comments 5

Vällyjen välissä

Kaupallinen yhteistyö / Familon

Voisi sanoa, että makuuhuoneessa alkaa olla nukkumapuoli kunnossa. Tähän ei siis lasketa mukaan yöllisiä avareita ohimolle tai tiukkoja kantapääpotkuja kylkeen, mutta mitä tulee patjan ja tyynyn ergonomisuuteen, sekä peiton ja petivaatteiden tuntuun, alkaa kokonaisuus olla tosi hyvällä mallilla.

Sitä kokee vanhemmiten entistä tärkeämmäksi, missä ja varsinkin miten nukkuu. Tavoitteena on ollut mahdollisimman hyvä ja rentouttava asento koko kropalle, ettei yöllä tarvitse asentoja vaihdella, mutta toki kokonaisuus pitää olla myös miellyttävän tuntuinen sekä kivannäköinen. Olen tehnyt hiljalleen makuuhuoneeseen sellaisia hankintoja, joilla uskon saavani parhaat mahdolliset yöunet.

Ensimmäisenä hankin lämpöisen ja muhkean untuvapeiton. Haaveilin siitä pitkään ja kun hometalon jälkeen piti ostaa muutenkin uusia petivaatteita, päätin sitten aloittaa hyvästä peitosta. Untuvapeitoissa olen nukkunut jo vuosia, mutta niiden lämpö ei ole aina riittänyt, palelen älyttömän herkästi. Joutsenen erikoislämmin untuvapeitto on ollut tosi hyvä valinta, peitto on hengittävä, eikä se ole koskaan liian kuuma.

Päätimme investoida pari vuotta sitten Tempur Cloud -patjoihin ja petariin, jotka on olleet jokaisen euron arvoisia. Vaikka toisinaan unet ovat jääneet melko lyhyiksi, unen laatu on parantunut selkeästi patjojen myötä. Edelleen patjat odottelevat sängyn runkoa alleen… Nooh, sitten kun budjetti sinne asti venyy. Jotenkin tuo japanilaishenkinen lattiaratkaisu ihan viehättää, mutta ehkä patjojen hengittävyyden takia runko olisi kai aiheellinen.

Tyynykokeiluja on ollut takana nyt lähemmäs kymmenen ja edelleen olen koittanut etsiä sitä sopivaa. Vuosi sitten ostin Tempurin Millenium-tyynyn ja nukuin sillä useamman kuukauden. Tyyny muotoutuu hiljalleen painon ja lämmön mukaan, mutta tykkään kuitenkin enemmän sellaisesta tyynystä, joka on samantien sopiva, juuri kuten Cloud-patja on.

Onhan minulla ollut joskus älyttömän hyvä tyyny ja valitettavasti se meni myös hometalon mukana. Kyseessä oli Familonin Ergo Futurex. Jostain syystä vain unohdin sen ihan täysin, että juuri se voisi olla edelleen paras vaihtoehto tyynyksi.

Tein tuossa aiemmin blogiyhteistyötä Familonin kanssa ja he halusivat kiitoksena lähettää meille uudet tyynyt. Sain valita tyynyt heidän valikoimasta ja arvatkaas vaan mitkä valitsin! Aivan, Ergo Futurexin. Ai että sitä fiilistä, kun pää painautui pitkästä aikaa tuohon tyynyyn, joka on ihanan pehmeä ja ergonomisesti just passeli. Mies on tykännyt myös samaisesta tyynystä kaikkien kokeilujen jälkeen. Minulla tyyny on kokoa S ja miehellä M. Viimein on meillä siis tyynyasiatkin kunnossa, jeij! Löytyypä nyt kaapista parit vierastyynyt, hah.

Btw. Huomasin, että juuri nyt nuo Ergo Futurex -tyynyt on Familonilla -25 % alennuksessa.

Ja mitä tulee sitten lakanoihin, perkaalilakanat on olleet kaikista mieluisimmat. Ne ovat ihanan sileät, rapsakat ja jotenkin tosi ylelliset. Sain yhteistyön merkeissä Familonilta valkoiset Ultra-pussilakanasetit sekä muotoonommellun tuplaleveän Ultra-aluslakanan, jotka ovat juurikin tätä ihanaa puuvillaperkaalia.

Pussilakanoiden reunoissa kulkee kaksoistikkaus ja muutenhan ne ovat tosi simppelit. Meillä ei ole aiemmin ollutkaan pelkkiä valkoisia lakanoita, siis sellaisia, missä ei olisi mitään kuviota tai printtiä. Kyllähän näistä tulee aika hotellimainen fiilis!

Myös nämä näyttäisi olevan juuri nyt -30 % alennuksessa! Aika kiva säästö tulee, jos lakanaostoksille mielii.

Päiväpeittoa meillä ei edes ole, mutta käytän kevyeen petaukseen isoa pellavalakanaa. Kun alla on kauniit pussilakanat, ei tarvitse kaikkea peittää raskaan peiton alle, vaikka tarvittaessa ylettyykin hienosti koko sänkyyn. Tuommoinen rennon huoleton ilme makkarissa on aika kiva. Pellavaa ja perkaalia sulassa sovussa keskenään. Love it.

Seuraavana listalla olisi pimennysverhot, jotka alkaa olla aika ehdottomat päivien pidentyessä. Luulen, että pienet tirppanatkin nukkuisi paremmin, jos aamuaurinko ei liian aikaisin herättelisi. Iltasatujen aikaan taas kaipaan hyvää lukuvaloa, että sekin on hankintalistalla. Lattialle tai ikkunatasanteelle kun ei voi jättää edes väliaikaista valaisinta, minimies olisi samalla sekunnilla siinä kiinni, joten siksi seinävalaisin olisi paras ja turvallisin.

Nyt kuitenkin kelpaa olla vällyjen välissä, puhtaissa valkoisissa perkaalilakanoissa. Sinne siis, hyvää yötä!

5 Comments

  1. Linda

    Hyvät ja laadukkaat petivaatteet ovat kyllä niin must! Tuo pellavalakana päiväpeittona on aivan ihana idea, niin kaunis ja yksinkertainen! Mistä olet itse hommannut lakanan? :)

    • No kyllä, nukkuu yöt niiden välissä paljon paremmin :) Pellavalakana on Stockmannilta ja merkki Villa Stockmann. Aluksi meinasin ommella kaksi lakanaa yhteen, jotta siitä tulisi päiväpeittomaisempi, mutta tuo yksi onkin sellaisenaan oikein hyvä. Sopivasti kepeän ilmava!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s