comments 4

Tyylikäs ja toimiva laukku läppärille

Kaupallinen yhteistyö Mukama Tänä keväänä on ollut pari pakollista hankintaa, joista toinen on uusi työläppäri. En olisi millään malttanut vaihtaa vanhaa tuttua rautaa uuteen, mutta muita vaihtoehtoja ei enää ollut, kun 8 vuotta palvellut läppärini sanoi itsensä irti. Olihan se jo ihan museokamaa nykypäivän teknologiaan verrattuna, mutta jostain syystä pitkitin vaihtamista ihan viimeiseen asti.

Markkinoille oli tullut uusi 16” MacBook Pro, jonka laitoin tilaukseen suoraan Applelta. Hetken päästä lähetti olikin jo oven takana paketin kanssa. Asensin ohjelmat ja tein tuttavuutta uuteen koneeseen. Laite tuntui jotenkin tosi oudolta. Olihan tuossa monen vuoden hypähdys ja toki uusissa laitteissa on aina uusia ominaisuuksia, mutta moni asia tuntui enemmän vialta, kuin ominaisuudelta. Applelta sanottiin, että koneen voi tarvittaessa palauttaa, heidänkin mielestä osa ongelmista kuulosti poikkeavilta. Aikani tuskailin, kunnes päätin palauttaa koneen.

Pohdin, että jos ostankin vanhemman mallin, jossa olisi mahdollisesti vähemmän ongelmia tai sellaisia ominaisuuksia, joihin on vaikea tottua. Harmillisesti jälleenmyyjien valikoimista oli juuri poistettu kaikki edellisten vuosien mallit! En siis saanutkaan vanhempaa mallia. Turhautti. Mietin jopa käytetyn koneen ostoa, mutta siinä ei olisi ollut järkeä, koska uusissa koneissa on aina takuu ja ne saa vielä yritysostoina vähennyksiin. Päätin kokeilla uudelleen onneani ja kävin hakemassa samaisen 16” MacBook Pron, mutta tällä kertaa pienemmällä muistikapasiteetilla. Jännitin valtavasti, jos tässäkin koneessa olisi samoja ongelmia kuin edeltäjässä. Olipa helpotus, uusi kone oli huomattavasti parempi! Aiemmassa versiossa oli ihan oikeita vikoja, mikä lie maanantaikappale osui vain kohdalleni.

Tämä vaihtoprosessi vei kaikkinensa useamman kuukauden, mutta viimein käytössäni oli kunnon toimiva rauta. Ja tietysti tälle kaunokaiselle oli saatava uusi sopiva kantolaukku. Mihinkäs muualle kuin Mukaman verkkokauppaan selaamaan vaihtoehtoja! Siellä on tyylikkäimmät laukut, lompakot ja suojakotelot, ja heidän tuotteensa sopii omaan yksinkertaiseen ja selkeään tyyliini. Jännä, että uusi 16” MacBook Pro on mitoiltaan pienempi, kuin aiempi 15” koneeni. Syy on siinä, että uudesta mallista on vähennetty koneen sisäisiä toimintoja, kuten CD-soitin, USB-portti ja kortinlukija, joten siitä on saatu huomattavasti pienempi, ohuempi ja kevyempi versio. Tosin lisävarusteita pitää olla sitten erikseen, sovittimista kortinlukijoihin.

Löysin Mukaman valikoimista ihanan yksinkertaisen Bellroy Slim Work Bag -olkalaukun, joka vastasi täydellisesti omia tarpeita. Laukku on jämäkkää ja kestävää kangasta, siinä on nahkakahvat sekä irroitettava olkahihna. Läppärille on oma pehmustettu tasku, jotta se pysyy paikoillaan liikkeessä ja muille tarvikkeille vielä omat paikat. Laukun viimeistellyt yksityiskohdat viehättävät tosi paljon. Kyllä nyt kelpaa heilahtaa palavereihin, kun toimisto kulkee kätevästi mukana.

4 Comments

  1. Iina

    Moikka!

    Onpa tyylikäs laukku! 🤩 Mistä on nuo tyylikkäät kengät? Huomio kiinnittyi pakostakin niihin. 😀 Upea koti teillä!

    • Moikka Iina! Juu, tuo on ihanan ajaton ja simppeli laukku. Kengät on Sorelin ja ostettu Aleksi 13:sta Jumbosta viime talvena. Ja kiitos kovasti!

  2. Salla

    Hei. Olen pitkään etsinyt tuollaista päälläsi olevaa neuletta. Voisitko kertoa mistä olet sen ostanut? Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s