comments 6

Rennosti rottingilla

Juuri kerroin, miten harkitsen sisustusostoksia rauhassa ja makustellen. Niin, se on siis ainakin tavoite, koska joskus sitä ei todellakaan harkitse yhtään ja antaa vaan palaa. Näin kävi pari päivää sitten, kun menin katsomaan Ikean nettisivuille kovasti hehkutettua HAY:n mallistoa. Kyllähän ne hyville näytti, ei siinä mitään, mutta sitten eteen osui tämä rottinkinen kaunotar ja meni ehkä kokonainen minuutti, kun se oli tilattuna. Oikaisin ihan täysin omalta ostoslistalta ja nyt ihmettelen mitä tulikaan hankittua – silmät sydämen muotoisina.

Ostin meille Ikean rottinkisen Stockholm 2017 -lepotuolin ja siihen valkoiset istuintyynyt. Rottinki on vallannut monen kodin viime vuosien aikana ja itsekin olen ihastunut tähän 80-luvun klassiseen materiaaliin, mutta aiemmin ei tarvetta ole ollut, eikä oikeastaan sopivaa kotiakaan mihin ronttinkikalustetta olisin laittanut. Olen ajatellut, että joitain nojatuolia meille tulisi, mutten tiennyt yhtään millaisia ne olisi. Ja kun ne sattuvat olemaan ostoslistalla viimeisiä hankintoja, en ole niitä edes etsinyt. Kunnon nojatuolit maksavat kuitenkin melkein sohvan verran. Ja kun tämä nojatuoli osui silmiini ja Ikean hinnat kyseessä, ei siinä mietitty sen enempää. Ostin testiksi yhden, mutta voisi toisenkin vielä ostaa. Kaksin aina kaunihimpi, vai miten se meni. Ja onhan meillä nyt sitä tilaa että tarvetta. Perustelut tuli siinä. Tilaanko?

Mies kävi hakemassa tänään tuolin ja se on kyllä juuri niin söpö kuin ajattelinkin! Eikä ole edes mikään pieni kooltaan, siihen mahtuu kivasti sykkyrälle jalkoineen päivineen. Haluan kotiimme valkoisen ja harmaan rinnalle puuta. Lattian valinnankin tein siltä pohjalta, että voin hankkia erilaisia puukalusteita ilman, että ne on ristiriidassa lattian kuvioinnin tai sävyn kanssa, niin että raikkaus säilyy. Puinen lattia olisi ollut ehkä rajoittavampi, koska pidän aika monesta eri puulajista, kuten tammesta, koivusta, tiikistä ja saarnista, joten niiden sekoittaminen keskenään olisi ollut kaltaiselleni haaste.

Toivottavasti tuo ihanuus kestää hyvin käytössäkin. Ikea osaa yllättää positiivisesti ja siksi uskallan sieltä hankintoja tehdäkin. Joskus boikotoin muutaman vuoden koko yritystä, mutta siinä kohtaa kun muutimme ensimmäistä kertaa omakotitaloon ja kaikenlaista tarvetta alkoi olla, oli pakko myöntyä ja tehdä ostoksia ruotsalaisjätistä. Siinä kai se uusi käännekohta taas tuli ja nyt voin aika helpostikin Ikeasta hankinnat tehdä. Sittenhän sen näkee miten ne tuotteet palvelevat.

6 Comments

 1. Ihana tuoli ja tuo lämpöä ympärilleen. Itse olen monesti tehnyt Ikeasta hyviä löytöjä, täytyy kysyä mielenkiinnosta että miksi olet boikotoinut sitä aikaisemmin? :) Ei ole itselle tulllut vielä vastaan huonolaatuisia tuotteita ainakaan.

  • Tuoli on kyllä oikein kiva ja tuo tosiaan lämpöä ja ilmettä kivasti.

   Taisi olla aikoinaan kausi, kun halusi panostaa vain kunnon laadukkaisiin huonekaluihin, ja halusin päästä kaikesta Ikeasta eroon. Pidin Ikeaa hyvin kertakäyttötavarana ja kun samoja Ikean huonekaluja näkyi niin monen muunkin kotona, asia alkoi jostain syystä häiritsemään.

 2. Wau! Toi on kyllä aivan ihana! Meillekin olen himoinnut rottinkituolia ja mulla kävi älytön tuuri, kun löysin tori.fistä puoli-ilmaiseksi vanhat Parolan rottingin matalat lumikenkätuolit :) Toinen päätyi mökille ja toinen meidän olohuoneeseen.

  Ikea herättää kyllä vähän ristiriitaisia fiiliksiä. Osa niiden tuotteista on ihan supereita ja oikeasti edullisia laatuunsa nähden ja osa taas ihan järkky kalliita. Ystävän kanssa naurettiin esimerkiksi 5 euron paistilastalle, meidän lähi Prismasta kun saa vastaavanlaisia halvemmalla. Ja se on kyllä totta, että osa Ikean tuotteista on vaan liian nähtyjä. Mutta kyllä mä siellä silti säännöllisesti asioin, haettiin esim. keväällä pikkukeittiö mökin aittaan ja se on ollut (kasaamis fiaskosta huolimatta) hintansa väärti :)

  • Ikealaiseksi on kyllä tosi kiva. Tosin taitaa jäädä yhteen tuoliin, maltetaan nyt odottaa muut huonekalut saapuvaksi ensin.

   Onpas sulla käynyt hyvä mäihä! Ihana kun tekee tuommoisia löytöjä. Parolalla on kyllä tosi kivoja tuotteita ja nuo kyseiset tuolit on aivan ihanat.

   No juu, Ikeasta on kyllä vahvasti se mielikuva, että kaikki siellä on halpaa, mutta ei se ihan niinkään ole. Tietyissä tuotteissa kyllä, mut jos vertailee muiden tarjontaan, niin muilla voi olla reilusti edullisempi ihan vastaava tuote. Ikealla on kiva tyyli, joka puree moneen, itseenikin. Ruotsalaiset ketjut on aina hieman edellä ja huomaan, että suosin ruotsalaisia brändejä hyvinkin paljon. Hinta, laatu ja ulkonäkö toimii, oli sitten kyse sisustustuotteista, urheilukamoista tai vauvanvaatteista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s