comments 10

Kiinteistökauppoja kohti

Blogi on vietellyt hiljaiseloa viimeiset viikot. Aikaa bloggaamiseen ei ole ollut, vaikka paljon olisikin kerrottavaa. Töitä on ollut nyt reilusti, joka on aina hyvä asia, mutta samaan aikaan lapsokainen on ollut kipeänä, joka vaikeuttaa tietysti töiden tekemistä. Onneksi taloudessa asuu kaksi aikuista, joten toinen ottaa kopin, kun toinen joutuu painamaan sorvin ääressä. Isännän työmatkat lohkovat aina oman palasen arjesta tai viikonlopusta. Pieni on ollut tosi heikkona jo viikon verran. Kovaa kuumetta, yskää ja oksentamista, not nice. Lääkäriin ei olla vielä menty, kun alkaa olla paranemaan päin. Olo on ollut silminnähden tosi kurja, pieni on silti älyttömän reipas. Sääliksi käy toista. Itselläni olo on semihuono, vähän jomottaa päässä ja kurkussa.

Vaikka sairastupaa onkin vietetty, on samaan aikaan tapahtunut erittäin hyviä ja odotettuja asioita. Nimittäin me myimme tontin! Esikaupat oli viime viikolla ja viralliset kaupat ensi perjantaina. Ihan mahtavaa miten nopeasti kaikki tapahtui! Lähti kuulkaas tosi iso kivi hartioiden päältä pois.

Otin myymiseen avuksi välittäjän, Nalle Juslénin Kiinteistömaailmasta, eli saman välittäjän, joka meillekin tuon kiinteistön aikanaan myi tai välitti. Juttelin hänen kanssaan meidän tilanteesta ja tontin myymisestä. Kerroin heti, että aion myydä tontin itse ja jos alkaa tuntumaan siltä, että tarvitsen apuja, käännyn hänen puoleen. Muita välittäjiä en edes halunnut harkita, olihan hänellä hyvin laaja tietotaito Espoon kiinteistöistä ja tonteista, ja rehellisesti sanottuna ensimmäinen välittäjä, johon olin oikeasti ollut tyytyväinen.

Eräs päivä hän soitti ja kertoi, että hänellä olisi mahdollisesti kiinnostunut ostaja. Sillä samalla päätin, että hän voi hoitaa koko setin, kun oma aika ja jaksaminen ei vaan riittänyt. Allekirjoitin toimeksiannon ja meni noin viikko, kun tontti tuli virallisesti myyntiin. Hetki ennen, kun tontti tuli julkisesti myyntiin, sain sähköpostia eräältä henkilöltä (tai pariskunnalta), joka kertoi olevansa kiinnostunut ostamaan koko tontin. Annoin hänelle Juslenin yhteystiedot, koska olimme sopimuksen jo tehneet. Sitten meni alle vuorokausi, kun saimme tarjouksen heiltä, joka oli sen verran hyvä, että päätimme hyväksyä sen.

Kun olimme matkalla allekirjoittamaan esisopimusta, isäntä sai puhelun tutulta välittäjältään, että saisimme vielä isomman tarjouksen tontista! Vaikka se olisi ollut huomattavasti suurempi, päätimme kuitenkin pitäytyä ensimmäisessä tarjouksessa, jotta pääsemme jatkamaan eteenpäin. Oli aika jännä tilanne, kun hetki ennen sopimusta pasahtaa korviin aika iso summa, joka olisi ollut tarjolla. Olimme kuitenkin jo tyytyväisiä saamaamme tarjoukseen ja halusimme lyödä asiat pikimmiten lukkoon.

Nyt on sitten viikko aikaa tyhjentää talo. Toivoin, että saisimme kuukauden aikaa tyhjentämiseen, kun tässä vähän tilanteet elää, mutta ostaja toivoi, että pääsee aloittamaan remontin pikimmiten. Niin, ostaja aikoo siis kunnostaa talon! Tämä tuli hieman yllätyksenä, kun purkukuntoisena talo kuitenkin myyntiin. Ostaja on tietoinen kosteus- sekä homeongelmista, jotka oli kirjattuna kauppapapereihin ja välittäjäkin niistä kertonut, mutta kyseessä on rakentaja, joka osaa tällaiset korjaukset hoitaa, tai ainakin nyt tutkivat ensin kunnolla mitä talo pitää sisällään, eli avaavat lattioita ja seiniä.

Onhan se kieltämättä potentiaalinen talo. Rakastuin siihen ensi silmäyksellä, muistan sen kyllä oikein hyvin. Eipä olisi uskonut, että talosta tulisi meidän painajainen. Tämä puolivuotinen on ollut kyllä melkoinen koettelemus, mutta hengissä selvittiin ja pian se on ohi. Vielä täytyy käydä läpi kaikki loput tavarat ja käydä kippaamassa ne roskalavalle. Se tulee olemaan vähän ahdistavaa, mutta parasta tässä on se, että saimme myytyä tontin nopeasti ja pääsimme jopa omillemme! En aio laskea kaikkea tavaran arvoa mitä menetettiin, mutta noin pääpiirteittäin ollaan plusmiinusnolla-tilanteessa. Odotimme kuitenkin suurempaa tappiota. Täytyy tietysti muistaa, että edellisen asunnon tilanne on vielä auki, eikä ole tietoa miten sen kanssa menee. Toivottavasti pelättyä paremmin, koska ihan oikeasti tämä asuntojupakka voisi nyt loppua ihan kokonaan.

Mitä seuraavaksi? Sitä on tietysti tullut pohdittua paljonkin, vaikka hyvä olisikin ottaa pieni tauko näihin asioihin. Vuokranantaja ilmoitti, että haluaa laittaa tämän asunnon taas pikku hiljaa myyntiin. Arvatkaas tuliko pikku paniikki! Aattelin, että voitais olla tässä vielä useampi kuukausi rauhassa. Ei millään jaksaisi lähteä taas etsimään uutta asuntoa ja muuttamaan, vaan ihan oikeasti hengähtää hetki. Olemme molemmat nyt sen verran poikki, ettei asuntonäytöt tai uusi jännitysnäytelmä kiinnosta yhtään. Sitten aloimme puhumaan isännän kanssa, että jos me ostaisimme tämän asunnon. Vaikkei tämä ole ihan sellainen, kun hakusessa on ollut, mutta tämä olisi hyvä juuri nyt. Vähän kaipaisi muutoksia, jotta tilat toimisivat paremmin ja olisi enemmän oman tyylinen, mutta meidän ei tarvitsi lähteä mihinkään. Se ajatus tuntui niin hyvältä, että taidamme tehdä tarjouksen.

10 Comments

  • Kiitos Hanna! Saa nähdä miten käy. Hämmentävän hassua olisi, jos tämän ostaisimme. Helppo ratkaisu tuntuisi vaan nyt parhaimmalta.

 1. En voi edes pukea sanoiksi, miten helpottunut olen teidän puolestanne. Ja noinkohan se oma uusi koti olisikin löytynyt tämän ikävän sattumuksen myötä juuri sieltä, minne vuokralle muutitte. Sekin tuntuu kohtalolta. Talo näyttää ainakin kuvissa tosi lupaavalta ja ainahan ostettavissa taloissa on jotain muutoksia edessä, joten tarttukaa ihmeessä tilaisuuteen. Ei siellä loppuelämää tarvitse asua, jos ei siltä lopulta tunnu. Onnea valtavasti yhden asian loppuun saattamisesta! Hienosti jaksoitte!

  • Voi kiitos Vilja, miten ihanasta sanottu! Olishan se vähän koomista, jos tämän ostaisimme. Toki tietysti riippuu siitä meneekö tarjous läpi. Vielä ei olla tarjottu, jos nyt ensin omat kaupat kunnialla maaliin. Kohtalo meidät tänne toi, terveeseen taloon turvaan. Niinhän se on, ettei tässä tartteis vuosia asustella, mutta eipä markkinoilla ole nyt oikein mitään muutakaan sopivaa tarjolla mikä meidän budjettiin sopisi.

 2. Ninni

  Onneksi olkoon kaupoista!

  Jäin vain miettimään että tuliko sen välittäjänne kautta sitä tarjousta vai oliko vaan pelkkää puhetta kuten välittäjillä yleensä ”ostaja valmiina juupajoo”?

  • Kiitos Ninni!

   Juu, tarjous tuli välittäjän kautta, mutta se oli siltä, joka otti minuun ensin yhteyttä. Oli välittäjällä siis toinen kiinnostunut, joka ei sitten tarjoamaan kuitenkaan lähtenyt. Taisin vähän epäselvästi kirjoittaa.

   Olen iloinen, että annoin välittäjälle koko homman hoidettavaksi. Ei ole tarvinnut stressata enää yhtään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s