comments 6

Uutta sohvaa hankkimassa

Kaupallinen yhteistyö Hakola

Olen vihjaillut aiemmin, että meille olisi tulossa uusi sohva olohuoneeseen. Aluksi ajattelin hankkivani vain muutaman nojatuolin, mutta nopeasti hahmottui vahva visio siitä, että tila vaatii sittenkin jotain paljon suurempaa ja hallitsevampaa, eli reilunkokoisen sohvan!

Olohuone on melko haasteellinen, koska se on keskellä asuntoa ja kulkua on joka puolelta. Jos suuntaa sohvan kohti takkaa, jäisi ikkunat ikävästi sohvan selkänojan taakse. Pohdin erilaisia vaihtoehtoja siitä millainen sohva tai sohvaryhmä tuohon tilaan sopisi, jotta kokonaisuus toimisi mahdollisimman järkevästi niin, että voisi nauttia sekä takkatulesta että maisemista, tuohon kun ei tule telkkaria ollenkaan. Mutta riittääkö yksi sohva, tarvitaanko mahdollisesti kaksi sohvaa vai lisäiskö sohvan viereen pari nojatuolia? Ajatuksena oli rakentaa sellainen rento ja tyylikäs lounge-henkinen seurustelutila.

Olen jo aiemmin haaveillut Hakolan Lazy-sohvasta ja palasin taas Hakolan verkkokauppaan ihailemaan sohvamalleja. Lazysta on saatavilla muutama eri koko, ja siinä selatessa innostuinkin yllättäen isosta kulmadivaanista! Vaikka divaanisohvat ovat mielestäni vähän menneen talven lumia, kun sellainen meilläkin oli monta vuotta, mutta Lazy-kulmadivaani teki kuvien perusteella vaikutuksen ja samalla se ratkaisi haasteellisen tilan ongelman. Lazy on suuresta koostaan huolimatta hyvin siro malliltaan, joka niinikään tuntui hyvältä.

Okei, eli iso divaanisohva. Mutta minkä värinen? Apua! Neutraalia väriä ainakin, mutta harmaa sohva ei innostanut ja hiekanvärinen meillä jo on tv-huoneessa. Tumma vai vaalea? Hmm, ehdottomasti vaalea. Vaikka kotimme ilme on jo hyvinkin vaalea, jostain syystä näin tuossa tilassa valkoisen sohvan. Siis valkoinen sohva lapsiperheeseen! Kun kysyin asiasta mieheltä, että miltäpä moinen kuulostaa, hän vastasi myönteisesti. Yllätyin, koska olin ihan varma, että hänen mielestä koko ehdotus on ihan järjetön. Kuka hullu edes harkitsee lapsiperheeseen valkoista kangassohvaa? Minä tietysti! Okei, on varmasti riski, mutta Hakolan sohvakankaat on konepestäviä! Jos kun tulee likaa, niin sitten nakataan päälliset pesukoneeseen. Jos sitten valkoinen kangas tuntuu täysin väärältä valinnalta tai siihen kyllästyy, voi sohvaan tilata uuden irtopäällisen. Miten näppärää, eipä tarvitse koko sohvaa uusia, onhan se kuitenkin aika iso investointi ja tietysti haluaisi, että sohva palvelee useamman vuoden.

Olin hyvin varma valkoisesta sohvasta, mutta tilasin varmuuden vuoksi vielä erivärisiä kangasnäytteitä Hakolan nettisivujen kautta, ihan vaan vertailun vuoksi. Meni muutama päivä, kun ne olivat postilaatikossa ja pääsin mallailemaan kangaspaloja. Valkoinen Florist 921 -kangas oli juuri sellainen kuin toivoinkin. Sävy oli luonnonvalkoinen tai ehkä enemmän sellainen kitti, ja kankaan tekstuuri juuri sopivan vivahteikas, joka tuntui istuvan valkoisten seinien ja betonilattian kanssa hyvin yksiin. Kangas on myrkytön, eikä siihen ole lisätty kemiallisia jälkikäsittelyaineita, eli on tämmöiselle erityisherkälle paras mahdollinen valinta, unohtamatta perheen pienimpiä. Kyseinen kangas on itsessään likaahylkivä, joten vakuutuin entisestään valinnasta.

Vaihdettavien ja pestävien irtopäällisten sekä ulkonäön lisäksi merkittävimpiä tekijöitä sohvaa hankkiessa on tietysti hinta-laatusuhde ja kotimaisuus. Hakolan tuotteet ovat hinnaltaan mielestäni erittäin asiallisia. Ei ne markkinoiden halvimpia tai kalleimpia ole, mutta vastaavat laatuun toivotunlailla. Meillä on ollut Hakolan Day-nojatuoli kohta vuoden verran ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Se on jämäkkä, siinä on tosi hyvä istua ja kangas on moitteettomassa kunnossa. Ajattelin tilata siihen myös uuden irtopäällisen nykyisen tilalle vaihtelun vuoksi, mahdollisesti samaa valkoista Florist-kangasta, kuin sohvaan. Hakolan tuotteet valmistetaan käsityönä Pohjanmaalla ja on aika huikeaa, että suunnittelu sekä tuotanto, ja suurinosa materiaaleista on kotimaista. Saa olla ylpeä, että meiltä löytyy tällaista osaamista. Omilla valinnoilla voi vaikuttaa siihen, että jatkossakin tuotanto pysyy Suomessa. Eli suositaan suomalaista!

taulu

Sen näkee sitten käytössä miten valkoinen sohva tulee toimimaan lapsiperheessä. Vaikken toivokaan eväsretkiä suoritettavaksi uudella sohvalla, en sitä tule täysin kieltämäänkään. Onhan se kiva heittäytyä sohvalle pötköttämään ja nauttimaan herkuista koko perheen voimin. Sohvan on määrä saapua ensi viikonloppuna. Kuinka jännää!

6 Comments

 1. Oi oi, hyvältä kuulostaa! Samainen Lazy-kulmadivaani on keikkunut täällä haavelistalla jo pitkään, mutta sohvakaupat joutuvat odottamaan ainakin siihen asti, kun allekirjoittanut valmistuu. Ei tuo opintotuki ihan riitä ”ei välttämättömiin” hankintoihin… Innolla odotan kuvia teidän sohvasta!

  • Usein niitä kalliimpia hankintoja joutuu odottelemaan pidemmän tovin, mutta se fiilis on aika kiva, kun viimein saa jotain sellaista mistä on haaveillut pitkään. Mutta ei millään tietenkään malttaisi… Mä en ainakaan :D Täälläkin olisi tarvetta (tai ehkä enemmän sitä halua) tosi moneen juttuun, mutta vasta ajan kanssa sitä pääsee toteuttamaan suunnitelmat.

 2. Mamma

  Itsekin olen monesti kokenut innokkaana sisustajana jonkin olevan jo ”so last season”… Mutta, mutta, jos jokin asia vain yksinkertaisesti sopii tilaan ja on käytännöllinen, unohtamatta visuaalisuutta, niin miksei voisi päätyä jo paljon nähtyyn ratkaisuun. Kuvien perusteella uskoisin kotinne vaaleuden saavan juurevuutta, kodikkaan kiinnepisteen, yhtenäisestä sohvasta.

  • Niinhän se on! On muuten kiva pötköttää yhdessä divaanisohvalla, kun molemmat pystyy oikaisemaan jalkojaan. Toivottavasti sohva sopii tuohon tilaan hyvin, sen näkee sitten kun se on paikoillaan.

 3. Alli

  Meillä on myös lazy kulmadivaani ja en voisi olla tyytyväisempi! Ostopäätökseen vaikutti meilläkin myös kotimaisuus ja erityisesti pohjalaisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s