comments 6

Mustia klassikoita

Monet designklassikot ovat lähellä sydäntäni ja siksi 50-60-luvun kalusteiden uudistuotanto ilahduttaa valtavasti. Vitran muotoilua on meillä ruokailutilan tuoleissa, jotka ovat olleet ehdottomasti yksi parhaimpia sisustushankintoja.

ruokapoyta

Investointi kannatti, kun edelleen tuolit miellyttävät silmää ja vaikka olemmekin muuttaneet jo usemman kerran vuosien aikana, ne ovat sopineet jokaiseen asuntoomme mielestäni hyvin. Musta oli väriltään tietysti varma valinta, mutta muotoilultaan ne istuvat sekä moderniin, että vanhempaan miljööseen. Olen tietysti erittäin onnellinen myös siitä, että sain putsattua tuolit käyttökelpoisiksi, eikä niistä tarvinnut luopua.

Black & black yhdistelmä (eli istuin + jalat) meinasi olla ihmeellisen haastavaa saada tilattua, kun jalat olivat ulkokalustesarjasta ja istuin sisäkalustesarjasta. Itsehän en niiden yhdistämisessä nähnyt mitään ongelmaa, mutta eräs huonekalumyyjä näki ja nauroi moiselle. Vieläkin muistan tämän kohtaamisen, enkä ole sen jälkeen astunut kyseiseen putiikkiin sisälle. Niinpä niin, nykyään tuota settiä on ihan listalta valmiina saatavissa. Omani tilasin Artekista.

ruokailutila

Vaikka tuoleja onkin näkynytkin vuoden päivät monissa eri lehdissä, telkkarissa tai blogeissa, en ole itse noihin vieläkään kyllästynyt. Elämisen jälkiä tuoleissa jo näkyy. On naarmua siellä täällä ja kerranhan napero innostui urakalla taiteilemaan niihin. Näky oli aika koominen ja muistot siitä hetkestä sitten jäi. Luulin, että liitu lähtee helposti pois, mutta toisin kävi. Täällä kuvat.

Vielä on pohdinnan alla, tulisiko ruokailutilaan mattoa. Tavallaan se olisi kiva, toisi pehmeyttä, lämpöä ja poistaisi kaikumista, mutta toisaalta tuohon tilaan matto saattaa olla vähän typerännäköinen. Ehkä voisi ottaa testiin ja kokeilla miltä se näyttäisi ja tuntuisi. Pyöreää vai neliskulmaista, siinäpä sit seuraava ongelma.

naulakko

Jotain muutakin Vitraa kotiutui jouluna meille, kun kävin ostamassa haaveilemani mustan Hang It All -naulakon. Oli vähän niinkuin joululahja ja eteisessä sille oli juuri täydellinen paikka. Vaikka tuota kaunokaista tykkää ihailla ihan vaan tyhjänä, vetää se ihan käsittämättömän määrän tavaraa! Siinä saattaa olla pipoa, hanskaa, kauluria, huivia, laukkua, neuletta ja mitälie kapsäkkiä samaan aikaan. Ihan superhyvä hankinta, auttaa oikeasti arjen hulinassa.

vitra_naulakko

Tykkään älyttömästi kalusteista ja tarvikkeista, jotka miellyttävät silmää vuodesta toiseen olemalla samalla käytännöllisiä, eikä vain koristeena. Koriste on muutenkin sanana sellainen, ettei sovi meikäläiseen ei sit yhtään. Kyseistä naulakkoa löytyy monissa veikeissä väreissä, mutta kappas vaan kun mustaa tuli meille. Love it.

6 Comments

 1. Musta on kyllä ihana väri, meillekin sitä voisi hommata enemmän :) Ja kyllä, kalusteiden täytyy ehdottomasti olla käytännöllisiä ja ennen kaikkea kestää käyttöä! Mä en ymmärrä yhtään sitä, että ostetaan joku kallis designesine, jota ei sitten kuitenkaan saa käyttää, vaan on ainoastaan koristeena :D

 2. Ninni

  Ihana naulakko. Tuota olen miettinyt myös itse. Tyylikäs.

  Mutta mutta. Minkälaista pysty/lattianaulakkoa suosittelisit? Meillä vaikuttaisi olevan hyvin samanlainen maku, niin olisi kiva jos osaisit vinkata jotain sinun mielestä upeaa pystynaulakkoa…

  • Pystynaulakosta on itselläni yksi ehdoton suosikki ja vastaavanlaisen ostinkin, niitä ei vaan taida uutena saada. Tässä linkki naulakkoon, jota itsekin huusin, mutta hinta nousi niin korkeaksi, että luovutin:

   https://www.bukowskis.com/sv/lots/837044-tamburmajor-1950-tal

   On siis jo myyty, mutta saat ideasta kiinni. Ostin huutokaupan jälkeen Torista edullisemman, joka odottaa vielä puhdistamista. On nyt purettu osiin. Laitan sen mahdollisesti myyntiin, koska meille se ei nyt oikein mahdu. Vink vink ;)

 3. Laura

  Hei!

  Kiinnostaisi tietää mistä teidän ruokapöytä on? Mielettömän hieno!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s