comments 606

Mielen varsi-imuri testissä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö / Miele

Kodin siisteys on itselleni tosi tärkeää. Kun on puhdasta ja paikat järjestyksessä, on helpompi keskittyä asioihin ja ajatuksetkin kulkevat kirkkaammin. Koska teen kotoa käsin töitä, haluan pitää kodin aina perussiistinä. En oikeastaan koskaan enää tee suursiivousta, vaan saatan järjestellä ja siivota milloin missäkin epäjärjestystä tai sotkua on. 

Siivouksessa miellyttävintä taitaa olla imuroiminen. Saatan imuroida jopa monta kertaa päivässä, siis enimmäkseen eteistä ja keittiötä, joihin kantautuu jatkuvasti hiekkaa sekä leivänmuruja.

Minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua Mielen uuteen johdottomaan Triflex HX1 varsi-imuriin. Olen suhtautunut varsi-imureihin hieman varauksella ja perustan tämän oikeastaan yhteen ainoaan kokemukseeni, jolloin käytin tuttavani varsi-imuria. Se ei tehnyt oikein vaikutusta. Moni on kyllä hehkuttanut varsi-imureita, mutta itse olen jatkanut tyytyväisenä perinteisellä perässä vedettävällä Mielen imurilla, joka on ollut oikein passeli.  

Halusin silti ottaa varsi-imurin kokeiluun ja katsoa, onko sillä mitään jakoa perinteiseen imuriin. Kyseessä oli kuitenkin Miele, joka on markkinoiden yksi luotettavimmista kodinkonemerkeistä ja olihan minulle kyseinen merkki jo entuudestaan tuttu. Mielen Triflex HX1 lupasi monikäyttöisyyttä, tehokkuutta, nopeutta ja ergonomisuutta. Imurissa on Vartan Li-ioniakku, jonka ansiosta sillä voi imuroida 60 minuuttia pienellä teholla ja 15 minuuttia täydellä teholla. En malttanut odottaa, että uusi johdoton imurini saapuisi! 

Ja pian se saapuikin, kaunis valkoinen Mielen Triflex HX1 varsi-imuri. Kokosin imurin ja laitoin sen latautumaan 4 tunniksi ennen ensimmäistä käyttökertaa. Imuri pysyy itsekseen pystyssä ja akkua voi ladata samalla. Imuriin kuuluu myös seinäteline, mutten laittanut sitä vielä kiinni, vaikka uudelle tulokkaalle löytyikin heti sopiva paikka kodinhoitohuoneesta. Voihan tuota imuria säilyttää melkein missä tahansa asuntoa, koska se on niin nätti ja sopii vallan mainiosti sisustukseen. Kun akku oli ladattu täyteen, lähdin rullailemaan ympäri asuntoa.

Imuria oli jotenkin ihanan kevyt käyttää. Se tuntui perinteiseen imuriin verrattuna tosi erilaiselta, jotenkin huolettomalta. Imurissa on PowerUnit, jossa on kiinni akku, pölysäiliö sekä imuputki. PowerUnitin voi laittaa imurissa joko ylhäälle tai alhaalle. Itse tykkään, että PowerUnit on imurin varren alapuolella, jolloin imurin voi jättää seisomaan ilman tukea ja sitä on myös huomattavasti kevyempi käyttää.

Ensimmäiset fiilikset Mielen varsi-imurista oli oikein hyvät. Se oli tosi helppo ottaa käyttöön ja laittaa takaisin. Tavallisessa imurissa pitää aina ensin laittaa johto seinään, vedellä johtoa pidemmäksi sitä mukaan kun liikkuu ja vaihdella vielä pistoketta kesken imuroinnin. Varsi-imurilla ei tätä ongelmaa ole, kun voi vain painella minne haluaa, eikä imurin johto ole riesana. 

Mielen Triflex HX1 varsi-imurissa on puhdistettavissa oleva leveä moottoroitu suutin, jonka lisäksi imuriin kuuluu tekstiilisuutin, rakosuutin ja pölysuutin. Imurilla voi puhdistaa myös autonpenkit, eikä tarvise enää säätää johdollisten imureiden kanssa. Ah, miten näppärää!

Triflex on pölypussiton imuri. Olen ollut aina sitä mieltä, että imurissa pitää olla pölypussi. Muistan, kun joskus ennen muinoin puolisollani oli pölypussiton imuri, jota päädyin tyhjentämään. Säiliö oli todella tiukasti kiinni ja sitten kun se viimein aukesi, samalla lattialle levisi säiliön liat ja pölyt.

Olin huristellut uudella varsi-imurilla jo pari viikkoa ja nyt oli pölysäiliön puhdistus edessä. Miten jännittävää! Otin ohjekirjan eteeni ja kävin kohta kohdalta läpi, miten pölysäiliö putsataan. Alku meni ihan hyvin, kunnes tuli tenkkapoo. Varsi-imurissa on aika paljon osia ja yksi osa ei meinannut millään irrota, joten päätin soittaa Mielen asiakaspalveluun. Kun sitä aikamme yhdessä ihmettelimme, selvisi, että ohjekirjan yhdessä kuvassa oli virhe. Tai se kyseinen kuva oli oikeastaan vain väärässä kohtaa ohjeita. No, selvisi sekin, ja sain kun sainkin säiliön putsattua.

Ilman sotkua en tälläkään kerralla selvinnyt, mutta uskon, että harjoittelu tekee mestarin ja opin siistimmän taktiikan tyhjentämiseen. Olihan tämä ensimmäinen kerta tällä imurilla ja vieläpä ohjeissa virhe, joten ehkä seuraavat kerrat menevät jo paremmin. 

Vastasiko Mielen Triflex HX1 varsi-imuri lupauksiinsa? Se on todellakin monikäyttöinen, tehokas ja nopea ottaa käyttöön, ja johdottomuudesta suuri plussa. Huomasin, että käytän varsi-imuria paljon enemmän, kuin tavallista imuria! Enpä olisi uskonut, mutta niin vain kävi. Aluksi joutui hieman opettelemaan imurin kokoamista, mutta kun sitä muutamat kerrat teki, siihen oppi nopeasti.

Oikeastaan ainut miinus tulee pölypussittomuudesta. Toisaalta, onhan se luontoystävällistä ja rahat säästyy, kun ei tarvitse ostella pölypusseja. Ehkäpä tyhjentäminen onnistuu jatkossa paremmin, nyt kun tiedän miten se täytyy tehdä.

Kuulkaas rakkaat lukijat. Minulla on ilo ilmoittaa, että saan arpoa teidän lukijoiden kesken yhden Miele Triflex HX1 varsi-imurin! Aika mahtavaa! Voittaja saa valita imurin haluamallaan värillä, joko lootusvalkoisena, grafiitin harmaana tai rubiininpunaisena. Palkinnon arvo on 649,00 €. Kannattaa käydä tutustumassa lisää tähän tyylikkääseen arjen apulaiseen ja sen ominaisuuksiin täällä.

Osallistu arvontaan kertomalla jotain siivoukseen tai siisteyteen liittyvää. Voit kertoa vaikka muutamalla sanalla mikä on siivouksessa kivointa tai ärsyttävintä, oletko siisteyden kanssa suurpiirteinen vai supertarkka, haaveiletko omasta siivoojasta tai käykö sinulla jo mahdollisesti sellainen. Voit kertoa myös omia kokemuksia tavallisesta imurista vs. varsi-imurista, tai jakaa hyväksi havaitun siivousvinkkisi! Osallistumisaika 25.10.2020 asti. Oikein paljon onnea jokaiselle arvontaan!

606 Comments

 1. Piia Sorjonen

  Varsi-imurilla saisi eteisen hiekat ja muruset keittiöstä pois vaivattomasti ja nopeasti. Meillä on keskuspölynimuri niin sitä ei tule niin helposti otettua esille. Tämä toisi helpotusta arkeen 🤩

 2. Aino

  Robotti-imuri on helpottanut arkea paljon! Mutta uskon, että varsi-imurilla sujuisi siivouspäivä mielekkäästi. Mukavin siivoushomma on moppaus ja inhokki jätteiden vienti.

 3. Oon arkisin laiska siivoaja ja oottelen siivouspuuskia jotka tulee yleensä iltasin, ennen reissuun lähtöä tai kun tiiän että meille on tulossa vieraita. Tää mielen imuri ois kätevä roboimurin jälkien paikkailuun!

 4. Satu Hintsala

  Meillä keskuspölyimuri jolla alakerta hyvä siivota,mutta saunarakennus ja yläkerta olisi juuri tämän tarpeessa.Tykkään imuroimisesta ja jopa siivoamisesta.

 5. Marika

  Siis mä vihaan imurointia! Meillä on vielä niin huono imurikin kun olla voi, mutta jostain syystä ei vaan saa aikaiseksi ostettua uutta 😂 ollaan harkittukin varsi-imuria, jos sitten olisi sekin homma hieman siedettävämpää 👍🏻

 6. Susanna

  Pyrin pitämään kodin perussiistinä arjen keskellä. Näin varsinaisena siivouspäivänä urakka ei tunnu kohtuuttoman rankalta. Kuopus asuu vielä kotona ja voimme jakaa yhdessä vastuita ja siivousvuoroja. Kun lapset olivat pieniä ja jäin leskeksi, koin ulkopuolisen siivoojan merkittävästi säästävän omia voimavarojani ja olin näin paljon hyväntuulisempi ja enemmän läsnä rakkaille lapsilleni.

 7. Jenni

  Meillä kaksi pientä poikaa, hiekan määrä eteisessä ja murut keittiön pöydän alla ovat jotain sellaista jota en ymmärtänyt ennen kuin oli lapsia. Meillä pyrkimys imuroidaan koko kämppä kerta viikkoon ja kriittiset paikat kuten eteinen ja keittiö välillä kolmekin kertaa viikossa. Välillä kiireessä jää viikko imurointi, mutta kämppä pysyy kunnossa kun täsmä siivoaa juuri eteisen ja keittiön.

 8. Helmiina

  Meillä on tällä hetkellä ihan surkea imuri ja uutta ollaan suunniteltu. Rakastan siisteyttä ja siivoankin usein. Imuri kyllä keskipisteenä lapsiperheessä.

 9. Eero

  Imurointi on yksi ärsyttävimpiä asioita, mitä tiedän – mutta varsi-imuri tekee siitä hieman siedettävämpää! Sellaista on oma talous vielä vailla. Onneksi yksiötä on suhteellisen helppo pitää puhtaana. :)

 10. Hanna Lassila

  Arki on kiireistä ja imurointi meinaa olla pakkopullaa. Onneksi laiskuus kehittää keinot, kohta 16vuotias tyttäremme ansaitsee 50euroa kuukaudessa imuuroimalla koko kodin joka viikko. Ihana on tulla puhtaaseen kotiin ja tytär on työstään innoissaan sillä taskurahalle tuntuu aina olevan käyttöä ☺️

 11. Kristiina

  Tämä helpottaisi pienen asunnon siivousta.😊 Ois näppärämpi ottaa esille ja laittaa takaisin kaappiin, kuin tavallinen pölyimuri 👌🏻👌🏻

 12. Riikka

  Meillä molemmat rakastaa imurointia, toisi lisää motivaatiota siivoukseen. 😍

 13. Kati

  Varsi-imuri tulisi kyllä tarpeeseen. Nykyinen saunamökin imuri kaipaisi päivitystä ja tämä yksilö olisi juuri passeli. 🍀 Tosin siivoaminen ei ole mun juttu ja olisin valmis maksamaan siivouspalveluista, jos se olisi taloudellisesti mahdollista.

 14. Sari

  Yksinhuoltajana saa olla aina yksin vastuussa kodin siisteydestä. Onneksi tyttö alkaa olla sen verran iso, että välillä omasta tahdostaan pyytämättä auttaa äitiä 😊 Olisipa kiva päästä siivoamaan kerrankin laadukkaalla laitteella.

 15. Noora

  Haaveilen siivoojasta, mutta meille maalle sellaista on vaikea löytää. Olisi ihana kun joku kävisi kerran kuussa tekemässä kunnon siivouksen. No se ei ole mahdollista joten itse pari kertaa kuussa kunnon iso siivous ja sitten muuten ylläpitää sitä. Varsi-imuri olisi varmasti kätevä juurikin tuohon ylläpitosiivoukseen. 😊 mukavaa viikonloppua!

 16. RiikkaM

  Varsi-imuri on kyllä kätevä, kun sen saa käyttöön hujauksessa 👍

 17. Riikka

  Siivous jaettu siten, että mies imuroin ja pyyhkii pölyt. Minä hoidat vessat ja kylppärin. Meillä on imurina yli 15 vuotta vanha ilmastointiteipillä paikattu Electrolux, niin vanha, että ihan naurattaa, mutta aina mennyt joku muu hankinta edelle 😃

 18. Jenni Suominen

  Olen aika tarkka ja siivoilen monta kertaa päivässä. Rakastan että ympärillä on puhdasta ja siistiä ja ilman ihmesieniä en voi elää🤣
  Tää ois ihan huippu apu arkeen🙏🏻

 19. Martta

  Olen aina ollut jonkun sortin siivous ”intoilija”, mukavaa ja mielekästä kunnon välineillä. Tämä imuri olisi kiva siivousintoa lisävä kapistus..

 20. Katja

  Oijoi, en tykkää yhtään imuroinnista, mutta tuo näyttää jopa houkuttelevalta. Minulle tämå siis! 😄 siivota kuitenkin meillä pitää viikottain, olen järjestyksen ihminen. En kestä villakoiria tai murusia.

 21. Mariella

  Siivoaminen on parasta jos on siistiä, niin helppo imuroida ja pestä lattiat, nautin. Yleensä inspiraatiota tulee hävyttömän myöhään yöllä, jolloin pitääkin järjestellä kaikki hyvin.

 22. Johanna

  Se fiilis, kun saa koko asunnon siivottua, ah! Imurointi on ehkä inhokkini kaikista siivouspuuhista, joten tämä lieventäisi tuskaa huomattavasti 👌

 23. Miia

  Uudelle varsi-imurille olisi todella käyttöä. Nykyinen 16 vuotias vanha ja hyvin palvellut imuri vetelee viimeisiään.

 24. Tuula

  Siivous tuntuisi mielekkäämmältä jos olisi hyvä imuri käytössä. Varsi-imuri olisi varmasti käytössä päivittäin, niin helppo käyttöinen kun on 🙂 Nykyinen imuri on niin kömpelö ja paha ääninen.

 25. tiiu

  Olen tykännyt pienestä pitäen pölyjen pyyhinnästä. Siinä on jotain kivaa ja näkee työn tuloksen.

 26. Ansku Huusko

  Kivointa siivouksessa on lopputulos, ärsyttävintä aloitus.

 27. Katariina

  Siivoan useita kertoja viikossa, päällimmäisen syyn sille antavat pikkuiset poikani 💙💙, mutta olen huomannut, että se on myös oiva keino purkaa korona-ahdistusta. Jotenkin se kodin puhtaus ja selkeys, että asioilla on oma paikkansa, puhdistaa myös mieltä etenkin nyt kun kotona ollaan entistä enemmän.

  Muutama päivä sitten nappasin ig-sivuiltasi vinkin ruokakomeron kuivaelintarvike-purkeista ja pistin tuulemaan! Nyt en voi käsittää miten olen voinut elää ilman niitä! 😄. Selkeää, puhdasta, lisätilaa, kaunista… Samalla tuli maritettua loputkin turhat kamat koko keittiöstä, eripari mukit ym. Aa että 🤍.

  Imurointi on kuitenkin aina ollut inhokkipuuhaani. Keskuspölynimurilla huhtoessa aina on letku kaksinkerroin tai varsi temppuilee. Koska imurointia riittää joka päivälle, sitä ei myöskään kannata joka kerta laittaa takaisin kaappiin paikalleen, vaan se on yleensä ”esteettisellä” kerällä keittiön lattialla 🙈. Imuroisin varmasti MIELElläni (oli ihan pakko 😆) varsi-imurilla, ja onhan se nyt imuriksi myös tosi nätti. Miele on huippumerkki, vasta eilen totesin että pari päivää häiriötilassa ollut pyykkikoneemme korjaantui itsestään, sama on käynyt aiemmin esim. astianpesukoneelle. 😄

  Mitään en yleensä voita (voi johtua siitä etten juurikaan osallistu arvontoihin), mutta nyt jos koskaan – ohjatkoon universumi Mielen meille 🙏🏻😌.

 28. Emmi

  Meidän Dyson varsi-imuri meni rikki ja kaipailisimme kovasti jotain korvaavaa tuotetta helpottamaan arkeamme.
  Lisäksi tyttäremme kaipaa kovasti omaa ”ystäväänsä”. Varsi-imuri sai myös aina iltapusut 😂
  Toivottavasti onni toisi meille uuden pusuteltavan 🙏

 29. Oona

  Tykkään kyllä imuroinnista ja varsi-imuri on näppärä. Uusi imuri aina motivoi saamaan kaikki kurat pois😅 Koiran kanssa eteinen tulee imuroida jokaisena päivänä. Nyt olenkin salaa haaveillut myös robotti-imurista 🤫

 30. Aino

  Meillä mies on tarkempi siivooja kuin minä 😅 itsekin ehkä keskimääräistä tarkempi 🤭 tuo Mielen varsi-imuri on kyllä imuriksi ihan kaunis kapistus 👍

 31. Veera

  Lapsiperheessä siivoamista olisi jatkuvasti! Tykkäisin että olis siisti koti mutta se on mahdotonta. parasta illalla ku saa siivota keittiön pöydät ja lakasta leivänmurut lattioilta.

 32. Jessica

  Olen himosiivoaja😄Kodin siisteys on mulle tosi tärkeä juttu ja imuri on käytössä päivittäin, joskus useamman kerran päivässä😁 Keskuspölynimuri on tehokas,mutta vähän kömpelö ja aika vaivalloinen käyttää ja laittaa aina takaisin kaappiin…Pitkään olen haaveillut tehokkaasta varsi-imurista,joka olisi aina käden ulottuvilla ja vielä esteettinen että voisi olla esillä😉 Tuo Mielen imuri on IHANA😍 Tulisi todella tarpeeseen ja käyttöön 🥰

 33. Helena

  Tuo olisi näppärä arjen imurointiin, meillä on keskuspölynimuri joka on aika työläs ottaa esille.Imuroida saa melkein päivittäin koska taloudessa asuu useampi lapsi😊

 34. Roosa

  Meillä imuri voisi olla aina esillä, niin paljon sitä tarvitsee. Olen sellainen tyyppi että pidän siisteyttä jatkuvasti yllä, joten ikinä ei yllätysvieraat ”haittaa”, päinvastoin! Ollaan just mietitty tälläistä pikaimuria ettei aina tarvisi kaivaa koko mööpeliä kaapista. Aikaisemmassa kodissa meillä oli keskuspölynimuri ja sekös se vasta kynnys olikin kaivaa 😄

 35. Mia Wetterstrand

  Inhoan siivoamista, mutta rakastan siistiä kotia eli jälkimmäinen vie voiton.

 36. Keith

  Haluaisin siivoojan meille, joka viikko. Rakastan pedanttia siisteyttä, mutta suurpiirteisempään on pitänyt itsensä totuttaa. Äkkinäiselle luonteelle tuo varsi-imuri sopisi varsin hyvin.

 37. Laura

  Parasta on kun näkee työnsä jäljen. 😍 Kolmen pienen perässä sotkuja tulee aina, joten pikasiivous imurille olisi käyttöä!😘

 38. Johanna

  Varsi-imurin hankittuani olin niin innokas imuroija, että mies toisinaan vitsaili meinaanko ottaa imurin yöksi viereeni. 😂 Edelleen just varsi-imuri on pop, kun pitää äkkiä sutaista joku paikka puhtaaksi (yleensä hiekat eteisessä tai kissanhiekat kodinhoitohuoneessa), mutta huomaa että meidän imurissa alkaa olla hyvin jo ”kilometrejä alla” ja kohta on edessä uuden hankinta.

 39. Catalina

  Rakastan siivoamista!❤️ Ostimme uuteen kotiin robotti-imurin, mutta kaipaan silti kunnon imurointia🤭

 40. Mari

  Itsellä tahtoo siivoaminen aina venähtää, kun alan tutkimaan kaikenlaista eteen tulevaa. Toisaalta olen myös huolellinen ja tarkka, toisin kuin mieheni, joka kyllä siivoaa, mutta ”vähäbmn sinne päin”.

 41. Roosa

  Uusi imuri olisi super tarpeellinen, vanha vetelee jo viimeisiään 😅

 42. Terhi

  Olisipa ihan mahtavaa saada varsi-imuri käyttöön yläkertaan lähinnä keittiöön, jottei taloutemme sitä yhtä ainoaa isoa imuria tarvitsisi raahata alakerrasta joka kerta. Murujen ja pölyn jatkuvaa tuloa ei voi mitenkään estää viisihenkisessä perheessä! 😍

 43. Marjo

  Tykkään, että paikat on siistinä, mutta lasten kanssa se ei aina sitä ole. Siksi pidän kaikesta mikä nopeuttaa siivousta :)

 44. Anna-Kaisa

  Varsi-imuri olisi loistava joululahja meidän perheelle. Työnjakoon meidän vanhempien lisäksi on valjastettu 10- ja 12-vuotiaat tytöt. Varsi-imuri toisi imurointiin mielekkyyttä, kun imuria ei tarvitsisi kantaa ylä- ja alakerran väliä, kumpaankin saisi oman laitteen. Tytöt saattaisivat jopa ”innostua” valkoisesta kauniista arjen apurista! Tai no, ehkei innostua, mutta olla ainakin tyytyväisiä!

 45. Laurav

  Muutimme kesällä uuteen kotiin ja imuroiminen täällä on niin mukavaa ja helppoa, kun tavaraa on vähän ja kaikelle on paikkansa. Olen niin tarkka, etten voisi ottaa siivoajaa ellen olisi ihan varma, että työnjälki on priimaa. Ruuanlaiton taas ulkoistaisin milloin vain :D

 46. Henna

  Varsi imuri olisi kätevä lapsi ja eläin perheessä. Meillä siivotaan aika usein, mutta se on kivaa hyvillä välineillä. 🙂

 47. Lillan

  Minullakin on ollut varsi-imuria kohtaan ennakkoluuloja. Yksi heikkoakkuinen yksilö meillä joskus aikoinaan oli. Mielen imuriin luottaisin ja se kyllä helpottaisi värikästä arkeamme! Ehkä jopa lapset innostuisi siivouksesta 😊

 48. Emma

  Eteistä saa imuroida jatkuvasti vaikka on kuinka hyvä matto, varsinkin keväällä hiekkaa kulkeutuu PALJON! Ja kun kylppäriin on käynti eteisestä, niin suihkun jälkeen märät jalat ja hiekkainen eteisen matto on ehkä maailman epäsopivin yhdistelmä kun hiekka tarttuu puhtaisiin jalkoihin 🤪

 49. Katriina

  Lapsiperheen kodissa (jossa vaaleat lattiat) riittää imuroitavaa. Haaveena onkin jo pitkään ollut helposti käteen napattava varsi-imuri. Toivottavasti arpa-onni potkaisee! 😍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s