comments 8

Paritalon puolikkaassa

Nyt ollaan siirrytty taas uuteen evakkopaikkaan ystäviemme luokse, kun he lähtivät Thaimaan lämpöön lomailemaan perheen kesken. Heidän kotinsa sijaitsee Vantaan Kivistössä asuntomessualueella ja tämä paritalo olikin itseasiassa esittelytalona messujen ajan. Muistan talon niiltä messuilta kaikista parhaiten, olihan viereinen puolikas suosikkikohteeni, joka oli silloin pidemmälle viety ja valmiiksi sisustettu, kun tämä oli vasta raakatilaa. Muistaakseni vain portaat olivat tässä asunnossa paikoillaan.

portaat

betoniportaat

ylakerta

Kieltämättä upea talo tämä on vieläkin. Betoniportaat mustilla teräskaiteilla toimivat näyttävästi katseenvangitsijana, muttei isot mustakehyksiset ikkunat huomioimatta jää, päinvastoin. Asunnossa on kiva loftmainen tyyli, jonka avarat tilat, vaalea lattia sekä asunnon läpi kulkevat skarpit linjat tekevät vaikutuksen portaiden lisäksi. Joo, voisin muuttaa tänne. Ylipäätään voisin muuttaa jo johonkin ihan pysyvästi. Semmoiseen paikkaan, jota kodiksi kutsutaan.

portaissa

kaiteet

Ollaan asusteltu hotelleissa, anoppilassa ja ystäviemme luona. Puitteet ovat olleet todella upeat, enkä voi liikaa korostaa sitä miten kiitollinen olenkaan saamastamme tuesta ja avusta. Äkkiä katsottuna homma rullaa hienosti ja maisemanvaihdos tekee hyvää (jumitanhan aina kotona neljän seinän sisällä), mutta todellisuudessa tämä on älyttömän raskasta ja suoraan sanottuna ahdistavaa. Kaikki tavaramme ovat isoissa säkeissä ja muovipusseissa, joita siirtelemme paikasta toiseen. Koska asumme muiden nurkissa, ei vaatteet ole nätisti kaapeissa eikä tavarat laatikoissa omilla paikoillaan, vaan ne on niissä säkeissä ja pusseissa lattialla.

keittio

Jokaisella meillä on omanlainen tapa tehdä asioita ja toimia arjessa. Itse olen esimerkiksi tottunut juomaan suodatinkahvini aamuisin, paahtamaan leipäni tai lämmittämään välillä ruokani mikrossa, mutta eipäs se muiden kotona välttämättä menekään niin. Jos asunnossa ei ole tavallista kahvinkeitintä, leivänpaahdinta tai mikroaaltouunia, täytyy keksiä jotain muuta – tai pistetään mies hakemaan ne talolta. (Toim. huom.: Näissä ihanissa kodeissa asuu espressokeitin edustajia, joten ymmärrettävää, jos perus kahvinkeitintä ei ole käytössä.)

Meillä kaikilla on myös omat tapamme järjestää, säilyttää ja siivota, joten kyllä muiden luona asuminen voi olla hieman haastavaa, varsinkin tällaiselle kotihiirijärjestelijäsielulle, jolle oma koti on kaikista tärkeintä perheen ja terveyden jälkeen. Mutta nämä on kuitenkin todella pientä siihen, mitä oikeasti käymme nyt läpi. Käymme isoja, taloudellisesti ja terveydellisesti merkittäviä asioita läpi, joiden kohtalo on vielä täysin auki. Siksi toivoisi ihan tavallista arkea ympärille.

Olemme tässä asunnossa nyt vuoden loppuun saakka, mutta viimeistään sen jälkeen on pakko hommata vuokra-asunto, jos ei ostamaan vielä pystytä. Haluan asettua yhteen paikkaan ja saada omat tavarat omille paikoille ja kaappeihin, haluan saada toimivan arjen takaisin sekä lyhemmän päiväkotimatkan. Nyt päiväkotimatkoihin menee 2 tuntia päivässä, joka on hurjan paljon vaikka molemmat meistä siihen osallistuukin. Väliaikaista tämä kaikki tietysti on ja sen mukaan mennään.

8 Comments

 1. Mä en voi sanoin kuvailla kuinka pahoillani oon teiän puolesta. En voi uskoa, että ihana unelmanne kääntyi pahimmaksi painajaiseksi :'(.

  Kaikkea hyvää teidän koko perheelle!

  • Kiitos ihana ♥ Näin se elämä vaan heittää häränpyllyä, kun vähiten odottaa… Kyllä me jotenkin selvitään. Parempia aikoja odotellessa.

 2. Ninni

  Voimia! Oon ollut vuoden evakossa remontin takia muiden nurkissa joten tiedän mitä helvettiä toi on pidemmän päälle. Mutta kyllä sitä omaa tupaasen jälkeen arvostaakin ihan eri tavalla!

  Toivottavasti saatte oman kodin mahdollisimman pian.

  • Kiitos :) Kyllä se oma koti on niin iso ja tärkeä juttu. Toivottavasti löydämme pian kivan ja kohtuuhintaisen kodin meille, vaikka väliaikainen sekin varmaan on.

 3. Jotenkin en osaa sanoa mitään, tai tuntuu, ettei mikään ole riittävästi. Tuollaisissa tilanteissa näkee kyllä todellisten ystävien merkityksen ja he ovat rikkauksista tärkeimpiä <3 Voimia kaiken keskelle!

  • Se on niin totta, että ystävien, perheen ja tuttujen (sekä tuntemattomien) merkitys kasvaa tällaisissa tilanteissa. Niiden avulla ja tuella jaksetaan tämä kaikki paljon paremmin ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s