comments 129

Sinä kysyt, minä vastaan

Blogi on tarinankerrontaa omasta elämästä. Se on ajatusten, haaveiden, toteutusten sekä erinäisten tapahtumien kirjo, joista on koostunut henkilökohtainen matka valokuvien kera. Bloggaamisesta on muodostunut itselleni elämäntapa ja tuntuu, että mitä pidemmälle vuodet vierivät, sen tärkeämmäksi bloggaaminen on tullut. Aiheiden pohtimisessa, tekstien kirjoittamisessa, valokuvien ottamisessa sekä kuvien käsittelyssä on aina oma hommansa, mutta samalla se on älyttömän mukavaa puuhaa ja jopa rentouttavaa, kun saa jotain pukattua ulos.

saysomething

Blogini painopiste on sisustamisessa, mutta välillä aiheet käväisevät parisuhteessa, perhe-elämässä, reissaamisessa tai juhlissa. Olen luonteeltani rehellinen sekä suorasanainen ja haluan sellaisena myös blogini pitää, onhan tämä osa minua. Kysyin kerran mieheltä, että näyttääkö blogini todellisen puolen meidän elämästä, vai rakennanko tietoisesti tai tietämättäni kulissia. Olen ollut vahvasti siinä uskossa, että en elämäämme täällä kaunistele, vaikka tietyt jutut saatankin jättää kertomatta ja oli ilo kuulla, että kyllä se meidän elämä siltä näyttää, kuin blogin kuvat tai tekstit antavat ymmärtää, mitä nyt raivaan tiski- tai leluvuoren syrjään kuvanottohetkellä.

Tykkään itse seurailla enimmikseen sisustukseen, remontoimiseen sekä rakentamiseen liittyviä blogeja, mutta joskus rempseät elämänmakuiset lifestyle-blogit vievät täysin mukanaan. Yksi suosikeistani on ehdottomasti Mamma rimpuilee, joka ei sanojaan säästele! Käykäähän vilkaisemassa, jos ei ole entuudestaan tuttu. Takuuvarmat naurut luvassa.

Bloggaamisen suola on te, rakkaat lukijat, ja varsinkin teidän kommentit, joita ilman olisi hyvin vaikea tietää mitä ajatuksia ja tunteita blogini herättää. Vähänkö olisi tylsää kirjoittaa postauksia ilman minkäänlaista vastakaikua. Tiedän, että kommentoiminen vie aikaa, eikä WordPress aina helpolla päästä, mutta ajattelin, saatte heittää ilmoille nyt jokin kysymyksen minusta, bloggaamisesta, sisustuksesta, kodista, työstäni, perheestäni, parisuhteestani, lapsista, kissoista, koirista tai mistä ikinä! Toki olisi helpompaa, jos kysymykset liittyisi jollain tavoin elämääni tai blogiini, mutta vastaan kaikkiin parhaani mukaan. Myös ihan kommentoiminen on ok.

Jotta ei ihan turhaksi löpinäksi menisi, kaikkien kysymysten ja kommenttien jättäneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto! Voin kertoa, että se on aika kiva. Jotain jännitystä siis teillekin, koska itseäni jännittää nyt tulevat kysymykset ja kommentit. Tai ehkä eniten jännittää se tuleeko niitä ollenkaan.

Osallistu mukaan 17.2.2017 mennessä.

129 Comments

 1. No minäpäs kysäisen että haaveiletko seuraavaksi tontin ostosta, uuden talon ostosta vaiko vielä vanhan talon ostosta? Ja jos talonrakennusta, niin millainen haaveissa?

  • Olipas hyvä kysymys ja todella ajankohtainen. Olen joutunut pohtimaan nyt tosi paljon sitä, mistä uskallan tämän kokemuksen jälkeen enää haaveilla ja mitä kohti kannattaa mennä.

   Vanhat talot tekevät edelleen ison vaikutuksen ja niitä valehtelematta tulee katseltua, vaikka jonkin sortin päätös vanhojen suhteen tehtiinkin, ettei enää voida riskiä ottaa. Siksi ajatukset ovat kulkeneet pikkuhiljaa uusiin taloihin ja kun uusista ei ole tähän mennessä löytynyt itselle sopivaa ratkaisua, olisi omannäköinen talo sitten rakennettava. Eli tontin osto ja talonrakennus on nyt pyörinyt tosi paljon mielessä. Oli tarkoitus rakentaa vasta vuosien päästä, mutta nyt se saattaakin tapahtua jo ennen aikoja, jos vain oikeanlainen tontti löytyy ja rahakuviot selkeytyvät.

   Haluaisin kovasti rakentaa yksinkertaisen kivitalon, jossa on panostettu materiaaleihin, ei niinkään neliöihin. Kompakti, toimiva ja laadukas. Toki moderni puutalokin menisi. Tontilla on kuitenkin suurin merkitys, eli mikä sijainti, mitä ikkunoista näkyy ja millainen asuinalue. Taloa pystyy sitten ajan kanssa muokkaamaan.

 2. Tuija

  Kiinnostaisi kuulla miten arkipäivänne menee? Siis muistanko oikein että olet yrittäjänaisia :)?

  • Arkipäivämme on hyvin erilainen, kuin monella muulla perheellä, koska olemme miehen kanssa molemmat yrittäjiä, eli ihan oikein muistit :) Miehen työt painottuvat iltaan, joten itsekin aloitan työt vasta iltapäivisin, kun napero on viety päiväkotiin. Meille on ihan normaalia, jos puolenyön aikoihin vielä tykitetään asiakkaalle suunnitelmia. Harvemmin heräillään herätyskelloon, ellei satu olemaan aamulla palaveria.

   Teen töitä kotoakäsin, joka on entiseen avokonttorityöpaikkaan huomattavasti mieluisempi vaihtoehto. Voi olla yöpaita päällä ja tukka pystyssä, ja sillä lookilla menen yleensä koko päivän, jos ei menoja muualle ole. Nautin olla al naturel, ilman meikkiä ja kiristäviä vaatteita. Päivät menevät blogin äärellä, suunnittelutöitä tehdessä, sisustaessa tai ihan vaan kodinhengettärenä eli siivoamisen ja pyykkauksen parissa, mutta kokkaamisen jätän suosiolla miehelle. Välillä kotona työskentelyn haaste on se, kun ei kotihommia pääse töihin pakoon.

   Vasta myöhään illalla saatetaan lösähtää sohvalle telkkarin ääreen, tai sitten alkaa legotornien ja autoradan rakentaminen, kun napero on haettu päiväkodista. Usein silloin alkaa hurjin vauhti ja peuhaaminen. Ulkoilua ja urheilua aina silloin kun jaksaa ja kiinnostaa. Eli ihan liian vähän..

   Arki on meillä aika rentoa, ilman tiukkoja aikatauluja, ainakin niin pitkään ennenkuin lapsokainen menee kouluun ;)

 3. Maren

  Aika uutena blogin lukijana on pakko aluksi todeta, että ihana, visuaalinen ja koukuttava kokonaisuus 😊 Mikä on sisustamisessa ns. Punainen lankasi? Mikä innoitti alunperin bloggaamaan? Mitä teet työksesi?

  • Voi kiitos, onpa kiva kuulla!

   Punainen lanka sisustamisessa on varmasti toiminnallisuus ja selkeys. Pidän siitä, että tilat ja tavarat toimivat, eli helpottavat elämistä. Toki niiden täytyy myös visuaalisesti miellyttää ja toimia kokonaisuutena. Olen tyylilleni uskollinen ja tykkään panostaa laatuun, mutta edulliset löydöt tekevät erityisen onnelliseksi.

   Blogin kirjoittaminen alkoi samaan aikaan, kun aloin yrittäjäksi. Bloggaaminen antoi vapauden tehdä asiat kuten itse haluan ja samaa päti myös yrittäjyyteen, joka oli tosi kiva muutos totuttuun mainostoimistoelämään. Ensimmäiset postaukset kertoivat enemmän yrittäjyydestä, joka oli itselleni uusi ja jännittävä juttu, ja sen tuomia onnistumisia ja haasteita oli mielenkiintoista pohtia. Bloggaaminen vei kyllä ihan mennessään ja edelleen olen yrittäjä.

   Työkseni olen AD ja graafinen muotoilija, eli teen pääosin yritys- ja tuotebrändäystä, joihin kuuluu mm. logosuunnittelua, verkkosivuja, promomateriaaleja, esitteitä sekä konseptointia.

 4. Airiina

  Minne haluaisit matkustaa jos voisit valita ihan minkä paikan tahansa, kuukauden lomalle?

  • Kävi kerran Etelä-Ranskassa ja ihastuin paikkaan ihan älyttömästi. Sinne voisin ehdottomasti mennä uudelleen ja pidemmäksikin aikaa!

 5. Laura

  Mun kysymys on, että mikä on sisutuksellinen haaveesi ja mikä on ykkös- nounou, mitä et ikinä kelpuuttaisi omaan kotiin?

  • Olen pitkään halunnut täydellistä konjakinväristä nahkasohvaa. Olin sitä tilaamassa jo pari kertaa, mutta koska se on sen verran iso investointi, eikä nahka ole ollut aivan täysin se mitä haen, on tilaus jäänyt tekemättä.

   Hmmm, mitähän en kelpuuttaisi. Feikit jutut eivät ole minun juttu, esimerkiksi tiiliseinää esittävä paperitapetti tai vastaavanlainen ”wannabe” ei pääsisi minun kotiini.

 6. Miten lemmikit pystyy huomioimaan sisustuksessa, koska meillä ainakin ei voi olla pitkiä verhoja, ei kukkakimppuja ja karvoja kaikkialla kissojen ja koiran takia.

  • Meillä ei ole lemmikkejä, eikä ehkä tulekaan (vaikka tekstistä ehkä saattoi niin ymmärtää), joten noita haasteita ei ole tarvinnut pohtia. Lapsi on tuonut välillä omat jännitysnäytelmänsä, vaikkakaan mitään ei ole hänen toimesta hajonnut, muutakuin omia leluja.

 7. Arja

  Minua kiinnostaa, onko teillä aikomus rakentaa uusi talo! ?
  Ihana blogi sulla ! Teillä on ollu monta mutkaa matkassa asunnon kanssa! mutta toivotaan , että seuraavaksi elämä hymyilee!:)

  • On kyllä tarkoitus, mutta vielä ei tiedetä onko se meidän seuraava oma koti vai vasta myöhemmin tulevaisuudessa. Haaveena se kuitenkin on :)

 8. Kaisa

  Mikä on ssustamisessa se sinun juttu ts. punainen lankasi? ☺

  • Punaisesta langasta aiemmin kyseltiinkin ja itselläni se on varmasti toiminnallisuus ja selkeys, visuaalista silmäniloa unohtamatta. Myös ajattomuus on yksi ehdoton sisustamisessa, vaikka vähän pakon edestä suurin osa tavaroista menikin uusiksi.

  • Haluaisin asua kivitalossa, joka olisi erittäin laadukkaasti rakennettu ja jossa jokainen yksityiskohta olisi viimeistä piirtoa myöten mietitty ja toteutettu. Talossa olisi ylellisyyksiä, jotka tekisivät arjesta juhlan. Aidot laadukkaat materiaalit, mittatilauksena tehtyjä oivaltavia ratkaisuja. Lämmin ja kodikas kivitalo, jossa on käytetty paljon puuta ja betoniakin. Pidän Suomesta, joten paikaksi valitsisin Suvisaariston.

 9. Äitinaattori

  Miten selvisit asuntokriisistä? Valvoitko – lihoitko? mistä sait tukea?

  • Selvisin ihanien ihmisten ansiosta, jotka tarjosivat pyyteettömästi apuaan. Mukaan kuului sekä tuttuja että tuntemattomia, saimme apua erittäin paljon ja se piti meidät pinnalla. Olen niin kiitollinen kaikille niille, jotka meitä tukivat.

   Nukuin ihan hyvin, vaikka pahimpaan aikaan näinkin painajaisia. En lihonut, mutta valitettavasti urheilu ja liikkuminen jäi ihan täysin, kun ei ollut voimia eikä kiinnostusta.

 10. Kielo

  Ihan ensinnäkin kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista! Hurjan nopeasti olette saaneet uuden kodin näyttämään viihtyisältä, kun ottaa huomioon miten nollasta jouduitte lähtemään kaikkien mutkien jälkeen. Hattua nostan! Minua kiinnostaisi mitä teet työksesi.

  • Voi kiitos Kielo! Työkseni suunnittelen yritysten ja yhdistysten visuaalisia ilmeitä, pitäen sisällään monenlaisia suunnittelutöitä aina asiakkaasta riippuen mm. logoja, verkkosivuja ja pakkauksia.

 11. sikkuralla

  Mikä on seuraava asia hankintalistallasi tai jokin asia, josta haaveilet?

  • Toimistotarvikkeita pitäisi hankkia, sellaista pientä näppärää purkkia, purnukkaa ja boksia, että tavarat saa järjestykseen.

 12. Petra

  Mua kiinnostaa, kun teillä on jo yhteinen lapsi ja menitte jouluna kihloihin, että onko kenties jo häät/häämatkaa suunnitteilla vai onko pikemminkin asuntoasiat nyt etusijalla ja häät sitten joskus tulevaisuudessa? Nimim. häistä jo salaa haaveilen, vaikkei toisen puoliskon mukaan vielä ole mihinkään kiire niiden kanssa:D

  • Häitä on jo hieman suunniteltu, mutta toteutus jääköön seuraaville vuosille. Arvelit oikein, että ensin laitamme asuntoasiat kuntoon, jotta tiedämme kuinka paljon meillä on häihin euroja käytettävissä. Odotan silti kovasti jo tuota päivää, kun saamme kaikki ystävämme saman katon alle juhlimaan.

 13. Päivi

  Minun kysymyksen on, että jäikö teillä ikävä vanhaan kotiin, siis siihen mikä oli mukana Suomen kaunein koti -ohjelmassa. Se jäi jotenkin itsellä mieleen ihanana kokonaisuutena.

  • Eipä ole ollut sitä kotia ikävä, vaikka se tosi kiva olikin. Ehkä kerran meillä molemmilla oli heikko hetki, kun olimme evakossa ja halusimme takaisin omaan kotiin.

  • Varmaan siitä lähtien kun omaan kotiin ensi kertaa muutin, vuonna 1998. Suurempi kiinnostus on tullut vasta korkeakouluopiskelujen aikana, kun pääsin kunnolla sisään alalle.

 14. Petra

  Rakastin vanhaa kotianne, se oli sisustukseltaan juuri sellainen mistä tykkään. Eli mustaa ja valkoista, graafista kuviota, design-tuotteita mutta kuitenkin tilavaa ja pelkistettyä. Seuraava talonne oli aivan eri maata ja innostuitkin vanhasta. Kysynkin siis mikä on ominta tyyliäsi? Kallistutko enemmän vanhaan taloonne vai hometaloon tyylillisesti?

  • Tykkään kovasti juurikin 60- ja 70-luvun arkkitehtuurista, joita kotimme edustivat (vaikkakaan ei sitä 70-lukua, joka vie jalat alta), mutta myös modernit talot viehättävät, jos niissä on jokin ”juttu”.

   Sisustuksessa olen suosinut aina 50–60-luvun henkisiä kalusteita ja ne ovat tyyliltään ominta, vaikka miljöö onkin vaihtunut matkalla. Usein talo määrää sisustuksen linjan, eikä oma tyyli ole ehkä vielä päässyt täysin oikeuksiinsa. Hometalon remonttikin jäi ihan alkutekijöihin, joten en päässyt itseäni siellä vielä toteuttamaan. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten talo olisi meidän toimesta muuttunut. Se olisi ollut enemmän oma juttu, kuin myymämme puutalo.

 15. Ensinnäkin lämmin kiitos todella inspiroivassa ja aidon rehellisestä blogista!
  Mikä on sun sisustuksellinen idoli tai inspiroivin lähde esim. Instagramissa tai Pinterestissä, vai mistä saat parhaimmat ideat?

  • Voi kiitos alluhukka!

   Idolini on Asun-lehden päätoimittaja Ulla Koskinen, joka yllättää mielettömällä taidokkuudellaan ja kyvyllään luoda erilaisia tiloja, taloja ja tavaroita. Seinäjoen asuntomessutalo, joka oli heittämällä suosikkini, oli Ullan kädenjälkeä.

   Olen haltioitunut myös Minna Jonesin tyylitajusta, hänellä on ihanan yksinkertaisia ratkaisuja ja hänen Instatili jaksaa aina vaan ihastuttaa. Ilokseni huomasin, että olin tilannut samanlaisen ruokapöydän kuin hänellä on. Itselleni se hetki oli oho ja wau, kun en ollut pöytää nähnyt aiemmin kenelläkään muulla vielä.

   Parhaimmat ideat saattavat löytyä kuitenkin Pinterestistä. Huippu mesta!

 16. SallaHoo

  Millainen sisustus on mielestäsi kaikkein kamalin?

  Oletko tehnyt jonkun sisustus/remontointimokan, jota kaduit jälkeenpäin? (Ei lasketa talon ostoa vaan jokin pienempi juttu)

  • Sellainen sisutus on kamalin, jossa ei ole mitään punaista lankaa, on vain kerätty kaikenmaailman sälää ja tilpehööriä kasaan ilman mitään valtakunnan tyylitajua tai järjestystä.

   Olen itse kyllä mokannut ja ne mokat harmittaa niin pitkään, kunnes saadaan korjattua. Turha rahanmeno harmittaa älyttömästi, eli jos satun ostamaan jotain, mille ei olekaan käyttöä. Ostimme juuri uuden sängyn, joka ei olekaan hyvä, eikä sitä voi palauttaa. Kaduttaa, että hätäilimme. Mutta toki oli tilanne sellainen, ettei meillä ollut sänkyä ja oli pakko vaan ostaa minkä saimme heti mukaamme.

 17. Hannnna

  Minä haluaisin tietää mikä on kallein sisustushankintasi ikinä? :)

  • Tilasimme juuri Tempur-sängyn. Se on kaikkein kallein hankinta kautta aikojen, eikä ehkä mikään mene hetkeen sen edelle :D

 18. Jelena Juuti

  Lapsen kasvaessa: saako lapsi itse päättää huoneen sisustuksen, jos niin haluaa? Mitä et siedä lastenhuoneessa?

  • Kyllä varmasti, kun jo pukeutumisensa saa päättää. On lähtenyt pari kertaa Spiderman-puvussa päiväkotiin, enkä minä toista voi kieltää :D Kunhan lapsi on tyytyväinen ja onnellinen.

   Vaikea sanoa mitä en lastenhuoneessa siedä.. ulkoa noudettuja pikkueläimiä?

 19. Ellu

  Ensinnäkin, luen todella vähän blogeja koska kyllästyn helposti.. Tämä sinun on ehdoton lempparini, ehkä juuri siksi että täällä kerrotaan asioista miten ne on, ja myös mitä ne voi karuimmillaan olla.. Haluaisin kysyä että miten rentoudutte perheen kanssa arjen keskellä :)?

  • Kiitos Ellu, ihanasti sanottu :)

   Kyllä me rentoudutaan sohvalla toistemme jalkoja rapsuttaen. Se on parasta. Autolla ajelu ympäri kivoja alueita on myös tosi kivaa ja rentouttavaa, yleensä napero nukahtaa tyytyväisenä takapenkille ja me isännän kanssa katsellaan maisemia ja haaveillaan taloista sekä tonteista.

 20. Sini

  Heips! Mä aloin lukea sun blogia vasta alkutalvesta, ja jäin kerrasta niin koukkuun että lyhyen ajan sisällä tuli luettua kaikki vanhat postaukset! Se talo, jonka maalasitte mustaksi, oli mieletön! Teitte ison työn kyllä sen kanssa, mutta olin ihan sanaton siitä muutoksesta! Wau!
  Kovasti kiinnostaa tulevat talosuunnitelmat? Ja se, mistä kaikkialta saat ideoita sisustukseen? Mitä blogeja seuraat? Tykkään sisustustyylistäsi kovasti.
  Tosi ikäviä vastoinkäymisiä ootte kohdannut, mutta ihanan sisukkailta ja urheilta vaikutatte! <3
  Tsemppiä!

  • No ohoh, onpa kiva kuulla että viihdyit blogini parissa!

   Saatiin kyllä kiva muutos aikaiseksi, oltiin tosi tyytyväisiä itsekin. Haavena on oma koti, mutta onko se ihan uusi, itse rakennettu vai mikä, hahmottuu tässä ajan kanssa. Onneksi nyt ei ole kiire mihinkään, vaan voimme hetken hengähtää ennen seuraavaa siirtoa.

   Ideoita tulee ammennettua ympäriltä, ja myös paljon Pinterestistä sekä Instasta. Sivun alareunasta löytyy lista blogeista, joita seuraan. Ihan kaikkia tuossa ei vielä ole, koska luen hyvin satunnaisesti niitä.

   Elämä tuntuu aika hyvältä nyt ja suunta on varmasti oikea. Kiitos Sini!

 21. Satu

  Hei! Onko sisustusmakusi ollut aina samanlainen? Kiva blogi sulla :)

  • Hei Satu :)

   Kait se sisustusmaku kehittyy vuosien varrella, mutta tietty tyyli minulla on ehkä aina ollut. Ajanmyötä sitä vaan panostaa enemmän laatuun.

 22. Tanja

  Mistä löydät kaiken ajan; yrittämiseen, perheen pyörittämiseen, bloggaukseen, sisustamiseen, remontoimiseen… supernainen olet. Mistä tingit, jos päivässä ei tunnit riitä?

  • Työni mahdollistaa sen, että aikaa jää paljon sellaisille asioille, joista nautin paljon, kuten sisustamiseen ja bloggaamiseen. Urheilua voisi ottaa hyvin mukaan, josta myös kovasti tykkäään ja johon olisi aikaa, muttei tällä hetkellä kiinnostusta. Mies auttaa onneksi lapsen kanssa, jaamme hoidon 50/50.

   Taidan tinkiä ruuanlaitosta ja ruokailusta. En laita ruokaa (mies hoitaa sen puolen), enkä välttämättä edes istu alas syömään, vaan vetäisen jotain vaan huiviini. Rakastan käydä ravintoloissa syömässä ja niissä tykkään mennä pitkän kaavan mukaan kunnolla ja ajan kanssa, mutta kotona se on vaan pakollinen paha, jonka suoritan mahdollisimman nopeasti pois alta.

 23. Memmuli

  Kiitos ihanasta ja aidosta blogista! Ja tsemppiä kaiken tämän keskelle mitä olemme saaneet sivusta täällä blogissa seurata ja jännittää teidän mukana! Haluaisin kysyä että mikä menetetty asia harmittaa kaikista eniten? Lähinnä tavaraa mietin. Vaikkei se olekaan tärkeää vaan se että teillä on nyt paikka missä olla ja terveyttä! Ps. Sulla on ihana sisustus maku! :)

  • Voi kiitos Memmuli. Onhan tämä ollut melkoista vuoristorataa, mutta nyt on toivottavasti onni vähän meidänkin puolella.

   Vielä on prosessi kesken ja osa tavaroista on talolla tai pussitettuna kaapeissa, mutta ehkä harmillisin on ollut tietyt vaatteet. Meillä on ollut juhlia ja tapahtumia, joihin nämä vaatteet olisi olleet juuri hyvät, mutta olen joutunut heittämään ne roskiin, enkä ole saanut vielä mitään vastaavaa tilalle. Hankin vaatteita harvoin ja harkiten, joten poisheitettyjä jäin kovasti kaipaamaan. Ne tietysti oli ne arvokkaimmat ja vähiten käytetyt.

   Myös sänky harmittaa tosi paljon, koska se oli hyvä ja laadukas, johon aikanaan investoin isommalla kädellä.

 24. MarjaKoo

  Kerro jokin reissaamiseen liittyvä haaveesi! Haluatko matkoilla kurkistella tavallisten ihmisten koteihin hotellihuoneiden sijaan – ja onko siihen ollut mahdollisuus? Noin niin kuin sisustuskiinnostusmielesssä?

  • Reissaaminen kiinnostaa yllättävän vähän, mutta hyvien reissujen jälkeen matkakuume yltyy valtavasti. Ollaan aina hotellissa ja pidän siitä, jos hotelli on laadukas, tyylikäs ja homma pelaa mutkattomasti palvelujen suhteen, siksi olen valmis panostamaan matkoilla majapaikkaan. Inspiroidun julkitiloista ja hotellit ovat yksi niistä.

 25. Oletko koskaan ajatellut laajentavasi blogia enemmän lifestyle-puolelle? Sisustuksen lisäksi on aina kiva nähdä esim. bloggaajan omaa pukeutumistyyliä, sillä ne monesti kulkevat jollain tavalla käsikädessä. Omalla kohdallani kyllä itseni kuvaaminen olisi todella outoa, mutta silti tykkään, kun blogeissa tulee bloggaajan oma persoona esiin. Toki sinulla se on tekstin tyylissä ja kuvissa jo osittain näkyvissä. Tykkään!

  • En oikeastaan. Itseni kuvaaminen on todella vaivaannuttavaa. Pelkästään selfien ottaminen on todellinen haaste, en nauti itseni kuvaamisesta enkä kuvattavana olemisesta, se ei vaan tunnu yhtään luonnolliselta. Mutta lukijoiden takia voisin ehkä tuoda joskus kuviin mukaan myös itseäni, jotta saa vähän paremmin otetta kuka täällä oikein kirjoittelee, ettei ole niin anonyymiä meininkiä.

   Kiitos ihanasta kommentista AnKa!

 26. Kristiina

  Kysyiköhän joku jo, mikä sai sinut alkamaan blogin pitämiseen, kuinka paljon aikaa siihen kuluu viikottain, onko se sellaista, millaista kuvittelit sen olevan?
  😁

  • Vastaavanlainen kysymys tuli jo, mutta toki vastaan myös sinulle.

   Aloin bloggaamaan samaan aikaan kun aloitin yrittäjänä. Ne kulkivat kivasti käsikädessä, kun kirjoitin paljon siitä miltä yrittäjyys tuntui tavalliseen palkkatyöhön verrattuna. Samalla tiellä ollaan edelleen, vaikka vähemmän tuleekin työstä enää kirjoitettua.

   Aika paljon tähän menee aikaa. Haluan panostaa valokuviin, kuten myös tekstiin, mutta kuitenkin niin, että sopiva rentous säilyy. Kuvien ei tarvitse olla mitään mainoskuvia. Yllätyin kyllä siitä, miten monta tuntia saattaa yhteen postaukseen mennä. Nautin bloggaamisesta tosi paljon ja mielelläni käytän tähän myös aikaa.

 27. Susanna

  Millainen fiilis teille jäi Suomen kaunein koti -ohjelmaan osallistumisesta?

  • Tosi hyvä fiilis. Vaikka koko prosessi oli äärimmäisen jännittävä, oli tuomareiden kommentit tosi ihania ja saatiin oikein hyvät pisteet. Ne jännitti nimittäin kaikista eniten. Eniten harmitti se, ettei saatu laittaa punaista mattoa ulos terassille, koska se oli oikeasti meidän mielestä kotimme paras paikka. Kuvauspäivänä oli epävakaa sää, joten sen takia matto piti laittaa sisälle, jos tuomareiden saapuessa olisi tullut kunnon kaatosade, olisi kuvaukset olleet melkoinen haaste.

 28. Jessika

  miten palautat positiivisuuden elämääsi silloin kun kaikki menee päin pyllylä

  • Mietin, että asiat voisivat olla paljon huonommin. Lyön päähäni pahimmat skenaariot ja tajuan, että meillä on kaikki oikeastaan tosi hyvin.

  • Kyllä se on oma koti kivalla asuinalueella. Toiveena on saada myös toinen lapsi. Siinä kai ne isoimmat unelmat :)

 29. Tanja

  Moi! Kiinnostaisi tietää mikä on kaikkien aikojen sisustushaaveesi, siis esine/tuote?

  • Olen päässyt sisustushaaveitani jo kivasti toteuttamaan, mutta taitaa olla konjakinvärinen täydellinen nahkasohva suurin haaveeni, jota en ole valitettavasti vielä löytänyt.

 30. Kiitos ihanasta blogista, tästä on tullut yksi mun lemppareita aidon ja ”siloittelemattoman” otteen vuoksi! Hyviä kysymyksiä on tullut paljon, joten kysynpä ainoastaan – mitä sinulle kuuluu? :)

  • Voi kiitos Jossu! Tuohon kysymykseen on kyllä kiva vastata, kun viimein voi sanoa: kuuluu tosi hyvää! On tosi onnellinen ja tyytyväinen olo.

 31. Jenni

  moikka! kiitos kivasta blogista! tyylisi on ihana ja selkeä,valoisa ja ilmava. Kysyisinkin kuinka usein siivoat,että saat pidettyä kaikki järjestyksessä?(itselle tulee päivittäin ahdistus lasten aiheuttamista lelu/vaate jne.röykkiöistä,joita saa illat pitkät selvitellä.. )Lisäksi haluaisin tietää,mikä olisi sopiva neliömäärä mielestäsi nelihenkiselle perheelle?Jos ajatuksissasi on rakentaa tulevaisuudessa uusi koti? itse asumme kompaktissa omakotitalossa 100neliötä. Kaikille on omat huoneet,on 2 vessaa ja suihkua,tilava keittiö, MUTTA, liian pieni eteinen ja pienehkö olohuone..mietinnässä on,pitäisikö päräyttää ja rakentaa hieman suurempi noin20neliötä,vai yksinkertaisesti karsia tavaraa ja olla onnellinen tässä nykyisessä=)Eli voiko järjestelyllä ja sisustamalla ”huijata”pientä tilaa suuremmaksi??

  • Kiitos Jenni, ihanasti sanottu! Taidan joka päivä jotain järjestellä tai siivoilla. Imuria heilautan monta kertaa viikossa, kuten myös pyykkikasaa (ikinä ei näy silti pohjaa). Isompien siivousten väliä olen pidentänyt lapsen tulon myötä, ei vaan energia riitä joka viikko siihen rumbaan, kun neliöitäkin on nykyään paljon enemmän.

   Nelihenkiselle perheelle riittää mielestäni oikein hyvin 100 neliötä, mutta toki riippuu siitä tekeekö vanhemmat töitä kotona vai käyvätkö muualla töissä. Itse teen pääosin kotona, joten työhuone on ehdoton. Muutoin menisi vähempikin huonemäärä.

   Kun tavaraa on nurkat ja kaapit täynnä, saattaa tuntua että tarvitsee lisää tilaa. Mutta usein kaapeissa on pitkältä vain ihan turhaa tavaraa, jotka kulkevat mukana vaikkei niillä mitään enää tekisikään. Karsiminen on vapauttavaa, suosittelen! Kalusteiden uudelleen järjestäminen voi tuoda kotiin ihan uusia ulottuvuuksia. Sitten jos vieläkin tuntuu liian pieneltä, lisäneliöiden rakentaminen ei kuulosta yhtään hullummalta! Jos vain siihen on mahdollisuus, niin antakaa palaa :)

 32. Hei ja kiitos kivasta blogista!

  Kysyisin, että mikä vika siinä teidän vanhassa pippurimyllyssä oli. Ymmärsin, että se sai siirtyä uuden alta pois. Mielestäni se oli tosi makee!

  • Kuuleppas ukkeli. Koitas nyt unohtaa jo se pippurimylly, nyt meillä on uusi pippurimylly. Et pääse mukaan arvontaan :D

 33. Anna

  Mitä elementtejä et ikimaailmassa toisi sisustukseen? Ja toisaalta, onko jokin asia mikä pysyy muuttumattomana vuodesta toiseen?

  • En usko, että toisin silkkikukkia koskaan kotiini oikeiden kukkien ja viherkasvien tilalle. Olen aina pitäny järjestyksestä ja luulen, että hamaan tappiin asti pidän huolen siitä, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa.

 34. Salli

  Kysympä vaikka miksi kiinnostuit blogin pitämisestä. Mukaan myöskin arvontaan.

  • Ehkä se oli vain hyvä hetki aloittaa blogi, kun samalla aloitin yrittäjäelämän. Molemmat olivat oma juttu, jossa sai tehdä asioita kuten itse halusin ja milloin halusin. Kirjoitin aiemmin dieettiblogia, joka oli ensikosketus kirjoittamiseen. Kirjoittaminen tuntui kivalle ja siksi tämä blogi alkoi melko vaivattomasti. Valokuvaamisesta innostuin vasta matkanvarrella.

 35. Noora

  Mä tykkään kaikenlaisista ajatusleikeistä, ja siksipä kysyn, että jos sun pitäisi muuttaa perheesi kanssa vuodeksi noin 30-neliöiseen asuntoon (olen jopa oikeasti tärmännyt 33-neliöiseen ”omakotitaloon” :D), niin pystyisitkö siihen ja mitkä olisivat sisustuksesi kulmakivet? Toisin sanoen, miten askeettisesti ja ahtaasti pystyisit asumaan?

  • Heh, hyvä kysymys. En usko että pystyisin, mutta pakon edessä varmaankin onnistuisi :D Onhan hotellihuoneetkin aika pieniä, joten jos tavaraa ei olisi kuin ihan pakolliset, ehkä tuon kokoinen voisi mennä. Huonekorkeutta saisi olla paljon, isoja ikkunoita, joista luontonäkymä, funktionaaliset tilat, jotka muuntuvat helposti eri tarpeiden mukaan. Jos olisi iso terassi tai parveke, se toisi lisää tilaa ympärille, vaikkei asuinneliöihin menisikään. Ehkä voisin noilla spekseillä kokeilla!

 36. Kata

  Niin paljon jo hyviä kysymyksiä esitetty et en taia nyt keksiä mitään.. mutta kiitos ihanasta blogistasi, ja siitä että kerrot asiat niinkuin ne ovat. Ihana että talo asiat ovat alkaneet jo vähän selkiintyyn, ja toivotaan että saatte pian tontit myytyä ja pääsette toteuttamaan uusia unelmianne.

  • On ollut kyllä mieletön määrä hyviä kysymyksiä. Kun kertoo asioiden todellisen laidan avoimesti, ihmiset reagoivat ja me saimme sen ansiosta apua, jota emme olisi osanneet muuten edes pyytää.

   Eiköhän asiat mene jatkossa paremmin, siinä uskossa eteenpäin mennään ;)

  • Luulen, että asumismuodot kehittyvät eniten pienomakotitaloissa. Ihmiset arvostavat omaa rauhaa ja omaa tilaa, mutta siihen ei välttämättä taloudellinen tilanne anna myöten, muttei aina tilaakaan tarvita suurperheen verran. On paljon pariskuntia, pieniä perheitä ja yksineläjiä, joille energia- ja kustannustehokkaat kompaktit pienomakotitalot olisi varmasti hyvin mieleinen asumisratkaisu. Sillä saralla on konsepteja kehitteillä ja eiköhän niitä lähitulevaisuudessa ole myös saatavilla.

   Toivon kovasti, että muotoiluun eli designiin panostetaan tulevaisuudessa huomattavasti enemmän. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pitää paikkansa ihan täydellisesti. Kun asiat suunnitellaan viimeistä piirtoa myöten hyvin ja laadukkaasti, toteutus helpottuu ja lopputulos palvelee kaikkia pidempään. Rakentamisessa tämä asia korostuu ehkä eniten, mutta toki myös pienemmässä mittakaavassa kuten arkitavararoissa, kalusteissa, työkaluissa, leluissa… missä vaan.

   Valitettavasti elektroniset laitteet suunnitellaan hajoamaan, koska kulutuskulttuuri. Miten muuten laitteet sattuvat hajoamaan heti kun takuu menee umpeen? Ne on suunniteltu niin ja iPhone on tästä hyvä esimerkki. Merkkiuskollisena ties kuinka mones iPhone jo menossa. Tämä on surullista, mutta on niin tätä päivää. Toivon, että mennään takaisin siihen, että suunnitellaan kestävää, kun kerran siihen on valtavasti osaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s