comment 1

Pehmeälinjainen Bobo Buklee

Kaupallinen yhteistyö / Hakola

Muutimme alkuvuodesta miehen kanssa erilleen ja siinä samassa meni osa tavaroista jakoon. Tänne jäi molemmat Hakolan sohvat, mutta rottinkisen nojatuolin oli tarkoitus lähteä miehen matkaan. Vaikka istuma- ja löhöilypaikkoja täällä on edelleen ihan riittävästi, olohuone kaipasi kuitenkin nojatuolia, jota voi tarpeen mukaan siirrellä tilasta toiseen.

Hakolan mallistoon tuli viime syksynä ihana pehmeälinjainen Bobo, jonka on suunnitellut Joanna Laajisto. Bobosta löytyy nojatuoli, sekä kahden ja kolmen istuttavat sohvat. Bobon pyöreän muhkea muotokieli on viehättänyt kovasti ja aloin pohtimaan, voisiko nojatuoli sopia meille. Tilasin Hakolalta muutamia kangasnäytteitä ja heti ne saatuani, ajatus hankinnasta vahvistui.

Kangasnäytteissä oli kaksi mieleistä vaihtoehtoa. Toinen oli saven värinen Moss, buklee-tyyppinen villasekoitekangas, joka on ylellisen tuntuinen, aavistuksen karhea, paksu ja muotoutuva. Toinen oli hiekan värinen Cloud, samettimaisen pehmeä puuvillakangas, joka on niin ikään hyvin paksu. Molemmissa kankaissa on eläväinen pinta ja mielettömän kauniit värisävyt. Valinta näiden kahden välillä oli niin vaikea, että päätin kokeilla molempia päällisiä, ovathan ne helposti vaihdettavissa.

Jännitin kovasti, miten Bobo istuu meille. Olin sitä toki nähnyt paljon kuvissa ja messuillakin, mutta pääosin valkoisena, en kertaakaan saven tai hiekan värisenä. Ainahan muut ympärillä olevat asiat, kuten kalusteet, materiaalit, värisävyt, sekä itse tila ja sen mittasuhteet vaikuttavat siihen, miten hyvin kaikki sopii keskenään. On kuitenkin avoimesta tilasta kyse ja yhdellä silmäyksellä näkee paljon asioita. Siksi haluan, että kaikki soljuu sulassa sovussa keskenään. Se luo rauhoittavan tunnelman.

Kun Bobo saapui, sai se ensin päällensä saven värisen Moss-villakankaan, joka on aivan mielettömän kauniin sävyinen! Olen tykästynyt ruskeaan taittaviin murrettuihin värisävyihin, kuten mutaan, taupeen ja saveen, joita olenkin hiljalleen tuonut kotiimme vaaleiden sävyjen rinnalle.

Moss-kangas tuntuu ja näyttää hyvältä. Vaikka se on hieman karhea, se on silti tosi miellyttävä iholla. Kangas kestää kovempaakin kulusta, siinä on nimittäin 100 000 martindalea, sopii siis vaikka julkitiloihin. Kankaassa on 38 % villaa, 38 % akryylia, 19 % polyesteria ja 5 % puuvillaa, ja se on kemiallisesti pestävä. Lasten takia valitsen aina lähes poikkeuksetta irrotettavat ja vesipestävät päälliset, mutta jos jotain sattuu tuohon menemään, niin pesulan kautta sitten. Kangas hylkii kuitenkin likaa ja vivahteikkuuden ansiosta se on varmasti armollinen.

Bobon pyöreät muodot pääsevät hienosti oikeuksiinsa tummemmalla kankaalla. Valitsin mustaksi petsatut puujalat, mutta niihin voi halutessaan lisätä samaa kangasta olevat säärystimet, jotka tulivat jalkojen mukana. Mustat jalat antavat ryhtiä ja niillä mennään nyt alkuunsa.

Lapset olivat uudesta nojatuolista aivan tohkeissaan ja ottivat sen välittömästi käyttöön. Molemmat mahtuivat siihen hienosti ja kun selkätyynyn siirtää, voi itsekin sulloutua siihen jalkoineen päivineen. Bobo sopii meille oikein hienosti ja onhan siinä ihana relata. Taitaa tulla tuosta uusi suosikkipaikka!

Jos kiinnostuit Bobosta, voi siihen käydä tutustumassa Hakolan uudessa Shopissa, joka avattiin nyt kesäkuun alussa. Osoite on Annankatu 5, Helsinki. Itse en ole vielä siellä käynyt, mutta pitää mennä pian katsomaan ja inspiroitumaan.

1 Comment so far

  1. Pingback: Bobon uusi vaaleampi ilme |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s