comments 13

Valmis betonilattia

Kaupallinen yhteistyö / Designbetoni

Olen saanut paljon kyselyä betonilattiastamme. Ollaan asusteltu nyt reilu viikko uudessa kodissa ja ajattelin kertoa käyttökokemuksia lattiasta, miltä se on tuntunut ja miten se on toiminut.

Lattia on Elämyslattia+ eli toisin sanoen mikrosementtiä. Nimi riippunee siitä miten kukakin sitä markkinoi ja myy, mikrosementti saattaa olla suurimmalle osalle tutumpi käsite. Tilasin lattian Designbetonilta ja työn suoritti Lattiamies. Ennen valintaani pyysin tarjouksen kahdelta eri toimijalta ja Lattiamiehen käynti tarjouksineen vakuutti minut kertaheitolla.

Valitsin lattian väriksi hopean, joka oli toiseksi vaalein kahdeksasta eri väristä. Värivalinta piti tehdä melko pienestä mallipalasta, ja tietysti jännitti, jos väri onkin liian vaalea ja mitäänsanomaton, mutta se osottautui ihan täydelliseksi sävyltään ja tummuusasteeltaan. Mielestäni se toimii tosi nätisti erilaisissa valaistuksissa, luonnonvalosta hämärään ja myös kodin eri valaistuksissa. Sävy on sopivan pehmeä ja murrettu. Katsotaan sitten miten se toimii tulevan sisustuksen kanssa, kun hiljalleen saadaan paikkoja laitettua. Nyt vaikuttaa jo vahvasti siltä, ettei se ole ristiriidassa minkään kanssa.

Kiiltoasteeksi valitsin matan, joka oli niinikään mielestäni paras valinta. Vaihtoehtoina on kolme eri kiiltoastetta: matta, satiini ja kiiltävä. Aluksi lattia tuntui käsin kokeiltuna karhealta, mutta silloin sen päällä saattoi olla vielä reipas kerros remonttipölyä ja imuroinnin jälkeen karheus hävisi. Lattia tuntuu nyt oikein ihanalta paljaiden jalkojen alla. Mattaisuus on siitä myös hyvä, ettei se ole yhtään liukas. Napero on sen ikäinen, että se juoksee joka paikkaan ja jatkuvasti, joten eipä tarvitse pelätä liukastumisia. Vaikka betonilattia saattaa olla ilmeeltään aika kylmä, lattialämmitys kuittaa käytännössä senkin pois. Kylmältä lattia ei siis tunnu. Pakkaskeleillä se saattaa jopa tuntua lämpöiseltä, kun nyt se on sopivan neutraali.

Olen aina ollut aika tarkka siitä, että kodista ja tavaroista pidetään huolta. Siinä kohtaa, kun lapsi tuli talouteen, on ollut pakkokin asian suhteen relata. Välillä ne tavarat lentää ja paikat kolisee, eikä sille aina minkään mahda. Yllättävän vähän on mitään kuitenkaan hajonnut, vaikka meno ja meininki välillä onkin aika hurjaa. Mitä sitten tulee lattian kestävyyteen, tuntuis Designbetoni toimivan lapsiperheessä ihan loistavasti. Ja ihan sellaisella omatoimisella testaamisella, eli painavan huonekalun työntämisellä ronskisti lattiaa pitkin, ei lattiaan jäänyt naarmun naarmua! Jostain mustaksi maalatusta huonekalusta tuli kolahtaessa jälki, mutta eipä se nyt haittaa. Mies taisi säikähtää enemmän meikäläisen reaktiota.

Levitystekniikaksi valitsin tasaisen, kun vaihtoehtona oli myös elävämpi pinta. Rauhallisempi ilme tuntui näin isolla pinnalla paremmalta. Pinta ei ole kuitenkaan täysin tasainen, onhan lattia tehty käsityönä. Ja pieni elävyys tuntuu hyvältä, lattia on kuitenkin betonia ja pinnan kuuluukin olla eläväinen, näin ollen ajan kanssa tulevat elämisen jäljet eivät haittaa eikä osu silmiin. Ja jos jotain isompaa jälkeä tulee, niin kuulemma sekin on paikattavissa. Aiemmin kerroin siitä ikävemmästä yllätyksestä, kun lattioiden ja seinien väliset reunat oli hiottu vahingossa uudelleen auki, kun ne oli juuri tasoitettu ja maalattu, mutta Lattiamiehen laittama akryyli auttoi asiaan. Kokonaisuudesta tuli oikein siisti, vaikka onhan tuota paikkaamista ja maalaamista vielä edessä. Täytyy ottaa joku päivä projektiksi moinen.

Summa summarum, lattian valinta oli kaiken kaikkiaan ihan super hyvä. Siis parempi kuin osasin odottaakaan. Vahva suositus. Kiitos Designbetoni ja Lattiamies!

13 Comments

 1. Laura

  Heippa! Lattian teosta on jo hetki, minkälaiset on fiilikset nyt? Miten pidätte huolta lattiasta? Haaveissa on pitkään ollut samanmoinen, mutta puhtaanapito ja mahdollinen ”muovinen” yleisfiilis huolestuttaa.

  • Moikka Laura! Fiilikset lattiasta on edelleen tosi hyvät. En ole sitä vieläkään pessy kokonaan (vain paikallisesti), olen ainoastaan imuroinut. Tykkään tosi paljon lattian ilmeestä, värisävystä ja sen tunnusta, oli sitten sukat jalassa tai ilman sukkia. Lattia on ihanan lämmin jalkojen alla lattialämmityksen ansiosta, eli vaikka saattaa näyttää kylmältä, sitä se ei ole yhtään.

   Eilen tokaisi eräs tyyppi, että näyttääpä muoviselta. Enpä aiemmin ole kuullut moista kenenkään suusta, enkä ole itse ajatellut sen olevan muovisen näköinen. Usein ihmiset vain sanovat sen näyttävän tosi upealle ja toivovat omaan kotiin samanlaista.

   Lattiaan on tullut lasten leikeistä iso metrin mittainen naarmu, joka on keskellä asuntoa ja näkyy ikävästi. Sain ohjeeksi laittaa päälle vahaa, eli katsotaan miten jälki häviää. Muutoin on tullut pientä lommoa ja naarmua, jotka eivät haittaa yhtään, kun pinta on muutenkin eläväistä. Eli nuo pienet jäljet eivät oikeastaan edes näy. Koska lattiassa ei ole saumoja, pienet murut, kivet tms. eivät häviä niihin, vaan tuntuvat helposti jalkojen alla. Tästä syystä imuroin tosi usein, koska inhoan lattialla olevaa likaa. Ja nyt näillä kurakeleillä sitä hiekkaa tulee joka päivä ja paljon, ehkä sitten kuivilla keleillä on siivousvapaampaa.

 2. Satu-Maija Arvo

  Upea lattia! Olen itse miettinyt samanlaista koira- ja lapsiperheeseemme. Paljonko lattia maksoi asenettuna (osaatko sanoa neliöhintaa)?

 3. Pingback: Interior Colour Trends That Will Rule in 2018 | Nyde

 4. Pingback: Betonilattia korjauksen jälkeen | Design Wash

 5. Onpas vaalea betonilattia. Olen remontoimassa uutta taloamme ja olen jo jonkun aikaa harkinnut betonilattiaa. En tiennytkään, että siitä voi saada niinkin monenlaista, kuvittelin kaikkien näyttävän aikalailla samalta. Onkohan tuo kiiltävä pinta kuinka liukas, liukasteleeko siinä sitten talvella villasukat jalassa?

  • Design betonista (ts. mikrosementistä) löytyy monia sävyvaihtoehtoja, tämä on hopea, joka on kaunis vaalean harmaa. Minulle suositeltiin tummempaa perus betonin väriä, mutta tämä olikin ihan nappivalinta, tekee tilasta avaran ja valoisan, eikä lika juuri näy, kun on vivahteikas.

   Pinta on matta, eikä kiillä oikeastaan yhtään. Mutta se on kyllä hyvin sileä (uudelleen hionnan jälkeen varsinkin). Villasukilla on tosi liukas, joten toimii ulkojäiden sijaan treenaamiseen. Pidän harvoin villasukkia itse, vaikka niitä rakastan, mutta lattialämmitys ja lattian tuntu on niin miellyttävä, ettei sukkia tule pidettyä kotona oikeastaan koskaan.

 6. Ihana lattia! Itsekin olen haaveillut uuteen talooni täällä Helsingissä tuon tyylisestä betonilattiasta. Tuttavalleni kävi hassusti kun eivät ilmeisesti olleet antaneet lattian kuivua tarpeeksi ja se oli alkanut halkeilla. Sitä jouduttiin sitten korjaamaan injektoinnilla.

 7. Tämä betonilattiatrendi — ja betonielementit sisustamisessa ja rakentamisessa noin yleensä — on kyllä sellainen villitys, johon olen itse täysin valmis lähtemään mukaan. Kyllä se vaan hyvältä näyttää, kun tuota teidänkin lattiaa katselee. Pitää vain saada aviomies vakuutettua, että tällainen tarvitaan uuteen kylpyhuoneeseen ainakin.

  • Kyllä, vaikka on tämän hetken trendi, itsekin lähtisin helposti uudelleen laittamaan betonilattiaa. On niin helppohoitoinen sekä myös tyylikäs.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s