comments 331

Parempia unia perkaalilakanoissa + arvonta

Kaupallinen yhteistyö / Familon

Makuuhuoneessa on tapahtunut sisustamisen puolesta hyvin vähän, mutta nyt otin asiakseni uudistaa ilmettä mahdollisimman yksinkertaisin keinoin eli vaihtamalla pussilakanat uusiin! Koska päiväpeittoa ei ole, enkä sopivaa ole löytänytkään, kauniit pussilakanat riittänee vallan mainiosti. Sitä paitsi peittojen sekä tyynyjen kevyt tuuletus nukkumisen jälkeen tekee hyvää, eikä niitä kannata peittää heti tiiviisti, vaan antaa yön aikana kertyneen kosteuden haihtua pois.

Vaaleat, laadukkaat ja ilmeeltään hyvin yksinkertaiset pussilakanat ovat eniten mieleeni. Puhtaissa valkeissa lakanoissa uni tulee jotenkin paljon paremmin. En saa unta, jos lakanat tuntuvat yhtään ummehtuneilta, joten ei ole ollenkaan tavatonta, jos keskellä yötä päätän vaihtaa pussilakanat. Saan sitten paljon paremmin unta, kun ne tuoksuu puhtaalle ja raikkaalle.

Huomasin, että Familonin valikoimiin oli tullut aivan ihania uutuuksia. Ihastuin niihin samantien! Silmiin osui simppelin graafiset kuosiinkudotut Familon Ultra Viivasto -pussilakanat, jotka on valmistettu perkaalipuuvillasta. Tämä materiaali oli itselleni ihan uusi tuttavuus, vaikka olin nähnyt sen markkinoilla jo tovin. Satiinipuuvilla ei ole kolahtanut oikeastaan koskaan ja pellavaakin olen kokeillut, mutta pellava taas tuntui liian raskaalta ja karhealta. Ihan tavalliset puuvillalakanat ovat olleet parhaat, mutta tietysti kiinnosti miltä tämä hotellilakanoiksi tituleerattu Percale tuntuu. Hauska nimi huvitti useamman kerran, perkale soikoon!

Kun hyppäsin ensimmäistä kertaa näiden vällyjen väliin, olin ihan myyty. Siis tuo perkaalipuuvilla on laadultaan juuri sellainen mistä tykkään ihan älyttömän paljon, sopivan rapsakka ja ihanan ylellinen. Koska itse käytän muhkeaa untuvapeittoa, jää peitto edelleen ilmavan kuohkeaksi, eikä painu pussilakanan painosta alas, kuten se teki vaikkapa pellavalakanoissa. Pinta on sileä, mutta ei ollenkaan sellainen kuin se on satiinilakanoissa, enemmän sellainen ryhdikäs. Joo, näistä pussilakanoista ja tuosta laadusta tuli kyllä oma suosikki heittämällä.

Puuvillaperkaali on kudottu palttinasidoksella niin tiiviisti erittäin ohuista tiukkakierteisistä langoista, että yksittäisiä lankoja on vaikea erottaa. Perkaalilakanat ovat 100 % puuvillaa, joka on hengittävä ja hyvin kosteutta haihduttava luonnonmateriaali. Kuosiinkudottu viivasto-kuvio kestää muuttumattomana pesusta pesuun, sillä kuvio muodostuu jo kudontavaiheessa eri värisistä langoista kankaan rakenteeseen, kuviota ei ole jälkikäteen painettu kankaaseen.

Laitetaan pitkästä aikaa blogiarvonta pystyyn! Joku teistä lukijoista pääsee myös nauttimaan näistä ihanista lakanoista, koska saan ilokseni arpoa yhdelle onnelliselle nämä ylelliset perkaalipuuvillasta valmistetut Familon Ultra Viivasto -pussilakanat! Voittajalle ei lähde vain yhtä pussilakanasettiä, vaan kaksi! No aika helmeä. Menee sitten tarvittaessa parivuoteeseen. Palkinnon arvo on 201,80 €.

Osallistu arvontaan kertomalla jotain omasta kodistasi tai sisustuksestasi! Voit vaikka kertoa millainen on sisustustyylisi, siitä mikä on suosikkipaikkasi kotona tai esimerkiksi jostain sisustushaaveestasi. Osallistumisaika 21.10.2018 asti.

331 Comments

 1. Leena Tokola

  Makuuhuone on aika mukava, parisänky, jalkalamput, tuolit ja piironki.

 2. Anne

  Voisin kertoa vaikka lakanoista! Meillä on mennyt vähän siihen, että käytössä on melkein yksinomaan Marimekon Tasaraita-lakanat, koska niissä vain on niin mukava tuntu. Laitetaan ne aina pesun jälkeen heti takaisin sänkyyn. :) Toiveissa olisi kyllä löytää muitakin mukavalta tuntuvia lakanoita!

 3. Minna

  Kotimme on moderni ja skandinaavinen. Suosimme luonnonmateriaaleja ja pehmeitä, murrettuja sävyjä valkoisen ja mustan lisäksi. Sisustushaaveita on aina. Ehkä päällimmäisenä nyt monet valaisimet, mutta myös makuuhuoneen uudistaminen. Ja nämä lakanat sopisivat jälkimmäiseen haaveeseen enemmän kuin hyvin.

 4. Sini

  Sisustustyylini on moderni mustavalkoinen, kultasilla yksityiskohdilla :)

 5. Tiina

  Pidän vaaleista väreistä ja luonnon sävyistä sisustuksessa.
  Puhtaan valkoiset lakanat takaavat parhaat unet.

 6. rj

  Lempparipaikat kodissa on olohuone, jossa on iso ikkuna takapihalle, ja sauna, joka on just meidän makuun.

 7. CodeRed

  Kohta pääsemme miehemme kanssa nukkumaan kaksin, kun taapero muuttaa omaan huoneeseensa :-)

 8. Sanna

  Sisustustyyli jotain skandinaavisen ja modernin klassisen väliltä. Sisustushaaveita työhuoneen ja pukuhuoneen muutostyöt.

 9. Mira Neuvonen

  Sisustuksemme on pääasiallisesti moderni. Mm. olohuoneessa on valkoista ja harmaata, mutta joku aika sitten hankimme suuren ja kirjavan maton, joka toimii katseenvangitsijana.

 10. Tiina Savolainen

  Kotini on vaalea ja selkeä. Omakotitalo,joka on rakennettu hartiavoimin itse. Se on meille rakas. Ihmiset talossa lämmittävät huoneet, on joku viisas sanonut. Olen samaa mieltä.

 11. Essi

  Sisustustyylini on ajaton ja yksinkertainen, pellavaiset sisustustyynyt ja erilaiset ruukut ovat mieleeni 😊

 12. Meidän kodin tyyliä voisi kutsua varmaan skandinaavinen mummolatyyli 😄. Eli vanhaa ja uutta sekaisin sulassa sovussa. Värit ja muodot kuitenkin toistuvat ja soljuvat läpi talon. Räsymattoja ja ikeaa siellä täällä ja iiiso kulmasohva yhteisiä iltoja varten, kynttilöitä palamassa ja korillinen vilttejä josta saa valita sen mieleisen. Villasukkia toisessa korissa, jotta vaikka vieraskin saa vetäistä villaista jalkaan jos haluaa. Kahvikutsut eriparikupeista, joissa värimaailma toistuu, kukkia puutarhasta, syksyllä heiniä ym. Pehmeyttä ja kodikkuutta kovaa maailmaa vastaan. Oma K O T I❤️🙂

 13. saila koivurinne- lähdekorpi

  vaaleeta paljon seinät huonekalut..katon ku joku maalais vie valkoseks… mustaa vähän, paljon valkoista. pienet tilat joten vaikka mitä yrittäis niin ahtaan oloista.

 14. Omppu

  Muutin pari vuotta sitten ihan tuliterään kerrostaloon ja jäin jotenkin koukkuun siihen uuden asunnon fiilikseen. Tuoksuu uudelta eikä kukaan ole asunut täällä mua ennen… Luulen, että seuraavakin koti tulee olemaan jostain uudiskohteesta. Mikä on toisaalta vähän hassua, koska toisaalta myös fanitan vanhoja, ennen 1960-lukua rakennettuja taloja.
  No mutta tuollaiset lakanat tahtoisin joka tapauksesssa! 😄

 15. Annika Jokinen

  Tykkään viherkasveista, yhdistän vanhaa ja uutta. Enemmän haluaisin kotiin sisustusjulisteita :)

 16. Katja

  Haaveilen juuri nyt kodin sisustamisesta niin, että saamme yhdistettyä vauvan ja kahden aikuisen tavarat käytännöllisesti ja kauniisti saman katon alle. Kotona tykkään selkeistä ja simppeleistä linjoista pienellä tvistillä.

 17. Janet

  Me rakennutamme parhaillaan omakotitaloa ja nyt muuton lähestyessä sisustusjutut on kovasti pinnalla ❤ Moderni, skandinaavinen ja sopivan maanläheinen, selkeä tyyli vetoaa minuun eniten.

 18. piitu

  Suosikkipaikkani on olohuone. Sisustus on vähän jäänyt ja kaikki alkaa olla jo aika vanhaa ja aikansa elänyttä.

 19. Teemu

  Olen olohuoneeseeni todella tyytyväinen. Kaikki on käytettyä (suurin osa kierrätyskeskuksesta). Vaaleaa koivua, mustaa ja metallinväristä. Vaaleanruskea nojatuoli. Mustat baarijakkarat. Vaaleassa pöydässä mustat jalat.

 20. Saila

  Pehmoinen sohvannurkka, iltojen pimetessä tunnelmalliset valot sekä vaaleat seinät ja lattia – ne ovat parasta kodissani.

 21. sikkuralla

  Meillä on pääasiassa harmaata, valkoista ja mustaa. Pidän pelkistetystä tyylistä, mutta joitakin antiikkihelmiä löytyy.

 22. Ninni

  Meillä sisustuksessa mustaa,valkoista ja harmaan eri sävyjä ja sisustustyyli selkeä,skandinaavinen. Suosikki paikkani on olohuone jonne on ihana käpertyä syksy iltoina ihailemaan tunnelmallista kynttilöillä luotua valaistusta.

 23. Anu

  Haaveena Yrjö Kukkapuron Remmi-tuoli. Klassikko, joka kaikin puolin miellyttää silmääni ja on todella mukava istua. Täydellinen tuoli löhöilyyn!

 24. ansu88

  Harmaata löytyy paljon ja muutenkin melko hillittyjä värejä.

 25. Mari Merta

  Vaalea ja yksinkertainen on lähellä sydäntä. Myös luonnonmateriaalit 😅

 26. Laurap

  Oman kodin oston myötä yhtäkkiä neliöitä olikin tuplasti ja käytännössä koko sisustus meni uusiksi. Tällä hetkellä punainen lanka on löytynyt, mutta pieniä yksityiskohtia hion vielä viikoittain.

 27. Erika

  Olen suuresti skandinavisen ja selkeän sisustuksen ystävä. Lempipaikkani kotona on suuri pehmeä sohva tai ihana uusi sänky.

 28. Jonna

  Kotini on väriltään vaalea ja hyvin pelkistetty. Pientä väriä saan loihdittua sohvalla olevilla koristetyynyillä.
  Koti, paikka missä viihdyn ❤️

 29. Hanne

  Asumme tällä hetkellä vielä vuokrakodissa, mutta haaveissa olisi alkaa rakentamaan omaa kotia muutaman vuoden päästä. Vaikka asummekin vuokralla, haluan tehdä kodista omannäköisen pesän jossa viihtyy koko uudisperheen 6 hengen katras. Teen paljon itse, uudistan huonekaluja, kierrän kirpputoreja ja facebook ryhmiä joista usein ostankin sekä design löytöjä ja myös ihan käytännöllisiä edullisia hankintoja. Ideoita kerään instagramista, blogeista ja pinterestistä. Tyylini on siis modernia vaaleaa sekä myös ripaus vanhaa omalla mausteella.

 30. Johanna

  Oman kodin sisustus on vielä vaiheessa, mutta pikkuhiljaa muokkautuu mieleiseksi.

 31. Heli

  Yhdistän suomalaista designia kirppislöytöihin ja olen sitä mieltä, ettei astioita voi koskaan olla liikaa :D

 32. Juliann

  Sisustusta pääsee vielä tällä hetkellä näin opiskelijana toteuttamaan rajallisesti vuokrakodissa, mutta haaveissa on päästä sisustamaan omaa omakotitaloa tulevaisuudessa.😍

 33. Mirkka

  Tykkään kodissani minimalistisesta, avarasta ja yksinkertaisesta sisustuksesta. Maanläheiset sävyt ja valkoinen ovat mieleeni sisustuksessa.

 34. Ellen

  Haaveilen kylpyhuoneremontista, mutta muuten koti on tyyliltään täysin omaan makuun. Lempparihuonekalu on iso Adean kulmasohva, joka muodostuu kolmesta palasta. Perkaalilakanoita ei kaapistani vielä löydy, joten olisi ihana päästä tutustumaan niihin.

 35. Sanna

  Asumme 1800-luvulla rakennetussa maalaistalossa ja rakastan kotiamme sen isoja huoneita ja skandi sisustusta johon sekoitettu ajan patinaa!

 36. Tuula

  Sisustus on yksinkertaista ja selkeää, vaaleaa. Valkoista, harmaata ja puisia yksityis kohtia, pikkasen on myös mustaa mukana. Lempi paikka on olohuone.

 37. Saara

  Koti on maailman tärkein paikka! Pidän ajattomista ja luonnollisista materiaaleista. Uutta ja vanhaa yhdistettynä. Maanläheisiä sävyjä pienillä väriläiskillä.

 38. Henrik

  Pakko myöntää, että meidän taloudessa ei varsinaista sisustustyyliä ole. Ehkä perinteisen suomalainen? :D Jotenkin sokeutunut, eikä näe kokonaisuuksia. Tavarat hankitaan tarpeen mukaan ja sillä silmällä mikä tyyliin sopii, edes jotenkin. Lempipaikka oma mancave, jonka sisustus sekin vielä kesken.

 39. Nina

  Oma sisustustyylini on jossainmäärin hakusessa, pidän skandinaavisesta, selkeästä, pelkistetystä tyylistä mutta myös klassiset elementit miellyttää silmää eli kai tyylini on jotain näiden väliltä 😊

 40. Emmi

  Sisustustyylini on selkeän skandinaavinen. Ostin juuri uuden tuplauntuvapeiton, joka kaipaisi ylleen pussilakanan. Familonin perkaalilakanat sopisivat petaukseen täydellisesti!🛏

 41. Tiina

  Minä unelmoin tanskalaistyylisestä rennosta sisustuksesta desingklassikoineen. Olen kuitenkin minimalisti ja on jotenkin tosi vaikea saavuttaa sitä tanskalaiskotien rentoa fiilistä etenkin, kun ei omista sellaista vanhaa huvilaa :)

 42. Maija

  Meidän sisustustyyli on aika skandinaavinen ja vaalea. Tän syksyn murretut trendivärit on kuitenkin kolahtaneet, ja haaveilen makkarin seinän maalaamisesta jollakin kauniilla murretulla sävyllä. Nämä lakanat sopisivat paitsi meidän kodin sisustukseen, myös uuteen seinään 👌🏼

 43. Johanna

  Valkoinen, musta ja harmaa ovat värit joita meidän kotoa löytyy. Oma suosikkini on olohuone, josta voin ihailla ulos vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa maisemaa ja kääriytyä sohvalle tarpeen vaatiessa torkkupeittoon;)

  Sisustustyynyt on mun heikkous ja miehen mieslestä niitä on meillä aivan liikaa ;0)

 44. Hannele

  Haave omasta kodista täyttyi puoli vuotta sitten. Elämä on edelleen tutustumista taloon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Parhautta muun muassa metsäinen näkymä vuoteesta. Puhtaat, vaaleat lakanat kuuluvat asiaan myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s