comments 609

Mielen varsi-imuri testissä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö / Miele

Kodin siisteys on itselleni tosi tärkeää. Kun on puhdasta ja paikat järjestyksessä, on helpompi keskittyä asioihin ja ajatuksetkin kulkevat kirkkaammin. Koska teen kotoa käsin töitä, haluan pitää kodin aina perussiistinä. En oikeastaan koskaan enää tee suursiivousta, vaan saatan järjestellä ja siivota milloin missäkin epäjärjestystä tai sotkua on. 

Siivouksessa miellyttävintä taitaa olla imuroiminen. Saatan imuroida jopa monta kertaa päivässä, siis enimmäkseen eteistä ja keittiötä, joihin kantautuu jatkuvasti hiekkaa sekä leivänmuruja.

Minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua Mielen uuteen johdottomaan Triflex HX1 varsi-imuriin. Olen suhtautunut varsi-imureihin hieman varauksella ja perustan tämän oikeastaan yhteen ainoaan kokemukseeni, jolloin käytin tuttavani varsi-imuria. Se ei tehnyt oikein vaikutusta. Moni on kyllä hehkuttanut varsi-imureita, mutta itse olen jatkanut tyytyväisenä perinteisellä perässä vedettävällä Mielen imurilla, joka on ollut oikein passeli.  

Halusin silti ottaa varsi-imurin kokeiluun ja katsoa, onko sillä mitään jakoa perinteiseen imuriin. Kyseessä oli kuitenkin Miele, joka on markkinoiden yksi luotettavimmista kodinkonemerkeistä ja olihan minulle kyseinen merkki jo entuudestaan tuttu. Mielen Triflex HX1 lupasi monikäyttöisyyttä, tehokkuutta, nopeutta ja ergonomisuutta. Imurissa on Vartan Li-ioniakku, jonka ansiosta sillä voi imuroida 60 minuuttia pienellä teholla ja 15 minuuttia täydellä teholla. En malttanut odottaa, että uusi johdoton imurini saapuisi! 

Ja pian se saapuikin, kaunis valkoinen Mielen Triflex HX1 varsi-imuri. Kokosin imurin ja laitoin sen latautumaan 4 tunniksi ennen ensimmäistä käyttökertaa. Imuri pysyy itsekseen pystyssä ja akkua voi ladata samalla. Imuriin kuuluu myös seinäteline, mutten laittanut sitä vielä kiinni, vaikka uudelle tulokkaalle löytyikin heti sopiva paikka kodinhoitohuoneesta. Voihan tuota imuria säilyttää melkein missä tahansa asuntoa, koska se on niin nätti ja sopii vallan mainiosti sisustukseen. Kun akku oli ladattu täyteen, lähdin rullailemaan ympäri asuntoa.

Imuria oli jotenkin ihanan kevyt käyttää. Se tuntui perinteiseen imuriin verrattuna tosi erilaiselta, jotenkin huolettomalta. Imurissa on PowerUnit, jossa on kiinni akku, pölysäiliö sekä imuputki. PowerUnitin voi laittaa imurissa joko ylhäälle tai alhaalle. Itse tykkään, että PowerUnit on imurin varren alapuolella, jolloin imurin voi jättää seisomaan ilman tukea ja sitä on myös huomattavasti kevyempi käyttää.

Ensimmäiset fiilikset Mielen varsi-imurista oli oikein hyvät. Se oli tosi helppo ottaa käyttöön ja laittaa takaisin. Tavallisessa imurissa pitää aina ensin laittaa johto seinään, vedellä johtoa pidemmäksi sitä mukaan kun liikkuu ja vaihdella vielä pistoketta kesken imuroinnin. Varsi-imurilla ei tätä ongelmaa ole, kun voi vain painella minne haluaa, eikä imurin johto ole riesana. 

Mielen Triflex HX1 varsi-imurissa on puhdistettavissa oleva leveä moottoroitu suutin, jonka lisäksi imuriin kuuluu tekstiilisuutin, rakosuutin ja pölysuutin. Imurilla voi puhdistaa myös autonpenkit, eikä tarvise enää säätää johdollisten imureiden kanssa. Ah, miten näppärää!

Triflex on pölypussiton imuri. Olen ollut aina sitä mieltä, että imurissa pitää olla pölypussi. Muistan, kun joskus ennen muinoin puolisollani oli pölypussiton imuri, jota päädyin tyhjentämään. Säiliö oli todella tiukasti kiinni ja sitten kun se viimein aukesi, samalla lattialle levisi säiliön liat ja pölyt.

Olin huristellut uudella varsi-imurilla jo pari viikkoa ja nyt oli pölysäiliön puhdistus edessä. Miten jännittävää! Otin ohjekirjan eteeni ja kävin kohta kohdalta läpi, miten pölysäiliö putsataan. Alku meni ihan hyvin, kunnes tuli tenkkapoo. Varsi-imurissa on aika paljon osia ja yksi osa ei meinannut millään irrota, joten päätin soittaa Mielen asiakaspalveluun. Kun sitä aikamme yhdessä ihmettelimme, selvisi, että ohjekirjan yhdessä kuvassa oli virhe. Tai se kyseinen kuva oli oikeastaan vain väärässä kohtaa ohjeita. No, selvisi sekin, ja sain kun sainkin säiliön putsattua.

Ilman sotkua en tälläkään kerralla selvinnyt, mutta uskon, että harjoittelu tekee mestarin ja opin siistimmän taktiikan tyhjentämiseen. Olihan tämä ensimmäinen kerta tällä imurilla ja vieläpä ohjeissa virhe, joten ehkä seuraavat kerrat menevät jo paremmin. 

Vastasiko Mielen Triflex HX1 varsi-imuri lupauksiinsa? Se on todellakin monikäyttöinen, tehokas ja nopea ottaa käyttöön, ja johdottomuudesta suuri plussa. Huomasin, että käytän varsi-imuria paljon enemmän, kuin tavallista imuria! Enpä olisi uskonut, mutta niin vain kävi. Aluksi joutui hieman opettelemaan imurin kokoamista, mutta kun sitä muutamat kerrat teki, siihen oppi nopeasti.

Oikeastaan ainut miinus tulee pölypussittomuudesta. Toisaalta, onhan se luontoystävällistä ja rahat säästyy, kun ei tarvitse ostella pölypusseja. Ehkäpä tyhjentäminen onnistuu jatkossa paremmin, nyt kun tiedän miten se täytyy tehdä.

Kuulkaas rakkaat lukijat. Minulla on ilo ilmoittaa, että saan arpoa teidän lukijoiden kesken yhden Miele Triflex HX1 varsi-imurin! Aika mahtavaa! Voittaja saa valita imurin haluamallaan värillä, joko lootusvalkoisena, grafiitin harmaana tai rubiininpunaisena. Palkinnon arvo on 649,00 €. Kannattaa käydä tutustumassa lisää tähän tyylikkääseen arjen apulaiseen ja sen ominaisuuksiin täällä.

Osallistu arvontaan kertomalla jotain siivoukseen tai siisteyteen liittyvää. Voit kertoa vaikka muutamalla sanalla mikä on siivouksessa kivointa tai ärsyttävintä, oletko siisteyden kanssa suurpiirteinen vai supertarkka, haaveiletko omasta siivoojasta tai käykö sinulla jo mahdollisesti sellainen. Voit kertoa myös omia kokemuksia tavallisesta imurista vs. varsi-imurista, tai jakaa hyväksi havaitun siivousvinkkisi! Osallistumisaika 25.10.2020 asti. Oikein paljon onnea jokaiselle arvontaan!

609 Comments

 1. Ilona

  Varsi-imurista olen jo pitkään haaveillut – tulisi imuroitua huomattavasti useammin, kuin ei tarvitsisi aina kaivaa painavaa imuria johtoineen siivouskaapin perukoilta.

 2. Eeva

  Parasta on siivota hyvän imurin kanssa joka toimii ja vetää hyvin. Ei ole mikään ärsyttävämoää kuin huono imuri. Aivan mahtava palkinto!

 3. Saana Träskelin

  Uusi imuri olisi ihana, varsinkin taloudessa, jossa jalkapalloilija sekä koira. Molemmat tuovat pientä likaa sisään jatkuvasti. Nyt saisi näpsäkästi imuroitua.

 4. Essi

  Nyt kun on ollut puoli vuotta ilman omaa kotia, oikein odotan jo siivoamaan pääsemistä. Supertarkka siivooja ilmottautuu, upealta näyttääkin tuo varsi-imuri. Sopisi myös uuteen kotiin. 😍

 5. Anna L.

  Varsi-imuri sopisi meidän yläkertaan oikein mainiosti. Nyt sinne pitää raahata keskuspölynimurin letkua portaissa ja aina vähän jännittää, kun lapset sitä tekee.

 6. Elinasofia

  Olen suurinpiirteinen siisteyden ystävä, jolle uusi imuri olisi arjen iso pelastaja.

 7. Anna-Leena

  Johdoton imuri olisi loistava siivoukseen, etenkin portaat olisi näppärä siivota. Myöskään johto ei olisi tiellä ja vahingoita nurkkia. Ja tietenkin jokapäiväinen pöydänaluksen siivous murusista..

 8. Pia

  Nautin kodin siisteydestä ja siivoilen päivittäin. Varsi-imuri olisi oikein näppärä lapsiperheeseen.

 9. Leena

  Mulla on huono kokemus eräästä varsi-imurista. Tämä vaikuttaisi olevan loistava imuri siihen verrattuna. Tykkään että on siistiä, imuroin päivittäin.

 10. Leena

  Mulla on huono kokemus eräästä varsi-imurista. Tämä vaikuttaisi olevan loistava imuri siihen verrattuna. Tykkään että on siistiä, imuroin päivittäin.

 11. Angela Madisson

  Olen supertarkka siivouksessa ja Miele on minun lempimerkki. 🤩

 12. Jenni lehtelä

  Siivoaminen on terapeuttista. Näkee myös kättensä jäljen nopeasti. Meidän robotti-imurin kaveriksi sopisi vielä tehokas varsi-imuri.

 13. Tanja

  Imurointi on siivouksen ikävin puoli. Järjestely ja pölyjenpyyhintä mukavinta. Samoin pyykit ja tiskit on ihan jees. Uudella johdottomalla ja kauniilla imurilla ikävä imurointikin sujuisi paremmin.

 14. Oona

  Siivouksessa olen sen verran tarkka, etten luottaisi muihin vaikka varmasti hyvin siivoaisivatkin. Varsi-imuri olisi näppärä, kun sillä saisi näppärästi imuroitua enimmät roskat lattioilta joka päivä, etenkin eteisen, keittiön ja vessan.

 15. Laura

  Ah. Tuollaisen imurin haluaisin! Olen joskus testannut varsi-imuria, ja se oli aivan loistava ja näppärä kampe!

 16. Maria

  Kahden koiran taloudessa siivottavaa löytyy päivittäin. Hyvä, tehokas ja tiloissa toimiva imuri on siivouksen kannalta ehdottoman tärkeä!

 17. Noora

  Lasten kanssa siivottavaa tulee joka päivä, hyvä varsi-imuri olisi kyllä huippu!

 18. Eerika

  Meillä on taloudessa kolme koiraa ja alle vuoden ikäinen vauveli. Koirat siivoaa onneksi vauvelin ruokasotkut, mutta vauveli ei valitettavasti vielä osaa siivota koirankarvoja. Siksipä tuollainen varsi-Miele olisi enemmän kuin tarpeen tässä huushollissa!

 19. Minna

  Lemppari kotityö on oikeesti imurointi. Ja onneks näin, sillä lapsiperheessä sitä roskaa vaan tulee niin paljon. Tämmösestä oon haaveillu, mut neljänkympin rikkasetillä vielä mennään. Olispa onnea! 😍… Ja vieläkun on näin kauniskin!!

 20. Claudia

  uudelle varsi-imurille olisi huutava tarve, edellinen osoittautui huonoksi ostokseksi, ja nyt kun ostin lasten kanssa uuden isomman kodin niin imuroitavaa on tuplasti 😅 +valkoiset lattiat jossa näkyy pienikin pöly!

 21. Laura

  Meidän tämän hetkinen imuri on aika surkea, eikä sen takia inuroiminen oo kovin kivaa. Johdon kanssa saa aina tapella, koska se on liian lyhyt. Oon jo pitkään haaveillut varsi-imurista, joten tämä olis mahtava saada asustamaan meille 😍

 22. Johanna

  En ole siivousintoilija, mutta siivotessani super tarkka! Imurointi on siivouksessa parasta hommaa, tiskailut niitä epämiellyttävimpiä..😉

 23. Johanna

  Varsi-imurista olen haaveillut jo pitkään, koska tavallisen imurin esiin ottaminen on todella työlästä, samoin sen laittaminem kaappiin. Uskon, että varsi-imuri lisäisi siivous innokkuuttani.

 24. JennaE

  Kissanhiekka lattialla on useimmille varsi-imureille haaste! Imurointi on muutenkin mun inhokki siivouksessa :D Lemppari on keittiön kiillotus ja pölyjen pyyhintä.

 25. EF

  En ole mikään kovin innokas siivoaja, mutta kun siivoan niin teen sen super tarkasti. Varsi-imuri olisi helposti esillä koko ajan, joten varmasti innostus siivoamiseen nousisi.

 26. Tulitikkutyttö

  Oi, varsi-imuria olisi mahtava päästä testailemaan! Helposti liikuteltava ja kätevä imuri olisi huippu, sillä imuroitavaa piisaisi. Hyvän imurin avulla tulisi varmasti siivoiltua useammin. :)

 27. Tuula

  Hei!
  Meillä on kesämökki valmistumassa ja ollaan mietitty imuria sinne. Tämä Mielen malli olisi aivan älyttömän hyvä ratkaisu! Olen todella tarkka siisteydestä ja siivoilen kotia/loma-asuntoa mennen tullen ja palatessa😊. En myöskään ole suursiivooja vaan ylläpidän kaappien ja kodin siisteyttä koko ajan. Tykkään myös että kodissa on raitis ja hyvä sisäilma, ja tämä Mielen imuri sopisi kuin nenä päähän siinäkin mielessä. Itse käytän Sinituotteen staattisia liinoja seinien ja kattojen pölyjen poistamiseen, joskus myös lattioihin.

 28. Anne

  Pidän siisteydestä ja haluan että koti on puhdas ja siisti, harmi vaan että inhoan imurointia. Onnekseni meillä imuroinnin hoitaa useimmiten mieheni. Mutta silti imuroida pitäisi mielestäni vielä useammin. Varsinkin koiran karvat häiritsevät eniten itseäni. Ehkä Mielen varteen jaksaisin itsekkin tarttua päivittäin, eikä homma tuntuisi vastenmieliseltä. Aika kätevältähän tuo tuntui 😊

 29. Pauliina

  Pikaimurointeihin kaipais lapsiperheessä kätevää varsi-imuria!

 30. Greta

  Varsi-imuri olisi aivan paras meidän pikkukotiin!
  Tykkään kyllä siivota mutta aina siihen aloittamiseen on tosi iso kynnys. Ja sitten kun pääsen vauhtiin niin alan helposti nysväämään yksityiskohtien parissa :D

 31. Tiila

  Imuri jää minulla usein keittiöön/aulaan, jotta siihen on nopea tarttua tarpeen vaatiessa, eikä murut ja hiekat ehdi kantautua ympäri kotia. Noin kaunista imuria säilyttäisin mielelläni esillä!:)

 32. Meiju

  Oo, tätä voisin kokeilla! Helpottaisi varmasti tarkan siivoajan arkea mummo- ja pappakoiran kanssa 🖤

 33. Tiina

  Edellinen imuri vetää viimeisiään ja kaksi aktiivista lapsukaista pitävät kodin tasaisen varmasti siivoustarpeessa! Uusi imuri tuli hyvään käyttöön.

 34. Melina

  Varsi-imuri olisi kiva lisä, meillä kun löytyy keskuspölynimuri eikä sitä jaksa kaikkine letkuineen ihan joka päivä kaivaa esiin!

 35. Milla

  Imuroitua tulee monta kertaa viikossa. Lasten kanssa hiekkaa ja kuraa kantautuu väkisinkin ulkoa. Tällainen imuri olisi ihana – kätevä ja niin kaunis 😍

 36. AP

  Jotain helpotusta tähän kaaokseen tarvittaisiin. Kaksikerroksisessa kodissa keskuspölynimuri on jotenkin hankala ja imuroimisesta tulee lykättyä. Ei kuitenkaan niin paljoa kuin suur-inhokkiani kylpyhuoneen pesua!!

 37. Elina

  Mulla on käytössä halvempi varsi-imuri, jota säilytän eteisessä. Siitä sen saa nopeasti käyttöön, kun lapsi tuo päiväkodista mukanaan koko pihan hiekat. Huomasin myös aikoinani käyttäväni varsi-imuria useammin kuin tavallista johdollista, koska se on helpommin saatavilla. Ainoa ongelma on ko laitteen heikko imuteho ja siksi harmittaa, etten panostanut kunnolliseen imuriin.

 38. Nelli

  Itsellä imurointi on pahinta kotityötä ainaisen johtojen kanssa sähläämisen vuoksi. Tämä toisi siis runsaasti helpotusta opiskelijan arkeen

 39. Helena Korkea-aho

  Varsi-imurista olen haaveillut pitkään! Keskuspölynimuri löytyy joka toki hyvä mutta olisi niin helppo kun imuri nopeasti saatavilla. Helpottaisi arkea niin paljon!

 40. Katariina

  Vihaan imuroimista. En voi sietää tavallisen imurin vetämistä perässä, sen säilyttämistä ja käyttöönottamista – hankalaa! Se tuntui aina olevan jaloissa. Muuton jälkeen en ostanut uutta imuria lainkaan, joten siivoaminen on, no, hankalaa. Haaveilen varsi-imurista, jolla lapsiperheen sotkut olisi nopea ja helppo siivota.

 41. Elviira

  Villakoirat ja keittiön villit muruset saisi tällä helposti kuriin. Tulisi tarpeeseen, sillä nykyisin imurointimotivaatio on kovin alhainen!

 42. Aino

  Me saatiin vanhemmilta robotti-imuri lahjaksi. Tämän rinnalle oon haaveillun vanhan, jo 15 vuotta käytössä olleen normaalin imurin, tilalle juuri tällaista varsi-imuria, jolla olisi helppo ottaa talosta ne kohdat, joihin robotti ei pääse. Latauspaikkakin on katsottu arkieteiseen valmiksi. :)

 43. Mari

  Kodin siisteys ja järjestys on arjessa iso ilo😊. Meidän perheen vanha varsi imuri muutti toiselle paikkakunnalle tänä syksynä. Ja uudesta varsi-imurista haaveilen. Se oli niin kätevä ja helposti käytettävissä, ja tämä tulisi kyllä tarpeeseen.

 44. Marika

  Meidän viiden hengen perheelle tälläinen varsi imuri olisi täydellinen👏🏻

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s