comment 1

Mökillä

Vähissä on kunnon kesäpäivät olleet, mutta sitten kun niitä tulee, täytyy ottaa ilo irti niistä tietysti parhaalla mahdollisella tavalla eli mökkeilemällä! Olimme viikonlopun Jyväskylässä siskoni luona samalla asuntomessureissulla, jossa saimme relata ja nukkua univelkoja pois, kun lapsokainen oli hoidossa. Kieltämättä teki terää nukkua kunnon pitkät yöunet ja sen päälle vielä päiväunet. Piti lähteä ajelemaan kotia kohti sunnuntaina, mutta saimme kutsun siskon ja hänen miehensä mökille Muurameen. Isäntä on niin pitkään mökkeilystä haaveillut, että nyt kun sitä aurinkoakin oli luvattu koko päiväksi, pakkasimme kamat ja starttasimme autot siltä seisomalta.

Näihin maisemiin hurautettiin alle puolessa tunnissa. Onhan tuo sisko kertonut heidän saarimökistä ja joskus jonkun kuvankin sieltä laittanut, mutta oltiin silti molemmat aivan yllättyneitä millaiseen paikkaan saavuttiin! Ihan mieletön mesta ja mitkä upeat järvinäkymät koko mökkitonttia ympäröikään. Nämä mökkikuumeilijat olivat vihreästä kateellisina, mutta hienoa oli päästä edes vuorokaudeksi tällaisista puitteista nauttimaan. Ja nimenomaan juurikin näin täydellisenä kesäpäivänä!

Radiossakin puhuttiiin, että nyt pitäisi olla kesän lämpöisimmät kelit kun ollaan heinäkuun puolessa välissä, mutta eipä ihan ole ihan mennyt odotetulla tavalla tämä kesä. Itseäni ei niin ole huonot kelit haitanneet, koska liika kuumuus tuntuu aika tuskaselta tämän pallomahan kanssa ja sorvin äärellä on muutenkin ollut nyt tosi paljon touhuttavaa. Ymmärrän kyllä, jos lomiaan on odotellut ja vettä tulee vaakatasossa. Äkkilähdöt ovat olleet varmasti todella suosittuja.

mokkikeittiossa

tiilitakka.jpg

sohvalla

mokilla

Ja miten sympaattinen hirsimökki siellä olikaan! Emännän mukaan menee yksi sun toinen asia uusiksi, mutta puitteet muutoksille olivat just niin täydelliset. Tilaa oli oikein sopivasti, vaikka laajennussuunnitelmia olikin jo pyöritelty. Taitaa olla sukuvika, kun on aina halua uudistaa ja luoda tiloja käytännöllisemmäksi sekä silmää miellyttävämmäksi. Sitäpaitsi kaikki semmoiset projektit on just kivoja ja rentouttavia! Miehet puistelevat vieressä päätään, kun aina me vaan puhutaan rakentamisesta, remonteista tai sisustamisesta. Siis aina. Eka aihe aamulla ja viimeinen illalla. Eikä kyllästytä koskaan. Koittakaa miehet kestää. Te voitte puhua lätkästä.

nemo

putket

Päämökin lisäksi sieltä löytyi sauna pukuhuoneineen ja aitta, jossa me nukuimme. Ja hyvin tulikin nukuttua öisen saunomisen ja uimisen jälkeen. Vähän oli vesi kylmää, mutta mitä useammin uimaan uskaltautui, sen helpommalta se tuntui ja pikku pätkääkin uskalsin vetää. Okei, muutaman metrin vaan kramppipeloissani, mutta kuitenkin. Sinne se talviturkki nyt kuitenkin jäi, uulalaa.

Pojat läks vielä kalaan auringonlaskun aikaan. Ei tainnut saalista tulla, mutta kiva kokemus se taisi naperoille olla, jotka olivat ehkä hieman levottomampia narraajia. Isännät olisi varmasti viihtyneet vesillä tunnin jos toisenkin.

Toivottavasti päästään mökkeilemään vielä uudelleen tänä kesänä. Onhan noita sukumökkejä isännän puolella, jotka vapautuvat elokuussa. Täytynee ottaa tähtäimeksi, jos aikatauluihin passaa. On nimittäin kaikenlaista tiedossa tuleville viikoille ja viikonlopuille mm. synttärit, ristiäiset, häät, festarit ja ties mitä tapahtumia! Mutta nuohan tarkoittaa vaan, että tullaan näkemään kesän aikana paljon ystäviä ja sukulaisia. Se taitaa olla just nyt parasta.

1 Comment so far

  1. Pingback: Kauneimmat rottinkikalusteet terassilla | Design Wash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s