ambulassi saapui vartissa ja tuo aika tuntui tuskaisen pitkältä. Vauvaa alettiin tutkimaan ja hän sitten oksensi uudelleen. Ensihoitajat rauhoittelivat minua samalla, kun seurasivat vauvan vointia. Katsoivat parhaaksi, että lähdetään Jorviin, koska vauva oli edelleen hyvin kalpea, eikä meinannut palautua. Huoli oli valtavan suuri. Pakkasin mukaan matkalaukun vaihtovaatteilla, kun arvelin, että sairaalassa menee useampi päivä. Taas tämä tapahtui, kun luulin kaiken olevan jo takanapäin.

Oltiin vauvan kanssa päivystyksessä koko yö aamu seitsemään asti, kunnes viimein pääsimme osastolle. Olin ihan älyttömän väsynyt, enkä meinannut saada unenpäästä kiinni millään, koska tällä kertaa huoneessa ei ollutkaan patjaa jossa nukkua, vaan pelkkä nojatuoli. Jossain kohtaa menin pyytämään tyynyä ja sain siinä samalla myös patjan ja peiton, jes. Muutama tunti unta, kunnes huoneessa alkoi ravaamaan lääkärit, hoitajat ja labrakokeiden ottajat. Vauvan vointi alkoi olla hyvä ja olin jo varma, että päästään lähtemään kotia, mutta niin vain jäätiin sinne taas lastenosastolle seurantaan. Alkoi tulla jo koti-ikävä, mutta toki tiesin, että vauvan takia siellä ollaan ja tärkeintä on, että hänellä on kaikki hyvin. Ja jos jotain tapahtuisi, olisi hoitohenkilökunta napinpainalluksen päässä.

Vauvaa tutkittiin edellisellä kerralla paljonkin, mutta mitään ei selvinnyt. Nyt pohdittiin muita vaihtoehtoja, mistä oksentaminen ja kalpeus johtuisi. Vatsatauti ja rotarokote poissuljettiin, myös monia muita. Kun vauva todettiin hyvinvoivaksi, pääsimme kotia. Olin tosi helpottunut, että pääsimme jouluksi kotiin. Jouluvalmistelut jäivät tällä kertaa enemmän miehen harteille, hän hoiti meille joulukuusen, jouluvalot, joululahjat, paketoinnin ja jouluruoan. Minulle jäi kodin siivous, mutta taidanpa tehdä sitä muutenkin joka päivä, haha.

Tosi ihanaa, että ollaan taas kaikki kotona ja terveenä. Toivottavasti vauvan sairastelut oli nyt tässä, eikä enää tarvitse säikähtää moista. Nuo on niitä pahimpia hetkiä, mitä äitinä kokee. Vielä odotellaan allergiatestituloksia, mutta nyt rauhoitutaan joulun viettoon. Tähän loppuun ihana video, missä isi laulaa pienelle.

Rentouttavaa joulua rakkaat lukijat ♥

3 Comments

  1. Iitu

    Eksyin blogiisi sattuman kautta mutta tarinasi kuulosti niin tutulta, että oli pakko kommentoida :) Meillä keskimmäisen ollessa 4kk,hän alkoi yhtäkkiä oksentamaan rajusti ja meni hyvin nopeasti tajuttomaksi/reagoimattomaksi. Tätä toistui useamman kerran ja olimme moneen otteeseen Jorvissa tutkimuksissa. Samoin kuin teillä, aluksi löytyi aina jotain pientä esim. kuumetta mutta useimmiten ei mitään selittävää. Meillä pojalle tehtiin kaikki mahdolliset testit suolitukoksista magneettikuviin, eikä mitään. Myös allergiatestit tehtiin ja ne olivat aina puhtaat.
    Lopetin imetyksen lapsen ollessa 8kk ja oireet loppuivat. Vuotta myöhemmin satuin eksymään englanninkieliselle tutkimussivustolle allergioista ja silloin löysin täsmäävyyksiä. Meillä lapsella oireilee näin bataattiallergia. Bataatti ei ole perinteisen allergisoiva aine mutta jostain syystä keskimmäisellemme se oli hankala (myös äidinmaidosta saatuna). Samaan kategoriaan menevät mm. porkkana ja valkosipuli. Testattuamme bataattia kun lapsi oli 2 v., sama toistui: oksentelua ja tajuttomuutta. Voi olla, että teillä on ollut jotain muuta tai esim. pyörtymistaipumus mikäli lapseen sattuu (meillä on yhdellä lapsista sitäkin) mutta näin meillä, jos siitä on teille jotain apua :) Tsemppiä arkeen!

    • Moi Iitu ja kiitos kokemuksen jakamisesta! Jännä tosiaan, kun allergiat jo testattiin, mutta voihan siellä olla jotain tuommoista takana. Ehdottomasti tutkin mainitsemaasi asiaa lisää, jos vielä oksentelua ilmenee. Toivottavasti oli kuitenkin ohimenevää, eikä tarvitse enää samaa kokea.

  2. Pingback: Vakava maitoallergia | Design Wash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s