comments 4

Rakkautta ensi silmäyksellä

Kaupallinen yhteistyö / Finnish Design Shop

Olen minimalistina tosi tarkka siitä mitä hankin. Oli sitten kyse sisustuksesta, vaatteista, harrastusvälineistä tai melkein mistä vaan, ostan vain tarpeeseen. Heräteostoksia teen harvoin, jos koskaan. Mutta niin vain minullekin saattaa käydä, että hankin tietoisesti jotain sellaista, jota en oikeasti edes tarvitse. Minkäs teet, jos korviaan myöten rakastut.

Nyt en puhu vastakkaisesta sukupuolesta, vaan ehkä maailman söpöimmästä nojatuolista, Gubin Pachasta, joka oli rakkautta ensi silmäyksellä. Omaan inspiraatiokansioon on kertynyt lukuisia kuvia tuosta ihanuudesta, mutten silti olisi voinut kuvitella, että se nököttäisi joku päivä minun kotonani.

Näin sattumalta tuon muhkean palleron viime vuonna livenä. Istahdin siihen ja olin totaalisen myyty. Nojatuoli yllätti pehmeydellä ja mittasuhteetkin oli tämmöiselle melko lyhytrakenteiselle ihan täydelliset. Se tuntui niin omalta kaikinpuolin.

Tiedän varsin hyvin, etten uutta nojatuolia tarvitse, mutta annoin itselleni luvan haaveilla ja haluta omien periaatteiden vastaisesti jotain sellaista, joka tuo vain erityisen paljon iloa. Niinhän siinä toisinaan käy, että ne haaveet tuppaavat toteutumaan.

Yksinkertainen ja luonteikas Pacha-nojatuoli on modernin huonekalumuotoilun edelläkävijän, ranskalaisen Pierre Paulinin (1927-2009) suunnittelema tuoliklassikko vuodelta 1975. Paulinin ajatuksena oli tuoda sisustuksen painopiste lähemmäs lattiaa ja ottaa näin lattiapinta käyttöön uudella tavalla. Todella vaikuttavaa muotoilua, joka inspiroi vahvasti vielä tänäkin päivänä.

Pääsin toteuttamaan tämän sisustusunelman yhteistyössä Finnish Design Shopin kanssa. Olen niin onnellinen ja kiitollinen, että saan tehdä arvostamani yrityksen kanssa yhteistyötä. Finnish Design Shopin tuotevalikoima on todella laadukas ja erittäin laaja, verkkosivut informatiiviset, selkeät ja käyttäjäystävälliset, sekä visuaalisesti miellyttävät ja tyylikkäät. Ja kuten olen jo useasti sanonut, Finnish Design Shopin asiakaspalvelu on varmasti yksi parhaimpia, mitä olen kokenut. Tässäpä syyt, miksi olen ollut heidän asiakkaana jo yli kymmenen vuotta ja jatkossakin aion olla.

Pachaa löytyy muuten myös pyörivä versiona, mutta itse halusin sen kiinteänä. Täällä olisi muuten ollut jatkuva karuselli menossa poikien toimesta. Kankaissa on muutama erilainen vaihtoehto saatavana, parissa eri värissä ja materiaalissa. Otin tuoliin Karakorum-villakankaan, joka antaa muhkulle tuolille tosi paljon luonnetta. Kangas on bukleemainen, tuommonen eläväisen nyppyläinen.

En koskaan valitse kiinteää kangasta huonekaluille, mutta poikkeus vahvistakoon sääntöni. Villa on niin hyväksi havaittu materiaali, koska se on likaa hylkivä ja puhdistaa itse itsensä. Kankaassa on 42 % villaa, 33 % viskoosia, 24 % puuvillaa ja 1 % polyamidia. Toivottavasti se toimii siis myös lapsiperheessä. Eihän sitä kokeilematta voi tietää.

Lapset kutsuvat Pachaa lammastuoliksi. Arvatkaa vaan, miten siitä tapeltiin ensimmäisinä päivinä. Siihen oli jonoa! Piti jakaa pojille omat vuorot, milloin kukakin saa siinä istua, niin suosittu uusi tulokas oli. Koska tuolissa ei ole käsinojia, mahtuu se helposti pienempäänkin tilaan ja vaikka keskelle huonetta. Tykkään ihan älyttömän paljon Pachasta, sen yksinkertaisen ajattomasta muotoilusta, pyöreydestä, jalasta, kankaasta – you name it. Vaikkei sille suoranaista tarvetta aluksi ollutkaan, tulee se olemaan vielä todella kovassa käytössä. Ehkäpä siis joudun myöhemmin pyörtämään sanani.

4 Comments

    • Hei Pia, anteeks kun on jäänyt ihan vastaamatta! Loma on vienyt aivan mukanaan. Matto on Mattokympistä High Line Ragolle Botnika, värinä valkoinen.

  1. Mari

    Hei onko kangas toiminut näin lyhyen käytön jälkeen miten lapsiperheessä? Haaveilen samasta tuolista mutta hirvittää kun kangasta ei voi pestä

    • Ollaan oltu nyt niin vähän sisällä (ja kotona ylipäätään lasten kanssa) viime kuukausien aikana, etten oikein osaa tuohon vielä vastata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s