comments 4

Arjen luksusta

Blogi on päivittynyt viime aikoina hyvin verkkaisesti, mutta kuten viime postauksessa avauduinkin, ei omaa aikaa meinaa tällä hetkellä oikein olla. Aika menee pitkälti poikien kanssa touhuamiseen ja kotihommiin, mutta välillä otan oman hetken, suljen työhuoneen oven ja koitan sukeltaa parhaani mukaan omaan blogikuplaan. Eipä mene kauaa, kun ovi aukeaa ja äitiä kaivataan milloin mihinkin. Valmista postausta ei ihan yhden vuorokauden aikana tehdä, mutta sillä tahdilla mennään nyt, kuin mahdollista on. Perhe-elämä on luonnollisesti ykkösenä ja sitten tulee muut asiat.

Mielessä pyörii monen monta aihetta ja asiaa, joista haluaisin kirjoittaa. Tähän väliin ajattelin vastata sisustusbloggaajien huhtikuun haasteeseen, jonka heitti At Home -blogin Jaana:

“Sisustusblogien kevyeen kuvavirtaan on helppo uppoutua ja monesti lukijoita kiehtookin blogeista saatavat vinkit. Viime kuukauden arkiteeman inspiroimana, haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla.”

 

Mikä onkaan arjessani ylellistä? On muuten jännä huomata, miten elämäntilanteen muuttuessa myös ylellisenä pitämäni asiat muuttuvat. Kahden pienen lapsen taloudessa kädet ovat koko ajan täynnä ja kyllä arjen ylellisyyttä on tällä hetkellä ehdottomasti oma aika.

Ennen parisuhdetta (tai lapsia) oli omaa aikaa paljonkin. Vaikka olin yksin, en kokenut oloani koskaan yksinäiseksi. Tykkäsin puuhastella asioita omissa oloissani. Kävin yksin ulkona, urheilemassa, ravintoloissa ja reissuissa. Nautin siitä, ettei kukaan aikatauluttanut menemisiäni, vaan menin mihin huvitti ja milloin huvitti. Vietin jopa monet juhlapyhät yksin kotona. Kun muut hakivat juhannusjuomat, minä hain juhannusmaalit. Olin paljon mielummin kotona maalitela kädessä, kuin bilettämässä. Toki sitä tuli myös juhlittua, mutta omat pikku projektit veivät usein voiton. Eikä tämä asia ole sinänsä muuttunut mihinkään, edelleen nautin yksinolosta ja siksi lasken sen ylellisyydeksi, koska sitä tapahtuu nyt niin harvoin.

Ja sitten ihan konkreettinen asia on sauna ja olut. Ai että! Siis se fiilis, kun istahtaa saunan lauteille, nakkaa kiukaaseen kuumat löylyt ja korkkaa kylmän oluen. Todella rentouttava hetki ja miten se olut maistuukin niin taivaalliselle?! Siis jos tämä momentti tapahtuu pyhässä yksinäisyydessä, täydessä hiljaisuudessa ja ilman kiirettä. Mielelläni saunon isännän kanssa kahdestaan ja vaihdan siinä samalla kuulumisia, mutta varmempaa on jättää mies siksi aikaa lasten kanssa, jotta saan sen oluen kylmänä ja saunan kuumana.

Nyt kun aurinko on alkanut ihanasti lämmittämään, on aamukahvi terassilla ehkä paras aloitus päivään. Siinä linnunlauluja kuunnellessa, raikasta ulkoilmaa hengittäessä ja tuore kahvi kädessä kelpaa olla. Kesää kohti mennään ja tällaisia hetkiä on varmasti vielä monta edessä.

Ylelliseksi listaan vielä kasvohoidon, hieronnan, kampaajalla käynnin sekä ravintolaillallisen, jotka ovat todellista arjen luksusta. Aiemmin tuli käytyä ravintolassa joka viikko monta kertaa, hieronnassa joka kuukausi ja kauneushoidoissa myös melko usein. Kampaajalla olen pyrkinyt käymään edelleen kolmen kuukauden välein ja siitä koitan pitää kiinni. Nuo ovat kehon ja mielen huoltoa, joita toivon mukaan pääsen toteuttamaan pian enemmänkin – aina ajan ja rahan niin salliessa.

Sain muuten kokea aivan ihanan ylellisen hetken viime viikolla! Eräs tuttavani oli lukenut edellisen postauksen ja sen seurauksena ehdotti, voisiko hänen siskonsa tulla antamaan hieronnan! No todellakin voi! Hän jopa tarjoutui hoitamaan vauvaa sen aikaa, jotta minä saisin oman hetken ja nauttia hieronnasta rauhassa. Tällä ihanalla henkilöllä, Annilla, on oma stailausyritys Instyleout, jonka palveluksia haluan vielä jonain päivänä ehdottomasti käyttää. Olen niin usein haaveillut siitä, että joku meikkaa, laittaa hiukset ja vieläpä stailaa vaatteet päälleni.

Meni pari päivää, kun hierontaa opiskeleva Sanni saapui meille. Hierontapöytä levitettiin tv-tilaan, jossa sain ihanan ja rentouttavan 90 minuutin hieronnan edulliseen hintaan. Vauva nukkui sen aikaa terassilla ja mies oli vielä kotona, jotta sain nauttia rauhassa osaavista käsistä. Miten näppärää, ettei tarvinnut lähteä ajelemaan kauemmaksi hierontaan, sumplia aikatauluja sekä vauvan syöttämisiä, vaan sain tuon ajan hyödynnettyä kotona. Olihan se aika luksusta ja aion jatkossakin tilata Sannin meille.

Tässäpä näitä, oikeastaan aika tavallisia asioita, jotka ovat luksusta arjessani juuri nyt. Voisihan listaa jatkaa vaikka kuinka paljon, mutta nämä tuli ensimmäisenä mieleen. Ehkä juuri sellaisia asioita pitää ylellisenä, mistä harvemmin pääsee nauttimaan.

4 Comments

  1. Ihana kirjoitus! Ja samaistun todella moneen. Oma aika nousee monella ykköseksi ja kaikkien pitäisikin muistaa viettää aikaa itsensä kanssa. Ja ai että, hierontapalvelu kotona..! Sitä ylellisyyttä en olekaan pitkään aikaan käyttänyt. Ihanaa viikonlopun jatkoa ♥

    • Kiitos Jaana! Täällä napataan omaa aikaa sieltä täältä ja ai että kun tekeekin hyvää :) Voisin käydä hierottavana vaikka joka päivä :P

      Mukavaa sunnuntaita!

  2. Anni

    Hei! Instagramiasi selatessa tuli mieleen, että minkä ruokapöytä teillä on? :) mukavaa kevään jatkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s