comments 331

Parempia unia perkaalilakanoissa + arvonta

Kaupallinen yhteistyö / Familon

Makuuhuoneessa on tapahtunut sisustamisen puolesta hyvin vähän, mutta nyt otin asiakseni uudistaa ilmettä mahdollisimman yksinkertaisin keinoin eli vaihtamalla pussilakanat uusiin! Koska päiväpeittoa ei ole, enkä sopivaa ole löytänytkään, kauniit pussilakanat riittänee vallan mainiosti. Sitä paitsi peittojen sekä tyynyjen kevyt tuuletus nukkumisen jälkeen tekee hyvää, eikä niitä kannata peittää heti tiiviisti, vaan antaa yön aikana kertyneen kosteuden haihtua pois.

Vaaleat, laadukkaat ja ilmeeltään hyvin yksinkertaiset pussilakanat ovat eniten mieleeni. Puhtaissa valkeissa lakanoissa uni tulee jotenkin paljon paremmin. En saa unta, jos lakanat tuntuvat yhtään ummehtuneilta, joten ei ole ollenkaan tavatonta, jos keskellä yötä päätän vaihtaa pussilakanat. Saan sitten paljon paremmin unta, kun ne tuoksuu puhtaalle ja raikkaalle.

Huomasin, että Familonin valikoimiin oli tullut aivan ihania uutuuksia. Ihastuin niihin samantien! Silmiin osui simppelin graafiset kuosiinkudotut Familon Ultra Viivasto -pussilakanat, jotka on valmistettu perkaalipuuvillasta. Tämä materiaali oli itselleni ihan uusi tuttavuus, vaikka olin nähnyt sen markkinoilla jo tovin. Satiinipuuvilla ei ole kolahtanut oikeastaan koskaan ja pellavaakin olen kokeillut, mutta pellava taas tuntui liian raskaalta ja karhealta. Ihan tavalliset puuvillalakanat ovat olleet parhaat, mutta tietysti kiinnosti miltä tämä hotellilakanoiksi tituleerattu Percale tuntuu. Hauska nimi huvitti useamman kerran, perkale soikoon!

Kun hyppäsin ensimmäistä kertaa näiden vällyjen väliin, olin ihan myyty. Siis tuo perkaalipuuvilla on laadultaan juuri sellainen mistä tykkään ihan älyttömän paljon, sopivan rapsakka ja ihanan ylellinen. Koska itse käytän muhkeaa untuvapeittoa, jää peitto edelleen ilmavan kuohkeaksi, eikä painu pussilakanan painosta alas, kuten se teki vaikkapa pellavalakanoissa. Pinta on sileä, mutta ei ollenkaan sellainen kuin se on satiinilakanoissa, enemmän sellainen ryhdikäs. Joo, näistä pussilakanoista ja tuosta laadusta tuli kyllä oma suosikki heittämällä.

Puuvillaperkaali on kudottu palttinasidoksella niin tiiviisti erittäin ohuista tiukkakierteisistä langoista, että yksittäisiä lankoja on vaikea erottaa. Perkaalilakanat ovat 100 % puuvillaa, joka on hengittävä ja hyvin kosteutta haihduttava luonnonmateriaali. Kuosiinkudottu viivasto-kuvio kestää muuttumattomana pesusta pesuun, sillä kuvio muodostuu jo kudontavaiheessa eri värisistä langoista kankaan rakenteeseen, kuviota ei ole jälkikäteen painettu kankaaseen.

Laitetaan pitkästä aikaa blogiarvonta pystyyn! Joku teistä lukijoista pääsee myös nauttimaan näistä ihanista lakanoista, koska saan ilokseni arpoa yhdelle onnelliselle nämä ylelliset perkaalipuuvillasta valmistetut Familon Ultra Viivasto -pussilakanat! Voittajalle ei lähde vain yhtä pussilakanasettiä, vaan kaksi! No aika helmeä. Menee sitten tarvittaessa parivuoteeseen. Palkinnon arvo on 201,80 €.

Osallistu arvontaan kertomalla jotain omasta kodistasi tai sisustuksestasi! Voit vaikka kertoa millainen on sisustustyylisi, siitä mikä on suosikkipaikkasi kotona tai esimerkiksi jostain sisustushaaveestasi. Osallistumisaika 21.10.2018 asti.

331 Comments

 1. Mikko

  Unelmissa olisi joku tyylikäs klassikkonojatuoli! 👌🏻💸😍

 2. Jjenskuu

  Kotihaaveena olisi saada joku kaunis päivä (tai päivinä :D) turhat roinat pois ja tavarat loogiseen järjestykseen. Sillein nätisti, suhteellisen minimalisesti ja omalla tyylillä :) Tuntuu ihan ikuisuusprojektilta! Ihailen teidän kodin tyylisiä minimalistisia kokonaisuuksia, vaikka omaan kotiin en ihan niin riisuttua tyyliä haekaan :) Kivaa syksyn jatkoa teidän perheelle!

 3. Halejo

  Tykkään aika yksinkertaisesta tyylistä sisustuksessa. Aika harvoin teen isoja muutoksia, mutta tälläiset uudet tyylikkäät kuosit kiinnostaisivat kyllä… ja etenkin pussilakanoissa myös se kestävyys ja mukavuus on tärkeää. Kiitos vinkistä! Näistä lakanoista on hyvä unelmoida. :)

 4. HeidiO

  Haaveilen makuuhuoneen pienestä muutoksesta. En myöskään käytä koskaan päiväpeittoa, joten kauniit lakanat ovat isossa roolissa. :)

 5. Suski

  Sisustushaaveeni liittyy makuuhuoneeseen sillä haaveissa olisi uudet laadukkaat patjat ja yhtenäinen petauspatja 180 cm sänkyymme sekä tietysti laadukkaat luonnonmateriaalin olevat peitot ja tyynyt. Näiden lisäksi olisi tietysti mahtavaa saada uudet pussilakanat. Ehkä myös jokin uusi tunnelmallinen lamppu makuuhuoneeseen. Joten säästäminen jatkuu 😊

 6. Johanna

  Etsinnässä uusi lipasto eteiseen. Tyylini skandinaavisen minimalistinen. Särmää antamaan toivoisin löytäväni antiikkilipaston

 7. Laura

  Minä myös pidän skandinaavisesta melko yksinkertaisesta sisustuksesta. Kotini väripaletista löytyi ennen oikeastaan pelkästään mustaa ja valkoista, mutta viimevuosien aikana myös pehmeät luonnon sävyt ovat löytäneet kotiini. Kotona paras paikka on olohuoneen sohvan nurkka. :)

 8. Riitta

  Oih, miten ihanat lakanat! Juuri tuota hotelli look a like ilmettä ja tunnetta halajan omaan makkariin! Viime vuoden aikana ostimme uuden sängyn ja teimme sängynpäädyn, mutta en ole löytänyt sopivia lakanoita ja toisaalta olen huono raaskimaan ostamaan sellaisia. Nämä ovat ihana keveän näköiset ja miten raikkaat<3 tulisi enemmän kuin tarpeeseen!!

 9. Liisa

  Tällä hetkellä kodin paras paikka on sänky🙈 innolla odotan uutta pian valmistuvaa kotia. Että pääsisi sitä sisustelemaan ja asettumaan kodiksi😍

 10. Krista

  Me Henkan kanssa tykätään vaaleasta, mutta jotain väriä väliin. Yleensä se on mustaa:)

 11. Sallamm

  Oi nämä olisivat aivan täydelliset minun ja poikani uuteen kotiin <3 rakastan minimalistista sisustusta kestävillä valinnoilla, lempilauseeni koskien sisustusta ja yleensäkään hankintoja on; laatu korvaa määrän. :)

 12. Hannas

  Ui jui jui, juurikin pyörittelemme mielessämme makuuhuoneemme remonttia. Viivastolakanasetti voisi antaa tuulta muutoksen purjeisiin. Haaveenamme on pehmeän harmaat seinät kauttaaltaan, aika näyttää uskallammeko.. Siihen saakka nukumme tyttäremme ajoilta huoneeseen jääneiden ruusutapettien alla 🙈

 13. Renita

  Mun tekis mieli kokeilla perkaalilakanoita, koska munsta tuntuu, että ne olisivat mun monen vuoden unelmani! Mun miehen mielestä ”mitä pehmeämpi ja mitä kuluneempi, sen parempi” eli nykyään käytämme yleensä vain satiinipuuvillaa ja muita mahdollisimman pehmeitä eivätkä nekään huonoja ole, mutta se jokin lopullinen ”ylellinen vivahde” uupuu! 😄

 14. Sanni Jokinen

  Sisustustyyli meillä on sekoitus boheemia, minimalistista ja skandinaavista. Toki kaksi aikuista, koira ja vauva kaksiossa on hankala yhdistelmä minimalismin kanssa. Mutta mä yritän!

 15. Säde

  Tällä hetkellä olen kyllästynyt tosi moneen asiaan kotonani. Uusi koti valmistumassa ja uusi minimalistinen elämä alkakoon. Ei tekisi mieli viedä mitään vanhaa uuteen kotiin joten uudet lakanat olisi plussaa 😄

 16. Pyrin siihen, että valitsisin sellaisia asioita ja tavaroita sisustukseeni, ettei niitä tarvitse heti vaihtaa tai muuttaa.

 17. Jannica

  Meillä on juuri makuuhuoneen uudistus käynnissä ja nämä lakanat olisi kyllä aivan täydellinen lisä siihen! Haen harmoonista ja rauhallista tunnelmaa, vaaleat värit ja runsaat tekstiilit.

 18. Emma Suomela

  Tällä hetkellä meidän makuuhuone on juuti se jonka haluan olevan täysin valmis. Muutimme taloomme vuosi sitten ja makkariimme tuli pojan pinnasänky. Päätin silloin panostavani makuuhuoneeseen vasta kun on pojan aika siirtyä omaan huoneeseen. Nyt se hetki koitti ja saan loihtia huoneen ylelliseksi aikuisten makuuhuoneeksi. Nämä pussilakanat olisivat piste iin päälle 😍. Sisustustyylini on hyvin skandinaavinen ja moderni 😊

 19. Anni

  Pitkän ajan haave toteutuu, kun uusi sänky saapuu pian, joten nämä lakanat kruunaisivat kokonaisuuden!😍👑

 20. Eppu

  Tämän hetken haaveena on uusi ruokapöytä/penkit kun vain osaisi päättää millaiset :)

 21. Pingback: Monenlaisia sisustajia ja arvonnan voittaja | Design Wash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s