comments 608

Mielen varsi-imuri testissä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö / Miele

Kodin siisteys on itselleni tosi tärkeää. Kun on puhdasta ja paikat järjestyksessä, on helpompi keskittyä asioihin ja ajatuksetkin kulkevat kirkkaammin. Koska teen kotoa käsin töitä, haluan pitää kodin aina perussiistinä. En oikeastaan koskaan enää tee suursiivousta, vaan saatan järjestellä ja siivota milloin missäkin epäjärjestystä tai sotkua on. 

Siivouksessa miellyttävintä taitaa olla imuroiminen. Saatan imuroida jopa monta kertaa päivässä, siis enimmäkseen eteistä ja keittiötä, joihin kantautuu jatkuvasti hiekkaa sekä leivänmuruja.

Minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua Mielen uuteen johdottomaan Triflex HX1 varsi-imuriin. Olen suhtautunut varsi-imureihin hieman varauksella ja perustan tämän oikeastaan yhteen ainoaan kokemukseeni, jolloin käytin tuttavani varsi-imuria. Se ei tehnyt oikein vaikutusta. Moni on kyllä hehkuttanut varsi-imureita, mutta itse olen jatkanut tyytyväisenä perinteisellä perässä vedettävällä Mielen imurilla, joka on ollut oikein passeli.  

Halusin silti ottaa varsi-imurin kokeiluun ja katsoa, onko sillä mitään jakoa perinteiseen imuriin. Kyseessä oli kuitenkin Miele, joka on markkinoiden yksi luotettavimmista kodinkonemerkeistä ja olihan minulle kyseinen merkki jo entuudestaan tuttu. Mielen Triflex HX1 lupasi monikäyttöisyyttä, tehokkuutta, nopeutta ja ergonomisuutta. Imurissa on Vartan Li-ioniakku, jonka ansiosta sillä voi imuroida 60 minuuttia pienellä teholla ja 15 minuuttia täydellä teholla. En malttanut odottaa, että uusi johdoton imurini saapuisi! 

Ja pian se saapuikin, kaunis valkoinen Mielen Triflex HX1 varsi-imuri. Kokosin imurin ja laitoin sen latautumaan 4 tunniksi ennen ensimmäistä käyttökertaa. Imuri pysyy itsekseen pystyssä ja akkua voi ladata samalla. Imuriin kuuluu myös seinäteline, mutten laittanut sitä vielä kiinni, vaikka uudelle tulokkaalle löytyikin heti sopiva paikka kodinhoitohuoneesta. Voihan tuota imuria säilyttää melkein missä tahansa asuntoa, koska se on niin nätti ja sopii vallan mainiosti sisustukseen. Kun akku oli ladattu täyteen, lähdin rullailemaan ympäri asuntoa.

Imuria oli jotenkin ihanan kevyt käyttää. Se tuntui perinteiseen imuriin verrattuna tosi erilaiselta, jotenkin huolettomalta. Imurissa on PowerUnit, jossa on kiinni akku, pölysäiliö sekä imuputki. PowerUnitin voi laittaa imurissa joko ylhäälle tai alhaalle. Itse tykkään, että PowerUnit on imurin varren alapuolella, jolloin imurin voi jättää seisomaan ilman tukea ja sitä on myös huomattavasti kevyempi käyttää.

Ensimmäiset fiilikset Mielen varsi-imurista oli oikein hyvät. Se oli tosi helppo ottaa käyttöön ja laittaa takaisin. Tavallisessa imurissa pitää aina ensin laittaa johto seinään, vedellä johtoa pidemmäksi sitä mukaan kun liikkuu ja vaihdella vielä pistoketta kesken imuroinnin. Varsi-imurilla ei tätä ongelmaa ole, kun voi vain painella minne haluaa, eikä imurin johto ole riesana. 

Mielen Triflex HX1 varsi-imurissa on puhdistettavissa oleva leveä moottoroitu suutin, jonka lisäksi imuriin kuuluu tekstiilisuutin, rakosuutin ja pölysuutin. Imurilla voi puhdistaa myös autonpenkit, eikä tarvise enää säätää johdollisten imureiden kanssa. Ah, miten näppärää!

Triflex on pölypussiton imuri. Olen ollut aina sitä mieltä, että imurissa pitää olla pölypussi. Muistan, kun joskus ennen muinoin puolisollani oli pölypussiton imuri, jota päädyin tyhjentämään. Säiliö oli todella tiukasti kiinni ja sitten kun se viimein aukesi, samalla lattialle levisi säiliön liat ja pölyt.

Olin huristellut uudella varsi-imurilla jo pari viikkoa ja nyt oli pölysäiliön puhdistus edessä. Miten jännittävää! Otin ohjekirjan eteeni ja kävin kohta kohdalta läpi, miten pölysäiliö putsataan. Alku meni ihan hyvin, kunnes tuli tenkkapoo. Varsi-imurissa on aika paljon osia ja yksi osa ei meinannut millään irrota, joten päätin soittaa Mielen asiakaspalveluun. Kun sitä aikamme yhdessä ihmettelimme, selvisi, että ohjekirjan yhdessä kuvassa oli virhe. Tai se kyseinen kuva oli oikeastaan vain väärässä kohtaa ohjeita. No, selvisi sekin, ja sain kun sainkin säiliön putsattua.

Ilman sotkua en tälläkään kerralla selvinnyt, mutta uskon, että harjoittelu tekee mestarin ja opin siistimmän taktiikan tyhjentämiseen. Olihan tämä ensimmäinen kerta tällä imurilla ja vieläpä ohjeissa virhe, joten ehkä seuraavat kerrat menevät jo paremmin. 

Vastasiko Mielen Triflex HX1 varsi-imuri lupauksiinsa? Se on todellakin monikäyttöinen, tehokas ja nopea ottaa käyttöön, ja johdottomuudesta suuri plussa. Huomasin, että käytän varsi-imuria paljon enemmän, kuin tavallista imuria! Enpä olisi uskonut, mutta niin vain kävi. Aluksi joutui hieman opettelemaan imurin kokoamista, mutta kun sitä muutamat kerrat teki, siihen oppi nopeasti.

Oikeastaan ainut miinus tulee pölypussittomuudesta. Toisaalta, onhan se luontoystävällistä ja rahat säästyy, kun ei tarvitse ostella pölypusseja. Ehkäpä tyhjentäminen onnistuu jatkossa paremmin, nyt kun tiedän miten se täytyy tehdä.

Kuulkaas rakkaat lukijat. Minulla on ilo ilmoittaa, että saan arpoa teidän lukijoiden kesken yhden Miele Triflex HX1 varsi-imurin! Aika mahtavaa! Voittaja saa valita imurin haluamallaan värillä, joko lootusvalkoisena, grafiitin harmaana tai rubiininpunaisena. Palkinnon arvo on 649,00 €. Kannattaa käydä tutustumassa lisää tähän tyylikkääseen arjen apulaiseen ja sen ominaisuuksiin täällä.

Osallistu arvontaan kertomalla jotain siivoukseen tai siisteyteen liittyvää. Voit kertoa vaikka muutamalla sanalla mikä on siivouksessa kivointa tai ärsyttävintä, oletko siisteyden kanssa suurpiirteinen vai supertarkka, haaveiletko omasta siivoojasta tai käykö sinulla jo mahdollisesti sellainen. Voit kertoa myös omia kokemuksia tavallisesta imurista vs. varsi-imurista, tai jakaa hyväksi havaitun siivousvinkkisi! Osallistumisaika 25.10.2020 asti. Oikein paljon onnea jokaiselle arvontaan!

608 Comments

 1. Marjo

  Minä rakastan siivousta ja siisteyttä. Lasten myötä olen oppinut hieman hölläämään, koska muuten pitäisi siivota taukoamatta. Parasta on, kun mieheni ottaa kaikki lapset mukaansa ja minä saan aivan rauhassa siivota.

  Olisi kiva kokeilla tätä imuria. Minäkin suhtaudun hieman skeptisesti, koska olen yhden ostanut ja sen teho hiipui todella nopeasti. Jos löytäisi hyvän imurin, niin sehän olisi aivan loistava apuväline arjen (ja mielen!!) helpottajaksi.

 2. Sinikka

  Uunin päällisen putsaus, huoh. Sehän voisi olla aika näppärää rikkaimurilla!

 3. Maija

  Kissataloudessa riittää imuroitavaa! Joskus kokeilin jotain halpisversiota varsi-imurista, enkä ollut tyytyväinen. Tätä imuria olisi kiva kokeilla! Paras hetki siivouksessa on, kun imuroi eteisen lattiaa ja kivet ropisevat imuriin sisään 😁

 4. Anne

  Jos imurointi tuolla vempeleellä ois yhtään helpompaa, niin voisin kokeilla sitä useammin. Imurointi ei ole lempipuuhaani. Haluaisin johdottoman, helposti saavutettavan pölynimijän. Olen miettinyt myös robottia, olisko se paras 🤔

 5. Piia

  Tällaiselle lapsiperheen apurille olisi tarve. Olen aika tarkka siisteydestä mutta lasten myötä oppii myös koko ajan joustamaan.

 6. Salla

  Tykkään siivoomisesta, pyykinpesu ja keittiön siivous ja imurointi on lemppareita, niitä teen päivittäin. Tehokas imuri olisi unelma, nyt käytössä toinen imuri lapsen baby vac imuihin ja toinen siivoukseen..

 7. Netta

  Kolmikerroksisessa rintamamiestalossa varsi-imuri olisi kyllä hyvä!!
  Esim tavallisen imurin johto ei edes riitä yhden kerroksen tarpeisiin, joutuu vaihtamaan johdon paikkaa liian usein imuroimisen yhteydessä.
  Eli en jaksa imuroida usein, vain silloin kun on oikeasti pakko.. tykkään että on siistiä ja kaikille tavaroille on omat paikat.
  olen miettinyt myös robotti imuria, mutta olisiko jokaisessa kerroksessa sitten oma robotti vai kantelisinko tätä yhtä imuria joka kerrokseen. Ja miten rappuset, niihinkö vielä oma imuri. :)
  Joten varsi-imuri olisi paikallaan 👍🏼

 8. Miia

  Tämä olis ihan paras hankinta meidän kotiin. Vaalea lattia ja pienet lapset aiheuttavat joka päivä imuroimista. Tää olis nopeasti saatavilla

 9. Outi Ojanen

  Imurointi ei kuulu suosikkisiivoushommiini, mutta tällainen huoleton varsi-imuri voisi olla ratkaisu. Perheessä olevan puolivuotiaan vuoksi imurointi taitaa tästä vain lisääntyä :)

 10. matilda

  Ah, tällainen niin helpottaisi vauva-arjessa jossa imuroin aivan liian harvoin!

 11. Maiju

  Haaveilen, et tällainen näppärä imuri nostaisi mun siivousinnon uudelle leveille :D

 12. Armiida

  Siivouksen aloittaminen on aina yhtä rasittavaa, mutta lopputuloksellaan palkitsee. Isossa perheessä täydellinen siisteys kaikkialla on ihan mahdoton saavuttaa. Uusista siivousvälineistä ja -aineista saa aina potkua hommaan.

 13. Kaarina

  Johdoton imuri on ollut haaveena/hankintalistalla jo pitkään. Lapsiperheessä imurille on käyttöä päivittäin, ja keskuspölynimurin kanssa operoiminen on välillä yksi riesa 😣

 14. Ansku

  Kun tiedän vieraita olevan tulossa, niin johan otan imurin esiin. Kyllä muutenkin tykkään imuroida, koska lopputulos on nähtävissä👍😊. Lapset ovat jo siinä iässä että vastaavat itse imuroinnista. Saatan itse kyllä joskus ”auttaa”…Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo Mielen vatsi-imuri ja toki erittäin tervetullut meille uudeksi perheenjäseneksi🙏

 15. Anni

  Imurointi on kivaa puuhaa silloin kun on hyvä imuri! Tää ois loistava meille!

 16. Senja

  Meillä ei ole käytössä tarkkaa siivouspäivää, vaan sellainen on edessä aina kun tilanne sitä vaatii. Yleistä siisteyttä koitetaan pitää ihan arkenakin yllä, mutta silloin kun siivotaan niin siivotaan kunnolla! Minulla on tapana riehua kerralla imurin ja luudun varressa hyvällä vauhdilla, tarkkuudesta tinkimättä, ja levähdys on edessä vasta kun kaikki on tiptop. Parasta on keittää palkinnoksi kahvit siivouksen jälkeen ja nauttia rauhallisesti laskeutuvasta zen-tilasta, minkä puhdas koti luo.

  Ps. Postauksen luettuasi opin myös jotain uutta: En ymmärrä miten en ole asiaa aiemmin hoksannut, mutta keittiön laatikostojen siivous imurillahan on kätevä keksintö! Itse olen luutulla niitä muruja yms. pyyhkinyt, mikä on aina ollut epämieluisin osio siivousurakassa. Kiitos siis tästä ideasta. :)

 17. Jenni

  Rakastan siivota kun siihen on kunnolla aikaa ja sillon olen todella tarkka. Vihaan siivota kotia jos pitää paljon siirrellä tavaroita. Tuolle imurille olis kyllä käyttöä meidän taloudessa kun hiekkaa kulkeutuu sisätiloihin paljon.

 18. Jasmis

  2 kerroksisessa kodissa jää aina toinen kerros imuroimatta kun on niin työlästä raahata imuria ylös. Tämä voisi olla toimiva ratkaisu meille! :)

 19. Sanna-Maija

  Kahden koiran ja lapsen taloudessa riittää Ilarille töitä😂 varsi-imuria olisi kiva testailla!

 20. Essi

  Varsin tarkka luonne siivouksen suhteen, mutta lasten jälkeen on ollut pakko vähän höllätä ja sietää sotkua eri tavalla. Mä rakastan kun koti on puhdas, silloin pitäisi aina saada kukkia pöydälle ja kynttilät palamaan 😄 Varsi-imuri täydentäisi tämän lapsiperheen arkea upeasti 🥰

 21. Elisa

  Ostin dysonin varsi-imurin, joka osoittautui suureksi pettymykseksi. Pyörivä harja osa lakkasi pyörimästä ja kahvasta saa sähköiskuja. Sähköisku vian takia kävi huollossa mutta vikaa ei löytynyt. Tuolla se makaa nyt kodarissa ko en raski roskiinkaan heittää. Olispa tämä miele mielekkäämpi varsi-imuri!

 22. Hanna

  Meillä viimeisiä vetelevä varsi-imuri päivittäisessä käytössä. Nelihenkisessä perheessä (+iso koira) hiekkaa on eteinen aina täynnä. Tällainen imuri tuo siivoukseen helppoutta ja nopeutta. Meillä on pieni vati kuraeteisessä, mihin voi hiekat kengistä kyllä kaataa, ettei leviä koko huusholliin. Kätevää!

 23. Alisa

  Siivoaminen on aivan mukavaa, mutta imuroiminen se nihkeä osuus. Johto on kokoajan tiellä ja imuri juuttunut johonkin! Varsi-imurista haaveilen ja joskus vielä sen hankinkin!

 24. Sanna

  Nautin puhtaudesta ja siististä kodista. Varsi-imurista ei ole kokemuksia. Robotti-imuri meillä on, mutta kyllä sitä tarvitsee ”tavallisella” imurillakin imuroida välillä. Siivouksessa kivointa on pyykinpesu ja just imurointi. 😊

 25. Saara N

  Siivous ja imurointi etenkin on paras arjen meditaatiokeino – sopivasti aktivoivaa mutta kumminkin mekaanista, ja tulee tunne että saa jotakin aikaan. Suosikkikotityöni :)

 26. Miia

  Koira- ja lapsiperheessä riittää imuroitavaa. Olen haaveillut imurista, jonka saisi nopeasti tarpeen vaatiessa käyttöön. Siksi haluaisin varsi-imurin.

 27. Julia

  Vaikkakin taloutemme on pieni (minä, mies + koira), on hiekan ja muiden murusten määrä pienehkössä kerrostalokaksiossa suuri. Tätä imuria olisikin mahtavaa päästä kokeilemaan tai sitten ilahduttaisin tällä siskoani, joka saa pian esikoisensa, eikä varmasti arkea helpottavista asiosta ainakaan tuskin haittaa olisi! :)

 28. sarita

  Olisi luksuspalkinto koiraperheeseen. Nytkin on hiekkaa ja muuta roskaa lattioilla joten pitänee taas kerran imuroida.

 29. anna-marja

  Voi olisipa kiva imuri :) Isossa talossa riittää siivoamista ja tuo voisi helpottaa arkiaskareita. Varsinkin tuo murusten imurointi keittiön laatikoista näyttää tosi kätsyltä :)

 30. Viivik

  Kivointa siivouksessa on mielestäni nopeasti saavutettava lopputulos, kun näyttää ja tuoksuu puhtaalta ja asiat ovat järjestyksessä. Inhottavinta on kuitenkin parven imurointi – se tuppaa aina venähtämään!

 31. Riikka

  Ärsyttävintä siivouksessa on mielestäni se, että sitä ylipäätään tarvitsee tehdä. Pikkulasten kanssa sotkua tulee koko ajan ja saa olla koko ajan siivoamassa jos haluaa, että kotona on siistiä. Onneksi lasten ja suurpiirteisemmän puolison myötä pipo ei ole siivouksen suhteen enää niin kireällä kuin se aiemmin on ollut. Pienet sotkut ei haittaa, mutta silti siivouksesta ei kokonaan pääse eroon. Paitsi tietty palkkaamalla siivojan. Ehkä tätä johdotonta imuria voisi kokeilla ensin.

 32. Kaisa

  Tämä voisi olla kätevä kaksikerroksisessa talossamme. Ei tarvitsisi kanniskella imuria kerroksesta toiseen. Yläkerrassa voisi asustella tällainen varsi-imuri.

 33. heidil

  Ärsyttävintä on kissankarvat joita on jokapaikassa ja aina.

 34. Maria

  Imurointi ei ole ns. perinteisellä imurilla meidän lempipuuhaa ja olemme saaneet vähennettyä sen tarvetta jokailtaisella kuivamoppauksella kun se on paljon nopeampaa kuin imurin kaivaminen esille (onneksi ei ole montaa mattoa). Mutta varsi-imuri voisi tuoda imurointiin sujuvuutta ja voisipa mahdollisesti sitten sen ansiosta hankkia pari mattoakin lisää kun tulisi ehkä useammin imuroitua.

 35. Reetta

  Olen kotiäiti, ja imuroin noin kolme kertaa päivässä eteistä ja keittiötä. Käytössä tavallinen imuri, jonka johtojen virittely ja raahaaminen vie aikaa. Johdoton imuri helpottaisi urakkaa, toivottavasti onni potkii.

 36. Iiris

  Imuri makaa eteisen lattialla päivästä toiseen, mutta kyllä sitä tuleekin sitten päivittäin käytettäväkin. Jos sen siirtää jonnekin piiloon, ei sitä jaksa niin helposti hakea käyttöön. Haaveilen siitä, että meillä ei olisi niin paljon huonekaluja, ja kaikissa olisi korkeat jalat, tai esim. kaapit olisi mielellään seinään kiinnitetty. Näin siivoaminen olisi helpompaa ja ehkä lattiatkin tulisi pestyä useammin.

 37. Meri

  Varsi-imuri vaikuttaa niin näppärältä. Välillä haaveilen myös robotti-imurista jonka voisi ohjelmoida pyörimään itsekseen kotiin, säästyisipä sekin aika johonkin muuhun…lisähuomautuksena vielä kiitos kivasta blogistasi:)

 38. Mel

  To me cleaning is like therapy: once I am done with it, I feel so much lighter inside. The only problem is when the other members of the family do not care so much. With many children of all ages, vacuuming everyday is a must. Indeed, dust-free floors, surfaces and car benches help me feel that I am one step closer to achieving peace of mind, even though there would still be loads of laundry to tackle and a thousand items out of their place. I love Miele because it is a reliable brand and I would love to count this Miele triplex vacuum cleaner as one of my allies ❤️

 39. Anna

  Uusi koti, uudet tavat. Toiveissa siis näppärä varsi-imuri. Osallistun!

 40. Leena

  Olisipa mahtava palkinto! Itsekin siivoilen jotain lähes päivittäin, mutta normaalin imurin varteen ei tule tartuttua kuin kerran viikossa. Kätevästi esillä oleva varsi-imuri olisikin mainio ja hyödyllinen kapine siisteyden ylläpitämiseksi!

 41. Eveliina

  Meillä on kahdessa talossa ollut keskuspölynimuri ja tähän kolmanteen en enää sitä halunnut koska se on niin epäkäytännöllinen 😞 Robotti-imuri ollut harkinnassa uuteen kotiin 🤔 Tämä kuulostaa kyllä huipulle! Ja mielellään uudessa kodissa sillä imuroisin 👍

 42. Tuula

  Olisipa luksusta saada tällainen käyttöön! Imurointi sujuisi joutuisammin.

 43. Susanna K

  Juuri imurointi jos mikä on siivouksen välineurheilua: Huonolla imurilla imurointi tuntuu samalta kuin hiihto liian pitkillä suksilla, liian lyhyillä sauvoilla ja monta vuotta vanhoilla voiteilla havuisella ladulla. Laadukkaalla imurilla meno on puolestaan kuin kevyttä luistelua ammattilaisen voitelemilla suksilla keväthangilla. Tämä hivelisi kaiken lisäksi vielä esteettistä silmää, joten tulisi varmasti tartuttua entistä useammin imurinvarteen!

 44. Johanna Nevala

  Toiveissa olisi varsi-imuri sekä kotiin, että mökille. Imuroiminen ei ole varsinaista lempipuuhaa ja keskuspölynimurin johdon vetäminen perässä on alkanut pahasti kyllästyttämään.

 45. saya

  Olen siivouksen suhteen aika suurpiirteinen ja petrattavaa olisi. Etenkin kun taloudessa on pitkäkarvainen kissa, niin imuriin pitäisi tarttua huomattavasti useammin – ehkä se onnistuisi varsi-imurilla ilman säätöä johtojen ja perässä vedettävän osan kanssa? ;)

 46. Mikko

  Ollemme avopuolison kanssa haaveilleet pitkään langattomasta imurista, mutta opiskelijoina meillä ei ole vielä sellaiseen varaa. Helpottaisi varmasti arkea, sillä kodin pitäminen siistinä olisi helpompaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s