comments 2

Raikasta kuplivaa napinpainalluksella

Kaupallinen yhteistyö / SodaStream

Koko raskausajan on ollut monenlaisia mielitekoja ja jotkut ruuat tai juomat eivät ole maistuneet taas yhtään. Yksi asia, mitä on tehnyt mieli joka ikinen päivä, on hapokas juoma. Vishyä, limsaa, drinkkejä tai olutta, you name it – maistuu. Luonnollisesti nuo jälkimmäiset alkoholittomina versioina. Enkä ole yleensäkään mikään oluen lipittäjä, yksi saunaolut saattaa vaan maistua ihan taivaallisen hyvälle ja siihen riittää vallan mainiosti alkoholitonkin. Voin siis hyvin jatkaa samalla linjalla raskauden jälkeenkin ilman prosentteja.

Eipä tule limsojakaan yleensä juotua, mutta raskausaikana pakkomielle kun iskee, ei siinä kysellä. Se sokerimäärä ei tee tietenkään hyvää, joten makuvishy on tietysti paljon parempi vaihtoehto. On tullut kannettua litratolkulla vishypulloja kotiin, varmaan jokaisella kauppareissulla pullo tai pari lähtenyt mukaan. Alkoi vähän tuntumaan niiden pullojen kantaminen, kun muutenkin pelkkä kävely on ollut tuskallista jo pitkään.

Jos arkea voi jollain tavoin helpottaa, niin minähän teen niin. En tiedä miksi en moista aiemmin tajunnut, että tähän on ollut kokoajan ratkaisu olemassa: SodaStream! Joo joo, olinhan minä SodaStreamista kuullut, mutta kukapa nyt jotain hiilihapotuslaitetta kotiinsa hankkisi, eikös se ole vähän naurettava vekotin. Niitä kodinkoneita kun alkaa olla vaikka ja minkä näköistä ja vaikka mihin tarkoitukseen, niin meille ei todellakaan tule yhen yhtä lisää. Niinpä niin. Ei pitäis koskaan sanoa ei koskaan.

Olimme eräs ilta ystäviemme luona kylässä ja koska olin holittomalla, emäntä pisti pöytään pullollisen hapokasta juomaa. Kauhean näppärästi se kävikin: hanasta vettä, pari sekuntia hapotusta ja siitä vaan nauttimaan lasillinen jos toinenkin. Ei mitään kaupan valmista pullojuomaa, vaan juurikin sillä SodaStreamilla tehtynä, joka aiemmin pisti hieman huvittamaan. Ja olipa se vielä aika tyylikäs laite, ei mikään avaruussukkula, joka omissa mielikuvissa on pyörinyt. Tuolla samaisella hetkellä tiesin, että meille tulee oma SodaStream. Piste.

Kerroin miehelle innostuneena tästä, joka samanlailla naurahti, kuin minä ehkä aiemmin. Sama se, minä sitä hapokasta nyt haluan. Meni pari päivää, kun paketti tuli ja ensimmäiset omatekemät hiilihapolliset juomat pääsi nauttimaan. Voi luoja kun se maistui hyvälle! Siis miten voikaan ihan perus hanavesi muuttaa muotoaan niin täysin. Usein tuntuu, ettei tavallinen vesi auta janoon, mutta hapokkaampi versio vie janot mennessään. Ja ihan samasta tuotteesta on kuitenkin kyse, mutta ilman lisä- ja väriaineita, sokerista puhumattakaan! Omasta keittiön hanasta otettuna, ilman pullojen kantamista kaupasta ja sitä muovipullojen määrää, joita alkoi kertymään aika iso kasa.

Sitten kun haluaa juomaansa vaihtelua, voi vettä maustaa tahtomallaan tavalla. Tuoreet sitrushedelmät tuovat sopivasti kirpeyttä, kun lempeämmän juoman saa yrteillä tai vaikkapa kurkkuviipaleilla. Vain mielikuvitus on rajana! On kiva tarjota vieraillekkin hapokasta juomaa ja nopeasti saa kivasti ilmettä lisäämällä jotain värikästä joukkoon, esimerkiksi yrttejä tai hedelmiä. Sitten tarjoilee kuplivat vaikkapa viinilasista. Kevyt raikas juhlavampi juoma on hetkessä valmiina. Ennen nikottelin veden juomisen suhteen, mutta SodaStreamin ansiosta elimistöni saa viimein tarvitsemansa veden, kun sitä tulee juotua päivittäin monta lasillista ihan sellaisenaan.

Valitsin meille valkoisen Powerin, joka on muotoilultaan tyylikkään linjakas. Laitteessa on kolme eritasoista hiilihapotusta: matala, keskivahva ja voimakas, joista itse käytän enimmikseen tuota matalaa hapotusta, välillä sitten keskivahvaa, riippuen miten hapokasta on milloinkin vaille. Veden pitää olla aina mahdollisimman kylmää, niin hapotus onnistuu parhaiten. Sain vinkin, että vesipullon voi laittaa ensin jääkaappiin viilenemään yön ajaksi, ja sen jälkeen hapotus toimii varmasti. Tilauksen mukana tuli muutama extrapullo, joten yhden varassa ei tarvitse olla.

Itseäni laitteen käyttöönotto vähän jännitti, kun ohjeita ei suoranaisesti tullut paketin mukana, mutta kun sain tämän videolinkin katsottavaksi, varmistuin, että ihan oikein se menikin: https://www.youtube.com/watch?v=hnFbVcXsPZw

Vahva suositus kaikille hapokkaan juoman ystäville! Ja jos veden juominen meinaa tökkiä, niin SodaStreamin avulla tulee varmasti juotua useammin ihan huomaamatta. Miten paljon sitä tulikaan laitettua euroja kaupan makuvesiin, nyt säästyy nuo eurot, turhat kantamiset ja muovipullojen pyörittämiset.

2 Comments

  1. Täältäkin iso peukku sodastreamille! Meillä on toki sellainen vanha (ruma) versio, jonka mies on aikanaan kotoa muuttaessaan ottanut matkaansa. Mutta kyllä sitä vettä tulee juotua paljon enemmän, kun se on hapotettua :) Nyt kun olen viikot Rovaniemellä opintojen vuoksi ja sodastream kotona, niin huomaan tavallisen veden juonnin olevan paljon vaikeampaa…

    • Se on kyllä jännä, että hapokasta on helpompi juoda ja siihen jää oikein koukkuun. Tuo on kiva, että voi säädellä miedosta vahvempaan, ihan mitä mieli tekee (ainakin tuolla meidän laitteella, en tiedä onko vanhemmissa miten vaihtoehtoja). Usein uppoaa ihan maustamaton vesi, ei hapokas vesi kaipaa edes mitään makuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s