comment 0

Kesä viipyilee terassilla

Kaupallinen yhteistyö / Veke.fi

Kesän loppuminen on aina hieman haikeaa aikaa. Syksy taitaa virallisesti alkaa koulujen alkamisen myötä, vaikka itse pidän elokuuta vielä vahvasti kesäkuukautena. Lehdet putoilevat puista ja ruskan sävyä on puiden latvoissa jo havaittavissa. Näistä syksyn merkeistä huolimatta meidän terassilla jatkuu vielä kesä, ihan selkeästi. Aurinko on paistanut puiden lomasta ja ilma on ollut tosi lämmin, ihanan pehmeä. Edelleen tarkenee kirmailla hellemekossa.

Ja koska terassikelit ovat vielä jatkuneet, jatkui myös sen sisustaminen. Terassimme on pitkän mallinen ja melko iso, joten tilaa siinä riittää reilusti. Vasen puoli onkin edennyt hienosti, mutta oikea puolen nurkka kaipasi täydennystä muutamalla istumapaikalla.

Rottinki on sopinut terassillemme parhaiten ja materiaalina se on myös mieleisin. Pohdin erilaisia penkkejä, tuoleja sekä jakkaroita, ja jossain vaiheessa silmiini osui Veken puutarhakalusteiden valikoimista Bloomingvillen Dom -rottinkituolit. Tuolien yksinkertainen muotoilu viehätti ensisilmäyksellä, ne olivat jotenkin tosi söpöt. Luonnonvärinen rottinki yhdistettynä mustaksi maalattuun teräkseen näytti tosi kivalta. Tiesin heti, että nämä ihanat rottinkituolit täydentävät terassimme.

Tuolit ovat erittäin jämäkät ja todella hyvät istua. Ja kyllähän ne sopivat terassillemme aivan kuten ajattelinkin. Matalan mallin ansiosta tuoleja voi pitää myös ikkunoiden edessä, ne eivät peitä sisältä katsottuna maisemaa ollenkaan.

Illat ovat alkaneet pimenemään hurjaa vauhtia. Meidän koko pihapiiri tarvitsee reilusti lisävalaistusta, mutta ennenkuin kiinteää valaistusta saadaan lisättyä, Veken valaisinvalikoimasta löytyneet Day Led -valoketjut toiminee lisävalontuojana ja tunnelmanluojana. Valoketjuja voi yhdistää toisiinsa, niin ei tarvitse suotta vedellä piuhoja edestakaisin. Aika näppärää!

Lamput ovat ohutta lasia, eli niiden kanssa pitää olla varovainen. Itsehän tiputin valoketjun nurmikolle ja yksi lamppu pamahti rikki. Ei auttanut kuin kaivaa nurmikko muutaman neliön alueelta pois ja hakea tilalle siirtonurmikkoa multasäkkien kera. Jotenkin ajattelin, että lamput on muovia, kun meidän aiemmassakin valosarjassa oli, joten en osannut tarpeeksi varoa. Vekeltä saapui onneksi uusi lamppu parissa päivässä rikkinäisen tilalle.

Aika kiva kotoisa nurkkaus tuli! Ihanaa, että viimein terassilla on useampi istumapaikka, ettei tarvitse rappusilla istua. Kehtaa vieraitakin kutsua kylään, ha! Jonkunlaista terassipöytää vielä kaipaillaan. Saa nähdä meneekö ensi kesään, ehkä se oikea tulee sitten ajallaan vastaan.

Kesäiset päivät näyttäisi vielä jatkuvan, vaikka illat alkavat olla jo melko viileitä. Sitten voikin kietoutua reilun kokoiseen Luhta Kori -päiväpeittoon, joka toiminee vallan mainiosti viltin tavoin. Kait sitä joutuu hiljalleen sanomaan kesälle heipat. Sitähän se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö voisi terassilla vielä nautiskella. Ja sitä aion kyllä tehdä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s