comments 11

Uusi sohvapöytä saapui

Kaupallinen yhteistyö / Vepsäläinen

Toiveena on ollut löytää olohuoneeseen uusi sohvapöytä. Olen tykännyt Hakolan Roundista tosi paljon, mutta se on mittasuhteiltaan liian pieni ja sen seurauksena lähdin etsimään uutta pöytää internetin uumenista. Monia ihania vaihtoehtoja tuli eteen, mutta usein oli koko väärä tai jokin muu ei vain kolahtanut täysin. Vaikkei sinänsä sohvapöydän hankkimisella ollut mikään kiire, halusin saada mielenrauhan ja löytää uuden, jotta saisin olohuoneen kokonaisuuden valmiiksi. Aloin pohtimaan myös pöydän teettämistä puusepällä ja alustavia hahmotelmia siitä kerkesinkin jo tehdä.

Käväisin Vepsäläisen nettisivuilla ja esitin toiveeni tällä kertaa automaattiseen chat-vastaajaan, kaikkia tuotteita kun ei ole esillä heidän sivuillaan. Piakkoin minulle jo soitettiin takaisin ja sain heti hyviä ehdotuksia mahdollisesta sohvapöydästä, joista kolmas tuntui vastaavan kriteereihin ihan täydellisesti! Lähdin samana iltana pyörähtämään Vepsäläisen päämyymälässä, jossa kyseisestä pöydästä olisi mallit nähtävillä.

Pöytä oli Interfacen Rondo, jota löytyy monessa eri koossa ja materiaalissa. Myymälässä oli muutamia mallikappaleita esillä, joista otin yhden mukaan nähdäkseni miten mittasuhteet toimivat. Kotiin päästyäni varmistuin, että sehän sopi meille just eikä melkein ja tilaukseen lähti mustaksi petsattu saarnipöytä mustilla metallijaloilla. Olin tyytyväinen, että melko vaivattomasti pöytä sitten löytyikin. Tilausajan kerrottiin olevan 5 viikkoa, joka ei edes tuntunut kovinkaan pahalta, olisihan meillä edellinen Hakolan sohvapöytä sen aikaa käytössä.

Meni vain viikko, kun sain tiedon, että pöytä oli jo saapunut! Riensin nopeasti sen hakemaan ja kotona huomasin pöydän kannen olevan hyvin erilainen mitä myymälässä ollut malli oli. Kannen piti olla mustaksi petsattu ja mattapintaisen pehmeä, jossa puun syyt näkyvät nätisti. Kansi olikin kiiltävä ja aika paksusti lakattu päällä, eikä puunsyyt oikein näkyneet. Ilmoitin, ettei pöytälevy ollut sellainen kuin tilasin. Asiaa lähdettiin selvittämään ja sain tiedon, että pöydän valmistaja oli juuri vaihtunut ja tämän takia pöydän käsittely on erilainen, mutta lupasivat toimittaa minulle uuden.

Meni 5 viikkoa, kun uusi pöytälevy saapui. Minulla oli vanha pöytälevy vielä paketissa kotona ja mies kävi sen sitten vaihtamassa uuteen. Toiveikkaana avasin paketin, mutta pöytälevy ei ollut tälläkään kertaa aivan sellainen kuin piti. Lakkaus oli jätetty kevyemmäksi ja pinta näytti paremmalta, kun puun syyt näkyivät, mutta kansi oli edelleen erilainen, kuin myymälässä ollut versio oli. Tykästyin niin kovasti siihen pehmeään mattapintaiseen, aivan kuten meidän ruokapöytäkin on ja sitä samaa linjaa olisin halunnut jatkaa sohvapöydässäkin. Esitin vielä toivomuksen, pystyisikö yritys mitenkään valmistamaan sellaista pöytälevyä, kuin aiemman valmistajan versiot ovat olleet, muttei onnistunut.

Olisin voinut tietysti purkaa kaupan, mutta ihan hyvältä se näytti, joten päätin pitää pöydän, vaikka hetken totuttelua vaatikin. Pöytä on kuitenkin mittasuhteiltaan ja muotoilultaan sellainen, kuin toivoinkin. Paljon samaa henkeä kuin Hakolan pöydässä, mutta simppelimpi. Se on myös tosi jämäkkä, eikä ihan pienestä heilahda, jos laittaa jalat sen päälle tai istahtaa. Voihan tuon pinnan käsitellä myöhemmin uudelleen, jos siltä tuntuu, mutta ehkäpä se menee tuollaisenakin ihan hyvin. Sitäpaitsi paksuhko lakkapinta saattaa olla näin lapsiperheessä ihan passeli, että kestää sitten kovempiakin leikkejä.

Miltäs uusi sohvapöytä teidän mielestä vaikuttaa?

11 Comments

 1. Oikein hyvältä näyttää, sopii teidän tyyliin juuri eikä melkein. Jos ei tuota tarinaa olisi kuullut, voisi kuvitella, että se on juuri sellainen kuin pitikin :).

 2. Roosa

  Paljonko tämän hinta on? En löytänyt netistä. Kaunis pöytä :)

 3. Viljamieli

  Kaunis pöytä, hyvä mittakaava olohuoneeseenne! Musta puunsyypinta sopisi meillekin, kiitti vinkistä. Ja siitäkin, että autoit meitä muita kertomalla, että valmistaja vaihtunut ja viimeistely hieman erilainen. Tuli mieleen, kysyitkö, voisitko ostaa sen myymälämallin? Jos siihen kerran tykästyit? Voiko Vepsäläinen myydä pöytää, jota ”ei en ole”.

  • Kiitos Viljamieli! Tuosta kyseisestä pöydästä oli myymälässä useampi malli nähtävillä (eri mitoissa ja matskuissa), mutta juuri tuosta mustasta saarnipöydästä ei oikeaa kokoa ollut nähtävillä, ainoastaan pienempi versio. Kotona käytin valkoista pöytää, joka oli ainoastaan oikea mitoiltaan.

   Luulen, että tämän tapauksen jälkeen he vaihtavat myös myymälässä olevat saarnimallit. Ainakin se olisi suotavaa.

 4. Pingback: 46 Comfy Minimalist Decor Ideas That Will Inspire You This Summer – Tips Home Decor

 5. Mari

  Hei

  Pöytä ja sisustus muutenkin on ihana. Minkä korkuinen pöytänne on?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s