comments 164

Vaaleanpunainen hotelliyö + arvonta

Kaupallinen yhteistyö / Hakola

Hakolalla on meneillään vaaleanpunainen kapina, joka on näkynyt tv-mainoksesta Helsingin katukuvaan ja yllätyspaketeista kukkakioskiin. Vaaleanpunaisen kapinan myötä sanotaan hyvästit harmaalle, ollaan rohkeita ja uskollisia itselle tärkeille asioille. Hakola haluaa rohkaista jokaista ottamaan ensiaskeleen tuntemattomaan, askeleen kohti omaa kapinaa, mitä se sitten onkin. 

Viimeisimpänä vaaleanpunaisena tekona Hakola valtasi Hotelli Hanasaaresta huoneen, ja minä pääsin onnekkaasti kokemaan tämän elämyksen ystäväni kanssa viime viikonloppuna!

Hanaholmen eli Hanasaari sijaitsee Espoossa Länsiväylän kupeessa mielettömän kauniissa merenrantamiljöössä. Hanasaari on tunnettu ruotsalais-suomalaisena kulttuurikeskuksena ja kokoushotellina, jonka juuret sijoittuvat vuoteen 1975, jolloin se vihittiin käyttöön.

Ihan heti ei osaisi kuvitella tässä Suomen valtion omistamassa, historiallisen jyhkeässä rakennuksessa vaaleanpunaisia seiniä vaaleanpunaisine hyllyineen ja vaaleanpunaisine mattoineen. Mutta Hakola on Hakola, rajoja rikkova edelläkävijä, joka näkyy, kuuluu ja näyttää mallia häpeilemättömästi, rohkeasti ja täysin omalla tyylillään.

Valtasimme Hotelli Hanasaaresta vaaleanpunaisen kapinan nimissä huoneen, jossa värit päästettiin valloilleen. Uskomme, että värit vaikuttavat positiivisesti energiatasoihimme ja mielialaamme. Halusimme luoda myös kaikkia aisteja hivelevän tilan, jossa on mahdollista keskittyä vain olennaiseen, unohtaa hetkeksi kaikki muu, kerrotaan Hakolan sivuilla.

Vaaleanpunainen kapina todella näkyi Hakolan sisustamassa hotellihuoneessa, joka pirskahteli värejä. Huoneesta löytyi paljon ihania yllätyksiä: meditatiivinen äänite, inspiroivia kirjoja, kuplivia juomia, herkkukeksejä ja huonetuoksuja – vain muutamat mainitakseni.

Neutraaliin värimaailmaan tottuneille tämä oli kyllä melkoinen piristysruiske ja tunnelma olikin heti alkumetreillä harvinaisen hilpeä. Mahtoiko värit todella vaikuttaa näin voimakkaasti mielialaan? Vai oliko se samanhenkinen seura ja odotettu irtiotto pölyisistä kotinurkista? Ehkäpä kaikilla näillä oli oma roolinsa, mutta se oli ainakin varmaa, että murheet jäivät unholaan. 

Pääsimme nauttimaan hotellin PLATS ravintolaan illallisen, joka hipoi täydellisyyttä. Valitsemani menu piti sisällään raikkaan kesäisen aperitiivin, sokerisuolattua nieriää vihreällä parsalla ja hollandaisekastikkeella, karitsan ulkofilettä porkkanapyreellä sekä vaniljapannacottaa suolaheinäsorbetilla. Pisteet 6/5. Tai, ehkä enemmän. En edes muista, milloin olen viimeksi ollut kunnon ravintolassa ja saanut eteeni noin suussasulavan à la carte annoksen. Kiitos höllentyneiden koronarajoitusten, ravintola oli juuri edellispäivänä saanut avata ovensa ja tämä nautinto oli meille paikan päällä mahdollinen.

Vatsat pullollaan hipsimme vaaleanpunaiset kylpytakit päällä kalliolle kippistelemään. Pehmeä merituuli puhalsi kasvoille, laineet liplatti hiljaa, veneet lipuivat horisontissa. Hotellihuoneemme väristä auringonlaskua ihaillessa pohdimme omaa vaaleanpunaista kapinaamme. Kuiskuttelimme salaisuuksia ja kikattelimme kuin pikkutytöt. Miten kaikki tuntuikin yhtäkkiä niin sallivalta, vapauttavalta ja luottavaiselta, hyvin erityiseltä. 

Mikä on sitten oma vaaleanpunainen kapinani?

Olen ehkä aina ollut hieman kapinallinen. Jo lapsuudesta ja teinivuosista lähtien olen kulkenut omia polkujani, ottanut riskejä ja hypännyt tuntemattomaan. Olen aina tiennyt mitä haluan ja sitä kohti olen määrätietoisesti mennyt. Matka on ollut kuitenkin kaikkea muutakuin helppo. Mutta jokaisen haasteen, vastoinkäymisen tai pettymyksen jälkeen olen havahtunut siihen, että juuri ne vaikeudet ovat vieneet minua eteenpäin ja opettaneet eniten. Toki olisin voinut valita helpommat reitit ja kulkea valmiiksi tallotut polut, mutta silloin se ei olisi minun näköinen matka, vaan jonkun toisen. Ilman syrjäisiä sivupolkuja, raskaita mäkiä tai loputtomalta tuntuvaa suota, ei saavutukset tuntuisi läheskään niin hienoilta ja merkityksellisiltä.

Kun oppii hyväksymään kaiken tapahtuneen, pintaan nousee kiitollisuus. Välillä tämä ajatus on itsellänikin hukassa, varsinkin silloin kun kahlaa syvissä vesissä. Sitä meinaa lipua valtavirran mukana, vailla päämäärää, vailla omia unelmia. Haluaa vain hautautua peiton alle ja herätä vasta kun kaikki on hyvin. Inhimillisiä tunteita nämä kaikki. Mutta nekin kannattaa hyväksyä, ne ovat osa tätä matkaa. Minun omaa ainutlaatuista matkaa.

Näiden poikkeuksellisten aikojen, ja rehellisesti sanottuna todella vaikean kevään keskelle, juuri tällaisia vaaleanpunaisia hetkiä ja sykähdyttäviä, kannustavia kohtaamisia tarvitsin. Oli aika painaa pausea omalle arjelle. Irrottautua ja ilakoida, hullutella ja heittäytyä. Olla täysin läsnä. Ja siinä onnistuin, olo oli ihmeellisen kepeä ja elämän värit näyttäytyivät taas kirkkaina. Tätä kaipasin elämääni tällä hetkellä.

Haluan kovasti tuon saman huolettoman olotilan jatkuvan. Haluan löytää taas sen energian, voiman ja rohkeuden, joka on ollut pitkään kadoksissa. Hitto, sitähän minä nyt kapinoin. Kapinoin harmaita synkkiä ajatuksia vastaan. Kapioin luovuttamista vastaan. Kapinoin ilon puolesta. Kepeyden puolesta. Toivon puolesta. Kapinoin mahdollisuuksien puolesta. Kyllä, tämä on minun vaaleanpunainen kapinani!

Olen melko varma, että siellä ruudun toisella puolella on muitakin, jotka kaipaavat vaaleanpunaista irtiottoa. Saan arpoa Hakolan vaaleanpunaisessa kapinahengessä yhdelle onnekkaalle kahden hengen hotelliyön Hakolan sisustamassa hotellihuoneessa Hanasaaressa, johon kuuluu herkullinen illallinen kahdelle (alku-, pää- ja jälkiruoat) ruokajuomineen PLATS ravintolassa, minibaarin sisältö, monipuolinen hotelliaamiainen, sekä saunan ja uima-altaan käyttö. Voittaja voi itse valita sopivan ajankohdan yöpymiselle. Palkinnon arvo on 330 €. Aika mieletön setti, eikö!

Voit osallistua arvontaan jakamalla oma vaaleanpunainen kapinasi kommenttikenttään 26.5.2021 mennessä. Kapinasi voi olla ajatus, oivallus, intohimo, tavoite tai unelma. Piilossa, näyttävä tai ennennäkemätön. Mitä vain, koska se on sinun oma kapinasi. Oikein paljon onnea kaikille arvontaan!

***

Arvonta suoritettu! Onnetar osui nimimerkille Mar, joka kertoi omasta vaaleanpunaisesta kapinasta näin:

Vaaleanpunaisena kapinana olen alkanut näyttää tunteeni. Tänään itkettää huomenna oleva koiran lopetusaika enkä hävennyt siitä johtuvaa itkua töissä.

Oikein paljon onnea voittajalle ja osanottoni suureen suruun. Toivottavasti palkinto piristää ja tuo paljon iloa!

164 Comments

 1. Vaaleanpunainen.

  Vaaleanpunainen kapinani on elämää onnellista elämää. Olla hyvä äiti lapsilleni.

 2. Henna

  Vaaleanpunainen kapinani on hyväksyä elämän monet kirjot ja pyrkiä kiitollisuuteen tuli mitä tuli. Vaaleanpunaisten linssien läpi voi haastavina hetkinä nähdä myös hyvää. Pakko vielä kommentoida, että tuo hotelli näyttää aivan ihanalta! Todella hyvä idea ja virkistävä poikkeus perushotelleihin :)

 3. Laura

  Minun vaaleanpunainen kapinani on yrittää olla oma itseni, ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin olen. Vaikka se kuulostaa itsestäänselvyydeltä, on se välillä vaikeaa kun ympäriltä tulee jatkuvasti paineita olla tehokkaampi, kauniimpi, ahkerampi jne. ihminen. Ihana tämä Hakolan kampanja❤️

 4. Maijastiina

  Minun vaaleanpunainen kapinani on nähdä jokaisessa päivässä huolienkin keskellä jotakin hyvää. Vaaleanpunainen hotelliyö maistuisi varmasti makoisalta 😍.

 5. Annukka

  Perheemme muutti joulukuussa uuteen kotiin ja ensimmäistä kertaa elämässäni olen sisustanut vähitellen vaaleanpunaisella: nojatuoli, villashaali ja viimeisimpänä Marimekon Pikku jätski -kuosinen pöytäliina. Ihana idea yhdistää vaalenpunaiseen väriin ajatus kapinasta, oivalluksesta, intohimosta ja toiveesta joka päivä, omassa olohuoneessa. Tänään, omassa kodissani se kapina on rohkeutta kulkea omaa tietään, vanheta ylpeydellä, kasvaa hieman ihmisenä joka päivä, kohdata uutta uteliasuudella ja jättää jokainen päivä taakseen päällimmäisenä ajatuksena toivo.

 6. Ru

  All moments can be appreciated, on a basic level at least, when you value the two opportunities each one offers – to respond skillfully to what’s happening, and to experience being alive for another moment.

  Tämä David Cainin sitaatti olkoon mun kesä-21 vaaleanpunainen.

  🌸🌸🌸🌸🌸

 7. Edith

  Vaaleanpunainen kapinani on muutto uudelle paikkakunnalle tutun ja turvallisen valitsemisen sijaan

 8. Hanna

  Lähes nelikymppisenä alkaa olla se vaihe, että on työuraa takana jo yli 15 vuotta. Olen ollut saman yhtiön palveluksessa koko tuon ajan. Yhä useammin mielessä on se, että mitäs seuraavaksi. Jotain sysäystä tarvitsisi joko nykyisessä duunissa tai sitten jossain ihan uudessa.

 9. Leena

  Muuttamassa vuosien jälkeen yksin ikiomaan asuntoon, jossa itse saan määrätä värit ja sisustuksen. Pelottavaa ja innoittavaa samaan aikaan! Vaaleanpunaista joukkoon !

 10. Eija

  Eläessäni sinkkumummon elämää haluaisin vaaleanpunaista enemmän elämääni. WC jo on sellainen, mutta muutakin tarvittaisiin harmaan lisäksi. Minulla on kaksi tytärtä ja yhteensä kuusi tyttöä lastenlapsena. Onko seuraavakin tyttö, se nähdään lokakuussa.
  Elän uutta kukoitustani ennen varsinaista vanhuuttani ja olen iloinen saadessani olla näitten kaunottaren isoäiti.
  Vaaleanpunainen edustaa lempeyttä, hellyyttä ja naisellisuutta.

 11. Hainn

  Vaaleanpunaisena kapinanani on hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Lisäksi yritän olla oma itseni, enkä miellytä muita vain sen vuoksi, että ihmiset pitäisivät minusta. Olisi ihana päästä yhdeksi yöksi tuonne vaaleanpunaiseen unelmaan 😍

 12. Maaruska

  Oma vaaleanpunainen kapinani on olla oma itseni ja tehdä niinkuin sydän sanoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s