comments 4

Uusi erilainen arki

Elämä tuntui olevan jo pidemmän aikaa erikoista ja outoa jatkuvien haasteiden takia, mutta kukapa olisi arvannut miten epätodelliseksi kaikki vielä muuttuu. Tässä on seurattu hämmentyneenä uutisia mitä oikein tapahtuu. Jännittävintä on se, ettei kukaan voi tietää miten kauan tämä tilanne jatkuu ja mitä kaikesta seuraa. Arki on nyt hyvin erilaista, ihan meille jokaiselle.

Uusi erilainen arki alkoi meillä oikeastaan jo viime viikolla, kun mies muutti omaan asuntoon. Fiilikset uudesta asumisjärjestelystä ovat kuitenkin todella hyvät. On vain vahvistunut tunne, että päätös oli oikea. Olo on helpottunut ja mieli kevyt. Olen ollut nyt muutaman päivän yksin kotona ja olen todellakin nauttinut! Nyt sain sitä odotettua omaa aikaa ja lisää on tulossa. Vaikka olen yksin, en koe oloani yksinäiseksi. Niin se aina on ollut, tykkään olla omissa oloissani ja puuhastella kaikenlaista. Olen edelleen lasten kanssa paljon, joten sitä menoa ja meininkiä riittää. Myös perheen yhteisiä hetkiä tullaan varmasti viettämään vielä paljon.

Lapset ovat suhtautuneet muuttuneeseen tilanteeseen hyvin. Vaikea vielä sanoa, millaisia vaikutuksia tällä järjestelyllä on lapsiin, mutta kun kaikki tapahtuu hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä, ikäviltä tilanteilta vältytään. Edelleen annetaan miehen kanssa pusut toisillemme, kun nähdään. Lapset näkevät sen ja ymmärtävät, että kaikki on äitillä ja isillä hyvin, ja että meidän perheellä on kaikki hyvin, vaikka isi asuukin nyt muualla. Ja onhan se isin asunto nyt myös lasten toinen koti, kun siellä ovat jatkossa puolet ajasta.

Aikamoinen sattuma, mutta asumisero ei olisi voinut tulla parempaan saumaan, juurikin tämän koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan takia. Nyt meillä on kaksi asuntoa missä olla. Otimme lapset pois päiväkodista, mutta silti voimme tehdä töitä osan ajasta. Jos olisimme kaikki kotona, ei työnteosta tulisi yhtään mitään. Pienten lasten kanssa se on vaan mahdotonta, tai ainakin äärimmäisen hankalaa. Olemme siis hyvässä tilanteessa sen suhteen, kun voimme tehdä töitä ainakin osan viikosta. Oikeastaan isompi huoli on se, onko niitä töitä vielä tulevaisuudessa.

Kieltämättä jännittää, mutta olen melko rauhallisin mielin tässä kohtaa. On vain luotettava, että asiat järjestyvät ajallaan. Olen onnekas, että työni on etätyötä ja pystyn jatkamaan töitä samalla tavalla kuin tähänkin mennessä. Nyt kun lapset ovat osan ajasta isällään, pystyn tekemään jopa enemmän töitä, kuin aiemmin. En ole enää se vanhempi, joka hoitaa sairaat lapset ja siirtää omat työt sen takia. Nyt sekin jakaantuu, viimein. Toki tuemme toinen toisiamme, jos on akuuttia, mutta olen helpottunut siitä, ettei tarvitse elää vain toisen menojen mukaan.

On tosi vaikea arvioida, miten rajusti koronaepidemia vaikuttaa Suomen talouteen ja sitä myöten myös omaan työllistymiseen. Tunnen surua muita yrittäjiä kohtaan, jotka ovat todella riippuvaisia kävijämääristä. Omalta osalta koitan vaikuttaa asiaan parhaani mukaan, kuten pitämällä lapsen harrastusmaksut päällä. Nuka käy Hipkon järjestämässä taekwondossa ja nyt on salit toistaiseksi suljettu. Jotta koko harrastustoiminta ei poikkeusolon takia kaadu, kannattaa jäsenmaksut maksaa, vaikkei ohjatuille tunneille hetkeen pääse. Hipko lupasi järjestää korvaavaa toimintaa ilmaisten verkkokurssien avulla, joten täytyy pitää lapselle niiden avulla omat treenit, saapa samalla itsekin hyvää liikuntaa.

Tsemppiä kovasti kaikille yrittäjille, kotikoulun pitäjille, perheille ja riskiryhmille! Toivotaan, että tilanne tasaantuu ja tavallinen sekä turvallinen arki palaa pian ♥

4 Comments

 1. Tiina

  Siis miten lohduttavaa kuulla, että ratkaisunne on tuntunut helpottavalta. Olemme tekemässä saman liikkeen toukokuussa, kun minun uusi kotini valmistuu. Joka puolelta kaikki asiasta tietävät ovat kommentoineet ratkaisua huonoksi ja sen takia olen jo nyt kipuillut päätökseni järkevyyttä. Miten ihanaa, että edes joku ajattelee toisin. Tsemppiä teille! You know when you know.

  • Äh, kukaan ei tiedä teidän suhdetta niin hyvin, kuten te itse. Jos erillään asuminen on suhteen kannalta parempi, niin go for it! Ainahan voi palata takaisin, jos niin haluaa.

   Itse koen tämän todella hyväksi kokeiluksi. Mitään lopullisia päätöksiä suhteesta ei tarvitse nyt tehdä, kyllä aika sen sitten näyttää mihin suuntaan jatketaan. Arki on muuttunut nyt huomattavasti paremmaksi omalla kohdalla, hommat alkoivat rullaamaan jotenkin paremmin. Kaikki on toki vielä alussa, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä kaikinpuolin.

   Suosittelen eri osoitteissa asumista, jos arki on saman katon alla ahdistavaa. Meillä arki toimi yhdessä kyllä hyvin, mutta tunnelma oli kireä ja ärsyyntynyt turhan usein, ja sitä myöten etääntyi toisesta vähitellen. Nyt tämä etäisyys saattaa lähentää meitä. Ainakin meidän välit paranivat kerta heitolla ja sehän on kaikille hyväksi.

   Mun omat vanhemmat olivat aikoinaan asumuserossa (kun olin teini) ja he palasivat sitten puolen vuoden jälkeen yhteen – ja edelleen ovat yhdessä.

   Tsemppiä kovasti myös sinne!

 2. Tracey Martin

  This is definitely a tense time in the world, but all life cannot stop. It is good to hear you and your husband are doing what you feel is best for yourselves and your family even in difficult circumstances. I finally figured out how to translate your blog into English. A simple task through Google translate, but I could not get my laptop to execute it properly–very frustrating! Now, I am binge reading everything while in lockdown! I have followed you on Instagram and here on your blog FOREVER, but without much opportunity to leave you positive comments :) I do enjoy your work and find your posts truly inspirational. I hope you will be able to continue throughout and after this pandemic. Best of luck to you and your family Tracey Martin (serenitysurrounds on instagram)

  • Thank you Tracey for your message! Good to hear, that you can translate my blog. I know, it might not be easy or readable, but I hope you get something here :)

   We are doing well. It’s very different way of living now, but everything feels right.

   Stay safe there.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s