comments 18

Talokaupat takana ja muutto tehty

Talon lopputarkastus meni heittämällä läpi ja perjantaina meillä oli viralliset talokaupat! Jännitystä riitti tietysti aivan loppumetreille saakka, kun laina-asioissa oli vielä jonkin verran säätöä ja vääntöä. Kysyttiin lainaa muutamasta eri pankista jo keväällä ja luulin, että kaikki oli selvää kun lainalupauskin saatiin, mutta kesän aikana oli tullut uusia sääntöjä, jotka sitten vaikeuttivat koko lainaprosessia. Oltiin maksettu talosta jo tuntuva käsiraha esikauppojen yhteydessä, joten muuta vaihtoehtoa ei ollut, kuin edetä.

Tuntui älyttömälle, että vieläkö jotain haastetta tuli meidän eteen vaikka kaikki piti olla jo selvää kauraa, mutta kyllä vain, ei kai asiat nyt noin vain sujakkaasti etene meidän kohdalla ja varsinkaan asuntokaupoissa. Kaikki selvisi kuitenkin viime hetkellä ja odotettu päivä koitti: saatiin nimet papereihin ja avaimet käsiin. Meillä on viimein oma koti! Huh ja hei.

Tavarat odottivat valmiina talon ulkovarastossa, joten pakettiautopakkaamiselta vältyttiin tällä kertaa. Itse kun en voinut noihin kantamisiin osallistua, niin minä sitten otin vastuun siivoamisesta ja tavaroiden paikoilleen laittamisesta. Mies alkoi olla aika naatti tavaroiden roudaamiseen, joutuihan hän kantamaan muutaman extrakierroksen tässä välissä. Ensimmäiset päivät on mennyt tarkkailemalla ja havainnoimalla tiloja sekä erinäisiä asioita. Paljon on onnistuneita juttuja, mutta myös asioita, jotka vaativat korjauksia ja muutoksia tai ihan vaan totuttelua. Helpottaisi kovasti, jos en olisi niin millintarkka. Kiinnitän ihan ihme asioihin huomion, meinaa välillä pää irrota sen seurauksena.

Mutta hei, vuoden kestänyt projekti tuli kuin tulikin päätökseen ja täällä sitä sitten ollaan, eikä vauvakaan vielä syntynyt! Laatikko kerrallaan ollaan asetuttu ja nyt on kaikki purettu. Terassi on vielä täynnä kaikenlaista varastokamaa mikä pitäisi käydä läpi. Asunto on vielä aika tyhjillään, joka tietää sitä, että pääsee sisustamaan! Sisustusintoa löytyy vaikka muille jakaa ja nopeasti hupenisi tonnit sinne tänne. Täytyy vaan miettiä akuuteimmat hankinnat ensin ja ajan kanssa sitten rakentaa kotia. Haluaisi laittaa heti kaikki paikat kuntoon, kun pää on täynnä ideoita, mutta maltti olkoon valttia – pakko ajatella niin. Sitä paitsi raha ratkaisee, eikä sitä nyt todellakaan liikoja ole.

Miltä uusi koti sitten tuntuu muutaman päivän jälkeen? Kieltämättä tosi hienolle. On tämä hieman outoa, että täällä nyt ihan oikeasti ollaan ja asutaan. Ei enää kodin etsimistä, eikä evakkoa. Saatiin kyllä melkoinen palkinto kaiken jälkeen. Olihan tämä heittämällä paras vaihtoehto kaikista mitä eteen sattui. Kaikella on tosiaankin tarkoitus. Mies kysäisi, mikä meidän uudessa kodissa on parasta. Hyvä kysymys ja montakin asiaa tuli mieleen. Ajattelin tehdä pienen listan siitä, mikä meidän kodissa on parasta näin parin päivän asumisen jälkeen. Myöhemmin voikin katsoa listaa läpi, onko asiat paljonkin muuttuneet. Miehen mielestä oli parasta, että voi hyppiä munasilleen rauhassa. Niin no, hyvä asia sekin. Pidä kuitenkin housut jalassa noin niinkuin muuten. Ja oma lista tulee tässä:

Betonilattia
Olen ihan rakastunut tähän lattiaan! Lattian ulkonäkö, sävy, pinta ja tunto on just täydelliset. Olen niin tyytyväinen, että pidin visiostani kiinni ja päätin panostaa. Se kannatti.

Pohjaratkaisu
Pohja tuntuu tosi hyvälle ja toimivalle, ihanan paljon tilaa jokaiselle toiminnalle. Jotenkin tosi hyvä ja järkevä pohja. Sisustuksellisia haasteita tuntuu hieman olevan, mutta niitä sitten ratkotaan mielikuvituksella ja massilla. Hah!

Raikas sisäilma
Ilman meidän ikävää kokemusta en edes osaisi ajatella sisäilmaa tai en siihen näin reagoisi. On aivan mahtavaa olla täysin uudessa puhtaassa kodissa, jossa on ihanan raikas sisäilma. Täällä on hyvä hengittää.

Keittiön valinnat
Kvartsitaso, musta hana, iso allas sekä kaappien muutostyöt. Nämä olivat todella nopeat valinnat, mutta niin vain nopeastikin pystyy tekemään hyviä valintoja, kun oma tyyli ja toimintatapa on selvillä. Tykkään ihan älyttömästi, vaikka olisin halunnut puiset ovet valkoisten sijaan. Huomasin, että koko runko pitäisi vaihtaa ovien mukana, joten nähtäväksi jää mitä tehdään.

Autopaikat
Vielä ei olla vieraita kestitetty, mutta parhaimmillaan meidän pihalle taitaa mahtua 6 autoa ja lisää mahtuu tarvittaessa kadulle. Ihan yllätyin siitä, että miten paljon tuossa onkaan tilaa. Ehkä sitä tulee varrattua edellisen kodin pihaan, jossa oli vain kaksi melko ahdasta autopaikkaa ja vieraita piti pyytää aina siirtämään autoja muualle, että naapurit pääsee liikkumaan.

Ei seinänaapureita
Tällaiselle misofoniasta kärsivälle hiljaisuus on parasta musiikkia korville. Nyt ollaan omakotitalossa, eikä muiden elämisten äänet tule seinien läpi. Tosin sitä oman perheen sirkusta saa sitten kestää senkin edestä, hah. Mutta myös se, ettei tarvitse vetää verhoja isojen ikkunoiden eteen naapureiden takia, on aika helmeä. Voi siis juoksennella pannut paljaana rauhassa. Tämä taitaa kuulostaa siltä, että tykätään olla aina alasti. Ei sentäs, ihan vaan suihkun tai saunomisen yhteydessä.

Yksitasoinen A-luokan kivitalo
Kivitalo on ollut jo pitkään haavena, enkä todellakaan uskonut, että nyt saisimme kivitalon. Vanhoja kivitaloja oli tarjolla ja hetken omakin komeus omistettiin, mutta ihan uusi kivitalo on iso juttu. Paksut seinät ja kunnon eristeet, jotka teki tästä talosta A-energialuokan kivitalon. Yksitasoisuus helpottaa tosi paljon, vaikka tykkäsin kyllä ihan kaksikerroksisestakin kodista. Mutta merkittävä asia on se, että lapsokainen viihtyy ekaa kertaa omassa huoneessa tosi hyvin. Leikkii siellä mielellään, kun kokee että ollaan siinä vieressä kuitenkin, aiemmin kun lastenhuone oli yläkerrassa ja yhteiset tilat alakerrassa.

Kodinhoitohuone
Erillinen kodinhoitohuone, eli kunnon tila pyykinpesulle, vauvan hoidolle ja muulle kotityölle. Meitsin valtakunta siis. Eipä se silmiä hivele ilmeeltään, kun samassa on tekniikkahuone, mutta kaikki aikanaan. Muutamilla jutuilla siitäkin tulee oikein kiva.

Tässäpä listaus, mitä tuli nyt ensisijaisesti mieleen. Vielä vaatii asettumista, jotta näkee miten koti oikeastaan toimii. Itselleni tuo asia on jotenkin tosi tärkeä, että koti on nimenomaan toiminnallinen, mutta toki sen täytyy silmiäkin miellyttää.

18 Comments

 1. Julia

  Näyttää ja kuulostaa kauniilta ja harkitulta, vaikka osa päätöksitä onkin tehty pikaisesti. Ja tuo lattia erityisesti on aivan täydellinen!😍 Onnea teille uudesta kodista!
  Ps. En halua tunkeilla, mutta olettehan huomioineet tuuletuksen sängyn patjalle, ettei homeitiöitä muodostu ilmanvaihdon puutteesta.

  • Kiitos paljon Julia! Onhan tämä aika huikeeta, että viimein täällä asutaan.

   Patjoille on tulossa sänkyrunko, heti kun saan sen suunniteltua ja tilattua. Sen pohjalle tulee tuuletusaukot. Patjat ovat olleet reilun puoli vuotta suoraan lattialla, enpä ole ajatellut mitään tuuletusta niille kummemmin. Oon vaan tyytyväisenä nukkunut kuin tukki.

 2. Kielo

  Ai että! HIenolta näyttää ja hyvältä kuullostaa. Oikein paljon onnea uuteen kotiin. Teidän asuntoprojekti on kyllä ollut melkoinen jännitysnäytelmä. Mahtavaa, että kaikki päättyi lopulta näin hyvin. Jäänkin nyt innolla odottamaan inspiroivia sisustuspostauksia :)

  • Voi kiitos Kielo! On tässä kyllä menty melkoinen savotta läpi. Loppua moiselle ei meinannut millään tulla, mutta niin sitä jaksoi vaan uskoa ja toivoa, pitää unelmastaan kiinni, vaikka epätoivoista olikin.

 3. heli

  Onnea uuteen kotiin!
  Ihanaa, että se on vihdoin totta <3

  Teidän koti näyttää jo nyt ihan mielettömän upealta. En malta odottaa, kun pääset sisustamaan :)

  Mä oon kans ihan lovena tohon teijän lattiaan, upea!

  -heli

  • Kiitos kovasti heli! On tässä hyvät raamit tulevalle, jännä nähdä itsekin mitä tuleman pitää ;) Lattia on kyllä super.

 4. Lillis

  Ihanaa, teillä on upea koti!! 😍 Onnea!!
  Tuo lattia näyttää todella hienolta!
  Puhuit, että pohja on toimiva, olisiko pohjasta mahdollista saada kuvaa ja juttua blogiin?
  (Meillä on talon rakennus ajatuksena ja siksikin kiinnostaa..) ☺️

  • Meillä todella on nyt oma koti! En meinaa moista uskoa itsekään vielä, mutta täällä ollaan. Lattiasta tuli paljon parempi kuin osasin edes odottaa. Joo, hei täytyykin tehdä pohjasta ihan oma postaus. Kiitos ehdotuksesta Lillis!

 5. Mia

  Onnea uuteen, kauniiseen kotiinne!
  Mikä on tuo ihana kattovalaisin ruokapöydän päällä?

 6. Juuli

  Onnea uuteen kotiin! Lattia on ihastuttava ja muutenkin näyttää todella kauniilta. Minustakin postaus talon pohjasta olisi kiinnostava. :)

  • Kiitos Juuli! Lattia toimii kyllä tosi kivasti, ei riitele minkään kalusteen kanssa – tosin eipä täällä vielä paljoa mitään ole. Jes, postaus talon pohjasta tulossa piakkoin :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s