comments 6

Superyllätys!

Kävin maanantaina neuvolassa, jossa tehtiin perusmittaukset ja kyseltiin vointia. Miltäpä näyttää, väsymys loisti meikäläisessä päästä varpaisiin. Olin nukkunut edellisyönä vissiin ihan normaalisti, mutta olo oli todella väsynyt. Kun otimme verinäytteen, selvisi että hemoglobiini oli 98 eli reilusti jo anemian puolella, vaikka koko raskauden se oli ollut ihan hyvissä lukemissa. Ihmekös, kun olin aivan töttöröö. Kerroin siinä samalla, että olimme saaneet hieman ikäviä uutisia vauvan tilanteesta, joka vaikutti myös omaan olotilaan.

En ole aiemmin ajatellut, että voisin mennä ulkopuoliselle juttelemaan asioista. Sissinä vaan menty eteenpäin ja odotettu asioiden selviävän siinä samalla. Onhan tässä moni asia mennyt hyvin, mutta haastetta niistä huolimatta koko ajan. Nyt kun omat voimat on alkanut ehtymään, niin voisi kai auttaa, jos vähän juttelisi. Täällähän mä hölötän aika avoimesti ja toki myös ystäville sekä tutuille avaudun, mutta voisiko ulkopuolisen ammattiauttajan apu eli terapia olla paikallaan? Tätä eräs ystäväni suositteli, kun oli itse aikoinaan saanut omiin juttuihin tukea. Innostuin asiasta ja päätin ottaa asiakseni varata ajan.

Kerroin terapia-ajatuksesta myös neuvolan tädille, joka arveli sen olevan oikein hyvä asia, jos löytyisi sitä kautta jeesiä. Hän antoi yhteystiedot, mutta siihen samaan tokaisi, että voipi mennä sitten 4 kuukautta, kun saan ajan. Siis mitä?! Ei kun ajattelin samantien mennä juttelemaan, vaikka heti tällä tai ens viikolla. Noh, sama kait se. Saahan niitä aikoja yksityiseltä varmaan nopeammin, vaikkei mitään akuuttia tarvetta taida ollakaan, mutta kun kerran olin jo niin reippain mielin istuntoon lähdössä, niin sitten se olisi myös tullut tehtyä.

Terapia jäi toistaiseksi vielä muhimaan, enkä vielä aikaa lähtenyt varailemaan. Eräs ystäväni oli tulossa illalla kylään, kiva vaihtaa kuulumisia face to face pitkästä aikaa. Vaikka olo oli todella rikkikatkipoikki ja vaakataso meinasi viedä voiton, tiesin, että ystävän näkeminen piristää aina. Tämän ystävän seurassa, joka on ollut elämässäni jo yli 30 vuotta, ei tarvitse esittää pirteää, iloista tai energistä, jos oikeasti fiilis on jotain ihan muuta. Kunhan vaan saa olla ja turista niitä näitä. Pötköttää sohvalla pieruverkkareissa, juoda teetä, syödä herkkuja ja nauraa elämälle. Se kuulosti oikein hyvälle. Ei tehdä mitään, ollaan vaan.

Yritin ottaa päiväunet, muttei siitä oikein mitään tullut. Kun lähdin avaamaan ulko-ovea, siinä lähtiessä nauroin omalle peilikuvalle miten turtuneen näköinen muija sieltä katsoi takaisin. Tai miten nyt pystyin itseni näkemään, kun silmät olivat puoliksi kiinni väsymyksestä. Kun pääsin ovelle, vastassa oli melkoinen yllätys! Ystävä oli kyllä siinä, mutta niin oli muitakin! Piti hieraista silmiä pariin kertaan, että mitä ihmettä, mitä te muut teette täällä Lauttasaaressa…

Meni hetken (tai ehkä pidemmänkin) tajuta, että tytöt olivat järjestäneet minulle Baby Shoverit!! En todellakaan osannut odottaa mitään tuollaista ja olin aivan ällikällä lyöty! Hetken päästä pöytä notkui täynnä kaikenlaisia herkkuja ja mielettömän ihania lahjoja. Veti ihan sanattomaksi. Yllätys onnistui ihan täydellisesti ja minkälaiseen hetkeen tämä tulikaan, oli ihan uskomatonta. Oli itkussa pitelemistä.

tarjottavat

Vaikka Baby Shovereilla onkin melkoinen jenkkileima, niin ihan se ja sama, on nimittäin super ihana tapa muistaa raskaana olevaa ystävää tällä tavoin. Itselläni tämä raskaus ja viime aikojen tapahtumat ovat koetelleet rankemmalla kädellä, niin tällainen yllätys on paljon enemmän kuin pelkkä vauvajuhla. Tämä on parasta terapiaa mitä vain voi olla, ystävien seura. Oli muuten elämäni ekat Baby Shoverit ja vieläpä omat. Vaippavauva oli kyllä mahdottoman hauska idea perinteikkään vaippakakun sijaan. Söpö kuin mikä! Ja vitsit kaikkea muutakin ihanaa lahjaa tuli mm. Aarrekidin pehmolelu, Soma Livingin viltti, kollageeni kasvohoito, kukkanen ja kasapäin herkkuja. Kun Nuka näki vaippavauvan, niin tokaisi silmät pyöreenä: ”Tuliko tämä äitin mahasta?” :D

Kiitos Johanna, Mervi, Maija ja Elina mielettömän ihanasta yllätyksestä! Olen edelleen ihan hämmentyneenä tuosta illasta. Oli älyttömän hauskaa ja se tuli kyllä niin tarpeeseen ♥

6 Comments

  1. Ihana yllätys ♥, yllätykset on niin parhaita! Piristävät kummasti. Tsemppiä sinne loppumetreille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s