comments 6

Pimentävät verhot makuuhuoneessa

Jotkut sisustusprojektit kestävät uskomattoman pitkään toteuttaa, kuten tällä kertaa makuuhuoneen verhot. Ehkä syy on siinä, että verhojen hankinnassa on monta eri vaihetta. Ensin pitää suunnitella millaista verhoa haluaa, sitten täytyy käydä tutustumassa kangasvalikoimaan, sovittaa kangasmallit kotona, pohtia verhojen kiinnitysmekanismia, ottaa tarkat mitat, valita verhokangas, käydä tekemässä tilaus ja lopuksi vielä asentaa verhot. Eli aika monta vaihetta sekä päätöstä ennen kuin verhot ovat paikoillaan.

Minulla tähän kaikkeen meni 3 vuotta. Tiesin alusta alkaen millaiset verhot haluan, mutta sopivan kankaan löytäminen kesti yllättävän pitkään. Ajatuksena oli pimentävät hiekan väriset pellavaverhot. Selasin ensin valmisverhoja verkkokauppoja ja myymälöitä myöten, mutta se ei se tuottanut tulosta. Joko värisävy oli väärä, kangas ei vaikuttanut laadukkaalta tai sitten ne päästi liikaa valoa läpi. Oli katsottava siis mittatilausverhoja.

Kävin viime keväänä tutustumassa Eurokankaan valikoimaan ja otin muutamia kangasmalleja kotiin testattavaksi. Sopivaa pellavakangasta ei löytynyt. Verhoihin olisi pitänyt ommella vuorikangas, mutta halusin kankaan olevan niin paksua, että se menee sellaisenaan. Ajattelin, että voihan se kangas olla muutakin materiaalia, kuin toivomaani pellavaa. Kankaan kuosilla, värisävyllä sekä pimentävillä ominaisuuksilla oli suurempi merkitys.

Löysin kauniin vivahteikkaan beigen värisen Rusticae-kankaan*, joka oli sattumoisin vielä tuplaleveää. Kangas on pimentävää ja paloturvallista 100 % polyesteria, eristäen ääntä. Käytin kangasmallin kotona ja se vaikutti juuri sopivalta makuuhuoneeseen. Laitoin verhot tilaukseen.

Hyödynsin samalla Eurokankaan kampanjan, jossa suorien sivuverhojen ylä- ja alakäänteiden ompelutyö tuli kaupan päälle. Tilasin myöhemmin vielä samasta kankaasta erikokoisia tyynynpäällisiä, jotta kokonaisuus olisi yhteneväinen.

* kankaasta saatu alennus näkyvyyttä vastaan 

Meillä oli sattumoisin varastossa käyttämättömiä verhokiskoja ja muita verhotarvikkeita, jotka sain hyvin hyödynnettyä. Oli tarkoitus laittaa verhot ensin seinäkiinnityksellä vinon katon takia, mutta kun mallasin kiskoja seinään, huomasin, että kattokiinnitys on huomattavasti tyylikkäämpi, yksinkertaisempi ja huomaamattomampi, joten sillä mentiin. Katon kaltevuus ei vaikuttanut verhojen laskeutumiseen oikeastaan yhtään.

Verhot saapuivat ja tuntien veivauksen jälkeen sain ne viimein paikoilleen. Ai että miten upeilta verhot näyttivät! Verhot sopivat vaaleaan makuuhuoneeseen ihan täydellisesti. Kangas on kauniin sävyinen ja näytti isolla pinnalla todella hyvältä. Täytyy sanoa, että verhot ylittivät odotukseni. 

Makuuhuoneen tunnelma muuttui ihanan ylelliseksi, tuli hieman jopa sellainen hotellimainen fiilis. Verhot muuttivat samalla makuuhuoneen akustiikkaa tosi paljon. Vaikka koko prosessi otti aikaa monine eri vaiheineen, päätöksineen ja kustannuksineen, lopputulos on erittäin palkitseva.

6 Comments

 1. Maaruska

  Saako kysyä kuinka paljon suunnilleen tuollaiset kustantaa? Itselläni mietinnässä vähän samanlainen tyylisuunta.

  • Toki voi kysyä! Koko setti maksoi noin 500 €, johon kuuluu verhokangas, kynälaskosnauha, ompelu, verhokiskot, kattokiinnike, liu’ut ja koukut. Huonekorkeus on 250 cm ja siihen mittaan tehtiin 2 verhoa.

 2. Kaija-Liisa Parikka

  Hei, itselläni on ajankohtaista asennuttaa pimennysverhon makuuhuoneisiin, joten voitko vielä kertoa minulle tarkemmin tuosta asennetusta kiskosta. Minkä merkkinen kisko on kyseessä? Tarkoituksenani olisi asentaa verhot juuri samankaltaisesti kuin sinulla. Ne näyttävät todella upeilta!
  Terkuin Kaija-Liisa

  • Hei, kisko on ostettu Stockmannilta ja on merkiltään Anja Pesola. Samaa kiskoa löytyy varmasti muualtakin, ehkä Eurokankaasta. Kisko on tuossa seinällä kahdessa osassa. Pieniä kattokiinnityspaloja on 5 kappaletta noin 70 cm välein. Kiskossa on liu’ut, koukut ja kiskojen päädyissä tapit siistimässä ilmettä.

   Toivottavasti tämä auttoi hieman :) Ja kiitos paljon, olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen verhoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s