comments 14

Kurkkaus eteiseen

Lapsiperheessä eteinen on yksi tärkeimmistä tiloista. Se saisi olla mahdollisimman iso, mutta ennen kaikkea toimiva. Kun lapset saavuttavat leikki-iän, korostuu siinä samalla toimivan eteisen tarve, varsinkin tämmöisenä kurakautena. Meillä on melko iso eteinen, mutta kummasti sitä alkoi haaveilemaan lisäksi erillisestä kuraeteisestä, johon jäisi ulkoa kantautuneet lumet, hiekat ja kurat, eikä ne pyörisi ympäri asuntoa. Olen saanut kyselyä meidän eteisestä ja vaikka se vielä vaatiikin muutamia sisustuksellisia juttuja, kuten mattoa ja naulakkoa, näytän millainen se tällä hetkellä on.

Eteinen on L-mallinen ja käytävämäinen. Ovelta tultaessa oikealla puolella on isot peiliovikaapit, jotka kätkee sisälleen ulkoiluvaatteet, pelivarusteet sekä kaikenlaista varastotavaraa, kuten String-hyllyjä ja toimistotarvikkeita, joiden olisi tarkoitus löytää vielä oma paikkansa talosta.

Tuohon oli tulossa neljä liukuovea harmailla kehyksillä, mutta valitsin kolme isoa ovea valkoisilla karmeilla ja jätin samalla sokkelin pois, koska en nähnyt siitä olevan mitään sen kummempaa hyötyä. Halusin ilmeestä mahdollisimman yksinkertaisen ja vaalean, jotta vaikutelma olisi avara. Sisäpuolelle tein myös muutoksia alkuperäisen suunnitelman tilalle ja kokonaisuudesta tuli kyllä tosi hyvä. Vaatetankojen asennuksessa oli hieman kämmitty ja ne jouduttiin myöhemmin siirtämään. Hyllytasoihin ja väliseiniin jäi tästä syystä useampi jälki näkyviin, jotka pistävät ikävästi silmään. Vaikka ruuvien aiheuttamat jäljet ovatkin kaappien sisällä, ne häiritsevät. Saatan tilata kokonaan uudet levyt, jotta saan mielenrauhan. Voi kun olisivat tehneet heti niin kuten muutoskuviin oli merkattu, huoh.

Eteinen on ihanan tilava ja lastenvaunut sekä turvakaukalo mahtuvat siinä olemaan aika hyvin, ilman että tila menee ahtaaksi. Eteiseen on tulossa kuramatto, heti kun vaan pääsen kaupoille katsomaan mattomalleja. Valmiina sopivaa kokoa ei löydy, joten täytyy sitten mittatilauksena teettää. Edellisen asunnon kuramatto on ollut siinä väliaikaisesti, jonka nakkasin kuvia varten sivuun. Näillä keleillä kuramatto on ihan ehdoton ja pakko saada pian oikean kokoinen ja tyylikäs matto tuohon. Saa suositella hyväksi havaittuja mattoja, joita saa mittojen mukaan!

Tässäpä tämä. Ihan kiva ja toimiva eteinen. Voin ottaa kuvia kaapin sisällöstä myöhemmin, jos jotakuta kiinnostaa millainen kokonaisuus ovien takana piilee.

14 Comments

 1. Saara

  Hei! Minua ainakin kiinnostaa minkälainen kokonaisuus kaapissa on. Meillä on eteisessä musta karhea mattoa, johon on hyvä kopistella ja pyyhkiä kengät.

 2. E

  Minua myös kiinnostaisi kaappien sisällöt. :) Muutenkin kaikki tavaran raivaamis/karsimis jutut kiinnostaa ja on aina suunnattoman inspiroivaa nähdä muiden ihmisten kaappien sisälle. Teilläkin tuota tavaraa näyttää olevan sen verran vähän, että kaapit eivät varmaan pursuile ääriään myöten täynnä.

  Kiitos inspiroivasta blogista! :)

  • Postaus siis tulossa! Olen semmonen raivaajatyyppi, että liika tavara alkaa ahdistamaan. Enpä siis kaappeihinkaan mitään ylimääräistä halua, vaikka väkisin sitä kertyy aika nopeastikin. Hyvä ja tilava säilytysjärjestelmä on kyllä ihan must!

   Kiitos, että jätit kommentin. Tuli hyvä mieli :)

   • E

    Jee:)) Itse olen myös raivaajatyyppiä ja käyn kaappien sisälmykset säännöllisesti läpi. Koko ajan tekisi mieli vähentää entisestään ja pohdin usein ”tarvitsenko todella tämän” ”tuoko tämä lisäarvoa elämääni”. Lempiaiheitani siis :D

    Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

 3. Ninni

  Ihanan valoisa eteinen.
  Itse halusin uuteen kaappiin ehdottomasti alasokkelin. Edellisessä ei ollut ja niinpä hiekanjyvät ikävästi menivät liukukiskoille ja saivat oven hyppimään ja tökkimään.

  Meillä on sama setti eteisessä. Liukuovikaappi ja hangit all. Vielä kaipaisin lattianaulakkoa johon voisi heittää takit suoraan.

  • Toi oli kyllä riskinä sokkelin poisjättämisestä. Tähän asti toiminut noin, toivottavasti jatkossakin. Täälläkin etsinnässä lisänaulakot tuonne heti oven viereen, johon voi sitten jättää märät kuravaatteet kuivumaan. avainkoukutkin on ostettu, mutta harkitsen vielä niiden laittamista.

 4. Johanna

  Olen seurannut blogiasi alusta asti ja kieltämättä tuo varovainen sisustaminen ei enää kiinnosta- ihankuin kipinä kokeilemiseen ja uuden ostoon on homeen myötä on lakannut..

  • Piti lukea monta kertaa kommenttisi, mutta en silti sitä oikein ymmärtänyt. Jos sinua ei kiinnosta minun sisustaminen, sitten ei kannata enää blogiani seurata, kiva kuitenkin, kun pysyit pitkään mukana :) Sisustaminen tapahtuu hissukseen, koska raha ja koska aika. Pyrin pitämään virhelyönnit minimissä, ja pelkkää uutta kyllä hankin – juurikin sen homeen takia. Vanhasta tavarasta kun ei voi aina tietää missä ne ovat olleet. En ota riskiä perheeni terveyttä uhmaten.

 5. Johanna

  Ymmärrän hyvin pointtisi, mutta en tyhjän ja kolkon eteisen esittelyä…

  • Ai se kismitti, kun en ole eteistä vielä tuon enempää sisustanut ja menin sitä jo valokuvaamaan. Voi mahdoton. Olen kesästä lähtien kuvannut taloamme siinä kunnossa kun se parhaillaan on – eli melko tyhjillään. Eipä näiden neliöiden sisustaminen hetkessä tapahdu, vaikka itsekin niin toivoisin. Toisaalta on hyvä mutustella tiloja ajan kanssa, asumisen aikana sitä hahmottaa tarpeet paremmin, että mikä toimii ja mikä ei. Tavoitteena ei ole kuitenkaan sisustaa paikkoja täyteen, päinvastoin.

   Itse pidän tosi paljon tyhjistäkin tiloista. Jos on hyvä arkkitehtuuri, sitä ei tarvitse ”koristella” piiloon. Haaveena on suunnitella vielä sellainen talo, jossa Less is more on huipussaan.

 6. Anna

  Tilasin just itse Vema Oylta mittojen mukaan sisalmaton eteiseen. Oikein toimiva ja mukavan näköinen, suosittelen. Sieltä saa monen väristä ja näköstä ja hintakaan ei ollut paha.

 7. Mathias

  Oma kokemukseni lapsen ja vaunujen kanssa on ettei kovin kallista kuramattoa kannata ostaa. Kuramatto imee lian ja hiekanjyvät sisäänsä ja sitä on vaikea saada lopulta puhtaaksi. Harmi sanoa ympäristönkin näkökulmasta, mutta meillä on hankittu uusi kuramatto parin vuoden välein, kun edellinen on muuttunut niin likaiseksi. Tietysti materiaaleilla on väliä.

  Kiitos muuten kivasta ja rehdin rennosta blogista. On kiva lukea arkeasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s