comments 2

Vuoden 2017 merkittävimmät

Vuosi 2018 häämöttää edessä ja on aika paketoida tämä vuosi alta pois. Meille tapahtui tosi isoja ja merkittäviä asioita tämän vuoden aikana. Haasteita on ollut matkalla paljon, mutta vuoden vaihtuessa päätin, etten todellakaan aio luovuttaa, vaikka mitä tulisi vastaan. Niin, oli muuten todella lähellä luovuttaminen, ei vaan meinannut olla enää voimia. Siinä kohtaa, kun muita vaihtoehtoja ei anneta, mitä muutakaan siinä kohtaa tekee, kuin jatkaa. Tiettyjen asioiden saavuttaminen on ollut kovan työn ja tuskan takana ja näytti jo tosi epätoivoiselta myös ruudun sille puolen, mutta loppujen lopuksi hyvin kävi, kun vuoden kestänyt projekti päättyi ja löysimme oman turvallisen ja terveen kodin.

Olemme asuneet tässä kodissa nyt reilut 3 kuukautta ja ollaan tykätty tosi paljon. Olihan tämä paljon parempi mitä saatoin kuvitellakaan löytävämme kaiken jälkeen. Koko asunnonvaihto lähti liikkeelle siitä ajatuksesta, että ostaisimme pienen kerrostalokaksion ja remontoisimme sen myyntikuntoon, oli silloin kauhea hinku päästä toteuttamaan itseään remontin keinoin.

Siitä se koko seikkailu sai alkunsa ja voi pojat mitä kaikkea matkalla sattuikaan! Alkoi olla jo ihan epätodellista. Onneksi en luopunut kriteereistä ja tähän sitten päädyttiin monen mutkan kautta. Eihän tämä ole oma unelma-asunto, eikä meidän lopullinen koti, mutta tässä asustellaan nyt. En tiedä miten pitkään, mutta mitä enemmän tätä saa laitettua omannäköiseksi, sitä paremmin viihtyy ja varmasti myös pidempäänkin. Näin muuttohaukkana tuskin montaa vuotta, mutta ainahan voi niitä omia ennätyksiä rikkoa. Pisin aika yhdessä kodissa taitaa olla 3 vuotta. Nyt kun lapset kasvavat, ei muuttaminen ole ihan yksinkertaista, on mentävä myös lasten ehdoilla.

Olen sisustanut kotiamme mahdollisimman harkiten, vaikka näköjään silti on tullut muutama virhelyönti. Ehkä niitä tulee väkisinkin, koska vasta sitten kun jokin kaluste tai esine on paikoillaan, näkee kokonaisuuden miten toimii, eikä se aina vaan toimi. Pyörittelen yleensä niin kauan, että olen tyytyväinen. Väliaikaisratkaisuja on paljonkin, mutta keskeneräisyyttä on vaan kestettävä. Tuleeko koskaan täysin valmista, tuskin. Täytyy oppia hyväksymään epätäydellisyyttä.

Vuoden merkittävimmiksi asioiksi nostan siis uuden kotimme sekä tietysti toisen lapsemme syntymän. Toinen lapsi oli todella toivottu, olen äärettömän onnellinen hänen saapumisestaan. Eihän nämä ole pelkästään tämän vuoden merkittävimpiä asioita, vaan oikeastaan koko elämän. Muitakin merkittäviä asioita tapahtui, vaikkei kaikki hyviä olleetkaan, mutta niistä huonoistakin on seurannut aina jotain hyvää. Kun jotain ikävää tapahtuu, tapahtuu se syystä, mutta sen tarkoituksen saattaa ymmärtää vasta myöhemmin.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan vuoteen. Olen tosi tyytyväinen kaikkeen ympärillä olevaan, enkä oikein osaa muuta toivoa tulevalle vuodelle kuin terveyttä, viisautta ja kivaa yhdessäoloa. Uuden vuoden lupauksia en taida tehdä, vaikka ehkä haluaisinkin. Olisi kiva luvata sitä, tätä ja tota, mutta jospa nyt vain nauttisi tästä kaikesta ja antaa flown viedä sinne suuntaan mikä hyvältä tuntuu.

Kiitos teille kaikille vanhoille sekä uusille blogin lukijoille! Olette olleet aivan ihania. Teidän kommentit on ilostuttaneet ihan älyttömän paljon. Mahtavaa uutta vuotta 2018! Tulkoon siitä upea.

2 Comments

  1. S.

    Ihanaa kyllä, kun mutkien jälkeen löysitte tuon kauniin kodin! Minua jäi kiinnostamaan, että kun tuo ei kuitenkaan ole ihan unelmienne koti, niin mitä erilaista parhaassa mahdollisessa kodissa olisi?

    Me ollaan kanssa muutettu muutaman vuoden välein. Viimeisin muutto oli vain kilometrin päähän, koska esikoinen on jo juurtunut tälle alueelle. Tahtoisin ajatella, että tässä asutaan pitkään (jo sen harmillisen varainsiirtoveron takia…), mutta kummasti jo puolen vuoden asumisen jälkeen on keksinyt asioita, mitä haluaisi enemmän tai eri tavalla. Vaikka pääpiirteissään hyvä koti onkin. Jää nähtäväksi, miten kauan tässä viihdytään. :)

    • Hyvä kysymys! Onhan tässä paljon hyviä asioita, mutta unelmakotiin on vielä matkaa. Voisinkin tehdä tuosta aiheesta ihan oman postauksen :)

      On tavallaan aika hassua, miksi sitä alkaa jo haaveilemaan seuraavasta kodista, vaikkei edes olla kunnolla asetuttu aloillemme. Ainahan sitä voi haaveilla ja toivoa, ja ajallaan matkata niitä kohti. Varainsiirtovero on kyllä suolainen ja se on hyvä syy pysyä tässäkin pidempään.. Samaista veroa kun on maksettu lyhyessä ajassa paristakin kiinteistöstä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s