comment 0

Mustanpuhuvaa messuilua

Asuntomessut ovat tänä vuonna Saimaan rannalla Mikkelissä. Kävin katsastamassa messutarjonnan eilen pressipäivänä. Suuntasimme aamusella messualueelle isännän kanssa – tai no siis päivällä. Olisi todellakin pitänyt lähteä jo varhain aamulla ajelemaan, koska pressipäivä menikin arvioitua aiemmin kiinni ja oletettu viisituntinen messuralli vaihtui ripsakkaan kahteen tuntiin pikku säätöjen jälkeen. Ihan ei homma luistanut yhtä mutkattomasti kuin viime vuonna, kun pressikorttia ja infopakettia ei kuulunut postitse. Kuuleman mukaan moni muukin oli jäänyt niitä odottelemaan ja luvatut nimet listalla olisi varmasti auttanut asiaa.

Tällä pallomahalla edestakaisin juokseminen alkoi tuntua ennen kuin ensimmäiseen kohteeseenkaan olin päässyt, mutta siitä viis, koska tapasin heti kättelyssä niin monta tuttavaa ja tunnelma oli välittömästi katossa! Oli ihan mahtavaa nähdä sisustusterapialaisia ja blogikollegoja. Se oli oikeastaan messujen kohokohta, vaikka tyylikkäitä kohteita ja mielettömän hieno messualue olikin. Mutta nyt niihin messutaloihin, joista tummanpuhuvimmat mustat talot vastasivat kaikista eniten omaa makua.

__________

Kohde 26, Kotikontti

Musta laatikkotalo mäntymetsän siimeksessä, that’s my thing. Saunatilojen erottaminen päärakennuksesta on tämän hetken juttu ja tässä kohteessa toteutus vaikutti todella onnistuneelta. Kunttaa ja isoja kiviä oli tuotu terassialueen keskelle, joka oli kieltämättä ihana idea.

__________
Kohde 23, Talo Vahvaselkä

Sunhousen kohde oli arkkitehtuurisesti todella mieleinen. Hyvin linjakas ja yksinkertainen, laadukkaan oloinen kokonaisuus. Talon ja saunarakennuksen välissä oleva puttigreeni oli aika hauska, varsinkin jos on golffaamisen ystävä.

__________
Kohde 10, Honka Ink

Tämä kohde osui heti silmään tiukan harjakaton sekä tietysti mustan julkisivun ansiosta. Yksinkertaisen linjakas tötterö, joksi sitä aloin kutsumaan. Sympaattinen tötterö olikin. Sisätiloissa oli puuta, betonia ja sitä mustaa lisää.

__________
Kohde 5, Wave

Tätä arkkitehtuurista taidonnäytettä on ihailtu ulkomaita myöten, enkä ihmettele yhtään, talo oli todella vaikuttava. Luonto oli otettu haltuun parhaalla mahdollisella tavalla ja terassit olivat mielettömät. Wave oli todellinen taideteos, upea veto suomalaiseen messuarkkitehtuuriin. Ei ihan joka penan koti, mutta sen takia juuri niin hieno, varsinkin julkisivusta.

__________
Kohde 24, MinunVALO 

Viimeisenä vielä MinunVALO, joka oli kieltämättä komea kokonaisuus puisella julkisivullaan. Luonto oli tässäkin läsnä, ja järven rannalla kun ollaan, ei maisemat voi olla huonot.

Tällä kertaa messukohteet oli rakennettu hyvin väljästi omille isoille pihoilleen, joka tuntuikin heti hengittävämmältä kokonaisuudelta. Rajallisen ajan puitteissa keskityin ihailemaan enemmän talojen arkkitehtuuria sekä maisemia, kuin sisustuksia. Monen kohteen sisustus oli pääsosin mustaa, puuta ja betonia, hyvin voimakkain kontrastein, ainakin niissä kohteissa joissa vierailin. Tykkäsin kyllä, mutta silti sisätilojen vaaleus puhuttelee itseäni enemmän ja ehkä sellaista jäin myös kaipaamaan.

Päivän päätteeksi pilvet siirtyivät ja aurinko näyttäytyi, kesäinen päivä oli kuulemma Mikkelissä ainoa laatuaan, muualla Suomessa taisi samaan aikaan sataa vettä. Asuntomessut aukeavat tänään koko kansalle ja kohteisiin pääsee tutustumaan 14.7.-13.8.2017. Kannattaa ehdottomasti suunnata Mikkeliin messuilemaan, jos se vain on mahdollista! On kyllä näkemisen arvoista.

Pallomaha kiittää ja kuittaa! Oman kodin saralla riittää nyt paljon pohdittavaa ja pian pääsee sisustelemaan. Hyvillä mielin siis mennään tulevaa kohti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s