comments 14

Pohjapiirustus

Kerroin aiemmin, että olen erityisen tyytyväinen talon pohjaan, neliöihin sekä tilojen jakoon. Pohja teki vaikutuksen jo heti ensinäytöllä ja oli tietysti merkittävä tekijä ostopäätökseen, vaikka kokonaisuus ja tunne ratkaisikin. Asuinneliöitä on 128 m², joka tuntui juuri sopivalta meidän tarpeeseen, ei yhtään liikaa tai liian vähän. Huoneluku oli myös tärkeä ja tarvitsimme vähintään kolme makuuhuonetta, joista yksi toimisi työhuoneena.

Yksitasoisuus ja korkeat huoneet tuovat lisää tilantuntua. Katto on pulpettikatto, joka on korkea yleisissä tiloissa laskeutuen makuuhuoneisiin päin. Katon vino linja näkyy siis vielä makuuhuoneissa, mutta kylpyhuoneessa, wc:ssä ja kodinhoitohuoneessa on tasakattoa paneelilla. En ole ollut överikorkeiden tilojen fani oikein koskaan, enemmän tykännyt kompaktista ja kodikkaasta, mutta tässä asunnossa korkeus toimii. Ehkä sitä on juuri sopivasti.

Lukijat toivoivat nähtäväksi talomme pohjapiirustusta. Piirsin sen uudelleen arkkitehdin tekemästä piirustuksesta ja aikalailla alkuperäisten suunnitelmien mukaan talo rakennettiin. Pieniä muutoksia on tulossa kosteisiin tiloihin, mutta pohjapiirustuksesta hahmottunee tilat pääpiirteittäin. Lisäksi talon vierustalla on erillinen ulkovarasto autokatoksineen, jotka jätin kuvasta pois.

Talo on neliön mallinen ja sisätilat ovat moniulotteisempia. Tällä hetkellä talossa on kolme makuuhuonetta, mutta neljännen saa tarvittaessa tehtyä tuonne olohuoneen kupeeseen. Se on meillä nyt tv-huoneena, johon on suunnitteilla tilanjakaja ilmettä ja rauhaa tuomaan. Jokainen huone tai tila on reilun kokoinen, eikä toistaiseksi mikään tunnu liian isolta tai liian pieneltä. Ajan kanssa sitten näkee, miten kaikki toimii.

Asunnon keskellä oleva takka ja väliseinä jakavat tilaa ja muodostavat taakseen käytävän. Ehkä vähän hassua, mutta tuo käytävä on yksi mun suosikeista! Se tuo lisää luonnetta peittäen taakseen lastenhuoneen, jossa lelut on levällään. Pikkumies kun ei millään malta siivota, joku leikki on aina kuulemma kesken. Noh, se on hänen omaa valtakuntaa ja selvästi viihtyy siellä todella hyvin.

14 Comments

 1. Sanna

  Onpas kiva! Ainut mikä omaan silmään pistää on khh ja sauna/suihkutiloista ei ole käyntiä ulos :)

  • Enpä ole edes ajatellut, että kodinhoitohuoneesta pitäisi päästä erikseen ulos, varsinkin kun ulko-ovi on ihan vieressä. Olen joskus piirtänyt unelmatalon pohjaa ja kylpyhuoneesta oli ovi terassille vilvoittelemaan, mutta tässä talossa moinen tarve ei ole tullut mieleenkään, kun voi hilppaista takapihan terassille ja olla naapureilta suojassa. Naapuritalot on siis molemmilla sivuilla ja etupihalla.

 2. Eeva

  Moi! Olisiko jossain vaiheessa saanut kuvia teidän eteisestä? Meillä mietinnässä yhtenä vaihtoehtona samankaltainen ratkaisu. Mietityttänyt vain itseä, että tuleeko eteisestä liian kapea ja pitkä? Miltä se tuntuu? 😅

  • Moi Eeva, ehdottomasti! Nyt voin jo kertoa, ettei tunnu yhtään liian kapealta ja pitkältä, on hyvin jätetty leveyttä ja ihanan isot peilikaapit säilytykselle. Taitaa olla isoin eteinen mitä meillä on koskaan ollut.

   Näin lapsiperheen eteisessä, jossa myös kohta lastenvaunuja säilytetään, on tosi helpottavaa, jos ei ole ahdasta. Tuo lähteminen on usein muutenkin semmoinen show, että kiva jos kunnolla mahtuu jokainen siinä samaan aikaan pukemaan.

 3. Takiaispalloke

  Tosi kivan näköinen ja kompakti pohja!
  Miltä tuntuu uuden asunnon ilma ja materiaalien tuoksu, onko sellaista? Itse olen altistunut ja siksi epäröin uuden ostamists. Miten itse koet ottaako nenään maalit tmv. materiaalit?

  • Sisäilma tuntuu tosi raikkaalle ja talossa tuoksuu ihanan uudelle. Ei ollenkaan pistä liimat tai maalit nenään, jota jotkut hieman varoittelivat – olenhan nykyään superherkkä hyvin monille hajuille. Eli sen suhteen saa olla tosi tyytyväinen. Talon valmistusvaiheessa kuivumisajat ovat olleet reiluja, kun samaan aikaan on rakennettu 5 muutakin vastaavaa kohdetta.

 4. Takiaispalloke

  Hei! Tosi mahtava juttu! Olen tosi iloinen teidän puolestanne! Ihanaa, että olette päässeet nyt hyvään kotiin! :)

  • Pahoittelut, kun näin viiveellä vastaan! Ehkei ole enää ajankohtaista, mutta tässä tulee kuitenkin: makuuhuone 14 m² (sis. vaatehuone) ja lastenhuone sekä työhuone 9 m².

 5. Pingback: Toimiva koti – toimiva arki | Design Wash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s