comments 609

Mielen varsi-imuri testissä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö / Miele

Kodin siisteys on itselleni tosi tärkeää. Kun on puhdasta ja paikat järjestyksessä, on helpompi keskittyä asioihin ja ajatuksetkin kulkevat kirkkaammin. Koska teen kotoa käsin töitä, haluan pitää kodin aina perussiistinä. En oikeastaan koskaan enää tee suursiivousta, vaan saatan järjestellä ja siivota milloin missäkin epäjärjestystä tai sotkua on. 

Siivouksessa miellyttävintä taitaa olla imuroiminen. Saatan imuroida jopa monta kertaa päivässä, siis enimmäkseen eteistä ja keittiötä, joihin kantautuu jatkuvasti hiekkaa sekä leivänmuruja.

Minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua Mielen uuteen johdottomaan Triflex HX1 varsi-imuriin. Olen suhtautunut varsi-imureihin hieman varauksella ja perustan tämän oikeastaan yhteen ainoaan kokemukseeni, jolloin käytin tuttavani varsi-imuria. Se ei tehnyt oikein vaikutusta. Moni on kyllä hehkuttanut varsi-imureita, mutta itse olen jatkanut tyytyväisenä perinteisellä perässä vedettävällä Mielen imurilla, joka on ollut oikein passeli.  

Halusin silti ottaa varsi-imurin kokeiluun ja katsoa, onko sillä mitään jakoa perinteiseen imuriin. Kyseessä oli kuitenkin Miele, joka on markkinoiden yksi luotettavimmista kodinkonemerkeistä ja olihan minulle kyseinen merkki jo entuudestaan tuttu. Mielen Triflex HX1 lupasi monikäyttöisyyttä, tehokkuutta, nopeutta ja ergonomisuutta. Imurissa on Vartan Li-ioniakku, jonka ansiosta sillä voi imuroida 60 minuuttia pienellä teholla ja 15 minuuttia täydellä teholla. En malttanut odottaa, että uusi johdoton imurini saapuisi! 

Ja pian se saapuikin, kaunis valkoinen Mielen Triflex HX1 varsi-imuri. Kokosin imurin ja laitoin sen latautumaan 4 tunniksi ennen ensimmäistä käyttökertaa. Imuri pysyy itsekseen pystyssä ja akkua voi ladata samalla. Imuriin kuuluu myös seinäteline, mutten laittanut sitä vielä kiinni, vaikka uudelle tulokkaalle löytyikin heti sopiva paikka kodinhoitohuoneesta. Voihan tuota imuria säilyttää melkein missä tahansa asuntoa, koska se on niin nätti ja sopii vallan mainiosti sisustukseen. Kun akku oli ladattu täyteen, lähdin rullailemaan ympäri asuntoa.

Imuria oli jotenkin ihanan kevyt käyttää. Se tuntui perinteiseen imuriin verrattuna tosi erilaiselta, jotenkin huolettomalta. Imurissa on PowerUnit, jossa on kiinni akku, pölysäiliö sekä imuputki. PowerUnitin voi laittaa imurissa joko ylhäälle tai alhaalle. Itse tykkään, että PowerUnit on imurin varren alapuolella, jolloin imurin voi jättää seisomaan ilman tukea ja sitä on myös huomattavasti kevyempi käyttää.

Ensimmäiset fiilikset Mielen varsi-imurista oli oikein hyvät. Se oli tosi helppo ottaa käyttöön ja laittaa takaisin. Tavallisessa imurissa pitää aina ensin laittaa johto seinään, vedellä johtoa pidemmäksi sitä mukaan kun liikkuu ja vaihdella vielä pistoketta kesken imuroinnin. Varsi-imurilla ei tätä ongelmaa ole, kun voi vain painella minne haluaa, eikä imurin johto ole riesana. 

Mielen Triflex HX1 varsi-imurissa on puhdistettavissa oleva leveä moottoroitu suutin, jonka lisäksi imuriin kuuluu tekstiilisuutin, rakosuutin ja pölysuutin. Imurilla voi puhdistaa myös autonpenkit, eikä tarvise enää säätää johdollisten imureiden kanssa. Ah, miten näppärää!

Triflex on pölypussiton imuri. Olen ollut aina sitä mieltä, että imurissa pitää olla pölypussi. Muistan, kun joskus ennen muinoin puolisollani oli pölypussiton imuri, jota päädyin tyhjentämään. Säiliö oli todella tiukasti kiinni ja sitten kun se viimein aukesi, samalla lattialle levisi säiliön liat ja pölyt.

Olin huristellut uudella varsi-imurilla jo pari viikkoa ja nyt oli pölysäiliön puhdistus edessä. Miten jännittävää! Otin ohjekirjan eteeni ja kävin kohta kohdalta läpi, miten pölysäiliö putsataan. Alku meni ihan hyvin, kunnes tuli tenkkapoo. Varsi-imurissa on aika paljon osia ja yksi osa ei meinannut millään irrota, joten päätin soittaa Mielen asiakaspalveluun. Kun sitä aikamme yhdessä ihmettelimme, selvisi, että ohjekirjan yhdessä kuvassa oli virhe. Tai se kyseinen kuva oli oikeastaan vain väärässä kohtaa ohjeita. No, selvisi sekin, ja sain kun sainkin säiliön putsattua.

Ilman sotkua en tälläkään kerralla selvinnyt, mutta uskon, että harjoittelu tekee mestarin ja opin siistimmän taktiikan tyhjentämiseen. Olihan tämä ensimmäinen kerta tällä imurilla ja vieläpä ohjeissa virhe, joten ehkä seuraavat kerrat menevät jo paremmin. 

Vastasiko Mielen Triflex HX1 varsi-imuri lupauksiinsa? Se on todellakin monikäyttöinen, tehokas ja nopea ottaa käyttöön, ja johdottomuudesta suuri plussa. Huomasin, että käytän varsi-imuria paljon enemmän, kuin tavallista imuria! Enpä olisi uskonut, mutta niin vain kävi. Aluksi joutui hieman opettelemaan imurin kokoamista, mutta kun sitä muutamat kerrat teki, siihen oppi nopeasti.

Oikeastaan ainut miinus tulee pölypussittomuudesta. Toisaalta, onhan se luontoystävällistä ja rahat säästyy, kun ei tarvitse ostella pölypusseja. Ehkäpä tyhjentäminen onnistuu jatkossa paremmin, nyt kun tiedän miten se täytyy tehdä.

Kuulkaas rakkaat lukijat. Minulla on ilo ilmoittaa, että saan arpoa teidän lukijoiden kesken yhden Miele Triflex HX1 varsi-imurin! Aika mahtavaa! Voittaja saa valita imurin haluamallaan värillä, joko lootusvalkoisena, grafiitin harmaana tai rubiininpunaisena. Palkinnon arvo on 649,00 €. Kannattaa käydä tutustumassa lisää tähän tyylikkääseen arjen apulaiseen ja sen ominaisuuksiin täällä.

Osallistu arvontaan kertomalla jotain siivoukseen tai siisteyteen liittyvää. Voit kertoa vaikka muutamalla sanalla mikä on siivouksessa kivointa tai ärsyttävintä, oletko siisteyden kanssa suurpiirteinen vai supertarkka, haaveiletko omasta siivoojasta tai käykö sinulla jo mahdollisesti sellainen. Voit kertoa myös omia kokemuksia tavallisesta imurista vs. varsi-imurista, tai jakaa hyväksi havaitun siivousvinkkisi! Osallistumisaika 25.10.2020 asti. Oikein paljon onnea jokaiselle arvontaan!

609 Comments

 1. Marika Koski

  Minä r_a_k_a_s_t_a_n siivoamista, etenkin imuroimista. Tällä hetkellä minulla on toisen merkin varsi-imuri käytössä ja huomaan että käytän sitä vähintään kaksi kertaa päivässä, Se on tosin niin räikeänvärinen ja siten KHH piilossa, joten tämä valkoinen ihanuus olisi ihana, kun sen voi pitää esillä ja käden ulottuvilla eteisen ja keittiön lähettyvillä. Mukana arvonnassa siis :)

 2. Anu

  Rikkalapiota käytän keittiön murusten ja takan edustan siivoamiseen tällä hetkellä ja varsi-imuri ollut mietinnässä,koska olisi vaan helppo ottaa nurkasta kuten harjakin,mutta olisi tehokkaampi ja vaivattomampi

 3. Leila ja

  Juuri tuosta haaveilen. Kätevä olla keittiössä ja nopsa ja näppärä.

 4. Matilde

  Olen ahkera siivooja. Kodin siisteys ja puhtaus on minulle supertärkeää. Tarvitsisin vielä hyvän imurin.

 5. Ninni

  Ihana palkinto! Vanhemmilla on varsiimuri ja tulisi kyllä tarpeeseen itsellenikin koska mulla on kaksi kissaa ja se irtokarvojen määrä on tolkutonta. Tuota on myös kevyt ja helppo käyttää!

 6. R•

  Tämä ei yllätä, mutta: kun tavaraa on vähän, on siivoaminen niin helppoa. Ei tiskivuoria, ei sohvan/sängyn alustan raivausta, tavaran johonkin vaan kaappiin äkkiä survomista.

  Siivoaminen on mulle kotona vietetyn ajan pyhittämistä.

 7. Aino Honkamäki

  Imuroinnissa ärsyttävintä on, kun imuri jää kiinni joka nurkkaan ja sitä joutuu riuhtomaan ympäriinsä. Varsi-imuri olisi tästä syystä erittäin tervetullut yksilö!

 8. Nina

  Meillä koti on harvoin siisti kiitos kahden pienen herran jotka pitävät vanhemmat kiireisinä ja levittävät lelut päivittäin ympäri taloa 😅
  Rakastaisin sitä että koti on siisti, jotenkin silloin on mieli tyynenpi ja hyvä olla. Sotkunen koti turhauttaa ja saa olon levottomaksi. Viime vuosina oon kyllä kieltämättä haaveillut siivouspalveluiden hyödyntämisestä, mutta toistaiseksi ei olla niitä kokeiltu.

 9. Sini

  Mä VIHAAN imurointia, ja olen pikkuhiljaa tajunnut sen todennäköisesti johtuvan siitä kauheasta työn määrästä, mikä imuroinnissa on; ensin kaivat painavan koneen kaapista, revit johdon ulos, siirtelet johtoa samalla kun revit sitä painavaa mötikkää perässä, Peltorit päässä samalla letkun sotkeutuessa tuhannelle mutkalle.
  Tällä imuroinnista jopa saattaisi tulla siedettävää. Tai sitten sijoitan robotti-imuriin ;)

 10. Riikka Oo

  Olen todella kypsä nimenomaan imurointiin ja sen johtoon sekä huonoon tehoon. Olisi mahtavaa päästä kokeilemaan varsi-imuria!

 11. ansu88

  Oikeastaan tykkään suursiivouksista. Silloin tuntee että on tehnyt jotain ja hetken aikaa on hyvinkin siistiä. Viikkosiivoukset lähinnä ärsyttävät ja tuntuu että vastahan minä imuroin ja joko taas pitää siivota.

 12. Minna

  Siisti koti on minulle tärkeä juttu, mutta samaan aikaan pidän tärkeänä myös kykyä joustaa siitä silloin kun on joku luova projekti menossa.
  Minimalistinen sisustus ja se, että tavaroille on kodissa paikka, helpottaa siisteyden ylläpitoa.

 13. marsvin

  Kissaperheessä imurointi on pakko tehdä usein ja vihaan sitä sydämen pohjasta. Ehkä tämän avulla sujuisi kivuttomammin!

 14. elisabet

  Viihdyn siistissä ympäristössä, joten tykkään pitää kodin siistinä. Siivoamisen aikana on kiva kuunnella podcasteja, menee ihan huomaamatta koko siivoaminen. Jos voittaisin arvonnan antaisin varsi-imurin lahjaksi vahemmilleni. :)

 15. Tiina M.

  En pidä yhtään imuroimisesta, siksi meillä mieheni hoitaa sen, hän on huomattavasti tunnollisempi siinä. Vastaavasti hoidan pölyjen pyyhinnän kun hän inhoaa sitä. Tämä imuri vaikuttaa kyllä aikas hienolta :)

 16. Anna

  Tykkään siististä kodista ja olen tarkka, mutta myös armottoman laiska siivooja… Karvaa jatkuvasti tiputtavan ja hiekkaa ym. sisälle kantavan koiran omistajana joutuu kuitenkin imuroimaan käytännössä joka päivä. Tähän päivittäiseen siivoukseen käytän varsi-imuria, mutta ei kyllä haittaisi, jos se olisi vähän paremmin toimiva. Tuo Miele olisi varmaan ihan mahtava kapistus!

 17. Inkeri

  En todellakaan ole siivouksen ystävä, vaikka puhtaasta kodista pidänkin. Imurointi on inhokkihommani, ja sitähän riittää lapsi-koira-taloudessa. Tavallisen imurin lisäksi meiltä löytyy varsi-imuri mutta sen teho ei oikein riitä. Tehokkaampi varsi-imuri tulisi siis tarpeeseen!

 18. Annemaari

  Imurointi on kyllä ehdoton inhokki siivouksessa. Siinä jos jossain tulee ihminen huonolle tuulelle! Puolisolle homma sopii paremmin, niinpä hän imuroi ja minä hoitelen pesuhommat. Varsi-imuri voisi silti olla hyvä korvaaja keittiön päivittäiseen lakaisuhommaan. Mistäpä sen tietää vaikka tykästyisin :)

 19. Heinik

  Tuollaiselle olisi kyllä nyt rutkasti käyttöä! Koiranpennun tultua taloon, on joka paikassa hiekkaa ja pieniä kiviä, mitkä kulkeutuu koiran tassuissa sisälle. Isoa imuria kun ei millään jaksaisi kaivaa päivittäin pienen siivouskaapin perältä.

 20. Elisa

  Varsi-imuri on ollut minulle pelastus! Inhoan imuroimista tavallisella imurilla, kun sitä pitää vetää perässä ja se tuntuu aina juuttuvan kiinni jonkin nurkan taakse. Siihen verrattuna varsi-imuri on niin ihanan kevyt ja helppo käyttää!

 21. Tea

  Imurointi on mieluisinta siivouspuuhaa ja varsi-imuri olisi näppärä päivittäisapuri korvaamaan rikkalapion ja harjan.

 22. Muikkuli

  Pakko myöntää että mulla olisi vielä opeteltavaa sellaisessa suurieleisemmässä siivouksessa. Alan tosi herkästi puunaamaan pikkutarkasti ja järjestelemään kaappeja, minkä johdosta motivaatio saattaa lopahtaa kesken kaiken ja sotku saattaa olla pahempi jälkikäteen!

  Mukavinta on pyykkäys ja imurointi.

 23. Anna

  Nautin siististä kodista, jossa jokaisella on oma paikkansa. Imurointi onkin lempipuhaa, koska se on nopea tapa saada koti puhtaaksi. Minusta imurin tulee olla hyvännäköinen ja helposti saatavilla, siksi pidän varsi-imureista.

 24. Anna Elvilä

  Siivoamisessa kivointa on nähdä kättensä jälki, se ihana fiilis kun paikat ovat kunnossa ja on ihanan siistiä… ainakin seuraavat viisi minuuttia 😂. Varsi-imuri kiinnostaa, olisi varmaan näppärämpi ottaa käyttöön kuin tavallinen imuri.

 25. Anna Elvilä

  Siivoamisessa kivointa on nähdä kättensä jälki, se ihana fiilis kun paikat ovat kunnossa ja on ihanan siistiä… ainakin seuraavat viisi minuuttia 😂. Vaikeinta siivouksessa itselleni on sen aloittaminen.
  Varsi-imuri kiinnostaa, olisi varmaan näppärämpi ottaa käyttöön kuin tavallinen imuri.

 26. Tiia

  Imurointi best! Nimimerkki tänäänkin jo kahdesti imuroinut ✌️

 27. Satu

  Siivoaminen on välillä ihan inspiroivaa, mutta useimmiten pakon sanelemaa hommaa 😊

 28. jasmin

  oi että, tolla imurilla vetely ois terapiaa parhaimmillaan 🤩🤩🤩

 29. Emmi

  Imuroinnissa pahinta on imurin kaatuileminen, johdon sotkeutuminen ja se, että johto on aina hiukan liian lyhyt. Voisipa näistä päästä eroon :).

 30. Mari

  Olen pitkään haaveillut varsi – imurin ostamisesta. Pidän siististä kodista.

 31. Maarit

  Siivoamisessa välineet ratkaisevat kuinka mukavaa/helppoa se on. Tämä Mielen uusi imuri herätti heti kiinnostuksen ja se olisikin todella hieno uudistus siivoukseen. Tuo rikkaimuri on myös nerokas keksintö!

 32. Henskulainen

  Mä tykkään siivoamisesta, MUTTA mua kiukuttaa, kun kukaan muu ei tee kotona sen eteen yhtään mitään. Mies on siivoton välillä. Voi syödä vaikka voileipäkeksejä pitkin taloa ja nehän murustaa vaikka ja miten paljon!!! Vaikka imurointi on mukavaa puuhaa, en silti haluaisi jatkuvalla syötöllä siivota muiden jälkiä.

  Inhoan vessan pesua sekä ikkunoiden pesua. Ne on jotenkin mulle NOUNOU-jutut. Mutta imurointi ja pölyjen pyyhintä on kivaa. Samalla voi järjestää pinnoille tavaroita uuteen järjestykseen.

  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

 33. Henskulainen

  Ja lisään vielä, että kun vanhassa rintamamiestalossa on sokkeloisia pieniä huoneita(lisäosa mukaan lukien) ja imurissa on LYHYT johto, voin vain sanoa, että pikkasen alkaa tympimään jatkuva johdon nykiminen seinästä. Ja kerran kiukuspäissäni sitten nyin johdon niin seinästä, että johto ja se mötikkä irtaantui toisistaan. Nyt siinä on kaunis teippiviritelmä, jotenka…imurille olisi enemmän kuin paljon tarvetta <3

 34. Xeveliina

  Imurointi on meillä se kotityö, jota kaikki aina haluavat tehdä! Kumma juttu, ettei vessanpesu houkuttele taas ketään…

  Harmi vaan, että ikivanha imurimme on antamassa periksi vähän joka paikasta. Jotenkin sitä ostoa on vaan tullut siirrettyä, kun imuri kuitenkin vielä toimii jotenkin… tai siis kestäähän se vielä käytössä, kun sitä teippaa jatkuvasti eri paikoista. Nyt kun sen ääneen sanoi, niin kuulostaahan se aika kamalalta!

 35. Jonna

  Olisipa ihana voittaa noin kaunis imuri jota ei tarvitse piilottaa komeroon. Kertomasi vaivattomuus sen käytössä herätti mielenkiintoni varsi-imuria kohtaan!

 36. Jenni

  Meillä on imuri myös käytössä päivittäin niin ei pääse syntymään niin isoa sotkua kerralla siivottavaksi. Tämä olisi itselle ihan unelma kaikenlaisten murujen ja koirien kantaman hiekan siivoamiseen!

 37. Kaisa Rajala

  Haaveilen jokaviikkoisesta ammattilaisen tekemästä siivouksesta. 😅

 38. Karoliina

  Oon jonkun aikaa jo haaveillut tuommosesta imurista, koska oma perinteinen imuri vetelee jo viimeisiään. Ja tietysti oma siivousinto nousisi taivaisiin jos saisin tuommoisen käsiini. Se on nimittäin vähän lipsunut kun pitkän suhteen jälkeen muutin vuosi sitten omaa kotiin, niin olisi kiva jos kotona olis joskus vähän siistimpää heh.

 39. Suvi

  Tämä olisi meillä täydellinen 3-kerroksiseen taloon, ei aina tarvitsisi hakea imuria perimmäisestä komerosta vaan tämä voisi olla helpommin saatavilla.

 40. aliina

  Oi, tämä imuri toisi kyllä ehdottomasti kaivattua lisämotivaatiota siivoamiseen. Nyt meillä pahimmat sotkut lattialta ovat hoituneet rikkaharjalla ja kunnon imurointi jäänyt viikkosiivouksen yhteyteen.

  Itselle mieluisinta olisi kaikenlainen tavaroiden ja kaappien järjestely. Välillä mies on poistunut kotoa, jotta saan rauhassa siivota ja palaa ihmetellen, että mitäs täällä nyt muka on siivottu? No kaappeja tietenkin!😂

 41. Petra Barck

  Puhdas ja siisti koti on itselle tärkeää ja antaa tiettyä mielenrauhaa arkeen. Ajatukset kulkevat paremmin ja on ihana tunnelmoida esim. kynttilöin kun koti on siisti!

 42. Heidi

  Meidän johdollinen imuri on pilannut vuosien saatossa ovien karmit johtojen hinkatessa niihin.
  Johdollinen imuri on ollut vakio kaluste olohuoneen lattialla. Eli tarpeeseen tulisi Mielen varsi-imuri.
  Kun taloudessa on 3 lasta ja neljäs syntyy keväällä, niin siivottavaa riittää. Lisäksi jaloissa pyörii kaksi koiraa.
  Siivousta rakastavana, siivouksen helppous houkuttelisi. Olisi mukavaa päästä testaamaan.

 43. Sofia

  Myönnettäköön, että vihaan imurointia 🤭 Oon enemmän sellainen järjestelijä, joten kotonani käy siivooja ja itse pidän järjestystä yllä. Usein imuria kuitenkin tarvii keittiössä tai eteisessä nopeissa pikkusiivouksissa kun on hiekkaa tai murusia lattialla ja siihen tarkoitukseen toimisi mainiosti näppärä ”langaton” varsi-imuri.

 44. Marjaana

  Meillä imuri käytössä päivittäin ja tämä toisi helpotusta ettei tarvisi aina ottaa letkua kaapista. 👍🏻

 45. saraj

  Olen siisteysfriikki, mutta haluan, että siivoaminen on helppoa. Kokeilisin mielelläni näppärän oloista varsi-imuria! Sillä olis niin helppo siivota pikaisesti päivän sotkut, silloin tilanne ei pääse pahaksi missään vaiheessa.

 46. Anni

  Vau, ompa tyylikäs! Minähän siis rakastan siivoamista! Nautin, kun kotona paikat ovat aina siinä kunnossa, että yllätysvieras voi ilmoittaa 5 minuutin päästä olevansa ovellani. Kun joka päivä siivoaa jonkinverran ja tavarat laittaa aina heti paikoilleen, ei koskaan ehdi syntyä sotkua. Tämä onkin paras puoli yksin asumisessa – aina tietää, että paikat ovat juuri niillä sijoillaan kun itse lähtiessä on jättänyt! :D

 47. Jaana

  Mä inhoan siivousta 🙈 tarttisin tuon imurin helpottamaan arkisiivousta ja muutenkin. Eihän sitä tiedä, vaikka alkaisin tykkäämään siivouksesta. Siivooja ei käy, mutta ois ihanaa, jos kävis.

 48. LauraP.

  Mikään ei ole terapeuttisempaa kuin tavarat oikeilla paikoilla ja puhtaan raikkaat viileät lakanat🙈

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s