comments 2

Ajattomuutta ajallaan

Kaupallinen yhteistyö / Designkaupat.fi

Monella iskee kodin sisustusinto syksyn myötä. Asiaan vaikuttanee sisustus- ja designtapahtuma Habitare, tai ihan vaan ulkotiloista siirtyminen sisälle, jolloin kodin nurkkia tulee katseltua enenevissä määrin. On kiinnostavaa havannoida Habitaressa, mikä kolahtaa itselle ja mikä ei. Vaikken trendien perässä juoksekaan, on niillä kuitenkin vaikutusta myös omaan sisustamiseen. Tiedän ja tunnen oman sisustustyylini, enkä edes yritä tykätä sellaisista asioista, jotka eivät omalta tunnu, vaikka ne olisi kuinka pinnalla juuri nyt. Mielummin valitsen jotain muuta, oman tarpeen mukaan.

Usein myyjät koittavat myydä jotain tuotetta sillä, että “se on nyt tosi suosittu tuote” ja “sitä meillä menee nyt tosi paljon”. Kuulen tuota samaa myyntipuhetta usein, viimeksi nyt Habitaressa. Joillekkin se toimii, minulle ei. Jos kaikki muut valitsevat tuon, niin valitsen mielummin sitten jotain muuta. Kun näen jotain asiaa tosi paljon, saattaa tulla sellainen olo, että tuota en ainakaan halua. Toki siihen vaikuttaa se, että seuraan tiettyä sisustusgenreä hyvin paljon ja monet asiat luonnollisesti toistuvat usein ja sitten tulee ähky.

Mutta poikkeuksiakin on ja tästä hyvänä esimerkkinä String System -hyllyjärjestelmä. Sitä on näkynyt hyvin pitkään sisustuksissa, mutta siihen en kyllästy en sitten millään. Meillä on String-hylly seinällä ja aiemmin ollut pari String Pocketia. Suunnitelmissa on hankkia iso seinänkokoinen String System -hyllyjärjestelmä olohuoneeseen. En tiedä milloin visioni toteutuu tai toteutuuko ikinä, ensin pitäisi jatkaa tuota seinää pidemmälle jakaen tilaa entistä paremmin. Onhan se klassikko ja ajaton, joten ehkä juuri siksi se olisi oikea valinta ja järkevä investointi.

Luulen, että syy siihen miksi en kyllästy, on sen monipuolisuus ja muokattavuus. Hyllyä kun saa monessa eri koossa, värissä ja materiaalissa. Ei ole vain yksi väri ja yksi koko, vaan todella laaja skaala moneen eri makuun ja tarpeeseen. Hyllyä voi muokata siirtelemällä hyllytasoja, lisäämällä kaappeja tai vaikka pöytälevyjä. Se kai Stringin suosion salaisuus on.

Koska haaveilemani hyllykokonaisuus on hintava, ei sitä noin vain ostetakaan. Jos on jostain arvokkaammasta hankinnasta kyse, koitan iskeä alennusten aikaan kiinni, koska silloin säästöä voi tulla useampia satasia. Olen ihan fiiliksissä, jos satun saamaan jonkun tuotteen arvioitua edullisemmin. Oli sitten kyse pienestä tai isosta alennuksesta, kaikki säästö on kotiinpäin.

Verkkokauppojen välillä saattaa hinnoissa olla merkittävääkin eroa. Vertailua voi tehdä osoitteessa designkaupat.fi, jossa pääsee näkemään saman tuotteen hinnat eri verkkokaupoissa. Samalla näkee myös toimitusajat sekä asiakaspalautteita. Tykkään ostaa tutuista verkkokaupoista, kuten Finnish Design Shopista ihan vain sen luotettavuuden takia. Heillä toimii koko paletti erityisen hyvin, verkkokaupan valikoimasta tuotetietoihin ja toimituksesta reklamaatioihin. Ei yllätä, että Finnish Design Shop on rankattu tuolla suosituimmaksi ja parhaimmaksi verkkokaupaksi! Toinen paikka, jossa voi tehdä vastaavaa vertailua, mutta isommista huonekaluista, on huonekalut.fi.

Nautin tosi paljon onnistuneista hankinnoista. Isojen huonekalujen kanssa pitää aika moni asia loksahtaa paikoilleen. Ensimmäisenä vaakakupissa ei ole koskaan hinta, vaan mittasuhteet, toimivuus, laadukkuus ja esteettisyys, sitten vasta hinta. Aina ei saa mitä haluaa ja se on vain hyvä asia. Kuten sisustusarkkitehti Joanna Laajisto sen Hesarissa sanoi, kaluste saa maksaa ja sen pitää maksaa. On hyvä, jos tuotteen hankinta vaatii harkitsemista ja säästämistä, silloin arvostus tuotetta kohtaan kasvaa.

Näinhän se on. Jos kaiken mahdollisen saisi helposti nyt ja heti, arvostaisiko niitä samalla tavalla? En usko. Tämä sama asia pätee elämässä yhtälailla muuhunkin, kuin vain kodin kauniisiin kalusteisiin. On hyvä olla haaveita ja unelmia, ja niiden saavuttaminen tuntuu moninkertaisesti paremmalta, kun niiden eteen on tehty ensin rutkasti töitä.

2 Comments

  1. Susanna

    Meillä on ollut noin viiden vuoden ajan String-hylly olohuoneen seinällä. Luulin jo, etten kyllästyisi siihen koskaan, mutta nyt olen alkanut katsoa sitä vähän kriittisemmin. Johtuu varmaankin siitä, että näin yhdessä kodissa päällekkäin kaksi mustaa Artekin 112B-seinähyllyä ja se näytti todella hyvältä. Ehkä nostalgiseltakin, kun samanlainen hylly puun värisenä oli omassa huoneessani lapsuudenkodissa. :) Nyt sitten mieleen on iskostunut, että ne Artekin hyllyt näyttäisivät olohuoneessa kivemmilta kuin ainainen String, mutta täytyy tuumailla.

    • Vaikea sanoa tässä kohtaa, tuleeko itselle jossain kohtaa myös kyllästyminen. Useimmiten käy niin, ettei seuraavassa kodissa löydy paikkaa, vaikka kuinka tykkäisi ja sitten ne saa jatkaa matkaa.

      Artekin hyllyt on ihania ja myös klassikoita, tosiaan niitä on tullut katseltua myös lapsuudenkodissa :) Kaksi mustaa hyllyä päällekkäin kuulostaa hyvältä. Pidän valtavasti Artekin tuotannosta, mutta omaan kotiin en ole tullut niitä koskaan ostaneeksi. Jakkaraa vastikään jopa pohdin, että yksi perinteinen E60 olisi aivan ihana. Pitää vaan ensin löytää sille tarve :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s